- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.041
2-3 gundur cok fazla hissetmiyorumAslinda canim cok sIkkIn bu duruma.Birseyler hissediyorum bazen ama gaz mi,kizim mi anlamadim.Pazartesi gunu randevum var.Iple cekiyorum o gunu.
Is yerinde de stresliyim biraz.Bir bir arkadaslarim isten cikariliyor.Onlar icinmi uzuleyim kendim icinmi endise edeyim sasirdim.Belki de stresli olmam yansiyor bebegime.
Ben de cok sacma ruyalar goruyorum Marlin cim.Bazen kabus goruyorum bagirmama esim uyaniyor.Yazik o da korkuyor :)
Tr de Istanbula gidicegim canim, ufak ada manzarali bir cati katim var hele o terasini hic anlatmiyim cunku benim de birseyler debresicek yoksa
Kizlar sizin icin ortakoy yaparim ins, gidince istanbulun her yerine adim atmak istiyorum yani cok ozledim memleketi, 14 ay uzerine gidiyoruz malum hamilelik ve dogum off zor gectibu 14 ay sonunda guzel bir armagimla gidicem...nasil olcak az endiseliyim cunku cocukla yolculuk hic denemedim , yanimda getireceklerim var bunlardan biri pushchair mesela valla zorlanicam biraz ama ne yapayim esimi beklersen daha cok gidemeyiz yoksa hem onsuz daha iyi biraz kendimi dinlemeye ihtiyacim var..
Canim benim bende hamile iken gidenlere benide goturun diyordum ama zaman cok cabuk akip gidiyor, sende ins bebeginle gule oynaya gideceksin az kaldi biraz daha sabir canim, sana ozel ortakoyde yapmami istedigin birsey varmi Canan..varsa elinden geldigi kadar yerine getirebilirim
oyy kizlar bende oyle idim , bes yil oldu halan donucem diyorum ama simdi cocuk oldu hadi onun istikbali icin kalsam mi diye dusunuyorum , ya moralizini bozmak gibi olmasinda kizlar biz galiba kaldik bu ulkelerde hele artik cocuk coluga karistiktan sonra hepten zorlasiyor ..artikin tatilerde firsat buldukca kacmaya calisip hasretimizi dindiricez
bu her an donerim hissiyle seneler de geciyor, ben 5 yildir donuyorum :)) ilk yillar oyle geciyor az esyali, bizde 1+1'le baslamistik. zamanla bi seyler oturdukca, aliniyo yavas yavas. sorun bizi de bilgilendirin par yatakla ilgili. ben de yatak kararsizim aslinda. bi de stroller bebek dogmadan mi alsam dogduktan sonra mi karar veremedim. bu arada carter's web sitesinde iyi indirimler var.
esracim senden cok az onde hamile olarak sakin kafana takma hareketlerini derim. 28. haftadan sonra neler olcak seyret derim. hele 30dan sonra annesi kizim sakin ol bile diyceksin :))) sakin sikma canini laranin keyfi yerinde sadece sen hissetmiyorsundur kimildadigini. bende senin gibi cok uzuldum esimi de cok siktim bu konuda
uzulme hersey Allahin izniyle normallll
Lokma denildi yaa ben fena oluyorum ,tatli krizleirim var bu aralar simdi ben lokma yapmaya kalkissam mi acaba ...yok esime diyim getirsin cok yiyesin var gerci dunyayi yiyesim var ya
Esracim nasil ettin simdi buldun mu lokmanin puf noktasini
bizde donucez diye az esyali ve 1+1 de takiliyordk californiada. buraya gelince sifirdan guzel esyalar aldirdim valla. yeter dedim donme yada baska yere gitme ihtimalimiz var ama ev hep bekar evi gibimi olcak. simdi az da olsa bir aile evi yaptim evi.yine 1+1 ama en azindan esyalar iyi
ama benim hala donme umidim vardi sizleri okuyunca umitsizlige dustum melegin dedigi gibi biz kendimizi mi kandiriyoruz acaba. kaldikmi buralarda.
