Amerika'da Hamilelik

simdi baktim senin linke/Normal dogum olursa ayni odada dogum yapip kaliyorsun .Sanirim Oprerating room sezeryan icin.

Ben de simdiden 6 kilo almisim. Esra da 6 kilo diyor ama onunla aramizda haftalar var. Topigin en dobarak hamilesi ben olacagim galiba, bir de turkiye'ye gidince yandik ki ne yandik. Ben herhalde en az 12 kilo alirim toplamda.

Ay keşke bende Türkiyeye gitsemde kilolar eklenerek dönsem:)) orda gezip yeme içmene bak,zaten doğumdan sonra bebekle gidecek inşallah kilolar.Ben mesela çok kilo alırım diye düşünüyordum şimdilik 3 kilo ile gidiyorum ama ben de boy yok arkadaşlar. 1.56 falanım, göbek çok büyüyünce bu boy posla nasıl taşıyacam diye düşünüyorum:))

ne guzel bir konu olmus arkadaslar bu, ilk kez goruyorum..

hepsini okuyamadim ama hamile arkadaslar, saglikla alsinlar bebeklerini kucaklarina

bende 2 cocuk dunyaya getirdim amerikada.. su anda buyugu 14 kucugu 6 yasinda :) sormak istediginiz birseyler olursa bende seve seve yardim edebilirim..

herkese iyi tatiller

Hayir dogumdan sonrada ayni odada kaliyorsun.Oda degisimi hic yok.Yani benim gittigim (Yale) hastanesinde oyleydi.

Burada dedigim kaiser'de ya :) Nuray'la Yale'de butun hastane yatisi ayni odada oluyormus, bizim kaiser'de dogum sonrasi odasi farkliymis onu diyordum. Hep ayni odada olsam, oda degistir su bu ugrasmasam daha rahat olurdu ama n'apalim, yeni bebeye yeni oda olacak :) Ruyamda yeni dogum yapmisim, bebegi veriyorlar hadi emzir diye, korkuyorum ya beceremezsem diye. Dogumdan korkmuyorum, emzirme sorunu yasamaktan korkuyorum vallahi. Neyse ki burada emziren bir arkadas var, dedim ocaga kadar kesme oglani, benim sut gelmezse sen emzir. Yedekte sut anne olmasi icimi rahatlatiyor.

Iyi de linkte labor & delivery odasindan baska oda yok ki.

simdi baktim senin linke/Normal dogum olursa ayni odada dogum yapip kaliyorsun .Sanirim Oprerating room sezeryan icin.

Ben "family centered care" basligindaki odaya gecirdiklerini dusunmustum. diger bazi hastanelerinkine de bakmistim (mesela irvine super!) onlar aciklama da yapmis, iste dogumdan sonra esiniz ve bebeginizle rahat edeceginiz odaniz yok efendim ozel kutlama yemegi odaniza gelecek bilmemne. soldaki linklerden irvine'a bak merak ediyorsan ve vaktin varsa, oraya ozendim. kisin is sebebiyle irvine'a gidip gelecegiz ama aralik basi is bitecek. dogum o ara olsaydi irvine'i dusunurdum valla :)) neyse riverside da digerlerine nispeten daha iyi bir dogum servisi, yakin zamanda yenilemisler diye duydum.

haha marlinn vermicem sizee habeer :)) ay cok merak ediyorum ya bi yarin olsa, heycandan sabah uyuyamadim resmen. Allahim hayirlisini ve sagliklisini nasip etsin oncelikle.
Kizlar siz oda olayina girmissiniz, yarin doktor yandi oda da oda diye bogucam adami bu defa. her defasinda "bu konu hakkinda da bi kitap devirirsin" deyip konuyu dagitoiyor ama hastane konusuna gelmedim henuz :))

Seni korkutmak gibi olmasin Marlin cim hersey 6.aydan sonra basliyormus :) Ben 20.haftaya kadar 3 kilo aldim.Nasil oldu anlamadim 1 ayda 3 kilo almisim.Ustelik istahlida degilim.Her hafta entresan bir sekilde geliyor kilolar :)))

Ben doktor ve hastaneyle konusmayi dusunuyorum onceden.O kadar sancinin uzerine bir suprizle karsilasmak istemiyorum.

