- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.161
Burada anladigim kadariyla bir "labor and delivery" odasi oluyor. Seni oraya aliyorlar, orada sancini cekip orada doguruyorsun. Dogumdan sonra seni postpartum/family room'a geciriyorlar. bu ilk oda tek kisilik ama ikincisi iki kisilik olabiliyor, oyle anladim. Bakin surada online turu var: Kaiser Permanente OB Virtual Tours - Southern California . Web sayfasindan okudugum dogum oncesinde kendini rahatlatmak icin istedigini yapabildigin. Biz topumuzu gotururuz herhalde, uzerine oturup rahatlatmaya calisirim kendimi. isiklari muzigi falan kendin ayarlayabiliyromussun :)
Ben edindigim fikri buradan edindim, daha sonra dogum workshopuna katildigimda tur attiriyorlarmis, o zaman gozumle gorurum :)) Onlara da hic yazilmadim ha, su sonuclari alinca yazilacagim. Dogum dersi, bebek bakim dersi, breastfeeding dersi, okullu olacagiz zilli yuzunden.
Birkac ay sonra burada birth planlari karsilastiririz :))
Ben de simdiden 6 kilo almisim. Esra da 6 kilo diyor ama onunla aramizda haftalar var. Topigin en dobarak hamilesi ben olacagim galiba, bir de turkiye'ye gidince yandik ki ne yandik. Ben herhalde en az 12 kilo alirim toplamda.
Hayir dogumdan sonrada ayni odada kaliyorsun.Oda degisimi hic yok.Yani benim gittigim (Yale) hastanesinde oyleydi.
Burada dedigim kaiser'de ya :) Nuray'la Yale'de butun hastane yatisi ayni odada oluyormus, bizim kaiser'de dogum sonrasi odasi farkliymis onu diyordum. Hep ayni odada olsam, oda degistir su bu ugrasmasam daha rahat olurdu ama n'apalim, yeni bebeye yeni oda olacak :) Ruyamda yeni dogum yapmisim, bebegi veriyorlar hadi emzir diye, korkuyorum ya beceremezsem diye. Dogumdan korkmuyorum, emzirme sorunu yasamaktan korkuyorum vallahi. Neyse ki burada emziren bir arkadas var, dedim ocaga kadar kesme oglani, benim sut gelmezse sen emzir. Yedekte sut anne olmasi icimi rahatlatiyor.
simdi baktim senin linke/Normal dogum olursa ayni odada dogum yapip kaliyorsun .Sanirim Oprerating room sezeryan icin.
Ay keşke bende Türkiyeye gitsemde kilolar eklenerek dönsem:)) orda gezip yeme içmene bak,zaten doğumdan sonra bebekle gidecek inşallah kilolar.Ben mesela çok kilo alırım diye düşünüyordum şimdilik 3 kilo ile gidiyorum ama ben de boy yok arkadaşlar. 1.56 falanım, göbek çok büyüyünce bu boy posla nasıl taşıyacam diye düşünüyorum:))
Ben "family centered care" basligindaki odaya gecirdiklerini dusunmustum. diger bazi hastanelerinkine de bakmistim (mesela irvine super!) onlar aciklama da yapmis, iste dogumdan sonra esiniz ve bebeginizle rahat edeceginiz odaniz yok efendim ozel kutlama yemegi odaniza gelecek bilmemne. soldaki linklerden irvine'a bak merak ediyorsan ve vaktin varsa, oraya ozendim. kisin is sebebiyle irvine'a gidip gelecegiz ama aralik basi is bitecek. dogum o ara olsaydi irvine'i dusunurdum valla :)) neyse riverside da digerlerine nispeten daha iyi bir dogum servisi, yakin zamanda yenilemisler diye duydum.
Ben doktor ve hastaneyle konusmayi dusunuyorum onceden.O kadar sancinin uzerine bir suprizle karsilasmak istemiyorum.
Tabii ki konus, sor, hatta mumkunse gez. Sancilar baslayinca nereye gidecegini ne yapacagini onceden bilmek lazim, dedigin gibi bir surpriz hiiiic lazim olmayan bir sey o anda. Esin nasil bir karakterde bilmiyorum ama bazilari dogumu baslayan kadindan daha panik oluyor, eheheh, eger oyle bir esin varsa mutlaka onceden edinebildigin butun bilgiyi edinmen iyi olur. Yale hakkinda bir fikrim yok ama boyle universite hastanelerinde dogum yapanlar genelde memnun kaliyorlar. Bizim stanford uni. hastanesinde dogum yapanlar, ucla'de dogum yapanlar hep memnunlardi. Bence seninki de super olacak.
10 kiloyla bitirmistin yanlis hatirlamiyorsam sen Melegim.Seni duyanda 30 kilo aldin zanneder :))Ben kendi adima soyluyorum kesin 10 kilodan fazla alirim.Daha simdiden 6 kilo aldim.6.aydan sonra basliyor hersey :)
Burada dedigim kaiser'de ya :) Nuray'la Yale'de butun hastane yatisi ayni odada oluyormus, bizim kaiser'de dogum sonrasi odasi farkliymis onu diyordum. Hep ayni odada olsam, oda degistir su bu ugrasmasam daha rahat olurdu ama n'apalim, yeni bebeye yeni oda olacak :) Ruyamda yeni dogum yapmisim, bebegi veriyorlar hadi emzir diye, korkuyorum ya beceremezsem diye. Dogumdan korkmuyorum, emzirme sorunu yasamaktan korkuyorum vallahi. Neyse ki burada emziren bir arkadas var, dedim ocaga kadar kesme oglani, benim sut gelmezse sen emzir. Yedekte sut anne olmasi icimi rahatlatiyor.
Ah canim haklisin ki gebelik sekerim 7.5 gibi cikti ve diyet yapmak zorunda kaldim , buda kilo verdirdi bana yani sizin oldugunuz sure icinde ben cok onden onden gidiyordumki sekere tosladik, yoksa 30 kilo oyle devam etse idi rahat alirdim cunku potansiyeli olan bir hanimim ben ehuehehu
Simdi seker bitti ben valla habire girtlak , bakalim nasil olcak bu is zor yaa off
Simdi aradilar bizim amniyo sonuclari cikmis, 46 kromozom, eksigi fazlasi yokmus. Kiz oldugu da kesinlesti. Nasil rahatladim yarabbim... Kendimi bu kadar siktigimin farkinda bile degildim.
Simdi aradilar bizim amniyo sonuclari cikmis, 46 kromozom, eksigi fazlasi yokmus. Kiz oldugu da kesinlesti. Nasil rahatladim yarabbim... Kendimi bu kadar siktigimin farkinda bile degildim.
cok sevindim, gozunuz aydin ailece. saglikla sihhatle devami da gelir insallah.
Oh hadi gozunuz aydin.cok iyi bilirim insanin uzerinden agirlik kalkiyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?