bu arada bende eylulde geldim. 1 sene yeni olcak yeniyim aslinda aranizda en yeni benmiyim ?
git ye valla simdiden afiyet olsun diyim ne diyim...
gobegim tasar evet ..o gobekle ucaga binmekte dert ne kadar kalcaksiniz ??
ya ben mayonez yedim. yani abartmamakk kosuuyla yedim. okadar dert etme bi seferden bisi olmaz
sonuclarda ins guzel cikcak ben tum kalbimle inaniyorummm
İstanbul!!! Ortaköye gidiyorsan koko sahilde mutlaka benim içinde kızınla turla:) benim eski mekanımda Tarabya! Rumelihisarı da eşimin doğup büyüdüğü yer,ilişkimiz bu sahil şerinde geçti:)) Göbişinle bol bol fotoğraf çek sonra bizlere yollarsın...
Kokocum senin ne güzel denk gelmiş, bir sürü şeye masraf etmene gerek kalmadı onun yerine başka şeyler alırsın.Bizim bebenin bir odası falan olmayacak1+1 evde onu nereye sığdıracağız ben bile bilmiyorum:)) şu graco'nun park yatakları var,o en pratik olacak sanırım benim için.İçine de bir yatak.Bebek arabasını falan evde nereye koyarım o bile dert:) bizim arabamız bir de tek kapılı, oda minik:)) amerikaya gelir gelmez daha kendimiz yerleşmeden bebek yapınca böyle oluyor, napalım o da bizim şartlarımız neyse öyle büyüyecek yavrum:))
Bugün sağlıklı beslenme programını bozdum ben:)) pizza yedim ve cola içtim biraz! acayip güzel gidiyor yaa, hamilelikte neden asitli şeyler içmek istiyoruz anlamadım.Benim bir arkadaşım vardı fast food ile beslendi hamilelikte, ayrıca doğuma kadar sigara içini biliyorum.Bizlerin arada masum kaçamakları çok değil bence:)
selam herkese,
beni de goturun ortakoy'e :) nisan'da oralardaydim gerci ama yine ozledim. bu arada ben de yiyorum iciyorum zararli denilen seyleri arada. mayonez, pizza vb. orange soda da iciyorum. gerci yemek konusunda hic iyi bi ornek degilim.
dun bi bebek gordum misafirlige gittigimiz bi yerde, bayildimmm ya nasil tatli kus gibi cirpiniyodu guluyo filan tombis tombis. ama ne zormus bebek bakmak, onlari izlerken uykum geldi resmen. ben yoruldum. demek ki anne sabri baska oluyor.
sen atlattin amniyoyu, bebegin de guzel haberleri gelicek zaten ben inaniyorum buna. biz de marlinle su detaylilari atlatalim saglikla, biraz rahatliycaz.
olsun esyalarda, kullanacaklarini kullanirsin secip secip :) bana da bi arkadas tr'ye donerken emzirme koltugunu verdi, ustundekileri sungerlerle attim makineye yikandi. cok rahatmis o koltuklarda. gerci yer kapliyor baya.
marlin ben de bebege ayri oda yapmiycam. oda yaparsam esim buralarda yasamaya alistim sanir :)) hep donucekmis gibi takiliyorum, subliminal mesaj veriyorum kendimce ahah :))) yatak konusuna daha gelmedik ama ilk bikac ay icin su sepet gibi olan yataklardan belki aliriz, tasiniyomus ya rahat olur. nuray galiba su linki vermisti;
Delta - Sweet Beginnings Satin Lane Bassinet: Furniture : Walmart.com
uygun hem bu. acaba cok mu kucuktur, bi de bunlarin icinde minderi oluyor mu nasil isler bunlar :)
park yatak Foto.larina baktim da, iki katli galiba. alta nasil egilicen, hadi uste koydun ne kadar saglam. Allah korusun bebek ya duserse? ilginc sanki. bosluk var cunku altta.
bu her an donerim hissiyle seneler de geciyor, ben 5 yildir donuyorum :)) ilk yillar oyle geciyor az esyali, bizde 1+1'le baslamistik. zamanla bi seyler oturdukca, aliniyo yavas yavas. sorun bizi de bilgilendirin par yatakla ilgili. ben de yatak kararsizim aslinda. bi de stroller bebek dogmadan mi alsam dogduktan sonra mi karar veremedim. bu arada carter's web sitesinde iyi indirimler var.
