Amerika'da Hamilelik

Canancim canim benim bak bana soylenenleri yazayimmi sana."AAAAAA nereye sakladin bebegi" "Senin bebek kesin kucuk dogar" (Bunu daha dun is yerindeki zevzek kadin soyledi) "Bu ne boyle 3 aylik gibisin "
Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiic umursamiyorum.Cunku ben herseyi yiyorum bebegim icin.Napalim sen ve benim gibiler bir tek yediklerinden bebege kilo aliyorlar.Baska yerleri sismiyor o bos konusan insanlar gibi.Bak benim annem cok ufak tekek bir kadindir.7 aylikken pantolan giyermis zayifmis.Herkes hamile olduguna inanamazmis.Ben tam 4.5 kilo dogmusum :) Giydir okula gonder o kadar opalakmisim :)
Karnin kucuk kalmazsiyla az kilo almayla bebek kucuk dogmaz.Ustelik sen daha 3 hafta evveline kadar doktora gidiyordun.Bebek kucuk olsa sana soylerlerdi.
Ben eminim sen bebegine cok guzel bakiyorsun.Hic canini bos konusan 2 -3 insan icin bozup strese girme.

Ikea da raflar satiliyor tencere ,tabak filan koymak icin .Oraya bak kesin bulursun canim.

Daha iyi bosver Marlin cim catlamaz ve deforme olmaz.

soyle hamile kadinlarin karsisina gecip yorum yapan insanlara sinir oluyorum. caninin sıkma sakın, esra'da bahsetmis su zamana kadar doktora gittin sorun olsa soylerlerdi zaten. ben ilk haftalarda devamli cikariyodum, peynir ekmekle beslendim bi donem ama bebek gelisiminde sorun olmadi ki hala sut filan icemiyorum, balik bir kez yemisimdir, tavuk hic yemedim. vitamin haplari aliyoruz, biseyler yiyoruz. bebeklerimiz de doyuyodur ins. kocaman insanlar gibi cok yemezler sanirim. umarim kisa surede sigortan da hallolur ve icin rahat eder.

ikeada raflar var, marshallasda ufak portatif dolaplar gormustum, bi koseye koyabilirsin belki.

buyur daha, ufak olmasi daha iyi az sarkarmis :)))

Hic sorma ben de sinir oluyorum bos konusup yorum yapan insanlardan.Bana o kadar cok karnin kucuk dedilerki bundan 1.5 ay evvel doktor randevusunda bebegim beslenmiyor karnim kucuk diye agladim.Doktor bana " Gayet saglikli bir bebegin var fil gibimi olmak istiyorsun"dedi.Simdi hic takmiyorum.Hamilelik o kadar hassa bir donem ki birde boyle bos konusanlar olunca daha cok zorlasiyor.Amniyo olmaya karar verdim.Doktordan geldik. Arkadas aradi nasil gecti randevu diye.Ben de iste buyuk bir heyecanla guzel gecti ,hersey yolunda.Su tarihte amniyo olacam diye anlatiyorum.Gayet moralim yerinde.Dinledi dinledi bana dedigi su "Bir karsi komsumuz vardi tr.de amniyo sonrasi bebegini kaybetti"
Insan dusunuyor bazen nasil arkadas bunlar diye...

canimm ya, birbirimizi teselli ediyoruz ama ayni seylere takiyoruz aslinda. millet kocaman gobeklere alismis bence, bizim ilk hamileligimiz ne kadar buyuk olabilirki.gercekten hassas bir donem. amerikada biraz insanlardan uzak bu donemi gecirmek bazen guzel, tr'de olsak kimbilir kimlerle karsilasicaz. insanlar bazen cok fesat, arkadas dediklerimiz bile. bi de bebek dogduktan sonra basliycaklar, canlari sıkılıyo cunku :))

Karnın büyüklüğü veya küçüklüğü bebeğin gelişimiyle kesinlikle alakalı değil.Çok minicik karınlardan ne sağlıklı bebekler çıkıyor, Esra da bir örneğiymiş:)) Hatta daha iyi değil mi, karnın deforme olmuyor, vücut şeklinde bozulmuyor ve sağlıkla bebeğini kucağına alıyorsun.Doğurana kadar karnı belli olmayanlar bile var, dün işyerin arkadaşım dedi, doğurana kadar kimse anlamadı dedi.Ben de 5.ayıma girdim deyince herkes ciddi misin, hiç belli olmuyor diyor.Açıkcası ben çok belli olsun istemiyordum,iş yerimde zorlanırım diye. Biliyorumki bebeğim de sağlıklı inşallah. O yüzden hiç kafana takma bence. Boş konuşanlara da kulaklarınızı tıkayın gitsin:)

Oha ya! Hic siddet yanlisi olmayan insanda bile iki tokat aksetme istegi doguruyor bu densizler. Herkesin anatomisi farkli, herkesin hamileligi farkli ne bilir bilmez konusuyorlar yahu. Empati mempati sifir, demiyorlar bu kadin zaten hassas, soylediklerimden etkilenir. Yok karnin kucuk, yok iyi beslenmiyorsun sen galiba. Hele Esra'nin amniyosentez hakkinda konusan arkadasina "peesssss!" dedim. Benim bir arkadaslarim var, benim hamileligimden onceki muhabbetlerimizden amniyosentez konusunda cok negatif dusunduklerini biliyordum ama ben amniyoyu dusunurken veya kararmi verdigimde tek laf etmediler, aksine destek oldular, benimle endiselendiler. Her arkadas boyle olsa...

