- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.081
Babaci cikti benim kiz :)
Aramizda herkesin esi Turktu degil mi? Gecen emziren anneler mail grubunda iki dilli cocuk yetistirme muhabbeti vardi da oradan aklima geldi. Turkiye'deki bazi aileler cocuklari ingilizce ogrensin diye sadece ingilizce konusuyorlarmis cocukla falan.
Bizim bebeler nasil dillenecekler acaba? Crazymom cocuklari buyutmus, onun buyuklerin Turkceleri Ingilizceleri nasil acaba?
Selam kizlar
32 yasindayim Canada'da yasiyorum.. Mart'ta ilk bebegimiz olacak INSALLAH.. Tup bebek tedavisi ile hamile kaldim ve simdiden kiz ve erkek isimleri dusunuyorum hem burda hem turkiyede kulanilabilecek.. Kiz ismi bulmak cok kolayda erkek isimleri cok zor.. :)
Selam kizlar
32 yasindayim Canada'da yasiyorum.. Mart'ta ilk bebegimiz olacak INSALLAH.. Tup bebek tedavisi ile hamile kaldim ve simdiden kiz ve erkek isimleri dusunuyorum hem burda hem turkiyede kulanilabilecek.. Kiz ismi bulmak cok kolayda erkek isimleri cok zor.. :)
Dur ben de aksam babasiyla bir iletisime gecireyim bakalim ne olacak. Daha kucuk ama belli mi olur belki farkli bir seyler hissederim. gece uyumadan once beraber ninni soyluyoruz ama orada benim sesim baskin cikiyordur (icerden geliyor ya :))) bakalim deneyim nasil sonuclanacak, dogdugunda bu ninniyi taniyp tepki verecek mi.
Selam kizlar
Bence de dene :) Biliyormusun Sugar'i bile hissediyor.Gerci Sugar'da onu hissediyor.Karnimi kokluyor surekli.Oglusum aksamlari ben tv seyrederken yanima gelir uzanir.Bir de o koca kafasiyla ,patilerini bacaklarima koyar.O zamanlarda hareket ediyor.
Ninni yada herhangi bir sarki olayini ben de okumustum.Hamilelikte surekli dinleyince bebek dogdugunda o sarki yada ninni bebegi sakinlestiriyormus.Ben surekli muzik dinlerim de oyle belirli bir sarki yok.Denemek lazim.
Allah sagsalim kavustursun yavrunu ins.. benim burdan bir arkadas var kendisi yabanci ile evli oda iki cocuguna hem Tr de hemde Ingilterede kolay kullanibilecek isimler bulup koydu , yazini okuyunca onlar geldi aklima soyluyum belki begenirsin diye dusundum,kizini adi Elise ve oglunun adida Derin
Oncelikle bebegin hayirli olsun.Ben de cinsiyetini ogrenmeden once erkek olursa ismini ne koyariz diye dusunuyordum.Aklima hic birsey gelmiyordu.Esim erkek olursa istersen Can koyariz.Burada da dogru telaffuz ederler demisti.Can-John hesabi :) Aklima yatmisti ama hala arayis icindeydim.Kiz olursa diye dusundugumde birden aklima tek isim geldi Lara.Cokta hosumuza gitti.
Allah izin verirse Kasim'da bir kizim olacak.Yani isimde hic zorlanmadik :)
Hayirli olsun bebisin. Esra'lar kolayca cok guzel isim bulmuslar. Biz ise isim misim dusunmek icin cinsiyetinin belli olmasini bekledik. Kiz olacaksa erkek, erkek olacaksa kiz ismi bulmaya kasmayalim dedik :))) Simdi belli oldu kiz olacagi, henuz cok ciddi isim arayisina girmedik de boyle hosuma giden, Anglofonlarin kolay telaffuz edecegi ve dogru okuyacagi bir isim okur/duyarsam listeme ekliyorum, sonra oradan beraberce eleme yapariz. Kiz ismi olarak Ela var mesela, ben cok seviyorum ama esim begenmiyor. Amerika'da cok aile defne, deniz, yas(e)min, selin, melis(a) koyuyor o yuzden onlari istemiyorum. Erkek ismi zor hakikaten, Can-john kolay lakin okurken "can"'in ingilizce manasi komik, a can of coke der gibi :))) burada populer bir ingilizce (erkek cocuk) isim aiden, aydin gibi yani :))) Arkadaslar bebeklerine Emre ismini koydular, cok guzel soyluyor amerikalilar bu ismi, tavsiye ederim. Bizim topigin bebeleri mahir, yusuf ve esat var (dogru soyledim degil mi isimleri?)
Kizlar sizler calisan annelermisiniz? Maternity leave ne kadar almayi dusunuyorusunuz? Amerikayi cok iyi bilmiyorum ama Canada'da 12 ay alabiliyoruz cocuk dogduktan sonra.. Eger problemli hamilelik geciriyorsaniz, cocuk dogmadan 3 ay oncesinden cikilabiliyor yani toplamda 15 ay..
Oh, ne güzelmiş, Kanada'ya mı taşınsak? Ben üniversitede ders veriyorum, dogum yaptıgım donem (10 hafta) izinli oluyorum, bir sonraki donem de "indirimli sorumluluk" oluyor. Ama bizde isin araştırma kısmı 7/24. Bebekten fırsat buldukça yazmam çizmem gerekiyor. Normal ücretli izin 6-8 hafta oluyor diye biliyorum, sonrasında ücretsiz izin alabiliyorsun.
