Amerika'da Hamilelik

Babaci cikti benim kiz :)

Dur ben de aksam babasiyla bir iletisime gecireyim bakalim ne olacak. Daha kucuk ama belli mi olur belki farkli bir seyler hissederim. gece uyumadan once beraber ninni soyluyoruz ama orada benim sesim baskin cikiyordur (icerden geliyor ya :))) bakalim deneyim nasil sonuclanacak, dogdugunda bu ninniyi taniyp tepki verecek mi.

Selam kizlar

32 yasindayim Canada'da yasiyorum.. Mart'ta ilk bebegimiz olacak INSALLAH.. Tup bebek tedavisi ile hamile kaldim ve simdiden kiz ve erkek isimleri dusunuyorum hem burda hem turkiyede kulanilabilecek.. Kiz ismi bulmak cok kolayda erkek isimleri cok zor.. :)

Bir Turk arkadasim burdan bir egitim danismanina sormus ne yapalim diye ; evde Turkce mi konusalim yoksa ingilizce mi , danismanda kesinlike Turkce konusun demis, o zaten okulda ingilizceyi ogrenir ama cocugun sizinle iletisimin tam olmasi icin sizin dilinizi iyi bilmesinde cok fayda var demis..bizde oyle dusunuyoruz ,Esranin dedikleri gercekten dogru bazi Turkce deyimler ve sozcukler ingilizce tam karsiligi yok ,,mesela ben cok kullaniyorum ogluma "Anan kurban olsun sana" ve "allah seni yitirmesin" biri sevildiginde ikincisi kizdigimde ehueheu

Allah sagsalim kavustursun yavrunu ins.. benim burdan bir arkadas var kendisi yabanci ile evli oda iki cocuguna hem Tr de hemde Ingilterede kolay kullanibilecek isimler bulup koydu , yazini okuyunca onlar geldi aklima soyluyum belki begenirsin diye dusundum,kizini adi Elise ve oglunun adida Derin

Oncelikle bebegin hayirli olsun.Ben de cinsiyetini ogrenmeden once erkek olursa ismini ne koyariz diye dusunuyordum.Aklima hic birsey gelmiyordu.Esim erkek olursa istersen Can koyariz.Burada da dogru telaffuz ederler demisti.Can-John hesabi :) Aklima yatmisti ama hala arayis icindeydim.Kiz olursa diye dusundugumde birden aklima tek isim geldi Lara.Cokta hosumuza gitti.
Allah izin verirse Kasim'da bir kizim olacak.Yani isimde hic zorlanmadik :)

Bence de dene :) Biliyormusun Sugar'i bile hissediyor.Gerci Sugar'da onu hissediyor.Karnimi kokluyor surekli.Oglusum aksamlari ben tv seyrederken yanima gelir uzanir.Bir de o koca kafasiyla ,patilerini bacaklarima koyar.O zamanlarda hareket ediyor.
Ninni yada herhangi bir sarki olayini ben de okumustum.Hamilelikte surekli dinleyince bebek dogdugunda o sarki yada ninni bebegi sakinlestiriyormus.Ben surekli muzik dinlerim de oyle belirli bir sarki yok.Denemek lazim.

Hayirli olsun bebisin. Esra'lar kolayca cok guzel isim bulmuslar. Biz ise isim misim dusunmek icin cinsiyetinin belli olmasini bekledik. Kiz olacaksa erkek, erkek olacaksa kiz ismi bulmaya kasmayalim dedik :))) Simdi belli oldu kiz olacagi, henuz cok ciddi isim arayisina girmedik de boyle hosuma giden, Anglofonlarin kolay telaffuz edecegi ve dogru okuyacagi bir isim okur/duyarsam listeme ekliyorum, sonra oradan beraberce eleme yapariz. Kiz ismi olarak Ela var mesela, ben cok seviyorum ama esim begenmiyor. Amerika'da cok aile defne, deniz, yas(e)min, selin, melis(a) koyuyor o yuzden onlari istemiyorum. Erkek ismi zor hakikaten, Can-john kolay lakin okurken "can"'in ingilizce manasi komik, a can of coke der gibi :))) burada populer bir ingilizce (erkek cocuk) isim aiden, aydin gibi yani :))) Arkadaslar bebeklerine Emre ismini koydular, cok guzel soyluyor amerikalilar bu ismi, tavsiye ederim. Bizim topigin bebeleri mahir, yusuf ve esat var (dogru soyledim degil mi isimleri?)

Ya benim nazlim ben hamile kaldigimdan beri kucagima gelmiyor belki de sicaklardandir diyecegim ama i ih. Devamli dibimde, gece yanimda yatiyor ama kucagima gelip oturmuyor, zorla alip oturtsam hemen kaciyor. Bu sabah ben yan donmus, dizlerimi kirmis yatarken geldi poposunu govdeme, vucudunu bacagima dayadi da yatti, nasil hosuma gitti, keske hep yapsa. Bir ay sonra boyle bir sey yapsa kesin bebis hisseder.

