Amerika'da Hamilelik

ya bildigim kadariyla bu ciyalar iki degil uc tane, hepsi de yan yana. birinde oturup digerinden bir sey de isteyebiliyorsun, oyle bir guzelligi var. onlardan bu ev yemekleri yapan kisminda hep boyle enteresan enteresan yemekler oluyor, onu seviyorum. digerlerinde pisenler her yerde oluyor zaten, asil olayi bu sulu yemekli, otlu kismi bence! mahir'i vapura atip adalara falan da gidebilinir, ohh, ada havasi eylulde.

sen iyi kaliyormussun, ohhh, 7 hafta. dugun kaynimin, esimle ikizler, cok komik olacak esimin aynisini evlenirken izlemek :) kayinvalidem kendinden gececek herhalde, oglu evleniyor, torun geliyor... :)

ya bisi diycem ben ama walmartta satilan urunler sizce saglikli mi ? kaliteli gibi gelmiyor bana bide bebek malzemesi olunca kafama takiliyor yoksa guzel seyler var ne yapmali sizce ?

Ben bir zamanlar Wallmart tan kosu bandi almistim.Pahali birsey de degildi ama cok iyi cikti.Gerci ben onu 2 ay kullandim sonra askilik olarak kullandik :)) Bu eve tasinirken de bana bir geldiler esya fazlaligindan arkadasa vermistim.Bebek esyalarini bilmiyorum.Bildigim tek sey Wallmart tan almayacagim seyler arasinda kiyafet geliyor.Cok adi gozukuyorlar cunku.

Esimin erkek kardesi yasiyor Leeds'te .

Ben yokken forumda İstanbul planları yapılmış,buluşmalar ayarlanmış:)) oh oh ne güzel..İstanbulda eylülde güzeldir hani, ben zaten sonbaharı pek severim, ah bir de istanbulda sonbaharı yaşamak ayrı güzel:))

Herkese güzel bir gün dilerim ayrıca, sevgiler:)

Not: Silgi " CEVİZ" yemeyi unutma)

Aramizda herkesin esi Turktu degil mi? Gecen emziren anneler mail grubunda iki dilli cocuk yetistirme muhabbeti vardi da oradan aklima geldi. Turkiye'deki bazi aileler cocuklari ingilizce ogrensin diye sadece ingilizce konusuyorlarmis cocukla falan.

Bizim bebeler nasil dillenecekler acaba? Crazymom cocuklari buyutmus, onun buyuklerin Turkceleri Ingilizceleri nasil acaba?

Cocuklar zaten krese yada okula basladiklari zaman bulbul gibi ingilizce konusmaya basliyorlar.Ben kendi adima soyluyorum cocugum dogduktan sonra ingilizce konusmak istemem.Sevgi ifadelerimi ingilizce ifade edemem.Ne bileyim biz turkler " oyyyyy annesi sever o totosunu.Allahim iyi ki vermissin.Kurban olur annesi yaradana verene" :))) seklinde severiz.
Ben bol bol turkce konusmayi dusunuyorum krese basladigi zaman turkceyi unutmasin diye.
Benim kuzenimin kizi (Long island'a) oturuyorlar.Okula baslayana kadar turkce konusyordu.Okula basladi 1 sene sonra yari turkce yari ingilizce konusmaya basladi.Simdi 8 yasinda aksani degisti.Turkceyi aksanli konusuyor.Arkadaslarin cocuklari o sekilde.

Bu arada dun eve gidince Canan'in dedigi gibi sirt ustu yattim.Benim nazli kiz hafifce bir kipirdadi.Ben yine acaba gazmi oldum :)
Film seyredeyim zaman gecsin derken esim geldi."Ya kipirdamiyor sanki " dedim.Esim " Dur babasi bir konussun onunla" dedi.Gobusu optu basladi" aman da benim kizim uyuyormuymus" falanda filanda... :)
Anaaam benim zilli bocek sen bir cos :) Iki gundur butun nazi banaymis megerse.

Kızın sana nazlanıyor ve babayı görünce dayanamıyor:)) kızlar acayip baba düşkünü oluyor.Lara da şimdiden babasına poz yapıyor işte:))

esra bi insan bu yaziyi okur ve aglarmi ? ben aglarim iste senin nazli kizini yesinlerrr. telas yapmaa valla bak birak kendi haline sen sabirsizlikla 28. haftayi ve sonrasini bekle
bu arada benim kizim annenci olcak sanirim. ben elimi karnima koyuyorum nerde benim kizim diyorum inanin iki dakikada tepisiyor. yavrum benim yaa..

Ayy kiyamam sana aglama.Ahh su hormonlarimiz. Ohh ne guzel anneci olsun senin prenses :) Gecen hafta Cumartesi gunu tv seyrederken babasi elini karnima koydu.Canan inan bana balik gibi hareket etmeye basladi. Esim de zevkten dort kose nasil guluyor :)

Kokopelli inan bana 7 hafta bile yetmez ama ne yapalim simdilik bu kadar kaliriz, gerisi gelir ins ilerde ciya evt 3 tane idi haklisin birisi dedigin gibi ev yemekleri yapiyordu , digeriside galiba pideci mi neydi , birda cay icilen yeri vardi galiba unutmusun valla cok oldu kadikoye gitmeyeli ...Kokopelli valla sen bu isi biliyorsun ada fikri super ,buyuk ada ziyareti yapmak lazim ,sahilde icilen cayin keyfine doyulmaz ah ah

