Amerika'da Hamilelik

silgi'nin oglan'i da ekledik ve bu tablo artik tamamlandi!!! Tahmin oyunumuzu kazanan(!) crazymom oldu, ee, tecrubeli anne kendini belli etti. Odul olayina girebilsek keske, en kucugunden en buyugune cocuklarina opucukler yollayalim madem! Anne adaylari olarak icerdekinin cinsiyetini cok guzel tutturduk biz de, o cok enteresan. Benim zilli yuzunden lotoyu tutturamayanlar da kusura bakmasin :) Bir iki gun sonra bunu topigin bebekleri listesine cevirecegim, bebislerin isimleri, cinsiyetleri, dogum tarihleri bilgilerini yazariz diyorum (baska ne yazsak?)

[table="class: grid, align: center"]

[tr]
[td]tahmini yapan[/td]
[td]MarlinT[/td]
[td]silgi[/td]
[td]kokopelli[/td]

[/tr]

[tr]
[td]cananveirfan[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Erkek [/td]

[/tr]

[tr]
[td]Crazymom[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kiz [/td]

[/tr]
[tr]
[td]Esra [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Erkek [/td]

[/tr]

[tr]
[td]kkbr[/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]

[/tr]
[tr]
[td]kokopelli[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Kiz :) [/td]

[/tr]
[tr]
[td]MarlinT[/td]
[td] Kiz :) [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]

[/tr]

[tr]
[td]Melegim[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Kiz [/td]

[/tr]

[tr]
[td]nuray[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]

[/tr]

[tr]
[td]silgi [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek :) [/td]
[td] Erkek [/td]

[/tr]

[tr]
[td]ztar[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Erkek [/td]
[/tr]
[tr]
[td]SONUÇ![/td]
[td] minnos :) [/td]
[td] pipican :) [/td]
[td] minnos :) [/td]

[/tr]

[/table]

tesekkurler kokocum :) o boceki yerim ya :)) previa'dan dolayi kanama olmasin diye cok hareket etmemeye calisiyorum, cok haftam ilerlemeden de bebek alisverisi olayini halletsem tamamdir. sonradan yatarim bol bol ama umarim cikar. cok korkunc senaryolar da okudum bu forumda.

derya beril'de cok guzelmis. beril cok duymaya basladim turkiye'dekilerden.

Ben bu mac 4-4 biter demistim :) 4 pipican 4 minnos :) Ne guzel.Ne cabuk geciyor zaman.Daha dun gibi bizim bebeler fasulye kadardi Crazymom ile Nuray'in dogumunu bekliyorduk.Simdi herkesin gobecikleri buyudu :) Bir bakmisiz bizim dogumlar baslamis.
Insallah o zaman da boyle guzel haberler,bebis fotolari paylasiriz.

Bu arada herkes bir ultrasona girdi bu hafta, hic fotograf vermediler mi ani olsun diye ya? koysaniza gorelim biciriklari :)

Esra sen gecen diyordun ya soluyor bunlar diye, benim nt olcumunde cekilen gercekten bir gariplesmeye baslamis, pembelikler olusmus ustunde nasil olduysa, scan edecegim edecegim deyip useniyordum, dun bunu gorunce hemen hallettim o isi.

Bana bu seferki ulturasonda "fotograf yok sadece olculerine bakacaz" dediler.
Uzerinden uzun bir sure gecince hepten bir garip oluyor.Iyi yapmissin.

Saclarim cok uzadi kestireyim diyorum gidecek adam akilli kuafor yok.Gelecekler bana yine alacam elime makasi gecen yil yaptigim gibi kendim kesecem.Sizler de benim gibi kuafor sIkIntIsi cekiyormusunuz.