Ben bu sartlama isini kedimde cok denedim, oyun oynarken hep ayni looney tunes muzigini soylerdim, soyleyince hemen kulaklari dikiyor, kafayi kaldiriyor, heyecan yapiyor simdi ehehe. Bebek kedi gibi tepki vermeyebilir tabii, o ayri, gorecegiz!!! Ben calisirken falan zeki muren emel sayin dinliyorum, sakin sakin kafa yormayan turk sanat musikisi!!! bizim kiz dogdugu zaman ingaa degil "uzgunummm leylaaaa" diye bagirarak cikacak icerden bu gidisle ahhaha!

Yerim o sugari ben ya, koca oglanlar kendilerini minik puppy saniyor ya bazen cok komigime gidiyor, sirin serseriler.

Tesekkurler canim.. Benim aklimda cok kiz ismi var ama erkek isimleri gercekten cok kisitli.. Derin ismini bende begeniyorum.. Simdilik begendigim isimleri bi kenara yaziyorum sonradan elerim :)

Canim biz kiz istiyoruz ama sanki erkek olacakmis gibi geliyor :) O yuzden deli gibi erkek isimlerine bakiyorum.. Simdiye kadar begendiklerim Emir, Kaya, Derin.. Benim esimde kiz ismi olarak Lara'yi cok begeniyor bende kizda cok secenek oldugu icin cok kararsiz kalirim gibi geliyor :)

Cok sanslisin kiz ismi bulmak cok kolay :) Bende aynen senin gibi yaziyorum simdilik bir kenara.. Bazen bugun begendigimi birkac gun sonra begenmiyorum :)

Kizlar sizler calisan annelermisiniz? Maternity leave ne kadar almayi dusunuyorusunuz? Amerikayi cok iyi bilmiyorum ama Canada'da 12 ay alabiliyoruz cocuk dogduktan sonra.. Eger problemli hamilelik geciriyorsaniz, cocuk dogmadan 3 ay oncesinden cikilabiliyor yani toplamda 15 ay..

Oh, ne güzelmiş, Kanada'ya mı taşınsak? Ben üniversitede ders veriyorum, dogum yaptıgım donem (10 hafta) izinli oluyorum, bir sonraki donem de "indirimli sorumluluk" oluyor. Ama bizde isin araştırma kısmı 7/24. Bebekten fırsat buldukça yazmam çizmem gerekiyor. Normal ücretli izin 6-8 hafta oluyor diye biliyorum, sonrasında ücretsiz izin alabiliyorsun.

Burdaki izin ucretli..yani 15 ay bile almis olsak 15 ay boyunca odeniyor ucretin.. Odenen miktar normalde aldigin ucretin tamami kadar degil.. %55'ini oduyorlar.. Bende Dental Hygienist'im.. Sirt agrilarim olurmu bilmiyorum ama erkenden baslarsa diye korkuyorum cunku egilip kalkiyorum surekli calisirken.

Bu arada Turkce/Ingilizce meselesi ile ilgili bende evde turkce konusulmasi taraftariyim.. Cocugun dili zaten Ingilizce olacak ama erken yasta Turkce ogretmez isek bir daha ne zaman ogrenecek.. Bir tanidigimin kizi anliyor ama hic konusmuyor cunku anne/baba kizla Ingilizce konusuyor fakat birbirleri ile Turkce konusuyorlar lol :)

Bu arada aranizda Genetic Counseling yaptiran veya yaptirmayi dusunen varmi?

Ben yaptirdim ama buradaki danismanlar sadece bilgi veriyor, olasiliklari,secenekleri soyluyor, oneride bulunmuyorlar. Boyle boyle 2li test, nt screening, 4lu test yaptirdik, sonuclar ic rahatlatici seviyede cikmadigi icin amniyo yaptirdik, simdi sonuclari bekliyoruz. Aramizda hic test yaptirmadan direkt amniyo yaptiran da var, testleri guzel ciktigi icin ileri tetkiklere gerek kalmayan da. Kanada'da danismanlar daha farkli bir sey yapiyorlar mi acaba?