Ben doktor ve hastaneyle konusmayi dusunuyorum onceden.O kadar sancinin uzerine bir suprizle karsilasmak istemiyorum.

Tabii ki konus, sor, hatta mumkunse gez. Sancilar baslayinca nereye gidecegini ne yapacagini onceden bilmek lazim, dedigin gibi bir surpriz hiiiic lazim olmayan bir sey o anda. Esin nasil bir karakterde bilmiyorum ama bazilari dogumu baslayan kadindan daha panik oluyor, eheheh, eger oyle bir esin varsa mutlaka onceden edinebildigin butun bilgiyi edinmen iyi olur. Yale hakkinda bir fikrim yok ama boyle universite hastanelerinde dogum yapanlar genelde memnun kaliyorlar. Bizim stanford uni. hastanesinde dogum yapanlar, ucla'de dogum yapanlar hep memnunlardi. Bence seninki de super olacak.

Insallah hepimizin ki super ve az sancili olur.Allah saglikla bebekleri kucagimiza almayi nasip eder.
Herkes Yale'den cok memnun.Bakalim.
Esim ben hasta olunca belli etmemeye calissada panik oluyor.Suratindan anliyorum.Ben de anxiety attacks var.Adamin iside zor surekli bana cool gozukmek zorunda .O panik olunca ben daha cok oluyorum :)
Birgun isyerinden esime telefon acip sakin bir sekilde ben acile gidorum kendimi iyi hissetmiyorum dedim.Cok kotuysen ambulans cagir dedi.Yok o kadar degil arkadas goturecek dedim.Hastane benim is yerime 10 dakika evime 30 dakika uzaklikta.Telefonu kapatip ciktik.Ayni an da hastanedeydik :) Artik nasil bastiysa gaza.Panik olur ama kontrolludur.Tabi dogumda bilemicem.Hepimizin icin ilk olacak.

10 kiloyla bitirmistin yanlis hatirlamiyorsam sen Melegim.Seni duyanda 30 kilo aldin zanneder :))Ben kendi adima soyluyorum kesin 10 kilodan fazla alirim.Daha simdiden 6 kilo aldim.6.aydan sonra basliyor hersey :)

Ah canim haklisin ki gebelik sekerim 7.5 gibi cikti ve diyet yapmak zorunda kaldim , buda kilo verdirdi bana yani sizin oldugunuz sure icinde ben cok onden onden gidiyordumki sekere tosladik, yoksa 30 kilo oyle devam etse idi rahat alirdim cunku potansiyeli olan bir hanimim ben ehuehehu
Simdi seker bitti ben valla habire girtlak , bakalim nasil olcak bu is zor yaa off

Aklinla bin yasa kokocum valla cok iyi dusunmussun sut anne olayini, bence herkese lazim en az bir tane ,olurda bir yere gittin mesela oh sut anne sutunu versin super yaa birde insanin bazen zor gunleri oluyor ve sutte azaliyor veya uretimi olmuyor iste o zaman sut anne birebir bu duruma ...benim oglana malasef sut anne bulamadim dememe gerek yok herhalde ...nerdeee..

Afiyet olsun sut olsun yakisikli ogluna :)

Simdi aradilar bizim amniyo sonuclari cikmis, 46 kromozom, eksigi fazlasi yokmus. Kiz oldugu da kesinlesti. Nasil rahatladim yarabbim... Kendimi bu kadar siktigimin farkinda bile degildim.

Simdi aradilar bizim amniyo sonuclari cikmis, 46 kromozom, eksigi fazlasi yokmus. Kiz oldugu da kesinlesti. Nasil rahatladim yarabbim... Kendimi bu kadar siktigimin farkinda bile degildim.

cok sevindim, gozunuz aydin ailece. saglikla sihhatle devami da gelir insallah.

Ohhh allaha cok sukur hamdolsun , artik kizcene alirsin bir suru sey kokopelli , canim o kadar cok sevimdim ki sanki benim kizim olcak gibi hissettim biran allah bu mutlulugunu daim etsin ins...valla ben cok rahatladim yaa ne zamandir bakiyorum bir turlu gelmek bilmiyordu sonuc , catladim meraktan tabiri caizse ehuehehu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…