Amerika'da Hamilelik

Ben henuz sonuclarimi haber veremiyorum ama bugunun heyecanlarina bir gobek resmi ile katilayim bari. Bloga yazi yazdimdi, oraya koydugum resimlerden birisi bu. Giderek buyuyor efendim durduramiyoruz! (Eksiciler kk'ya dadanmis bugun, ben de onlara gonderme yaptim heheh).

esra bebegini gormene sevindim, iyiymiste hersey masallah. gozunuz aydin. seker yuklemesi daha rahat bir islem diye biliyorum, onu da atlatirsin guzelce. bu arada dogum yapacaginiz hastane beliri mi ve randevu aliniyor mu? bana doktor henuz erken demisti en son gittigimde, gerci hastane belli.

melegim benim de bir ara agrim oluyodu azaldi artik, belki magnezyumdan bilmiyorum. kasintilarla ugrasmak gercekten zor, su palmers ya da cocoa butter kokusu beni olduruyor ama surmeye devam.. :)

ins. palmers bizi yari yolda birakmaz :) kalitsalmis biraz da bu isler, annemde yok gibiydi bakalim bizim sansimiza neler olacak ya da olmuycak :)

ovvvvvvv buyumus gobekcikk, hala gobekcik amaa :)) eksi'ye eksi bi tanim da ben yazmistim bu site hakkinda, onlara uydum napiyim :) burada da kocis, bebis takiliyoruz iste :)

Masallah koko kocaman olmus gobus:)
Silgi cim bana ilk randevumda sordular hastaneyi.Yale children's hospital de yapacam Allah izin verirse.Doktor hastaneye bildirdi.Hastaneden bana brosurler geldi.

Benim kaiser, buradaki hastanesinde olacak dogum. Cogunlukla dogum sonrasi odalar tek kisilik oluyormus ama benim bir arkadas doguma gittiginde cok dogum yapan kadin varmis, buna iki kisilik oda dusmus. Bir sekilde onceden yer ayirtmak falan mumkun mu, tek kisilik oda dusmesi icin ne yapmak lazim arastirmam lazim cunku ben baskalarinin yaninda rahat edemem, emzirmeydi suydu buydu cok rahatsiz olurum. Bir sonraki randevuda ebe ile bu dogum mogum islerini de yavastan konusmaya baslamak lazim. Doguma kimin girecegini mesela...

benim doktor mu cok rahat anlamiyorum. en son gittigimde sordum, henuz erken bildirmek icin dedi. gittigimde tekrar soruyum.

Burada Yale hastaesinde dogum yapan arkadaslarin ziyaretine gittigimde gormustum hepsi tek odada kalmislardi.Ayni odada dogum yapiyorlar.Yatak yandan,onden her bir taraftan uzay mekigi gibi aciliyor :) dogumhaneye donuyor.
Yinede sormayi dusunuyorum.Garantiye almak lazim.

Canan cim esin sigorta isini hallettimi? Doktor randevunu aldinmi?

masallah gobus iyi buyumus, helal olsun sizlere hepiniz fazla kilo almadan goturuyorsunuz bu isi, formunda kalan annelerin topigi burasi .) iyiki ben dogum yapmadan once yani hamile iken aranizda degildim cunku bu kurami ben kesin bozardimehuehheih

masallah gobus iyi buyumus, helal olsun sizlere hepiniz fazla kilo almadan goturuyorsunuz bu isi, formunda kalan annelerin topigi burasi .) iyiki ben dogum yapmadan once yani hamile iken aranizda degildim cunku bu kurami ben kesin bozardimehuehheih

10 kiloyla bitirmistin yanlis hatirlamiyorsam sen Melegim.Seni duyanda 30 kilo aldin zanneder :))Ben kendi adima soyluyorum kesin 10 kilodan fazla alirim.Daha simdiden 6 kilo aldim.6.aydan sonra basliyor hersey :)

herkese merhaba

bi kac gundur okuyorum ama cvp yazamadim. kizimin giyim alis verisi bitti. benden tavsiye evet agirlasmadan herseyi bitirin. ben artik zorlanmaya basladim. hemde cok. park yatak kararindan vazgectik gibi.. bi kac park yataga baktik babamizin icine sinmedi birde yatak yaptirmak gerekicek cunku anladigim kadariyla hazirlar park yataklar icin uygun degiller. lutfen fikri olanlar beni aydinlatsinlar..fikir verebilecek olan varmi ? kizimin yatagi kaldi. birde bakim seti

bu arada Marlincim tebrikler. yanilmiyorsam sende tahminim tuttu. saglikla kucagina alip buyutemen nasip olsun ins.