Bu arada aranizda Genetic Counseling yaptiran veya yaptirmayi dusunen varmi?
Burdaki izin ucretli..yani 15 ay bile almis olsak 15 ay boyunca odeniyor ucretin.. Odenen miktar normalde aldigin ucretin tamami kadar degil.. %55'ini oduyorlar.. Bende Dental Hygienist'im.. Sirt agrilarim olurmu bilmiyorum ama erkenden baslarsa diye korkuyorum cunku egilip kalkiyorum surekli calisirken.
Ayy ben bayildim Walmart ta satilan minik besiklere .Biraz daha buyuk olsalarmis.Yataga karar verip aldiktan sonra bir tane de $39.00olandan alsanmi acep. Evin her tarafina tasirim :)
kokocum bende bu ilk koydugun linkteki salincaktan var. Esat hic durmuyor icinde illa beni basinette sallayin diyor. kendi kendine sallanani istemiyor.. bende bakalim alistirmaya calisiyorumValla biz wal-mart'i kendimizce boykot ettigimiz icin gitmiyoruz hic, target'a gidiyoruz onun yerine. Bu tur urunleri gidip gozumle gormeden almazdim ben. Ne bileyim bacaklari falan yeterince saglam mi, minderi yeterince kalin ve sert mi ve saire. Bu basinet cok guzel gorunuyor ama mesela ben etekleri yere kadar uzananlari seviyorum, daha guzel duruyor sanki. Basinetlere ozenmiyor degilim ama sanirim onu es gececegiz :) Basinetlik zamanlari icin soyle bir sey dusunuyorum, gunduz asagida yanimizdayken yatirmak icin: Amazon.com: Fisher-Price Cradle 'N Swing, My Little Snugabunny: Baby bir arkadaslarda gormustum, bayagi kullaniyorlardi (eger baskasina vermedilerse onlarinkine el koyabilirim eheh). Yeri dar olanlar icin soyleleri de var: Amazon.com: Bright Starts Comfort and Harmony Portable Swing, Biscotti Baby: Baby customer fotograflarinda nasil katlanip kenara konabildigini de gorebilirsiniz.
Esaracim basinnet cok kullanisli ben hala onu kullaniyorum oglum gece ve gunduz onda uyuyor cok rahat biz bbide salliyoruz basinette bana cok kullanisli geldi.. ama tabi ilk 3 ay. zaten fiyatida cok degil. bana bir ark. vermisti.
canim bu arada bana bi soru sormussun okudum ama yazamadim sana bir turlu. Evet anneme D-160 formu dldurup gonderdim ben oda ucakta aynisini gecirdi. oyle konsolsluga falan vermiyosun ..ucaktan indikten sonra cikista pasaport gecisinde polis aliyor onu. kucuk bir parcasi varya onuda pasaporta zimbaliyor..
kokocum bende bu ilk koydugun linkteki salincaktan var. Esat hic durmuyor icinde illa beni basinette sallayin diyor. kendi kendine sallanani istemiyor.. bende bakalim alistirmaya calisiyorum
Nuray cim ucakta doldurulan form gumruk icin onu biliyorum.D-160 formu gorusmeye gitmeden 2 gun once netten(fotograf yukleyerek) konsolosluga gonderiliyormus.Konsoloslugun sayfasina girip okudum.Nereye gidecegi,ne kadar kalacagi,kime gidecegi, Amerika'da akrabasi filan olup olmadigi vb.sorular varmis.Annene yardim eden olduysa tr.de belki onlar doldurmuslardir.
O besikten bende alicam birtane.3 ay olsun dedigin gibi fiyat cok uygun.Baby r us'ta gordum o da guzeldi.
Ben yaptirdim ama buradaki danismanlar sadece bilgi veriyor, olasiliklari,secenekleri soyluyor, oneride bulunmuyorlar. Boyle boyle 2li test, nt screening, 4lu test yaptirdik, sonuclar ic rahatlatici seviyede cikmadigi icin amniyo yaptirdik, simdi sonuclari bekliyoruz. Aramizda hic test yaptirmadan direkt amniyo yaptiran da var, testleri guzel ciktigi icin ileri tetkiklere gerek kalmayan da. Kanada'da danismanlar daha farkli bir sey yapiyorlar mi acaba?
Evt ingilterede de var bu sistem, burda cocuk sahibi olan herkese cok guzel firsatlar taniniyor,, allahtan bu konuda iyi burasi yoksa bu ulke cekilmez ,,hava desen hava degil , insanlari desen insan degil veya bir tuhaf,iste oyle
Nuray cim ucakta doldurulan form gumruk icin onu biliyorum.D-160 formu gorusmeye gitmeden 2 gun once netten(fotograf yukleyerek) konsolosluga gonderiliyormus.Konsoloslugun sayfasina girip okudum.Nereye gidecegi,ne kadar kalacagi,kime gidecegi, Amerika'da akrabasi filan olup olmadigi vb.sorular varmis.Annene yardim eden olduysa tr.de belki onlar doldurmuslardir.
O besikten bende alicam birtane.3 ay olsun dedigin gibi fiyat cok uygun.Baby r us'ta gordum o da guzeldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?