Ameliyat olduktan 1 ay sonra burunda kemer oluşur mu?

selam benim de ameliyatımın üzerinden 1 ay geçti ve benim de burnumda kemer gibi bir kavis var... internetten bu konu ile ilgili bütün forumları gezdim ve bu durumu daha önce yaşayan arkadaşların durumunda bir değişiklik var mı?

Ben de ameliyat olalı 18 gün oldu, ve 3 gün önce elime gelen o minik çıkıntı şimdi dışardan da hafif farkedilir hale geldi ve doktoruma sordum. Doktora güvenip kendimizi cok dinlemememiz gerektiğine inanıyorum ben artık kontrol etmicem bi süre burnuma dokunup dokunup... Bana bunun cok normal olduğunu söyledi hatta dedi ki, inecek hatta tekrar şişecek, tekrar inecek... sağa doğru şişecek, sola doğru şişecek...vs.vs bunlar cok normal, 2-3 hafta sonra rahatlarsın dedi... Doktor emin olmasa bunu söylemez. en azından benim doktorum öyle... Rahat olun...

benim de burnumda 6 ay sonra burnumda çıkıntı oluştu,ödem denildi şiş denildi geçecek denildi,şu anda yandada çıkıntı var aradan 5 yıl oldu halen geçmedi,doktorlar hep aynı sözlerle geçiştiriyorlar,şişlik dokunulduğu zaman sert olmuyor.... ama kıkırdak çıkıntısı kemik gibi oluyor işte buda geçmiyor,benimki sert kemik gibi,ameliyatta olmadım....

Öyle üzülüyorum ki böyle ameliyat olupta 3-5 ay sonra çıkıntı var geçermi ödemmi şeklinde kaygılananlara.Birebir yaşadığım için sanırım gerçekten onları çok iyi anlıyorum.Kimseyi üzmek istemem ama malesef ne ödem o çıkıntı ne de geçiyor arkadaşlar.Bana da ilk başlarda dr geçecek dedi 2 ay sonra alalım bunu dedi.Yani o önce elimize gelen ve zamanla belirginleşen çıkıntı malesek ki kıkırdağın o bölgede kaynamaması ve yeni bir operasyon gerektiren bir durum.Şunu da söyleyeyim ameliyat gibi saatlerce sürmüyor ve ameliyat sonrası gibi aşırı bir şişlik olmuyor burunda.Ben aldırdım ama bazıları birdaha işlem görmek istemem deyip öyle de bırakabiliyor.Tercih meselesi.Herkese çok geçmiş olsun.

Gerçekten de çok rahatsız edici bişey..
Peki bu ikinci operasyon için ek bi ücret talep ettiler mi

ya bende de var o sinir oluyorum tam kaşlarımın arasında burun alın birlişiminde önceleri küçük yuvarlak bişedi kemik gibi geldi ezdim yumuşaktı biraz masaj yaptım büyüdü napcam bilmiyorum????

Gerçekten de çok rahatsız edici bişey..
Peki bu ikinci operasyon için ek bi ücret talep ettiler mi

Hayır ek bir ücret ödemedim çünkü devlet hastanesinde oldum ama özelde de aynı doktor yaparsa revizyonu bazıları almıyor bazıları alıyor.Yani tamamen doktorunuzla alakalı bir durum.

revizyonda bazı doktor sadece narkoz parası alıyor,komşumuz ise bu çıkıntısı 1 yıl sonra çıktı,revizyon için doktoru kendi muaynehanesinde sadece bölgeyi uyuşturduğu için hiç para ödemeden yaptırdı,bu çıkıntının ne zaman ortaya çıkacağı bellisiz,gerçekten çeken bilir ameliyatta sanıldığı gibi kolayda değil,ne aşamalarda geçiliyor ya bende çok üzülüyorum bu duruma artı doktorlara güvenim de kalmadı,en azından 2 ameliyat önlesinler şimdide kızım olacak fakat araştırmaktan yoruldum,ama yılmak yok araştırmaya devam,kızımda ikinci veya 3ncü ameliyat olmasından korkuyor....

ya bende de var o sinir oluyorum tam kaşlarımın arasında burun alın birlişiminde önceleri küçük yuvarlak bişedi kemik gibi geldi ezdim yumuşaktı biraz masaj yaptım büyüdü napcam bilmiyorum????

Elledikçe daha çok büyüdüğünü söylüyolar,bir müddet hiç dokunma istersen,bakalım nasıl olacak,bende 10 gün sonra kontrole gidecem,dr.um eğer gerek olursa ayak üstü hallederiz merak etme dedi ama insanın canı sıkılıyor doğal olarak,bu arada senin burnun çok tatlı görünüyor,umarım çok daha iyi olur...

