Ameliyat olduğumu nasıl söylemeliyim?

Herkese merhaba,
Buradan sizlerle dertlerimi paylaşıp bana yardımcı olmanız çok hoşuma gidiyor. Sanırım bağımlılık yaptınız ve bugün de bir derdimi sizlere açmak istedim.

Ben yaklaşık bir yıl önce yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Karnım boydan boya kesildi. Sol yumurtalığımdan 25 cm'lik, sağ yumurtalığımdan 10 cm'lik dermoid kist çıkartıldı. Sol yumurtalığım ve sol tüpüm de alındı. Yani tek yumurtalığım, tek tüpüm ve rahmim var. Ameliyattan birkaç ay sonra sağ yumurtalığımda tekrar dermoid kist oluştu. Şimdi 3 aylık periyotlarla takip ediliyor. Kist üretmeye yatkın bir bünyem varmış. Hem radyologların hem de jinekologların söylediğine göre hemen gebe kalmam öneriliyor. Bir an önce evlen ve çocuk yap deniyor. Tek yumurtalığım olduğu için zaten şansım biraz azaldı çocuk konusunda, bir de kist tekrarladığı için ve bu kistin tek tedavisi cerrahi olduğu için, bir daha ameliyat olursam da yumurta rezervlerim biraz daha azalacağı için bunu söylüyorlar.

Benim şu anda hayatımda kimse yok. Uzun bir süre de olmayacak gibi görünüyor. Henüz 23 yaşındayım ve evlensem bile ilk 5 yıl çocuk yapmam diyordum kendi kendime. 30 yaşıma yakın isterdim. Bu durumu diyelim birisi ile tanışırsam ve işler ciddileşirse nasıl söylemeliyim? Hangi aşamada söylenir? O kişinin ailesinin bilmesine gerek var mı? (Benim ailem dışında kimse bilmiyor, sadece kist alındığını biliyorlar ama kaybımın olduğu bilinmiyor.) Karnım da boydan boya kesildiği için uzun bir çizgi olarak ameliyat izim var. Ben bunları sorun etmiyorum ama karşımdaki kişi belki sorun edecek onu bilemiyorum şimdi. Nasıl söylenir diye ablalarımdan fikir almak istedim.

Bir de çevrenizde tek yumurtalığı olup da sorunsuz bir şekilde gebe kalan var mı?

Lütfen jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin. Ben yandım siz de yanmayın. Hiçbir şikayetiniz yoksa bile yılda 1 kere gidin. Neredeyse bir bebek kadar büyük iki kist büyütmüşüm içimde ve ruhum duymamış. Bu da kamu spotu olsun. :) Şimdiden teşekkürler.

iyide bu kafada yanlıs herkez anne olcak diye bisey yok sanki evlilikler cok mutluymus gibi cocuk yap eee bosanırsan ne olcak yada sırf cocuksuz kalma diye biriyle tanısır evlenirsin ama istedigin gibi olmazda bi kac sene sonra o zaman napıcan bu kafayı gec bence sırf cocuk istiyosan git kıbrısta sprem bankasındna cocuk yap ama bu kafayla sen birini bulur ilk geceden hamile kalır sonrada cok pisman olur kocam söyle böyle yazarsın burası bunları coık gördü millet senelerdir kocasından emin dgilken en az 5 6 sene cocuk yapmaz sen sırf sende problem cıkarsa diye cocuk istiyosun buyuk bencillik

Yani biriyle evlilik yolunda ilerleyecek olursaniz açik açik soylersiniz
Ailesinin bilmesine gerek yok
Yumurtaliklari saglam olup kisti olmayip hamile kalamayanlarda var
Gercekten kismet isi bebek sahibi olmak
Simdi siz karninizdaki izden rahatsiz hamile kalamayacaginizi dusunuyorsunuz ama bazilarida evlendikten sonra turlu operasyonlar geciriyor
Bunu kimse bilemez

iyide bu kafada yanlıs herkez anne olcak diye bisey yok sanki evlilikler cok mutluymus gibi cocuk yap eee bosanırsan ne olcak yada sırf cocuksuz kalma diye biriyle tanısır evlenirsin ama istedigin gibi olmazda bi kac sene sonra o zaman napıcan bu kafayı gec bence sırf cocuk istiyosan git kıbrısta sprem bankasındna cocuk yap ama bu kafayla sen birini bulur ilk geceden hamile kalır sonrada cok pisman olur kocam söyle böyle yazarsın burası bunları coık gördü millet senelerdir kocasından emin dgilken en az 5 6 sene cocuk yapmaz sen sırf sende problem cıkarsa diye cocuk istiyosun buyuk bencillik
Yazdıklarımdan bunu mu anladınız gerçekten? Pes

