Bence benim var olan hafiften kemerimi yeterince törpülemedi, geçeceğini düşünmüyorum. Neyse ki elime geldiği kadar belli olmuyor dışarıdan. Daha belirgin hâle gelirse bir revizyonla o kemeri yok etmesini isteyeceğim. Burnumda başka bir sorun olmadığı için yine kendi doktoruma olurum herhalde revizyonu.
Aynı düşüncelerle mayıs ayında ortak noktadaydık arkadaşlar.Yazılarınızı okudukça gülümsüyor ve yanlız olmadığımı hissediyorum açıkcası.Yani bende acaba iyi törpülemedi bu tümsek ondan mı kaldı demiştim ama hayır değilmiş kıkırdak oynaması ya da kayması sonucu o tümsek oluşuyor ve önceleri sadece elle hissedilen bir şeyken sonra ödemler inmeye başladıkça gözlede görülmeye başlanan bir tümsek haline geliyor.Bizzat yaşadım.Üstelik şu an ikinciyide yaşamak üzereyim sanırım çünkü yine elime geliyor bir şey ama henüz gözle görülmüyor.
Şimdi asıl sormak istediğim başka bir şey var.Bir hemşire arkadaş dedi bunu da.Ben ilk ameliyattan sonra ilk tümsek de doktor 10 dk lık bir işlemle halledeceğiz dedi ve öyle de oldu ama bunun adı revizyon değil tekrar bir ameliyatmış yani yine törpülemiş o kısmı.Rezivyon da elektrik uçlu bir iğne ile burnun üzerinden düzeltme işlemi yapılıyormuş.Yani revizyon ile tekrar törpüleme arasındaki en açık fark nedir acaba?Hiç yaşayan oldu mu bunu?
Benim bildiğim kadarıyla ilk müdahaleden sonra yapılan tüm operasyonların genel adı "revizyon"...Yani öyle tekniğe falan bağlı değil sanırım...
Serpilce55, senin kemerin tam olarak en zaman belli olmaya başlamıştı? Ve o 2. operasyonu ne zaman oldun acaba?
bugün yandan bir fotoğraf çektim de kabus gibi ufak bir kemer vardı görünce şaşırdım fotoğraf açısından mı dedim acaba. tekrar çektim. ama yok. 2 yıl sonra bile şekil değiştirir mi ki burun ? hem de paso daha kötü olacak şekilde
Canım ilk ameliyatımı 29 Mayısta oldum.Takriben 2 hafta sonra filan kemer oluştu ama doktor geçecek çok yeni dedi 1 ay sonra daha da belirginleşince kıkırdak oynamış geçmez bu bunu 10 dk lık bir işlemle hallederiz dedi.Lokal oldum ve tavsiyem sakın 5 dk bile sürecek olsa lokal olmayın bu benim düşüncem berbattı o 10 dk çünkü.Temmuzun 17 sinde ikinci operasyon oldu.Birdaha çıkmaz iyice törpüledim dedi ama aynı yerde yine elime geliyor henüz belirgin değil ve umarım belirginleşmez çünkü 3. yü asla olmayacağım.Çünkü burun ucu ve model olarak tam istediğim gibi oldu.Gayet doğal yaptı şayet belirginleşmezse olmam bir daha sanırım.
Bu arada ben asıl burun düşmesi olayını merak ediyorum.Bir çok kişi bir de bunu yaşıyormuş.Acaba ne kadar zaman sonra düşer estetikli bir burun.Bunun bir süresi varmıdır yoksa her daim düşme korkusuylamı yaşayacağız:)Çarpma,soğuk...vs gibi nedenlerle 3 yıl geçse bile düşer mi acaba?Bir de keşke şu sorgulamalarımıza bizler değil de bir estetik uzmanı cevap verse forum yöneticilerinden rica etsek.En azından varsayımlarla değil net bir bilgi edinmiş oluruz...