Esim nedense Ela'yi istemiyor, israrla i ih diyor. Ne yapalim artik. Dun konusurken bir ara Esra ismi de gundeme geldi, "hmm olabilir"lerden :)

Ismim diye soylemiyorum cok severiim :)))))) Bu arada bana burada Ezra diyorlar.Ezra eski bir Amerikan ismiymis.Hangi banka oldugunu hatilamiyorum simdi.Musteri hizmetlerini aramistim kadinin ismi Ezra cikti :) Ela'yi istemiyor mu Derya Beril de guzel.
Daha cok zamaniniz var dusunup icinize sinene karar verirsiniz.

bende sadece ilk haftalardaki ultrason goruntusu var, hic istemedim sonra da.detaylida verirlermiki acaba...
burada bi defa sacimi kestirdim, ben kessem daha duzgun keserdim. sonra trde halleettim hep. darainca da kendim kesiyodum :)
melegim merak ettim cocuk ingiltere'de dogunca vatandas olmuyor mu?

kizlar aklinizda ingilizcede telaffuzu kolay, turkce karakter icermeyen erkek isimleri var mi? cevrenizde duydugunuz hosunuza giden? emre, mete, aras, burak var ama cokta icime sinmiyor. berk duydunuz mu hic? erkek ismi ne zormus.

Son düzenleme:

Sagol kizlar oglusumun kimlik karti icin guzel dileklerde bulunmussunuz eksik olmayin..

Silgi cim cok sukur allah gonlune gore verdi, cok sevimdim senin adina , allahim sana sagsalim kavusturmayi nasip etsin ins..
senin plasenta low lying mi canim , takma kafani bende de vardi 32 haftaya kadar kesin durumu belli olur eger olurda cikmazsa yukari ki yine cozumu var benim gibi canim sezeryan olur ama ins cikarda gerek kalmaz , kendini strese sokma yazik oglusuna oda senin hissettiklerini hissediyor unutma

ooo ben papucun alasini ilk dogumda yasamistim, esim dogumda yanimda idi ve oglan dogunca yanindan hic ayrilmadi uzun bir sure beni oyle bir kenarda birakti uyuz sanki biz orda sagmiyiz neyiz hic adamin umrumda olmadik yaa iste dama atilmak midir bu nedir bilmem ama acisini iyi yasadim ben be gulum

Iyyy kuafor Burada duzgun kuaforlerde duzgun bir sac kesimi gereksiz pahali. Normal 10-20 dolarlik kuaforler de beceriksiz. ben turkiye'ye gittikce kestiriyorum, kendim cesaret edemedim. turkiye'ye gidemezsem de uzayip gidiyorlar. saclarimi uzun seviyorum, toplamasi da kolay oluyor. ama yazin zor oluyor, bebekle de zor olabilir (uzun olunca banyoda on saat yika kremle uzun suruyor). bir yaz gittigimizde cort diye kestirdim kisacik, ama yine uzadi simdi. turkiye'ye gitmek disinda cozum bende de yok.

Sen de henuz isim koyamamisgillerdensin yani :))) marlin ve esra gibi cinsiyetini ogrendigi gibi ismi de bu diyenlere imrenmeye basladim!!!
Emre seviyorum ben, bizim arkadaslarimiz koymustu (2 yasinda simdi oglan), cok hosumuza gidiyor. Amerikalilar da guzel soyluyor r'sini bastira bastira :))) Mert koyma, fransizca merde gibi geliyor o da kaka demek Berk ismiyle de tr'da dalga geciyorlar (ozellikle berkecan olursa) tikican ismi diye ahahahha, ben lisedeyken pek severdim o ismi nedense. Ay Hakan var, yine buradaki bir arkadaslarin oglunun adi, severim o ismi de, hem de yine anglo'lar guzel soyleyebiliyor. daha dusunelim sana isim :)))

tesekkurler canim. total placenta previa su an. seninki nasildi ve vaktinde mi dogum yaptin? kanama olur ya da erken dogum olur diye korkuyorum biraz. sezeryana raziyim.

Hehehe, demin oglen yemegi icin bulustuk, acmis telefondan bir web sayfasi bulmus yeni kiz isimleri falan diye, on saat listeyi inceledi bastan asagi. Dicle de severdim ben, listeden o geldi aklima, ama onu da daysil falan diye okurlar eheheh. Biz bu isi iyice eglenceye cevirecegiz, bakip bakip sonunda derya veya beril (veya ikisi birden)'e geri donecegiz gibime geliyor!!!