Canancim sen onlari hic takma, bak herkes de soylemis zaten, kocaman karin saglikli bebek demek degil. Artik eskisi gibi degil ki, hamilelikte bilincli kilo almaya, beslenmemizi bebege gore ayarlamaya calisiyoruz hem bebeler saglikli olsun hem dogum kolay olsun, hem de sonra vucut kendine kolay gelsin diye. hamileyim diye "iki kisilik" yiyip topac gibi olmak dogru degil ki. Sen elalemi dinleme, doktorunu dinle. Bebek saglikli diyorsa gerisi bos.

Yeriniz nasil bilmiyorum ama vaktiyle ben de bir "dolap" sorunu yasadigimda ikea'dan tezgah gibi bir sey almistim. Boylece hem alt kismindaki cekmece ve rafi kullandim tencere mencere koymak icin hem de ekstra tezgahim oldu. arkadaslar var, yerleri musaitti, boyle tezgah-dolap gibi bir seyi "island" yapmislar mutfagin ortasinda, o da ilginc olmustu. Ikea'da metal raflar oluyor, 4-5 kat, neredeyse bookcase gorunumunde, onlar hos olabilir evin genel havasina uygunsa. Vaktiyle target'tan banyo icin boyle "dolapcik" almistik ama onlar cok feciler, ici sunta. ikea'da da cok seyin ici sunta ama bunlara daha vidayi gecirirken dagiliyorlardi, ikea'dakilerden bin beterdiler.

ben en son doktora gittigimde ebemiz bebegin cok iri olmayacagani soylemisti. hatta iri bir bebek bekleme demisti. ben sut falan icemiyorum. ama artik basliycam bugun basladim hatta. ya istahsizlik var bende. gunde 2 ogun yiyorum hamile gibi degilim. canim bisi cekmiyor. sabah 10 da kahvalti aksam 7 de yemek yesem cok aclik hisetmiyorum. hamileligin ilk doneminde bende bi istek olmustu sonra istahsilik basladi.o insanlarinda en azindan benim icin soyleyenlerinde kotu niyetli olmadiklarini dusunuyorum.

Ben de istahli degilimdir Canan.Hamilelikten once yemek yemegi unuturdum.Simdi de abarti yemiyorum,kendimi zorlamiyorum sadece ogun kacirmamaya dikkat ediyorum.Et yiyebiliyorsan bol et tuket.Muz ye.Duyduguma gore bunlar bebise kilo aldirirmis.Nurcan,Crazymam ve Melegime sormak lazim neler bebege kilo aldirir.Onlari tuketelim.

yiyebildigini ye canancim. sut icemiyorsan yogurt, peynir ye. tj's de ufak organik nonfat greek yoghurt var, suzme oldugu icin midir nedir normal ufak yogurtlarda 7gr protein varsa bunda 14gr var. Ben her gun bir tane yemeye calisiyorum. Mesela sebze yiyemez oldum ben, hamileligin basindan beri evde pisen sebze yemegi sayisi bir elin parmagi kadar. cig yiyorum ben de, salata malata. yani yiyemedigin seyi zorla yemek icin kasma, alternatifini ye. istah konusunda ise ne desem bilemedim, ac olmasan da bir yeme rutini olustursan faydasi olur mu acaba? mesela ben sabah kalkar kalkmaz ve yatmadan once 1er koca bardak sut iciyorum, ilk bastan beri hic sasmadi, otomatige baglandi neredeyse. atiyorum aksam tv izlerken badem-ceviz zamani olsun. ille de oturup koca ogunler yemen gerekmiyor, besleyici seyleri gun icinde bir ara mideye indirmen gerekiyor simdiden afiyet olsun!