Seven insan emin olun takmaz bende 17 yaşımdan beri PKO var. Eşimle birlikte sevgililik döneminde hastaneye giderdik hatta doğum kontrol ilaçlarını yazdırmak ve muayene için adetimin düzensizdi çünkü ben direk söyledim bak çocuk sahibi olmada sıkıntı çekebiliriz veya ne bileyim olmayabilir benimle gidip geliyorsun az çok sende biliyorsun durumu diye eşimde kalbimi eriten şu cümleyi kurdu olmazsa olmaz Allah bilir onu ama sıkıntıda değil yuvalarda aile bekleyen kimsesiz çok çocuk var demişti 😊 yani karşındaki kişi seviyorsa sıkıntı etmez ayrıca karşı tarafın ailesinin bilmesine lüzum görmüyorum onları ilgilendiren bir durum değil çünkü

Çok geçmiş olsun,
Allah gönlünüze göre versin inşAllah,
Benim bir arkadaşım var kaç yıl hamile kalamadı sonra tek yumurtası alındı,
Sonrasında hamile kaldı şimdi 2 çocugu var 😊🙏🏻

Yapacağınız tek şey yumurta dondurmak, doktorlar zaten söylemiştir. Evli olmadığınıza göre başka Bi çözüm yolu yok. 15.000 TL civarı Bi bütçeniz varsa hemen reglinizin 2. Ya da 3. Günü Bi tüp bebek doktoruna gidin kafanız rahatlasın.

Öncelikle geçmis olsun, eşimin önemli bilmem gereken bir durumu vardı, tanistiğimizdan 1 ay sonra söyledi boyle bir durumum var istemezsen anlayışla karsılarim diye. Bana söylemesede daha öncede bu sebeple reddedildiğini hissettim
Bence cok zaman kaybetmeden söylemekte fayda var

Herkese merhaba,
Buradan sizlerle dertlerimi paylaşıp bana yardımcı olmanız çok hoşuma gidiyor. Sanırım bağımlılık yaptınız ve bugün de bir derdimi sizlere açmak istedim.

Ben yaklaşık bir yıl önce yumurtalık kisti ameliyatı oldum. Karnım boydan boya kesildi. Sol yumurtalığımdan 25 cm'lik, sağ yumurtalığımdan 10 cm'lik dermoid kist çıkartıldı. Sol yumurtalığım ve sol tüpüm de alındı. Yani tek yumurtalığım, tek tüpüm ve rahmim var. Ameliyattan birkaç ay sonra sağ yumurtalığımda tekrar dermoid kist oluştu. Şimdi 3 aylık periyotlarla takip ediliyor. Kist üretmeye yatkın bir bünyem varmış. Hem radyologların hem de jinekologların söylediğine göre hemen gebe kalmam öneriliyor. Bir an önce evlen ve çocuk yap deniyor. Tek yumurtalığım olduğu için zaten şansım biraz azaldı çocuk konusunda, bir de kist tekrarladığı için ve bu kistin tek tedavisi cerrahi olduğu için, bir daha ameliyat olursam da yumurta rezervlerim biraz daha azalacağı için bunu söylüyorlar.

Benim şu anda hayatımda kimse yok. Uzun bir süre de olmayacak gibi görünüyor. Henüz 23 yaşındayım ve evlensem bile ilk 5 yıl çocuk yapmam diyordum kendi kendime. 30 yaşıma yakın isterdim. Bu durumu diyelim birisi ile tanışırsam ve işler ciddileşirse nasıl söylemeliyim? Hangi aşamada söylenir? O kişinin ailesinin bilmesine gerek var mı? (Benim ailem dışında kimse bilmiyor, sadece kist alındığını biliyorlar ama kaybımın olduğu bilinmiyor.) Karnım da boydan boya kesildiği için uzun bir çizgi olarak ameliyat izim var. Ben bunları sorun etmiyorum ama karşımdaki kişi belki sorun edecek onu bilemiyorum şimdi. Nasıl söylenir diye ablalarımdan fikir almak istedim.

Bir de çevrenizde tek yumurtalığı olup da sorunsuz bir şekilde gebe kalan var mı?

Lütfen jinekolojik muayenelerinizi ihmal etmeyin. Ben yandım siz de yanmayın. Hiçbir şikayetiniz yoksa bile yılda 1 kere gidin. Neredeyse bir bebek kadar büyük iki kist büyütmüşüm içimde ve ruhum duymamış. Bu da kamu spotu olsun. :) Şimdiden teşekkürler.
Tek yumurta ile doğal yolla hamile kalanlar hiç de az değil.ama sizin durum farklı kalan yumurtalık için de kist ameliyatı olduğunuz için rezerv daha da azalmıştır.bu da ok.
Eş adayiniza soyleyin.daha evlenmeden ailesini ilgilendirmez.hos evlenseniz de ilgilendirmez sonuçta eş adayı kabul etmesr evlenmezsiniz.
Önerim yumurtalarınizi dondurun.