Ben de hep uzun kullanirim severimde ama cok uzadi.Bayir gulu gibi oldum gobekte sisince :)) Cok kisaltmadan sekilli kestirsem biraz diyorum.Sonra begenmeyip pisman olmakta istemiyorum.
Silgi cim Berk te guzel isim Tr.de cok var ama.Berk , Berk Can.Esimin tarafinda 4 tane Berk var :) Ustelik kuzen bunlar.
Aklima gelen isimleri yazarim istersen.

Melegim madem esin dogumda ilgilenmedi seninle verecen cocugu eve gelince eline pispislasin sabaha kadar :))

Oyle olur zaten ilk bulunan isim konulur en son :))

çok fazla sayfa olduğunden hepsini okumam mümkün olmadı.onun için sorumu mazur görün,acaba bu başlık adı altında Amerikada doğum yapmanın maliyeti ile ilgili yorumlar yapıldı mı merak ediyorum.yani sormak istediğim şu:Amerikayla hiç bağlantısı olmayan bir çift,bebeklerini orada dünyaya getirmek isterse,nasıl bir yol izlemeli,en uygun şekilde konaklama,hastane,doğum,yeme,içme 3 aylık bir sürede kaça mal olur?hem maddi açıdan hem konfor açısından hangi eyaletler düşünülebilir?.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden tşkler.

yok mert degil, mete. emre'yi seviyorum ben de. eren var ama o da saint gibi cok mu agir olur diye dusunuyorum. haha evet berk- ve ekli isimlerle dalga geciyorlar biliyorum ama sadece berk aslinda eski bir isim ve hos. anlami ingilizcede garip diye okudum ama bir amerikaliya sormak lazim common bisey mi diye. degilse hic dusunmem:) esim hic fikir vermiyor, bana birakti.

esracim aras da hos evet, icime kiz ismindeki gibi sinen bisey yok henuz ve fikirlerinize tabii ki acigim. sacin dalgali galiba bu arada, kendin ucundan kessen cok farketmez galiba.

benim hic bilgim yok okuduklarim disinda bu forumda. yakininiz yoksa araci bazi firmalar varmis, yer filan ayarlayan ki onlarda da okudugum kadariyla ucret az degil. ben boyle bisey dusunseydim, google'a amerikadaki turk doktorlar gibi bisey yazardim. birini arar fikir alirdim, sigortalara ve bu gibi konulara vakiflar.

Son düzenleme:
Selam kizlar... Uzun zaman oldu hic yazamadim hatta bakamadim topige... Size son yazdigimda sancilarim baslamisti ama yalanci sancilarmis... Dogum hikayemi uzun uzun anlatmak istemiyorum cunku cok cok zor bir dogum oldu benimkisi Ama elhamdulillah melegimle evimdeyim... Yinede kisaca ozetleyeyim..

30 Temmuz aksami sancilarim basladi... 31 temmuz sabah 9 gibi hastaneye gittim. Sancilarim 3-5 dk araylaydi. ama acilmam hala 1 cmdi. 14 saat duzenli ve cok siddetli sanci cektim. sonrasinda epidural almaya karar verdim... 6 saatte oyle surdu ve 20 saat sonunda 1 agustos sabahi oglumu kucagima aldim. 3. derece dikislerim var. Yani buda 30-40 civari dikis yapiyo Normalde hastanede 2 gun kaliniyo ama malesef benim sikintilardan dolayi 6 gun hastanede kalmam gerekti... Hayatimin en zor 1 haftasini yasadim... Ama yine hamdolsun. Beterin beteri var derler... Umarim sizin dogumlariniz benimki gibi zor olmaz. Allah evlatlarimizi bizlere bagislasin... Suanda hala dikislerden oturamiyorum zor yuruyorum.. Bebegimle bile zor ilgileniyorum. Ayrica goguslerim cok yara oldu emzirmektede cok zorlaniyorum... Yine sizlerden dua istiyorum kizlar nolur...
Bu arada dikisler ve gogus yaralari konusunda tavsiyeleriniz olursa cok memnun olurum... Herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…