Herkese güzel, ağrısız, sızısız bir gün dilerim:)) İştahınız ve keyfiniz bol olsun..
Esracım Lara artık tekmelemeye başladı mı? Gerçi Lara narin ve zarif bir hanımefendi olacağı için tekmeleri de kendi gibi olacaktır gibime geliyor:)))
Ben dün direksiyon başında birşeye sinirlendim, biraz sonra aynı tepki içerden geldi:)) Hareket halinde bile artık kendini hissettiriyor bizim ufaklık!
Silgi sen ne alemdesin? Ceviz yiyor musun:)) Koko riskli dönemi atlattın gelecek güzel haberlerle de tatil planı yapacaksın:)
Meleğim, crazymom,nuray inşallah bebişlerinizle günler inşallah çok güzel geçiyordur. Canancım yumurta yiyorum hergün demişsin,süper!
Buarada rüyalarınız benimkiler gibi abuk mu:)) sürekli hamileyim zaten..rüyalarımda ultrason olayında çığır açıyorum , bebek ultrasondan dışarı çıkıp havada turluyor falan:))
ya da bebek o kadar tombul oluyorki seni kucağıma alamam deyip zorla yürütmeye çalışıyorum:))
2-3 gundur cok fazla hissetmiyorumAslinda canim cok sIkkIn bu duruma.Birseyler hissediyorum bazen ama gaz mi,kizim mi anlamadim.Pazartesi gunu randevum var.Iple cekiyorum o gunu.
Is yerinde de stresliyim biraz.Bir bir arkadaslarim isten cikariliyor.Onlar icinmi uzuleyim kendim icinmi endise edeyim sasirdim.Belki de stresli olmam yansiyor bebegime.
Ben de cok sacma ruyalar goruyorum Marlin cim.Bazen kabus goruyorum bagirmama esim uyaniyor.Yazik o da korkuyor :)
Eger olurda ayni zamana denk geliriz, bizede bekleriz canim hem tanismis oluruz ..ama teklif var israr yok malum ist da yapicak cok seyin vardir seni sik bogaz etmek istemem..
bizde donucez diye az esyali ve 1+1 de takiliyordk californiada. buraya gelince sifirdan guzel esyalar aldirdim valla. yeter dedim donme yada baska yere gitme ihtimalimiz var ama ev hep bekar evi gibimi olcak. simdi az da olsa bir aile evi yaptim evi.yine 1+1 ama en azindan esyalar iyi
ama benim hala donme umidim vardi sizleri okuyunca umitsizlige dustum melegin dedigi gibi biz kendimizi mi kandiriyoruz acaba. kaldikmi buralarda.
bu arada bende eylulde geldim. 1 sene yeni olcak yeniyim aslinda aranizda en yeni benmiyim ?
ben de aralik'ta bayagi bir kaldim ama kisti, is guc kosturdum, hic tadini cikaramadim. sen bebek icin oradaydin herhalde nisanda :) Bu arada Nisan da guzel isim kiz icin ama naysın falan diye okurlar herhalde burada hehe.
Hehehe, hem de ne abuk! Bu sabah bir petrol sirketine data analizi yapiyormusum. Ceyar (he, dallas'taki ceyar) bana yanlis datalari veriyor, bakip anlayinca bunlar yanlis diyorum, SueEllen da cok kiziyor Cayar'a kovuyor onu. Ben de "oyy, kovuldugu icin beni suclamaz insallah. Kesin geri gelir bu, gelince de basima bela olur" diyorum. Yaptigim isin petrolle neyle hic alakasi yok, dizinin yeni nesli cekiliyormus ama izledigim falan yok. ruyamda dallas entrikalari icinde kaldim a dostlar!!! bebekli ruya cok gormuyorum ama.
