Amerika'da Hamilelik

esracim senden cok az onde hamile olarak sakin kafana takma hareketlerini derim. 28. haftadan sonra neler olcak seyret derim. hele 30dan sonra annesi kizim sakin ol bile diyceksin :))) sakin sikma canini laranin keyfi yerinde sadece sen hissetmiyorsundur kimildadigini. bende senin gibi cok uzuldum esimi de cok siktim bu konuda
uzulme hersey Allahin izniyle normallll

melegim benim tum cocuklugum gencligim ortakoyde gecti. cokta kiymetini bilip tadini cikarttigim soylenmez. ailem artik ortakoyde degil. bir ay once kapattilar ortakoy faslini yani ortakoyde bitti benim icin ama o meshur yiyeceginden yiyip aksam soyle bi orlarda vakit gecirmek isterdim.neyse ins yanimda kizimla yapariz ins..

marlin sen ceviz yazinca yine hatirladim, zorla yiyorum :) ben de dun gece bi kiz cocuguna bakicilik yapiyodum ruyamda.
sinir, stres bebege bence de yansiyor. sinirlenince bi seye karnim yaniyor sanki benim.

melegim, evet sonra da cocuk ingilizce ogrensin diye kalicaz bu gidisle :) hayirlisi olsun hakkimizda.

crazymom bebis iyidir ins. haftaya pers. gorucez :) senin minik cok yormuyordur umarim seni.

esra ins iste sorun olmaz. az kalmis ptesiye. o zamana kadar bol bol tekme atsin :)

bizde donucez diye az esyali ve 1+1 de takiliyordk californiada. buraya gelince sifirdan guzel esyalar aldirdim valla. yeter dedim donme yada baska yere gitme ihtimalimiz var ama ev hep bekar evi gibimi olcak. simdi az da olsa bir aile evi yaptim evi.yine 1+1 ama en azindan esyalar iyi
ama benim hala donme umidim vardi sizleri okuyunca umitsizlige dustum melegin dedigi gibi biz kendimizi mi kandiriyoruz acaba. kaldikmi buralarda.

bu arada bende eylulde geldim. 1 sene yeni olcak yeniyim aslinda aranizda en yeni benmiyim ?

Dedigin gibi keyfi yerindedir degil mi? Aman insallah tekmelesin dursunlar bebislerimiz. Ben raziyim.

Lokma denildi yaa ben fena oluyorum ,tatli krizleirim var bu aralar simdi ben lokma yapmaya kalkissam mi acaba ...yok esime diyim getirsin cok yiyesin var gerci dunyayi yiyesim var ya

Esracim nasil ettin simdi buldun mu lokmanin puf noktasini

Yok Melegim bulamadim.Yapilisi cok kolay gibi gorunen ama puf noktalari olan bir tatli.Sayet esin oralarda bulabiliryorsa hic yapmaya kalkisma soyle alsin.Ben bulamadim burada.Tatlida basarisiz olunca asermemde gecti :)

Ben senin oldugun tarihlerde Istanbul da olsaydim kesin o cati katinin manzarasi bir de mahir bebisi isirmak icin kahve icmeye gelirdim sana :) Bu sene degilde belki birgun olur.

Ben de eylül sonu geldim, ama işe başlayıp kendi evimizde düzen kurmamız aralık ayını buldu. İkimizde aynı zamanlardayız yani.Ama bana yıllardır burdayım gibi geliyor, bir ara anlatmıştım, akraba kazığı yedik, sudan çıkmış balığa döndük,yıprandık.O yüzden sanki aylar, yıllar gibi büyüdü gözümüzde

gidisimiz eylul basi, 3 hafta kalip donuyoruz. donuste biraz daha fazla para verip comfort class bileti aldim (first/business ile economy arasi bir sinifmis), cunku o zaman gobis artik cosmus olur. oyle luks duskunu bir insan degilim ama hamilelikte lazim. mayonez hadi evde yiyeyim de orada gunesin altinda butun gun bekliyor salatalar falan, ay bilemedim? gidince dayanamayip yerim herhalde.

olur olur, benim universiteden arkadaslarim doktoraya gelince daha ogrenciyken 1oda1salon evlerinde ilk cocuklarini yaptilar. o simdi esek kadar oldu biz daha yeni ilkine ugrasiyoruz! yapinca buyuyor, evin buyuklugu farketmiyor :)
Arada bir oyle kacamaklar olur canim, her gun pizza ile beslensen ideal degil ama arada bir olur oyle. Asitli seyler seni bilmem ama benim gibi mide sorunlari yasayanlar icin mide rahatlatici oluyor. Kola icmeyeyim diye maden suyu aldim, dogaldir bilmemnedir diye, ama cok etkili olmadi. club soda denen sey en guzel rahatlatiyor beni (ginger ale icmiyorum artik, bulanti yok ya). masum kacamaklar :)))

