Amerika'da Hamilelik

Evet canım sen bana başından beri göbeği görünce kız dedin.Hareketleri 16.haftadan itibaren hissettiğim için bir ara erkek dedin:)) benim göbek kız göbeği! belirtiler genelde erkek bebek için çıkıyor:) kendi aramızda eğleniyoruz işte, ultrasonda görene kadar kız mı erkek mi diye bu tahminler dönecek:)) İnşallah hepimiz sağlıkla yavrularımıza kavuşalım

Buaralar topiğimiz suskun:)) Kokocumun güzel sonuçları, bizim cinsiyet haberleriyle şenlenecek inşallah.Herkese güzel bir hafta dilerim

Sevgiler

Valla benden simdilik guzel haber sorunsuzca 3. gunumuzun dolmasina az kalmasi. Her gecen gun daha cok rahatliyorum. Bugun artik kalktim, yatmak yerine bilgisayar basinda oturuyorum. Cok bir is mis yapmayacagim daha 1-2 hafta temkinli takilirim ama atlattik sanirim!!! simdi gelsin sonuclar! Isim pek konusmamistik, daha yeni yeni "artik isim dusunsek" falan diyoruz. Belli degil, 1-2 aday var beril ve derya (beril ikimizin isimlerinin guzel bir karisimi oluyor da). isim onerilerine acigiz :)

bu arada gecen Esra muayenede ultrasona girmek istiyorum, suyunu kontrol ettirmek istiyorum demisti ya. Benim hic aklima gelmemisti su miktarini kontrol ettirmek, sasirmistim Esra bunu niye dert ediyor ki diye. Ama su son birkac gundur cok iyi anlar oldum. Benim 23 agustostaki detayli ultrasonumu iptal ettilerdi, sabah mesaj attim ebeye, ben basit de olsa bir ultrasonla amniyo sonrasi herseyin yolunda oldugunu kontrol etmenizi istiyorum dedim. Amniyo sonrasi en buyuk korkum amniyotik kesenin kendini onaramamasi, yirtilmasi, suyun bosalmasi oldu. Devamli bir islaklik var mi diye kontrol ediyordum. Gorebildigim bir terslik yok, umarim iceride her sey yolundadir. Yattigim yerden bu amniotic fluid leak konusunda bir seyler okudum, amniyosentez olmayanlarda bile "premature rupture of membranes" denen yirtilma olabiliyormus. O yuzden cok dikkat edin kizlar, agir kaldirmayin, kendinizi cok zorlamayin ev isi falan yaparsaniz. Siviyi bol tutmak icin de bol bol su icin :) Amniyo kaynakli bir sizma riskim giderek azaliyor ama her halikarda muayenede suyun miktarini kontrol etsinler istiyorum. Simdi fotograf aktarayim da bizim bicirin ultrason fotograflarini gostereyim teyzelerine.

Çok güzel canım,iyi olmana sevindim.Evet dediğin gibi kendimizi çok yormamak lazım.Ben bazen yataktan kalkarken unutuyorum kendimi fırlayarak kalkıyorum sonra da kızıyorum kendime.Şimdi de bir yazı okudum, son ay çalışmak bebek için iyi değilmiş,7.aydan sonra artık dinlenmek gerekmiş.Hayırlısıyla bu süreci atlatsak ya güzel güzel.

Beril ismi bence daha güzel.Hem burda da daha kolay telaffuz edilir:)) Bıcırığın ultrason fotosunu hemen koy da sevelim annesi

Eki Görüntüle 475718 Eki Görüntüle 475717

Iste bizim minnosun profili ve ayagi. Daha o ayaklardan ne tekmeler yiyecegim :)

ayyyy masallah sana minnooos :)))Cok guzel.Bende de var profil fotosu bir tane bende yukleyim. Bu arada kizlar bu ultrason fotolari zamanla siliniyor ve yok oluyor biliyorsunuzdur. Ben hepsini flash bellege yukledim ayrica fotograf seklinde bastirip minik bir album yaptim.Sadece fikir.Belki yapmak istersiniz.
Kokocum amniyo sivisinin ne kadar onemli oldugunu biliyoruz.Sayet ben surekli gobek kontrolu olursam nasil bilecem iceride suyun durumu nedir.Hadi Allah korusun suyum azaldi.En azindan bir randevumda gireyim digerinde girmeyim ama bunlara kalsa dogurana kadar ultrason yok.