Canini sıkma ya, yavrular iceride dort donuyor ama hissetme isi kisiden kisiye degisiyor. Ben senden erken basladim hissetmeye ama her gun hissetmiyorum, senin su andaki halin gibiyim denebilir. Bazen yatiyorum hadi kuzum tepin diyorum i ih. Bazen cok alakasiz zamanlarda "ana!" oluyorum. Ebem yuzeye yakin oldugunda hissedersin su siralarda, sık hissetmemen normal dedi. Senin ic karnin genisse mesela Lara hanim dipten derinden takiliyor olabilir. Muayenende gorunce rahatlarsin :)))
sen atlattin amniyoyu, bebegin de guzel haberleri gelicek zaten ben inaniyorum buna. biz de marlinle su detaylilari atlatalim saglikla, biraz rahatliycaz.
olsun esyalarda, kullanacaklarini kullanirsin secip secip :) bana da bi arkadas tr'ye donerken emzirme koltugunu verdi, ustundekileri sungerlerle attim makineye yikandi. cok rahatmis o koltuklarda. gerci yer kapliyor baya.
marlin ben de bebege ayri oda yapmiycam. oda yaparsam esim buralarda yasamaya alistim sanir :)) hep donucekmis gibi takiliyorum, subliminal mesaj veriyorum kendimce ahah :))) yatak konusuna daha gelmedik ama ilk bikac ay icin su sepet gibi olan yataklardan belki aliriz, tasiniyomus ya rahat olur. nuray galiba su linki vermisti;
Delta - Sweet Beginnings Satin Lane Bassinet: Furniture : Walmart.com
uygun hem bu. acaba cok mu kucuktur, bi de bunlarin icinde minderi oluyor mu nasil isler bunlar :)
park yatak Foto.larina baktim da, iki katli galiba. alta nasil egilicen, hadi uste koydun ne kadar saglam. Allah korusun bebek ya duserse? ilginc sanki. bosluk var cunku altta.
Ben gec hissettim ama iki gun onceye kadar hergun cok fazla hissediyordum.Canimin sIkIlmasi bu yuzden.Gosterirlerse rahatlarim ona da emin degilim.Bu seferki randevuda ciddi carlicam.
Bir onceki randevumda hemsire "doktordan once stajer ogrenci gelebilirmi" diye sordu.Peki dedim.(Peki dedim cunku ondan sonra da doktor girer beni ultrasona alirlar diye dusundum)Genc bir bayan geldi.Gobek kontrolu ve kalp atisini dinletecek.Tam 2 dakika bulamadi kalp atisini.Esimle goz goze geldik.Onun yuzunde ki panigi gorunce benim gozlerim doldu.Hanimefendi dakikalar sonra nihayet kalp atislarini buldu.Arkasindan doktor girdi ve benim randevum bitti."Bu kadarmi" dedim.Evet dediler.Hadi dedim Esra nice ol carlama sus.Sinirden aglayarak eve gittim.Zaten ota b..ka agliyorum ve patlamaya hazir sekilde dolasiyorum ortalarda.
Acaba diyorum ben mi abartiyorum ama hayir. Devletten saglik yardimi alan butun tanidiklarim hastanelerde her randevuda ultrasona giriyor.Ben saglik sigortama saglik sogortam onlara dunyanin parasini oduyor hep aklimda soru isaretleriyle cikiyorum klinikten.
Ayy ben bayildim Walmart ta satilan minik besiklere .Biraz daha buyuk olsalarmis.Yataga karar verip aldiktan sonra bir tane de $39.00olandan alsanmi acep. Evin her tarafina tasirim :)
Dedigin gibi keyfi yerindedir degil mi? Aman insallah tekmelesin dursunlar bebislerimiz. Ben raziyim.