Bu arada bizim universite istinye'deydi, yenikoy, tarabya vs. cok gezdik o zamanlar. Gezdigimiz her yere ozel yiyecekler var tabii, onlari hic aklima getirmesem daha iyi :)

ben de aralik'ta bayagi bir kaldim ama kisti, is guc kosturdum, hic tadini cikaramadim. sen bebek icin oradaydin herhalde nisanda :) Bu arada Nisan da guzel isim kiz icin ama naysın falan diye okurlar herhalde burada hehe.

Ya benim arkadas bir park yatak verdi yalniz o bayagi eskiydi (ilk cocuktan kalma). Alt kismi "park" kismi, oyun bahcesi olarak kullaniliyor, oraya bebek yatirilmiyor. Ust kismi bir nevi asma kat gibi. Abimlere aldigimizdan biliyorum, yerlestirdigimizde bayagi sabit oluyordu o kisim. Bu arkadasin verdigini kurdum denedim ama bir seyleri yanlis ya da eksik, sabit durmuyor, sallanip duruyor. Guvenip 1 haftalik bebemi yatiramam. Biraz daha kurcalayip duzeltmeye calisirim ama olmadi yenisini alirim. Ilk birkac ay park yatakta bizim odada yatirmayi dusunuyorum cunku. Babiesrus'ta target'ta kurulmus park yataklar oluyor display, git kurcala altini ustunu, ona gore al. Ben almaya kalkarsam oyle yapacagim.

Ya cok hossunuz kizlar, daha onceden de demistim sizin bu ha dondum ha donecem halleriniz bana ogrencilik yillarimi hatirlatiyor. ilk yillarda saklama kabi bile almadimdi, pirinclerimi falan yogurt kaplarina koyuyordum. Simdi dibine vurmus durumdayiz. Oyle cok "onu da alayim bunu da alayim" insani degiliz (alt katta bombos bir "salon" var, kedimiz orada fink atiyor) kari koca ama mecburi alinan seyler bile o kadar cok oluyor ki. eskiden kimseden yardim almadan kendim tasinirdim! tasinmaya kalksak sirket tutmamiz sart simdi. :26: gun gelecek sizler de bu duruma geleceksiniz!

Son düzenleme:

Hehehe, hem de ne abuk! Bu sabah bir petrol sirketine data analizi yapiyormusum. Ceyar (he, dallas'taki ceyar) bana yanlis datalari veriyor, bakip anlayinca bunlar yanlis diyorum, SueEllen da cok kiziyor Cayar'a kovuyor onu. Ben de "oyy, kovuldugu icin beni suclamaz insallah. Kesin geri gelir bu, gelince de basima bela olur" diyorum. Yaptigim isin petrolle neyle hic alakasi yok, dizinin yeni nesli cekiliyormus ama izledigim falan yok. ruyamda dallas entrikalari icinde kaldim a dostlar!!! bebekli ruya cok gormuyorum ama.

Canini sıkma ya, yavrular iceride dort donuyor ama hissetme isi kisiden kisiye degisiyor. Ben senden erken basladim hissetmeye ama her gun hissetmiyorum, senin su andaki halin gibiyim denebilir. Bazen yatiyorum hadi kuzum tepin diyorum i ih. Bazen cok alakasiz zamanlarda "ana!" oluyorum. Ebem yuzeye yakin oldugunda hissedersin su siralarda, sık hissetmemen normal dedi. Senin ic karnin genisse mesela Lara hanim dipten derinden takiliyor olabilir. Muayenende gorunce rahatlarsin :)))

Son düzenleme:
Eger olurda ayni zamana denk geliriz, bizede bekleriz canim hem tanismis oluruz ..ama teklif var israr yok malum ist da yapicak cok seyin vardir seni sik bogaz etmek istemem..

3unde variyoruz, 7sinde dugunumuz var, hemen sonrasinda guneye inecegiz gibi gorunuyor. Donusumuz 27sinde, donmeden once birkac gun yine Istanbul'da olurum gibi gorunuyor, donusumuz Istanbul'dan cunku. Biz avrupa tarafindayiz, ada manzarasi falan dedigine gore sen Bostanci tarafindasin. Zaman-yer ayarlayabilirsek goruselim isterim ben de, sen gobis seversin ben de senin pasayi isiririm :) Kadikoy'de ciya'ya gidelim mesela (bakin hep mideye calisiyo benim kafa!) Senin gidis-donus ne zamandi tam olarak?