Arkadaşlar 5 yıl beklemek, 1 yıl sonra çıkması gibi örneklerin başka bir nedeni olabilir mi acaba? çünkü benim doktoruma benden daha önce ameliyat olmuş 2 kişide de bu çıkıntı olmuş... doktor geçecek demiş bana söylediği gibi ve şuan ikisinde de çıkıntı yok.. ama ben mantığımla düşününce geçmemesi saçma geliyor. çünkü oraya bir ilave konmadığına göre bunun sebebi ya törpülenmemiş olması ya da ödem olabilir, başka bişe olamaz bence rahatlayın...

sağol canım teşekkür ederim güzel gözüküyor ben hafif kavisli istemiştim burnum çok güzel oldu ama o şişlik alnımla burnumun dümdüz birleşmesini sağladı bu da inan hoş degil bilmiyorum ne yaapacam bekleyecem olmsa ona göre giderim doktoruma benim daha 20 günlük burnum ama iyiki de olmuşum diyorum azcık asimetrikler var ama hiç takılmak istemiyorum eskisinden güzel oldu sonçta eskisi daha yamuktu :)

arkadaşlar ben okudukça konuya hakim oluyorum yani başarısız geçmiş bir burun ameliyatında burna ait benzetmeler filan çok değişik.benimde burnumun uç kısmı tombul sırt ve alnıma doğru olan kısım ince ve ellediğim zaman girinti çıkıntılı.çok değişik hala huylanıp çok fazla dokunamıyorum.

Masajla alakası var mı acaba???

Evet benimde elime bir şey geliyor ama kıkırdak gibi, masaj yapınca yok oluyor, hani kıkırdağın kaynaması için masajla mı devam etmek gerek acaba?

Eğer cildiniz ince ise , burun içinde yapılan işlemler daha belli oluyormuş.

Arkadaşlar masaj yapmak gerekiyor mu? Daha önce çıkıntısı olan ve daha sonra kaybolan arkadaşlar masaj yaptılar mı? Bilgi verirlerse sevinirim...

aynsı bendede oldu,amelıyattan 1ay sonra ufak kemer gıbı bsey cıktı....ödemler indiği icin kemık ortaya cıktı...2sene o brunla gezdm cunku dr um beklememi soyledı..sonnda 20 gun once amelıyat oldum,,oray torpuledi kıkırdak ekledi bakalım zaman gecince nasıl olcak...

ayni sorun bendede oldu cok minikte olsa ufacik bi kemer olustu alti ayimin dolmasini bekliyorum belki gecer diye ama sanmiyorum :26:

26 nisanda bende amlyt oldum. burnum tam istedgm gb oldu çok güzel oldu herkes begeniyordu.doktorumda şahane bir insan.
ama ben gerizekalı gibi on gün önce lüneparka gittm ve burnumun ucunu hafif vurdum :18:
sonra doktorma hemen gittm bişe olmadgnı söledi ama bana çok kızdı öyle şeylerden uzak durmamaı vs..
neyse dün masaj yaparken elime minick nokta gb gbir çıkıntı geldi.halbuki dümdüzdü..
aynı şey arkadasımada oldugundan , ona doktoru ödem dedmiş die dün pek umursamamaya çalıştım.
bugün yine elledm yine duruyor orda. dışardan belli diil ama dokununca hissediyorum.
dahada kontrole yeni gittim. o lüneparka gittiğim gün sabah kontrole gitmştm. burnumun süper oldgnu sölemişti doktor. ve ben o agzla salak gb lüneprkta burnumun içine ediyim demiştim
neyse sonra yine işte sordgmda muane ettgnde bişe yoktu ama işte dün ve bugün bir böle çıkıntı var.
az önce telefonla aradım. 5 dk olmadı.
dedim ki burnumun üstünde böle cıkıntı var gb dedim dışrdan belli olmuyor ama ben hissediyorum ve bu beni çok huzursuz etti dedim.
o da kemik veya kıkırdak çıkmış olabilir ya iyileşme dokun olabilir ya ödem olabilir..geldğinde incelerim ama telaş yapma. eger bişe olursa hemen düzeltilirz falan dedi. dedim iner mi o dedim. büyük ihtimal iner dedi. belki her zaman vardı ve senin şişliklerin indikçe hisstemiye başlıyorsun dedi. dışrdan gözkmüyorsa huzursuzlnma dedi. hiç bişede yapma burnuna dedi. masaj yapıyımmı yapmayımmı die sormak aklıma gelmedi ama hiçbişe yapma dedgne göre masajda yapmıcam.daha baya açıklama yaptı ama tek o heycanla anladgm bunalrdı
işte öle inş bişe yoktur. çok telaş yaptım. ellemicemde burnuma. kesinlikle burnumu unutcam. ancak spreyimi sıkarım ellemicem hiç umursamıcam unutcam kontrole kadar.
inş bir daha on dklıkta olsa amlyt olmama gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…