Ay carla o zaman, ben bile okuyunca sinir oldum. Doktor gelince hicbir sey yapmadi mi yani? Yani tamam stajer gelsin baksin su bu da doktorla olan vaktinden calmamasi lazim onun. Aglamayan cocuga meme yok demek ki. neyse ki randevun yakin, insallah ultrasona da girersin icin de rahatlar. Soylemisimdir, benim (ve canan'in eski) hastanede ultrasonu pek yapmiyorlar, bu nt olcumu, amniyo falan olmasa bir 6.5 haftada bir de 20. haftada olacakti. Ben de ebeye soyledim bir sonraki randevumuzda basit bir ultrason yapip bir kontrol edebilir miyiz diye, olur dedi. Demek ki atla deve degil. Sen guzelce liste yap, aklina takilanlari sorularini sunlari bunlari, icin rahatlayana kadar da kalkma yerinden, kolundan tutup atacak degiller. Esine de goster listeni, gerekirse atlasin arka ciksin. Sen tuttugunu koparan kadinsin, pabuc birakma bunlara. Ah o hormonlar, ah o hormonlar!!!
Ben genelde memnunum simdiye kadarki kontrollerden falan ama bir sey alttan alttan sinir ediyor beni de. Benim doktorum yok hic!!!! Ilk gidisimde ultrasonla hamileligi tespit eden bir doktor vardi, sonra onu degistirmek istedigimi soyledim, su su veya su olsun diye isim verdim falan. Bir sonraki doktor randevusunu sectiklerinle ayarlariz dediler ama bir sonraki doktor randevusu gelmedi gitti!!! Ebemden memnunum, sorum sorunum oldugunda ilgileniyor sagolsun. Ama beni kagit uzerinden de olsa takip eden bir doktorum yok. O ilk doktordan sonra tek gordugum doktor amniyoyu yapan perinatologdu! Hala 2. bir doktor randevusu yapilmis degil, ne zaman olacagi belli degil, 18. haftaya geldik bile.
Kiz Lara kipras azicik da annen rahatlasin, endiselendirme onu!
Yok Melegim bulamadim.Yapilisi cok kolay gibi gorunen ama puf noktalari olan bir tatli.Sayet esin oralarda bulabiliryorsa hic yapmaya kalkisma soyle alsin.Ben bulamadim burada.Tatlida basarisiz olunca asermemde gecti :)
Ben senin oldugun tarihlerde Istanbul da olsaydim kesin o cati katinin manzarasi bir de mahir bebisi isirmak icin kahve icmeye gelirdim sana :) Bu sene degilde belki birgun olur.
3unde variyoruz, 7sinde dugunumuz var, hemen sonrasinda guneye inecegiz gibi gorunuyor. Donusumuz 27sinde, donmeden once birkac gun yine Istanbul'da olurum gibi gorunuyor, donusumuz Istanbul'dan cunku. Biz avrupa tarafindayiz, ada manzarasi falan dedigine gore sen Bostanci tarafindasin. Zaman-yer ayarlayabilirsek goruselim isterim ben de, sen gobis seversin ben de senin pasayi isiririm :) Kadikoy'de ciya'ya gidelim mesela (bakin hep mideye calisiyo benim kafa!) Senin gidis-donus ne zamandi tam olarak?
ya bisi diycem ben ama walmartta satilan urunler sizce saglikli mi ? kaliteli gibi gelmiyor bana bide bebek malzemesi olunca kafama takiliyor yoksa guzel seyler var ne yapmali sizce ?
senin yarin haftan oluyor demi. sonuclara son 1 hafta mi kaldi ? esra yanlis hatirlamiyorsam sonuclari soylenen tarihten daha erken ogrenmisti demi ? sende bi ara sor istersen carsamba gunu falan. ben bile meraktayim ya((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?