ama yok derken bariz var yani 2. ve 3. fotolarda da gayet görünüyordu. sinir oluorum burnuma
Canım ilk ameliyatımı 29 Mayısta oldum.Takriben 2 hafta sonra filan kemer oluştu ama doktor geçecek çok yeni dedi 1 ay sonra daha da belirginleşince kıkırdak oynamış geçmez bu bunu 10 dk lık bir işlemle hallederiz dedi.Lokal oldum ve tavsiyem sakın 5 dk bile sürecek olsa lokal olmayın bu benim düşüncem berbattı o 10 dk çünkü.Temmuzun 17 sinde ikinci operasyon oldu.Birdaha çıkmaz iyice törpüledim dedi ama aynı yerde yine elime geliyor henüz belirgin değil ve umarım belirginleşmez çünkü 3. yü asla olmayacağım.Çünkü burun ucu ve model olarak tam istediğim gibi oldu.Gayet doğal yaptı şayet belirginleşmezse olmam bir daha sanırım.
Bu arada ben asıl burun düşmesi olayını merak ediyorum.Bir çok kişi bir de bunu yaşıyormuş.Acaba ne kadar zaman sonra düşer estetikli bir burun.Bunun bir süresi varmıdır yoksa her daim düşme korkusuylamı yaşayacağız:)Çarpma,soğuk...vs gibi nedenlerle 3 yıl geçse bile düşer mi acaba?Bir de keşke şu sorgulamalarımıza bizler değil de bir estetik uzmanı cevap verse forum yöneticilerinden rica etsek.En azından varsayımlarla değil net bir bilgi edinmiş oluruz...
valla her an her şey olabilir, ben artık bezdim ve kimseye de tavsiye etmiyorum. Nefes alabiliyro oslaydım, hiçbri kuvvet bu eziyeti çektiremezdi bana, ki henüz de bitmiş değil.
benim de estetik kaygım falan yoktu. hatta o yüzden ne doktor araştırdım ne bişey prof bi kbb.ciye ameliyt oldum tasarım masarım hiçbişi yoktu ortada. değişiklikler yapmam gerekicek deviasyonu düzeltmek için dedi. tamam aşırı bişey olmadıktan sonra olur dedim. hepsi bu. çoook pişmanım.. eski burnumu çok özledimen azından kendi burnumdu ve doğaldı durup durup saçma sapan sorunlar çıakrmıyordu..üstelik hala nefes alamıyorum, bu da cabası !
en azından pişman değilsin, ben keşke doktor konusunu daha iyi araştırsaymışım diyorum belki aynısı olucaktı gene ama ben amelyata 3 gün içinde karar verdm ve gidip ameliyat oldum hemen. yani çok mu aceleye getirdim acaba diyorum ama tabiki hiçbirşeyin garantisi yok. nefes sorunu için bi doktora gidicem artık yapcak başka bişe yok bakalım doktor ne dicek
Keşke tecrübeli olsam da bir şey söyleyebilsemAma dokununca acıyorsa bence ödemdir...
Evet iyi olabilir bir uzmanın cevap vermesi, ancak o da net bir şey söyleyemez..Bir de bir meslektaşının yapmış olduğu işleme kötü yorum yapması da sıkıntı olur. Ne bileyim..
Senden rica etsem -eğer elinde varsa-şu burnundaki kemerin resmini yollayabilir misin bana? Eğer mümkünse mail adresimi atayım sana mesajla.
Açıkcası kemerli halimle yandan resim çekinmemiştim.Ama önden var oda resmi büyütünce anlaşılıyor.Bir de 6 ay geçmesi gerek filan deniliyor ama bana 1 ay sonra alalım dedi çünkü basit bir şey dedi ama resmen ikinci ameliyat oldum bence çünkü aynı işlemi yaptı yani törpüledi.Sende şuan kemer varmı sanırım görsem ben anlayabilirim bendekine benzer olup olmadığını.Bu platformda Webcam yok mu bence olması gereken en önemli kısım plastik cerrahi vakalarının madem birbirine destek sağladığı,uzmanların yardımı olmadan hasta dayanışması o halde bari sorunsallarımızı gözlemleyerek çözelim sayın yöneticiler:))Uzman bir hekimin arada sorularımızı değerlendirmesi ve 2 dk ayırıp bir cevap vermesi çokda zor olmaz sanırım pek çok sitelerde mevcut bu durum!!!!!
Benim profilimde bir resim var önden...Mümkünse ona bakabilir misin?
Senin resmin avatar resmi olduğundan büyük göremiyorum ve yorum yapamıyorum bu sebeptennn..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?