saglikli olsunlarda kucaklarimiza bi alalim babasi ozaman gorsun bakalim. bi elini siki siki tutsun :)))) kizindan vazgecemeyecek

sira silgide..

kokocum sen bi genetik danismanini arasan bir sey yok diye aramamis olabiirler mi ?. kaiserin ortak ozelligi bu. adamlarin arama ozelligi yok bisey olursa arariz. gerci olmasinda aramasinlarda.. senden de haber alalimla rahatlayalim.

esracimm larayi gormene cok sevindim. ben benim kizi daha goremedim. bu gidisle dogumda gorurum sanirim. icinin rahatlamasina sevindim. benimde bir icim rahatlasa bir gorsem. kilosu suyu yerinde deseler baska bisi istemem :)))

simdi silgi kaldi demi karistirmiyorsam. hadi bakalim kiz mi erkek mi ? saglikla gelsin yavrularimiz..

Esracim benimki aynen oyle oldu, doktor hadi doguracan dedi bende burda mi dedim.. yatak bi yandan acildi tavandan isiklar cikti herkes bi yesil giyindi falan ayni yattigim odada dogurdum ordada 3 gece kaldim .. cok rahatti hersey. yemek konusunda bile geliyorlar ne yerseniz diyorlar.. restaurant gibi ayni. biz tabi et yemicemizi falan soyledik ona gore seyler getirdiler yani rahattim 3 gun :)))

kokocum gobis masallah super ins boyle devam eder hic catlama falanda olmaz.
bende 32. haftaya kadar catlak yoktu ondan sonra gobisim atak yapti. son 3 haftadada ellerim ayaklarim yuzum hersey sisti hic oyle olacagimi dusunmemistim..ayy sizide korkutmak gibi olmasin tabi :))) herkes bir olmaz ins hepiniz rahat rahat bi sekilde hamileligi bitirirsiniz

Son düzenleme:
herkese merhaba

bi kac gundur okuyorum ama cvp yazamadim. kizimin giyim alis verisi bitti. benden tavsiye evet agirlasmadan herseyi bitirin. ben artik zorlanmaya basladim. hemde cok. park yatak kararindan vazgectik gibi.. bi kac park yataga baktik babamizin icine sinmedi birde yatak yaptirmak gerekicek cunku anladigim kadariyla hazirlar park yataklar icin uygun degiller. lutfen fikri olanlar beni aydinlatsinlar..fikir verebilecek olan varmi ? kizimin yatagi kaldi. birde bakim seti

bu arada Marlincim tebrikler. yanilmiyorsam sende tahminim tuttu. saglikla kucagina alip buyutemen nasip olsun ins.

saglikli olsunlarda kucaklarimiza bi alalim babasi ozaman gorsun bakalim. bi elini siki siki tutsun :)))) kizindan vazgecemeyecek

sira silgide..

kokocum sen bi genetik danismanini arasan bir sey yok diye aramamis olabiirler mi ?. kaiserin ortak ozelligi bu. adamlarin arama ozelligi yok bisey olursa arariz. gerci olmasinda aramasinlarda.. senden de haber alalimla rahatlayalim.

esracimm larayi gormene cok sevindim. ben benim kizi daha goremedim. bu gidisle dogumda gorurum sanirim. icinin rahatlamasina sevindim. benimde bir icim rahatlasa bir gorsem. kilosu suyu yerinde deseler baska bisi istemem :)))

simdi silgi kaldi demi karistirmiyorsam. hadi bakalim kiz mi erkek mi ? saglikla gelsin yavrularimiz..

Marlincim masallah bi prenses daha geliyor minnoslar cogaldi , eee erkekimiz coktu birazcikta kiz olsun cok sevindim herseyin iyi olmasina .. bu arada bi tahmin bu kadar mi tutmaz yaa Ins Silgide tuttururum onada kiz demisim ama kesin degildir :)))

Teşekkürler nuraycım:)) cinsiyet merakı bitti,şimdi nasıl olacak merakı başladı:)) merak bitmiyor..