Bu arada kizlar bir sorum olacak.Benim surekli cok az akintim geliyor.Kokusuz ,krem seklinde.Sizde de oluyormu?

bende de oluyor esra, krem gibi hafif beyazimsi. her wc'ye gittigimde goruyorum neredeyse. doktor ozellikle rengini sordu bana ve sorun yok o zaman dedi.

Iste bizim minnosun profili ve ayagi. Daha o ayaklardan ne tekmeler yiyecegim :)

tekme atarken mi yakalamislar o ayagi ya cok tatli gozukuyo :) cok sirinler ya yayilmis resmen senin ufaklik, saglikla kucaginiza alin insallah

Bu arada kizlar bir sorum olacak.Benim surekli cok az akintim geliyor.Kokusuz ,krem seklinde.Sizde de oluyormu?

Ay evet! Amniyo'dan birkac gun once yuruyuse cikmistik, yarim saat yuruduk, geldik bir islaklik hissediyordum, bir baktim camasirim islanmis, hatta gecmis taytimi islatmis. Ben bir panik oldum, eyvah suyum gidiyor diye, cok islanmisti cunku. Ama baktim losyon gibi beyaz kremsiydi, kokusuz, rahatladim. Amniyotik sivi su gibi, akiskan saydam bazen de kokulu oluyormus. Amniyosentez sonrasi akinti oldukca hep korkuyorum, bakiyorum beyazsa oh diyorum. :)

Esracim nasil bu ultrason resimleri siliniyor anlamadim , bunun bir suresi varmi bendekiler halan duruyor yani kac yila kadar kaliyor,varmi bu konuda da bir bilgin...eger oyle ise hemen bende scan yaptiriyim cd ye atiyim , bende toplam zaten 3 tane var onlarda kaybolursa uzulurum valla,:18:

kokopelli bugun ile birlikte herhalde uc gunu atlatmis olucak, artik ins dusuk riskin olmaz ..sonuclari inan dort gozle bekliyor olucam , valla ne yalan soyluyum canim surekli aklimdasin ..Hayirlisi ile bir atlatsanda bir oh desek super olur

Bu arada esracim, o akinti bende hamile iken oluyordu bazen cok yogun bir sekilde camasirimdan sizacak kadar,
Kizlar bi konuda itirafta bulunuyum, aklima geldikce halan guluyorum, genelde hamislerin son zamanlarinda idrar kacirma durumu olur ,benim ilk 3 ayimda guldugumde, hapsirdigimda ve cok idrar tuttugumda inanin fena kaciriyordum hatta birgun misafimiz vardi ve birlikte komik bir film seyrediyorduk ben yine malum durum , tabii koltuktan kalkamadim..halan guluyorum hatirladikca cok alemdi yaa

2 yil icinde gidiyor Melegim.Ablamdan bir de arkadastan biliyorum.Kesinlikle cd ye at. Istersen onlari da fotograf olarak bastir.Olurda cd kaybolur,acilmaz.Ben biraz garanticiyimdir her konuda :)
Ben buyuk bir kutu yaptim.Icinde evde yaptigim hamilelik testim ve ultrason fotolarindan minik bir album var.Birde kizima birseyler yazdigim kucuk bir defter.Allah izin verirse ilk ayakkabisini,emzigini,zibinini filanda o kutada saklicam :)

Cok guzel dusunmussun, bende dogardogmaz ilk giydigi kiyafeti saklarim diye dusunuyorum , bazen bakiyorumda ayy ne cok minik dogmus oglusum kiyafetlerini kiyasliyorum ,cok komik minnacik olmuslar