Ben de her sabah aç karnına bir bardak süt içiyorum, hatta bir de yanında kayısı atıyorum ağzıma:)) bağırsaklar çalışıyor! bir de ben hergün yumurta yiyorum ama hamilelikten önce de yerdim, ben kahvaltı delisiyim. Omlet,haşlama her türlüsünü götürüyorum.Ben ceviz bademi, jif in omega 3 içeren fıstık ezmesi var,onun sürüp üzerine bal bir de ceviz badem:)) ama şöyle sadece bir lokmalık:)) şimdi yazınca kendim bile yuh oldum. Zaten ekmeğim hep tam buğday ekmeği önceden de öyleydi.Açıkcası kahvaltı bana en güzeli geliyor! günün her vakti kahvaltı modunda olabilirim. İşe gitmeden önce de mutlaka kocam bişiler pişiriyor.Balığı mesela tavada buğulama şeklinde yapıyor, çok hafif geliyor bana, ekmekle suyuna banarak yiyorum.Bunları detaylı yazıyorum ki iştahınız açılsın inşallah diye:))) bir de iş yerinde akşam 6 -7 arası ne zaman mola denk gelirse yiyorum.Hatta akşam 8-9 arası yemek azalıyor diye tıkıştırıyorum bazen:)) bazen hiç yemeği beğenmiyorsam peynir ekmek. Benim işyerinde mola saatlerim belli olmuyor, bazen 4 saat bekliyorum,aç kalırım diye yiyorum ama abartmadan.Ama bu aralar iştahım biraz daha fazla, ama zararlı şeyler de istiyor canım ( bu iyi değil) :)) siz tatlı yemiyorsunuz mesela, ben çok almadığım kiloları tatlı düşkünlüğümün başlamasıyla alacağım gibi.
Her gün abartmadan bir parça çikolata,cookies falan ister oldum.

Ama canancım iştahsızım bebek de iri olmayacak diye üzülme.Benim ablam doymayan hamilelerdendi, 30 kiloya yakın aldı ama bebişleri hep küçüktü.Ama şimdi büyük kızını görsen benim kadar boyu var, minik ama sağlıklı bebekler oldular.Ayırca iri doğan bebekleri hep sağlıklı diye düşünürüz ama sanırım şekere yatkınları mı ne oluyormuş.

Bu arada Koko bloguna şöyle bir göz attım, çok güzel paylaşımlar var görünüyor,ellerine sağlık:)) ben çok odunum ya! hiç bebeğe özel bişey yapmadım, ne güzel sizler anlatınca çok beğeniyorum ama kendim yapamıyorum. Bebeğimi ultrasonda ilk gördüğümde de duygulandım ama sadece pis pis sırıttım, ilk kalp sesini duyduğumda woww süpermiş dedim.İşte böyle odun olunca kelimelere dökmek zor oluyor.Tr de işim gereği metinler yazıp, haberler yapardım.İş kendi yavruma olan duygularımı anlatmaya gelince tıkanıyor.

Cok tatlisin sen yaa Marlin :))) "woww supermis" demene koptum :) Sesli guldum resmen ofiste :)))
Ben de cok sevdim koko yazilarini hatta 1 saattir blogunda turluyorum :)

Sagol Marlin'cim.
Odun modun deme ya, herkes degisik sekillerde ifade eder kendisini. Yazma etme, ne olacak, bebe dogdugunda opucuge bogarsin, oyle anlatirsin duygularini :) Ben kucuklukten beri yazarim, genclikte kac defter doldurmusumdur gunluk munluk. Aliskanlik olmus. Ama ben de yuz yuze biraz kazmayim, biraz degil bayagi kazmayim. Insanlar beni soguk bulur, isinmalari vakit alir. Fiziksel sevgi ifadelerinde zorlaniyorum ben de, oyle sarilmalar opmeler i ih. Ne yapacaksin, hepimiz baska turluyuz :)) Yavrun gelsin de bak gor tikanma mikanma olacak mi!!!

Evde yapilabilen bir seyse sor, bu vesileyle belki biz de yapariz :))))

Aslinda ben bu tatliyi Pazar gunu denedim.Hersey gayet guzel gidiyordu :) ama olmadi.
Lokma tatlisi gordum tv de.Cok canim istedi ( Ben asla sireli tatli yemezdim bu arada kizlar.Benim kizimin damak zevki kesinlikli babasi ) Hamurunu yaptim.Gayet guzel oldu. Siresinide soguttum.Guzelce harli ateste kizartip sireye attim.
Sonuc: Sunger gibi oldular:) Acaba nerede yanlis yaptim diye biraz google amcada arastirdim :) Bir cok kisi " Neden evde yapilan lokma tatlilari sunger gibi oluyor kitir olmuyor" yazmis ama puf noktayi yazan cikmamis.Yani bu sonuca ulasan tek kisi ben degilmisim.Bu beni biraz rahatlatti :)
Ben nasil kitir yapabilirim bu lokmalari arkadaslar:)

simdiye kadar hic yapmadim ben lokma ya, hic bilemiyorum. bu biraz sey gibi olmasin: hani disarida patates kizartmasi hep citir citir olur da evde yapinca boyle mayisik yumusak olur. bir seyler var, bir puf noktasi ama kimbilir ne...

bilen varsa yazsin, ogrenelim. ben crazymom'dan umitliyim :)

RABİA TEYZE SİZLERLE...: LOKMA surada bir takim puf noktalari falan var ama, hic yapmadigim icin tarif de cok bir sey ifade etmedi. belki sana faydasi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…