Son düzenleme:

zaman geçtikçe ben de eve odaklandm biraz ama yine de istediğim gibi değil. tr'deki evlere gidiyorum, coşmuşlar. onlar çok abartı ya da. valla beni eşim kandırıyor, bana kalsa bugün toparlanıp donerim :))

ben de aralik'ta bayagi bir kaldim ama kisti, is guc kosturdum, hic tadini cikaramadim. sen bebek icin oradaydin herhalde nisanda :) Bu arada Nisan da guzel isim kiz icin ama naysın falan diye okurlar herhalde burada hehe.

evet bebek icin gittik, o yuzden o stresle cok tat alamadik aslinda ailelerden, gezmelerden vb :)
park yatak guvenli degil gibi sanki ama vardir mutlaka bi tricki. gerci tipini de cok sevmiyorum.

Ben gec hissettim ama iki gun onceye kadar hergun cok fazla hissediyordum.Canimin sIkIlmasi bu yuzden.Gosterirlerse rahatlarim ona da emin degilim.Bu seferki randevuda ciddi carlicam.
Bir onceki randevumda hemsire "doktordan once stajer ogrenci gelebilirmi" diye sordu.Peki dedim.(Peki dedim cunku ondan sonra da doktor girer beni ultrasona alirlar diye dusundum)Genc bir bayan geldi.Gobek kontrolu ve kalp atisini dinletecek.Tam 2 dakika bulamadi kalp atisini.Esimle goz goze geldik.Onun yuzunde ki panigi gorunce benim gozlerim doldu.Hanimefendi dakikalar sonra nihayet kalp atislarini buldu.Arkasindan doktor girdi ve benim randevum bitti."Bu kadarmi" dedim.Evet dediler.Hadi dedim Esra nice ol carlama sus.Sinirden aglayarak eve gittim.Zaten ota b..ka agliyorum ve patlamaya hazir sekilde dolasiyorum ortalarda.
Acaba diyorum ben mi abartiyorum ama hayir. Devletten saglik yardimi alan butun tanidiklarim hastanelerde her randevuda ultrasona giriyor.Ben saglik sigortama saglik sogortam onlara dunyanin parasini oduyor hep aklimda soru isaretleriyle cikiyorum klinikten.

Ayy ben bayildim Walmart ta satilan minik besiklere .Biraz daha buyuk olsalarmis.Yataga karar verip aldiktan sonra bir tane de $39.00olandan alsanmi acep. Evin her tarafina tasirim :)

Ay carla o zaman, ben bile okuyunca sinir oldum. Doktor gelince hicbir sey yapmadi mi yani? Yani tamam stajer gelsin baksin su bu da doktorla olan vaktinden calmamasi lazim onun. Aglamayan cocuga meme yok demek ki. neyse ki randevun yakin, insallah ultrasona da girersin icin de rahatlar. Soylemisimdir, benim (ve canan'in eski) hastanede ultrasonu pek yapmiyorlar, bu nt olcumu, amniyo falan olmasa bir 6.5 haftada bir de 20. haftada olacakti. Ben de ebeye soyledim bir sonraki randevumuzda basit bir ultrason yapip bir kontrol edebilir miyiz diye, olur dedi. Demek ki atla deve degil. Sen guzelce liste yap, aklina takilanlari sorularini sunlari bunlari, icin rahatlayana kadar da kalkma yerinden, kolundan tutup atacak degiller. Esine de goster listeni, gerekirse atlasin arka ciksin. Sen tuttugunu koparan kadinsin, pabuc birakma bunlara. Ah o hormonlar, ah o hormonlar!!!

Ben genelde memnunum simdiye kadarki kontrollerden falan ama bir sey alttan alttan sinir ediyor beni de. Benim doktorum yok hic!!!! Ilk gidisimde ultrasonla hamileligi tespit eden bir doktor vardi, sonra onu degistirmek istedigimi soyledim, su su veya su olsun diye isim verdim falan. Bir sonraki doktor randevusunu sectiklerinle ayarlariz dediler ama bir sonraki doktor randevusu gelmedi gitti!!! Ebemden memnunum, sorum sorunum oldugunda ilgileniyor sagolsun. Ama beni kagit uzerinden de olsa takip eden bir doktorum yok. O ilk doktordan sonra tek gordugum doktor amniyoyu yapan perinatologdu! Hala 2. bir doktor randevusu yapilmis degil, ne zaman olacagi belli degil, 18. haftaya geldik bile.

