Amerika'da Hamilelik

Hep aklımız sendeydi.Bebişin sağlıkla doğmuş ama sen çok zorlanmışsın.Allah analı babalı büyütsün inşallah.Sen de umarım bir an önce sağlığına kavuşur oğlunla güzelce ilgilenirsin.Allah yardımcın olsun.Dikiş ve göğüs yaraları için doğum yapmış tecrübeli anneler sana fikir verebilirler sanırım.

Cok zor bir dogum olmus ama cok sukur bebegin de sen de sagliklisiniz.Melegim,Nuray,Crazymom okuduklari zaman eminim sana dikisler ve gogus yaralari konusunda tavsiyede bulunurlar.Umarim bir an evvel agrilarin sizilarin gecer.
Insallah yaninda sana yardimci birileri vardir.Allah bebegine sizlerle birlikte saglikli uzun omurler versin.

Cok zor bir dogum olmus ama cok sukur bebegin de sen de sagliklisiniz.Melegim,Nuray,Crazymom okuduklari zaman eminim sana dikisler ve gogus yaralari konusunda tavsiyede bulunurlar.Umarim bir an evvel agrilarin sizilarin gecer.
Insallah yaninda sana yardimci birileri vardir.Allah bebegine sizlerle birlikte saglikli uzun omurler versin.

Gozunuz aydin, zor olmus ama evladiniza kavusmussunuz. Allah anali babali buyutsun, saglikla. normal dogumda neden israr ettiler o zaman acaba.

cok cok gecmis olsun. suan iyisin ya onemli olan bu sanirim. saglikla buyut yavrunu. sansi bahti acik olsun. guzel ve uzun omru olsun ins.

valla dogum hikayenin bu kadari bile yetti :)) cok zor gecmis acikcasi ben cok korktum. sen atlattin darisi ilk bana sonra esra ve sirasi gelen diger arkadaslara... ama umarim bizimkisi daha kolay gecer.

ben gercekten artik dogumu dusunmeye ve korkmaya basladim. yanimda hic kimsemde olmayacak. umarim Allah halime acir.

Gecmis olsun kkbbr. Zor bir dogum atlatmissin, hala zorluklar yasıyorsun ama en önemlisi bebeğinin sağlıklı olması. Umarım senin dikişler ve yaralar da en yakın zamanda gecer. Bebeğe de uzun ve güzel bir ömür dilerim.

Benim emzirme deneyimim yok ama iki tavsiyem olacak. Birincisi lansinoh isimli Markanın kremi. Emzirmen arkadaslarım hep bahseder bundan
Lansinoh® HPA® Lanolin | Lansinoh

İkincisi ise emzirmen anneler mail grubu. Google'da emzirmen anneler diye aratırsan bulursun, Google groups üzerinden üye olabilirsin. Oradaki anneler eminim meme yaraları konusunda en güzel bilgileri vereceklerdir.

Bebeğin ismini ne koymustunuz?

Ocak annelerinde bir arkadas vardı, birkaç gün önce amniyo yaptırmıştı. Amniyodan üç saat sonra suyu boşalmış, bebeği suni sancıya almışlar. Yazışmıştık amniyo hakkında onunla, haberini bekliyordum, gelmedikce endiselenmistim, simdi bu haberi alınca çok üzüldüm. Allah kimseyi evladiyla sinamasin. Silgi ve marlin amniyo yaptırmak zorunda kalmadıkları için çok seviniyorum diğer yandan.

kotu seyler okumayalim. moralimizi yuksek tutalimm :)

bende dogum hikayelerine bakayim diyom ama ben tirsiyom ya

kotu seyler okumayalim. moralimizi yuksek tutalimm :)

bende dogum hikayelerine bakayim diyom ama ben tirsiyom ya

Hic okuma Canan cim.Ben yaptim o hatayi.Ben de cok tirsiyorum ne yalan soyleyim. Gunler ilerledikce hem heyecanim hem korkularim cogaliyor.Allah butun hamileleri bizi de dahil bir avazda kurtarsin.Eskiden bir avazda kurtarsin sozu hic bir anlam ifade etmezdi bana.Simdi anliyorum...

pozitif dogum hikayelerini okusan? bunlarin amaci normal dogum ozendirmek oldugu icin oyle su kadar saat bagirdim cagirdim falan demiyorlar. Bir tane oku, tarzi hosuna gitmezse devam etmezsin digerlerine.