Evt ingilterede de var bu sistem, burda cocuk sahibi olan herkese cok guzel firsatlar taniniyor,, allahtan bu konuda iyi burasi yoksa bu ulke cekilmez ,,hava desen hava degil , insanlari desen insan degil veya bir tuhaf,iste oyle

Ayy ben bayildim Walmart ta satilan minik besiklere .Biraz daha buyuk olsalarmis.Yataga karar verip aldiktan sonra bir tane de $39.00olandan alsanmi acep. Evin her tarafina tasirim :)

Esaracim basinnet cok kullanisli ben hala onu kullaniyorum oglum gece ve gunduz onda uyuyor cok rahat biz bbide salliyoruz basinette bana cok kullanisli geldi.. ama tabi ilk 3 ay. zaten fiyatida cok degil. bana bir ark. vermisti.

canim bu arada bana bi soru sormussun okudum ama yazamadim sana bir turlu. Evet anneme D-160 formu dldurup gonderdim ben oda ucakta aynisini gecirdi. oyle konsolsluga falan vermiyosun ..ucaktan indikten sonra cikista pasaport gecisinde polis aliyor onu. kucuk bir parcasi varya onuda pasaporta zimbaliyor..

kokocum bende bu ilk koydugun linkteki salincaktan var. Esat hic durmuyor icinde illa beni basinette sallayin diyor. kendi kendine sallanani istemiyor.. bende bakalim alistirmaya calisiyorum

Nuray cim ucakta doldurulan form gumruk icin onu biliyorum.D-160 formu gorusmeye gitmeden 2 gun once netten(fotograf yukleyerek) konsolosluga gonderiliyormus.Konsoloslugun sayfasina girip okudum.Nereye gidecegi,ne kadar kalacagi,kime gidecegi, Amerika'da akrabasi filan olup olmadigi vb.sorular varmis.Annene yardim eden olduysa tr.de belki onlar doldurmuslardir.
O besikten bende alicam birtane.3 ay olsun dedigin gibi fiyat cok uygun.Baby r us'ta gordum o da guzeldi.

Biz de bugun babies'r'us'a gittik, motherhood maternity'e gittik, dolastik bebis ve benim icin. Yeni vucuda gore ic camasiri disinda bir sey almadik ama bebis icin almak istedigimiz seylere baktik. Babies'r'us ta 3 cesit carseat carrier vardi, onlara baktik, actik kapattik. Birini direkt eledik, cok feciydi. Diger ikisinden biri (graco olandi galiba) sadece kendi markasiyla mi uyumludur ona bakmak lazim. Snap'n'go marka her tur carseatle uyumlu imis.
Park yataklara baktik sonra, benim abimlere aldigimizdan beri (kiz 6 yasinda simdi) yeni seyler eklemisler. Napper diye bir kismi var mesela, cikarilabiliyor da, yeni dogan bebekler icin ana kucagi gibi bir sey. Bazilarinin yaninda diapering organizer oluyor, bezleri neyleri koymak icin. Arkadasinkini emekliye ayirip yeni bir tane almaya karar verdim :) nursing chairleri denedik, benim istedigim tipler pek pahali ama cok rahat ohhh sallan sallan. Bir de bebek kuvetlerine baktik, orada da bayagi hayati kolaylastirici duzenekler var. mesela bizim kuvette telefon dus basligi yok, o olmadan bebek yikamak cok zor. Meger kendinden duslu modeller varmis (nasil calistiklarini pek anlamadim arastirmam lazim).

Boyle iste, gezdik gezdik geldik :) Belim agridi dukkanlarda surtmekten.

edit: bir de macy's de bebek cicilerinde 40% indirimler vardi. biz hala cesaret edemiyoruz, sanirim sonuclari bekliyoruz. bir de ihtiyac listesi yapalim oyle alalim diyoruz ama ortada liste yok. alisverise hazir olanlar macy's baksin!

Son düzenleme:

Hayir burdada ayni seyler yapiliyor.. Ben 8. haftami doldurdum dun simdi 9. hafta icindeyim.. 11 ile 14. hafta arasinda yaptiracagim.. Amnio riskli diye duydum azda olsa.. Canin acidimi? Bu arada yas 32 ama yinede yaptirmak istiyorum..

Evt ingilterede de var bu sistem, burda cocuk sahibi olan herkese cok guzel firsatlar taniniyor,, allahtan bu konuda iyi burasi yoksa bu ulke cekilmez ,,hava desen hava degil , insanlari desen insan degil veya bir tuhaf,iste oyle

Canim boyle benefitleri olmasi gercekten harika.. Burdada hava kislari muhtesem sayilmaz ama insanlari seker.. :)

ayyy canim pardon yaa ben onu I-94 formu ile karistirdim sorry
D-160 formunu annemlere biz doldurduk burdan Cunku Turkiyeden ing bilen yok danismanada gitmediler biz doldururuz dedik . doldurup ginderdik anneme . oda konsolosluga giderken yaninda goturmus orda almislar ondan. tabi orda bir suru sorular var. kizimin yanina giidicem diye yazdirdik bbizde adresimizi yazdik. cok soru var . oyle hallettik yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…