Çok sağol meleğim..Alışverişte kız reyonlarında en kokoş elbiseleri sen Lara'ya giydir.Bizim Eva'ya spor şeyler bak:)) Kokonun bebişi nasıl giydirirsin bilemem ama o da kokoş olacak gibime geliyor.Ben gerçi bizimkine kokoş olmayacak diyorum ama ruhunda varsa ben tutamam:)) anasını bile kalkar kokoş yapar bu zilliler..
Ablamın küçük kızı herkesi parmağında oynatıyor.Babamı iftara kadar parklarda gezdiriyor..ben diyorum kızların işve,cilve ve rollerine kaptırdık mı kendimizi oyuncağı olacaz onların)
Kardeşimin oğlu inan ablamın kızlarındna daha uslu) artık ikincilerde bize Allahım oğluşları nasip etsin.Sana da meleğim tatlı bir prenses!

Canancım teşekkür ederim güzel dileklerin için.Bebeğin alışveriş olayını halletmişşsin ne güzel.Park yatak bende düşünüyorum ama dediğin gibi ayrıca yatak olayı var.Bizde stroller ve car seat ucuza getirdik.İş yerinde arkadaşın kızının varmış, ondan aldık:)) zaten car seat büyüyünce yenisi alınacak.Kıyafet olayını kayınvalidem kız olduğunu duyunca herşeyi biz alacağız diyor annem zaten bütün yatak, vs.için biz alacaz diyor.Ay diyorum bize ne kaldı)
Buarada benim işyerinde artık herkes hamile olduğumu biliyor. Eva ismini de beğendiler ve çok kolay söyleniyor diyorlar.Ayrıca ben bir isim daha düşünüyorum,kulağına söylensin diye.Ama nüfusta yazdırmayacağım.Bebişlerimiz adlarıyla güzel yaşasın inşallah

Kokocum güzel haberlerini merakla bekliyoruz. Silgi pipican haberi ver bizeeee:)

Super :) Benim arkadaslarda boyle dogurdu.Insallah ben de ayni odada dogururum.Kendimi daha iyi hissedecekmisim gibi geliyor yer degistirmezsem.

Insallah canim en kisa zamanda sende doktora gidersin.Eminim hersey yolunda ama icin rahatlar.

Ben de simdiden 6 kilo almisim. Esra da 6 kilo diyor ama onunla aramizda haftalar var. Topigin en dobarak hamilesi ben olacagim galiba, bir de turkiye'ye gidince yandik ki ne yandik. Ben herhalde en az 12 kilo alirim toplamda.

Bugun bir mesaj atacagim. Amniyo'da her turlu aramalari lazimdi, soylediklerinden ben oyle anladim. Aralarinda koordinasyon sorunu olmus olabilir. Yapan doktor danisman haber versin diye beklerken o da doktor haber versin diye beklemis olabilir. Bakalim, msg atayim da bir goruruz.

Super :) Benim arkadaslarda boyle dogurdu.Insallah ben de ayni odada dogururum.Kendimi daha iyi hissedecekmisim gibi geliyor yer degistirmezsem.

Burada anladigim kadariyla bir "labor and delivery" odasi oluyor. Seni oraya aliyorlar, orada sancini cekip orada doguruyorsun. Dogumdan sonra seni postpartum/family room'a geciriyorlar. bu ilk oda tek kisilik ama ikincisi iki kisilik olabiliyor, oyle anladim. Bakin surada online turu var: Kaiser Permanente OB Virtual Tours - Southern California . Web sayfasindan okudugum dogum oncesinde kendini rahatlatmak icin istedigini yapabildigin. Biz topumuzu gotururuz herhalde, uzerine oturup rahatlatmaya calisirim kendimi. isiklari muzigi falan kendin ayarlayabiliyromussun :)

Ben edindigim fikri buradan edindim, daha sonra dogum workshopuna katildigimda tur attiriyorlarmis, o zaman gozumle gorurum :)) Onlara da hic yazilmadim ha, su sonuclari alinca yazilacagim. Dogum dersi, bebek bakim dersi, breastfeeding dersi, okullu olacagiz zilli yuzunden.

Birkac ay sonra burada birth planlari karsilastiririz :))

Hayir dogumdan sonrada ayni odada kaliyorsun.Oda degisimi hic yok.Yani benim gittigim (Yale) hastanesinde oyleydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…