Pozitif Doğum Hikayeleri | Blogcu Anne

Kokooo bu hikayelermi pozitif :))) daha birinciyi okudum tansiyonum dustu yahu.Saatlerce ikinma arkasindan vakum.Orada koptum kapattim sayfayi :))

Kokooo bu hikayelermi pozitif :))) daha birinciyi okudum tansiyonum dustu yahu.Saatlerce ikinma arkasindan vakum.Orada koptum kapattim sayfayi :))

yaa ama.. ama... :))) en bastaki hikaye de masallah sitedeki en "mudahale"li hikaye, oradakiler icinde ilk kez vakum makum onda okudumdu.

o zaman hypnobirthing affirmationlar lazim size. yatip dinliyorsun, yumusak bir ses konusuyor. bebek icimden kayiiip cikiyorrrr falan diyor. :)))

ya amaa amaa deme.. bende bi pozitiflik goremedim :))

dogumun pozitifi olmuyor burdan bunu cikaralim bence. kolay degil aci cekilecek. ama sonradan unutuluyor hersey. cok unutulmayacak gibi olsa kimse 2. bebegini yapmazdi demi. kendimizi motive etmeliyiz. cekilecek ve bitecek. sonu guzel olsun. (bunlari yaziyorum ama gelde icime sor)

bu arada anneler yogun olduklari icin giremiyorlar sanirim. aama benim bir sorum olcak. bebek detarjani olarak ne kullaniyoruz demislerdi hatirlayanimiz varmi?

ben kizimin kiayfetlerini yikayip utuleyip artik duzen kurayim diyorum. eylul annenelri dogurmaya baslayanlar oldu. ben hazir olayimda. ne olcagimiz belli olmaz

bebek kiyafetleri icin ozel deterjanlar var, baby laundry detergent diye aratirsan bulursun, markasini unuttum simdi.

asil bu demin kkbr'a bahsettigim emziren anneler listesinden bir sey ogrendim, bir ara ismarlayip bebek gelmeden denemek istiyorum. sabun agaci diye geciyor turkce'de, burada "soap nut" ya da "soap berries" diye satiliyor. boyle findik gibi bir sey, bez bir torbanin icine bir avuc koyup makineye atiyorsun ve deterjan islevi goruyor. 100% dogal urun, sampuani neyi var. Amazon.com: NaturOli Soap Nuts / Soap Berries. 1/2 lb. (Avg. 100 loads!) - "Select" seedless USDA ORGANIC! - Rated "best" eco-friendly, natural detergent. Hypoallergenic & fragrance free. Green Dot Awards Winner! ---- "EXTREME 18X" BUNDLE!: Health & gibi. onlari deneyebilirsin :)

Hepinize cok cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin... Hakkinizi helal edin gozunuzu korkutmak istemezdim ama size tavsiyem olabilecek tum zorluklarada hazir olmaniz.. Bende kolay dogum hikayeleri okudum ve kolay olacagina inandim ama dogum sonrasinda bunalima girdim nerdeyse... Hayalkirikligi yasamak da zor... Rabbim nasil nasip ettiyse oyle oluyor dogum degistiremiyosunuz... Ama umarim sizinkiler boyle zor olmaz... Ve epidurali tavsiye ediyorum.. Dogum sancilari baslayinca benim gibi sacma bisey yapip saatlerce o sanciyi cekmeyin kizlar :) cok pismanim...
Dediginiz gibi turkiyede olsa beni kesin sezeryana alirlardi ama burda yapmadilar.. Sonuna kadar yirtilmasini beklediler.. Ki rahimde yirtildi benim ( ama evladim saglikli olsun en onemlisi bu...
Bu arada bende yalnizim kimsem yok burda ve cok tecrubesiziz... Ama insallah bu ayin sonunda donuyoruz turkiyeye.. Ozamana kadarda Allah yardim etsin bana ve benim gibi yalniz dogum yapacaklara:))
Bu arada oglumun adi Kayra teyzeleri )