dogumumda sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıstım olmus hamılelık kıstıymıs vucut kendısı yaparmıs cok nadır gorulurmus
doktorum o zaman tek yumurtalıgın aslında hamıle kalmak ıcın daha cok sans getırdıgını soylemıstı bundan sonrası ıcın daha dıkkatlı olman lazım korunurken demıstı

sız cocuk ıcın tek yumurtalıgım oldugundan sansım az dedınız ya o vucudunuzun yaptıgı kıst rıskınden dolayıdır tek yumurtalıktan degıl yanı cocugum zor olacak dıye kendınızı sartlamayın sız boyle dersenız otomatık olarak vucut savunmaya gecer evlendıgınızde sperme karsı savas acar :)

yasadıgınız bu rahatsızlıgı soylemenız gerekır cunku hamılelık surecınde sızınle olacak yıpratıcı yorucu bır surec yasayabılırsınız evlendıkten sonra aynı rahatsızlıkları yasayabılırsınız evlenecegınız kısının bılmeye hakkı oldugunu dusunuyorum

benım esım evlenmeden once amelıyat olmus onunda tek yumurtalıgı var bunu bana soyledı mesela cocuk ıcın engel degıl ama boyle bırsey yasadım dedı bılmek ısterdım cunku, bende evlenmeden once yasadıgım tum amelıyatları esıme soyledım
aılesıne soylemenıze hıc gerek yok onların bılmesı gerekmıyor kocanız olacak kısı evlenecegınıze kesın gozuyle bakıyorsanız soylersınız bunda ayıp yok cekınecegınız bırsey yok ınsanız hastalıklar hepımız ıcın ıcınızı rahat tutun

bunun ıcın evlenmeyecek kısıyle zaten evlenmeyın , evlendıkten sonra hastalanmayacagımızın garantısı yok cunku

Hiç üzülme mastoid benim annem tek yumurtayla 3 doğan çocuğu var.
Eğer olanların hepsi yaşasaydı 7-8 kardeş olurduk bizde.
Annemin yumurtalığı da hemen evlenince alınmış 33 yıl önceden bahsediyorum.

Ona rağmen tedavi görmeden doğal yoldan hamile kalmış.

tanışır tanışmaz değil belki ama ilişki ciddi boyuta da varmadan söylenmeli bence çok çok geçmiş olsun

Ben tek tüple hemen hamile kalmıştım. En azından bu kısmı kafana hiç takma derim.
Merhaba,dış gebelikten sebeplemi alındı tüpünüz. Benimde sağ tüpüm yapısal olarak aşağıdaymış ve dış gebelik geçirdim alındı tüpüm.7 ay geçti şimdi bu ay denemeye başladım ama çok korkuyorum yine dış gebelik olur mu diye ve tek tüple hamile kalırmıyım diye🥺

Benim kuzenimin tek yumurtalığı var 4 tane çocuğu oldu İlk 3 ü erkek sonuncu kız.Darısıda sana olsun inşallah iyi düşün iyi olsun.

Sadece dua etmek istedim senin icin. Rabbim sana seni sevecek, senin de onu sevecegin hayirli bir es ve hayirli evlat versin. Guzel hayirli haberlerini duymayi bize de nasip etsin. Amin.
Konu sahibi gibiydim ve evlenirken söyledim.

Senin gibi iyi kalpli biri bu gece gibi bir Kadir gecesinde artik nasil dua ettiyse bana, Allah dört çocuk birden verdi....

Herkese merhaba,

Es adayına söylemelisin.sadece eş adayına.

Merhaba,dış gebelikten sebeplemi alındı tüpünüz. Benimde sağ tüpüm yapısal olarak aşağıdaymış ve dış gebelik geçirdim alındı tüpüm.7 ay geçti şimdi bu ay denemeye başladım ama çok korkuyorum yine dış gebelik olur mu diye ve tek tüple hamile kalırmıyım diye🥺
Merhabalar. Ben gebelik tedavisi sürecimde kendiliğinden hamile kalmışım ve sonrasında dış gebelik geçirdim. Geç fark edildiği için sağ tüp alındı. İyileşme süreci tamamlaninca doktorumuz, tek tüp olması asla gebe olmana engel değil desede biz biraz aceleci davranıp direk aşılama yaptırdık ve çok şükür bir oğlum oldu. Aradan 3 yıl geçince biz acaba tekrar denesekmi tek tüple olma ihtimali varmıdır diye düşünürken o ay hamile kaldım. Anlayacağınız tüplerden birinin olmaması asla gebe olmanıza engel değil. Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Sahsen esime kronik bir hastaligim oldugunu ilk bulusmada anlatmistim. Ben saglik konularin utanilacak veya sıkılacak birsey oldugunu düsünmüyorum. Karsidaki insana güven duydugunuz anda anlatirsiniz. Cok gecmis olsun bu arada ❤
İlaç kullanıyor musunz düzenli bnm öyle bir durum var nişanlym

Back
X