Kiz Lara kipras azicik da annen rahatlasin, endiselendirme onu!

Ayy ben bayildim Walmart ta satilan minik besiklere .Biraz daha buyuk olsalarmis.Yataga karar verip aldiktan sonra bir tane de $39.00olandan alsanmi acep. Evin her tarafina tasirim :)

ya bisi diycem ben ama walmartta satilan urunler sizce saglikli mi ? kaliteli gibi gelmiyor bana bide bebek malzemesi olunca kafama takiliyor yoksa guzel seyler var ne yapmali sizce ?

Dedigin gibi keyfi yerindedir degil mi? Aman insallah tekmelesin dursunlar bebislerimiz. Ben raziyim.

ahh bu annelik. merak etme valla bak seni rahatlatmak icin yazmadim. ama tum bebekler boyle benim okudugum kadariyla. eylul anneleri grubunda bunun icin doktora gidenler bile vardi ve hep bisey olmadigini ogrendiler. benim kizimda oyleydi. bi kacgun hissettirmezdi. eve gittiginde sirt ustu yat birazcik kal oyle bakalim elbet hareket etcektir. uzulme kendimizi yiyip bitiriyoruz.

ya bu arada altta bana 57 gun yaziyor. anaaa 57 gun belki daha erken. ahh kizim bi dogsa gidisindan opsemm:))

senin yarin haftan oluyor demi. sonuclara son 1 hafta mi kaldi ? esra yanlis hatirlamiyorsam sonuclari soylenen tarihten daha erken ogrenmisti demi ? sende bi ara sor istersen carsamba gunu falan. ben bile meraktayim ya ((

Ayy ins bir gun cakisirda gorusuruz veya burayada yolun dusersede olur esracim, galiba sizin burda tanidiklariniz mi vardi oyle birsey kaldi aklimda gerci olmasada sorun yok beklerin her sekilde

evt canim anadolu yakasi maltepe sahilindeyim bostanciya yakin sayilir ,
Allah iyiligini versin nerden geldi aklina simdi orasi, ciya iki tane var hangisi tercihin...eylulun ilk haftasindan baslayacak ve donus simdilik belli degil ama 7 hafta kalmayi dusunuyorum ,bu arada dugun kimin yoksa soyledinde ben mi kacirdim:26:

ya bisi diycem ben ama walmartta satilan urunler sizce saglikli mi ? kaliteli gibi gelmiyor bana bide bebek malzemesi olunca kafama takiliyor yoksa guzel seyler var ne yapmali sizce ?

Valla biz wal-mart'i kendimizce boykot ettigimiz icin gitmiyoruz hic, target'a gidiyoruz onun yerine. Bu tur urunleri gidip gozumle gormeden almazdim ben. Ne bileyim bacaklari falan yeterince saglam mi, minderi yeterince kalin ve sert mi ve saire. Bu basinet cok guzel gorunuyor ama mesela ben etekleri yere kadar uzananlari seviyorum, daha guzel duruyor sanki. Basinetlere ozenmiyor degilim ama sanirim onu es gececegiz :) Basinetlik zamanlari icin soyle bir sey dusunuyorum, gunduz asagida yanimizdayken yatirmak icin: Amazon.com: Fisher-Price Cradle 'N Swing, My Little Snugabunny: Baby bir arkadaslarda gormustum, bayagi kullaniyorlardi (eger baskasina vermedilerse onlarinkine el koyabilirim eheh). Yeri dar olanlar icin soyleleri de var: Amazon.com: Bright Starts Comfort and Harmony Portable Swing, Biscotti Baby: Baby customer fotograflarinda nasil katlanip kenara konabildigini de gorebilirsiniz.

senin yarin haftan oluyor demi. sonuclara son 1 hafta mi kaldi ? esra yanlis hatirlamiyorsam sonuclari soylenen tarihten daha erken ogrenmisti demi ? sende bi ara sor istersen carsamba gunu falan. ben bile meraktayim ya ((

evet benim 1 hafta yarin doluyor. sonuclar cikinca arariz dediler, genetik danisman cok iyi, biliyor halimizi, alinca hemen arar diye dusunuyorum. 10-15 gun icinde dediler, gelecek hafta bir ara ararlar, umarim cumaya kadar surmez, pt sa arasalar keske...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…