Seni aramizda bebegini kucagina almis olarak gormekten cok mutlu oldum..cok sukur ki mevlam yavruna kavusturmus sagsalim,dikislerinin icin cok gecmis olsun epey bir zorlu dogum olmus demek cunku bu kadar dikis sende yirtilma gerceklestirdigi gosterir ki benim dogumum sezeryanla oldu ve 20 cm dikisim oldu nerde ise sez gibi olmus senin dogumunda neyse artik bitti ve cok guzel bir varliga sahipsin artik ins oglun sana tum sikintilarini atlatmakta yardimci oluyordur ve olur ..
Canim sikintilarin oncelikle tum yeni anne olanlarin sikintilari oldugunu bilmeni isterim,, emzirme sekli gogsun yara olmasinda cok etken, benimde basta oldu ve lansinoh kullandim gercekten cok iyi krem sanada kesinlikle oneririm ama cozum su ki ben uyguladiktan sonra bir daha yara olmadi; emziriken gogsun kara kisminin hepsinin oglunun agzina tamamen girmesini sagla boylelikle bebek ucuna yuklenmek yerine gogusu guzelce kavrayacak hatta gaz yutmasinida engeleyecektir ,..ben bunu burda emzirme derslerinde ogrendim gercekten yararli bunu uygulamani tavsiye ederim..
Dikisler konusunda sana tavsiyede bulunmak isterdim ama benim dikisler alttan olmadigi icin bilemiyecem yalniz kendi mayis anneleri topiginde bir kac sey hatirliyorum bazi anneler dikisli yerleri surekli temiz ve kuru tutmaya dikkat ettiler ve otururkende sandayelerinin minder kismini cikarip oyle oturduklarini yazmislardi. umarim yazdiklarin senin isine yarar , tekrar cok gecmis olsun mevlam sana ve oglusunada guzel omurler nasip etsin ins

Valla bende ayni sendenim, senin gibi burda beceriksiz kuaforleri kendimi teslim etmektense Tr ye gittikce boya, bakim ve kesim hepsini her gittigimde toptan cikariyordum ki hamile kalinca gidemedim ve bir yildan fazla nerde ise burdaki tipe dondum ..neyseki yakinda gidiyorum, gidince her bir ihtiyaci gidercem ins. birde cok pahali burda kuafor hizmet ucretleri mesela bir boya 80 pounds ehuehu bu sac uzunguna gore degisiyor

tesekkurler canim. total placenta previa su an. seninki nasildi ve vaktinde mi dogum yaptin? kanama olur ya da erken dogum olur diye korkuyorum biraz. sezeryana raziyim.

Placenta previa galiba uc tipi var benimki low lying yani dusuk plesanta idi, bu da en iyi olani cunku digerlerinin konumu daha zor ilerliyor eger rahim agzini kapatmiyan tipine sahip isen mutlaka plesanta bebek buyudukce yukari cikiyor, benimki 24 haftalik iken epey ilerlemisti ve baana artik risk olmadigini soylemislerdi ..dedigin gibi dikkat etmek lazim bazi annelerde kanamaya sebep olabiliyor ama bu zamana kadar kanaman olmadi ise bence daha olmaz, canim ben inaniyorum bu sorunun en kisa zamanda kalkicaktir ortadan ..sikma canini ok

Kizlar sizlerle birlkte bende kafa yoruyorum su isim olayina.. aklima geldikce paylasirim sizlerle ama simdi ayip olmasin bu da ne falan dersiniz diye az cekiniyorum malum zevkler zaman zaman cakisabiliyor bu yuzden simdiden kusura bakmayin ok:26:

Kiz isimleri olarak son zamanlarda populermidir nedir cok duyuyorum vede begeniyorum ..sunlar Mina, Tuana , Asya,Armina,Aleyna
Erkek olarak cok duyduklarim arasinda Eymen, Omer , Kayra, Berat, Anil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…