Oyy yerim ben onun hareketlerini, buyumustu annesi tepki mi veriyo oyy masallah , kizlarin cogu babaci olur zaten Esracim:34;

Bizde sorun tam tersi olacak canim! Ben tr'da olsam bebemle ingilizce konusmaya kasamazdim hic, aynen dedigin gibi agucuk gugucuk nasil diyecegiz ingilizce :) bizdeki sorun turkceyi unutmamalari. benim arkadaslarin boy boy cocuklari var, turk ana baba hep, evde turkce konusuluyor (genelde) ama cocuklarin turkce beceri seviyeleri farkli farkli. bir ailede cocuklar kesin ing. dusunup turkceye ceviriyor mecbur kalirlarsa, yoksa ing. tercih ediyorlar. daha duzgun konusan cocugun ailesinde anne baba cocukla ingilizce konusmamakta israrli, ing. sorsa bile turkce cevap veriyorlar, kendileri de turgilizce konusmamaya calisiyorlar. bir de cocuga cok turkce kitap okuyorlardi (sonra kendi okumaya basladi zaten). ben de bu orneklerden kendime ders cikarmaya calisiyorum, bebis anadilini olabildigince guzel ve dogru konussun diye. kreste okulda ingilizce ogreniyorlar, o konuda derdim yok :)

Lara hanfendiye de bakin siz! Baba bekliyormus meger kiprasmak icin, vay vay vay. Neyse, sen de endiselenmene son vermissindir bu sayede. Lara hareketsiz mi kaldi, gel babasi gel. Yazdigini okuyunca bir yandan duygulandim bir yandan da guldum vallahi. Dogunca kim bilir ne numaralar ne sirinlikler yapacak minik kiz :)

Ben kisin gittigimde buyukada'ya gitmistim, serindi ama guzeldi, ictik cayimizi. Ben guney donusu daha rahat olacagim sanirim, o da (planlar kesin degil ama) 21inden sonraya denk geliyor gibi. zaman yaklasinca seninle mesajlasalim telefon numaralari degiselim, en azindan bir arasiriz. usenmem gelirim dersen avrupa tarafinda, bogaz kiyisinda da bir suru guzel secenek vardir. istanbul'a seyrek gittigim icin yeni guzel mekanlari bilmiyorum, arkadaslara falan sormak lazim, rumelihisarinda falan en iyi kahvaltici hangisi mesela eheheh. burada keseyim, istanbul asermeye baslayacagim simdi :)

Canamcim inanirmisin bende senin gibiydim, cok hassaslasmistim ve nerde ise herseye agliyacak gibi olmusdum..hatta bir keresinde Turk tv kanali seyrediyordum o zamanlar tukcelin bir reklami cikmisti belki sizde hatirlarsiniz hani bir kadinin hastanede oglu oluyor ve annesi babasini ariyor once acmiyorlar sonra goruntulu mesaj gonderiyor kizi diyorki benim bebegim oldu ve isterim ki adini siz koyun ve kiizin babasi yumusuyor gitmeye karar veriyorlar ...iste ben bu reklamda cok agladim oyle boyle degil sapisapir, hadi ilk seyrettiginde aglarsin anlarim ben ama her defasinda reklam ciktiginda fena salmistim... simdi guluyorum halima cok komilk geliyor , hormonlarin etkisi gercekten cok buyuk oluyor hemde cok..birde gurbette isen ve yallnizsan iste o zaman hic tutamiyor insan kendini

Orbit Baby G2 Stroller - Red - Orbit Baby - Babies "R" Us

Fiyati gorene kadar "hiiih iste ben bunda istiyorum" dedim. Ne kadar pahaliymis.Ozellikleri arasinda kendi kendinede gidiyormu acaba:)

Hahahahah, fiyati gorene kadar kismina guldum.
Ya bu orbitleri stanford'dan gencler dizayn etmis, web sayfasindaki mekanlar da hep stanford kampusu. bizim bir arkadaslar da heves edip almislardi, onlardan gordum. genel olarak bazi kolayliklari vardi sistemin, ozellikle car seat'i arabaya sokup cikarma olayinda. ama cok iri. bu arkadaslar da bir sure sonra gidip umbrella tipi bir sey aldilar, orbit ortadan yokoldu, kaldirmislar bir yere kullanmiyorlar. yazik o paraya. stroller olayinda gozunuzle gorup elinizle itip katlamadikca almayin derim.

ben moduler sistemleri seviyorum, britax b-ready gibi. iskeletin ustune ister carseat tak ister basinet tak ister stroller seat tak. ama sanirim onlardan almayacagiz, esim joggerlardan istiyor cunku. bu arada o joggerlar ne iri ne hantal katlamak icin guclu bilek gerekir diyordum. gecen rei'da esim bir seyler bakarken ben de bu strollerlarin yaninda buldum kendimi (!?!) bir tanesinin ortasinda "katlamak icin cekin" diyordu, boyle strap gibi bir sey, "e cekeyim bakayim" dedim, anaaa, daha hafifce cekivermemle ikiye katlaniverdi meret, acayip kolaydi, tek elle ac kapat, hic beklemiyordum. ummadik tas bas yardi!!! bizde stroller olayi soyle gelisecek galiba: arkadasin verecegi carseat'e bir carrier ve slingwrap (ilk 6 ay boyle gecer), sonrasi icin esime bir jogger, bana bir umbrella ve ergo baby. cok guzel seyler var piyasada ama fonksiyona gore karar vermeye zorlayacagim kendimi :)

Babaci cikti benim kiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…