Kizlar birsey soracam.Bilhassa annislere .Swaddling aldinizmi bebislere? Aldiysaniz kullanislimi? Bugun Marshall da gordum.Kumasida guzeldi yumusacik pamuklu.Once sorayim sonra alirim dedim.
canim evet alan benim zaten kilosu 7-14 lb arasi halada kullaniyorum. bazen kirlenince ince battaniyeye sariyorum.hala Esadi kundakliyorum ben yoksa uyumuyor cunku benim oglan cok geriniyor uyandiriyor kendini ben cok memnun kaldim ama geek yok diyorsa ince battaniyeye sarabilirsin istersen linkini atarim yine
ben eldiveni baby's r us tan aldim cok guzel... oraya bakabilirsin canim

ayy kiyamam masallahcok tatli .. bu fotolar yuzunden anneme diyorum ki bi daha hamile olasim var.. hamilelik sureci alisverisler falan cok guzel oluyor insan kac defa yasarki boyle biseyi 2 yada 3 ..

esracim senin kiyafetlerede bayildim gulegule kulalnsin prenses :))

Sagol melegim, cok dusuncelisin. Bu surecte beni cok rahatlattiniz hepiniz. Sonuclari ogrenince hemen yazacagim, insallah hep beraber sevinecegiz :))

Bu altina kacirma olabiliyormus, bakalim ilerleyen haftalarda bizi neler bekliyor kacanlar, akanlar :))) engellemek icin pelvic floor muscle'lari kuvvetlendirin, kegel egzersizi yapin diyorlar. Dogumu da kolaylastiriyormus. Ara sira aklima gelince yapiyorum oturdugum yerde ama o da garip bir sey, sık birak sık birak :) Sen simdi de yapabilirsin melegim, dogum sonrasi kaslari toparlarsin :))

Ben fotograflarini cekiyorum ama usenmeyip adam gibi scan etmek lazim herhalde. Evde scanner da var, neyine useniyorsam :))

Kutu guzel fikirmis, ben de scrapbook gibi bir album yapmayi dusunuyordum ama scrapbook'a her seyi koyamazsin malum :)) Aslinda bebege bir seyler yazmak cok isterdim ama bloga yazmak disinda bir sey yapamiyorum Bebekcagiz buyuyup okuyacak yasa gelince al yavrum, sana hamileyken bunlar oldu diye blogu gosteririm artik :))))

Hamilelik testinin de fotografini cek, bulunsun, o cizgiler de zamanla ucup gidiyor diye biliyordum. Aklima hamilelik testi yaptigim gunler geldi, sanki uzerinden bir omur gecmis gibi. Ben trigger shot oldugum icin sistemde hcg vardi, testin olctugu trigger'dan kalan mi, bebekten mi bilemiyordum. 11dpo'da cizgi cikmisti, sonra 13dpo'da birden koyulasti, dedim bu trigger'dan olamaz cunku siliklesip yokolmasi gerekiyor onun, koyulasma varsa bebe var! ben su stip testlerden kullaniyordum, onlari gun gun alt alta dizip yapistiriyordum, scrapbook yapinca onlari da yapistiracagim :))

Selam Kizlar,

Ben Canada'da yasiyorum ve 8 haftalik hamileyim.. 32 yasindayim ve ilk cocuguma hamileyim.. Aranizda genetic counseling yaptiran varmi? 32 oldugum icin yaptirmak istiyorum..

canim evet alan benim zaten kilosu 7-14 lb arasi halada kullaniyorum. bazen kirlenince ince battaniyeye sariyorum.hala Esadi kundakliyorum ben yoksa uyumuyor cunku benim oglan cok geriniyor uyandiriyor kendini ben cok memnun kaldim ama geek yok diyorsa ince battaniyeye sarabilirsin istersen linkini atarim yine

Tesekkur ederim Nuray cim.Ben de alayim madem cok ise yariyor.Marshall da gordum %100 pamukluydu.Coka uygun fiyati $ 6.99.

Selam Kizlar,

Ben Canada'da yasiyorum ve 8 haftalik hamileyim.. 32 yasindayim ve ilk cocuguma hamileyim.. Aranizda genetic counseling yaptiran varmi? 32 oldugum icin yaptirmak istiyorum..

Kanada'da sistem biraz daha farklıdır ama ben ABD'de danışmanla görüştüm. Sorun varsa yanıtlarım kendi yaşadıklarıma dayanarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…