- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.241
Hepinize cok cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin... Hakkinizi helal edin gozunuzu korkutmak istemezdim ama size tavsiyem olabilecek tum zorluklarada hazir olmaniz.. Bende kolay dogum hikayeleri okudum ve kolay olacagina inandim ama dogum sonrasinda bunalima girdim nerdeyse... Hayalkirikligi yasamak da zor... Rabbim nasil nasip ettiyse oyle oluyor dogum degistiremiyosunuz... Ama umarim sizinkiler boyle zor olmaz... Ve epidurali tavsiye ediyorum.. Dogum sancilari baslayinca benim gibi sacma bisey yapip saatlerce o sanciyi cekmeyin kizlar :) cok pismanim...
Dediginiz gibi turkiyede olsa beni kesin sezeryana alirlardi ama burda yapmadilar.. Sonuna kadar yirtilmasini beklediler.. Ki rahimde yirtildi benim( ama evladim saglikli olsun en onemlisi bu...
Bu arada bende yalnizim kimsem yok burda ve cok tecrubesiziz... Ama insallah bu ayin sonunda donuyoruz turkiyeye.. Ozamana kadarda Allah yardim etsin bana ve benim gibi yalniz dogum yapacaklara:))
Bu arada oglumun adi Kayra teyzeleri)
Kizlar sizlerle birlkte bende kafa yoruyorum su isim olayina.. aklima geldikce paylasirim sizlerle ama simdi ayip olmasin bu da ne falan dersiniz diye az cekiniyorum malum zevkler zaman zaman cakisabiliyor bu yuzden simdiden kusura bakmayin ok:26:
Kiz isimleri olarak son zamanlarda populermidir nedir cok duyuyorum vede begeniyorum ..sunlar Mina, Tuana , Asya,Armina,Aleyna
Erkek olarak cok duyduklarim arasinda Eymen, Omer , Kayra, Berat, Anil
Valla bende ayni sendenim, senin gibi burda beceriksiz kuaforleri kendimi teslim etmektense Tr ye gittikce boya, bakim ve kesim hepsini her gittigimde toptan cikariyordum ki hamile kalinca gidemedim ve bir yildan fazla nerde iseburdaki tipe dondum ..neyseki yakinda gidiyorum, gidince her bir ihtiyaci gidercem ins. birde cok pahali burda kuafor hizmet ucretleri mesela bir boya 80 pounds ehuehu bu sac uzunguna gore degisiyor
Placenta previa galiba uc tipi var benimki low lying yani dusuk plesanta idi, bu da en iyi olani cunku digerlerinin konumu daha zor ilerliyor eger rahim agzini kapatmiyan tipine sahip isen mutlaka plesanta bebek buyudukce yukari cikiyor, benimki 24 haftalik iken epey ilerlemisti ve baana artik risk olmadigini soylemislerdi ..dedigin gibi dikkat etmek lazim bazi annelerde kanamaya sebep olabiliyor ama bu zamana kadar kanaman olmadi ise bence daha olmaz, canim ben inaniyorum bu sorunun en kisa zamanda kalkicaktir ortadan ..sikma canini ok
benimkisi anladigim kadariyla en kotu olan cesidi, gerci umutluyum cikar diye. yazdiklarin da moral oldu kesinlikle. sana yat dinlen dedi mi doktorun peki, yani normal hareket ettin mi? gerci seninkisi marjinal previa sanirim. ayrica isim konusunda fikirlerine ben zevkle acigim :) anil, mina guzelmis.
bakalim koko nede karar kilicaksin. ikimiz de son ana kadar bulamazmisiz :)
ben cok kararsizim, kesin sonunda yine kararsizlikla biseye karar kilicam mecburen. yakininizda bir amerikali var mi? varsa "berk" diye bir kelime duymuslar mi diye sorar misiniz? bir yerde ingilizcede kotu anlami var diye okudum, yoksa oyle birsey direkt berk derim ya tikican mikican seviyorum :)))
ve bebege kulot, atlet alinir mi? hic gormedim oyle seyler. hep su alti citcitli olanlardan var. badide de kisa sifir kol alin dedi bi arkadas bana. kisin kat kat giyince bebek icin zor oluyomus kolda da bir kat.
Benim esimin arkadasinin ismi Berk.Kotu bir anlami yok silgilicim.Amerikalilar cokta guzel soyluyor ismini :)) Bence senin icinden Berk geciyor.Hic dusunme ismini Berk koy canim.Tikican olsun ismi :)) Lara da ikoncan ismi :))) hahahaaa
benimkisi anladigim kadariyla en kotu olan cesidi, gerci umutluyum cikar diye. yazdiklarin da moral oldu kesinlikle. sana yat dinlen dedi mi doktorun peki, yani normal hareket ettin mi? gerci seninkisi marjinal previa sanirim. ayrica isim konusunda fikirlerine ben zevkle acigim :) anil, mina guzelmis.
bakalim koko nede karar kilicaksin. ikimiz de son ana kadar bulamazmisiz :)
ben cok kararsizim, kesin sonunda yine kararsizlikla biseye karar kilicam mecburen. yakininizda bir amerikali var mi? varsa "berk" diye bir kelime duymuslar mi diye sorar misiniz? bir yerde ingilizcede kotu anlami var diye okudum, yoksa oyle birsey direkt berk derim ya tikican mikican seviyorum :)))
ve bebege kulot, atlet alinir mi? hic gormedim oyle seyler. hep su alti citcitli olanlardan var. badide de kisa sifir kol alin dedi bi arkadas bana. kisin kat kat giyince bebek icin zor oluyomus kolda da bir kat.
Benim esimin arkadasinin ismi Berk.Kotu bir anlami yok silgilicim.Amerikalilar cokta guzel soyluyor ismini :)) Bence senin icinden Berk geciyor.Hic dusunme ismini Berk koy canim.Tikican olsun ismi :)) Lara da ikoncan ismi :))) hahahaaa
Bana dikkat etmelisin demediler ama zaten benimkisi 20 haftalik scan de belli oldu ve sonrasinda da yavas yavas yukari cikma belirtileri gostermeye basladi belki bu yuzden risk olarak gorulmedi ondan soylemediler ..seninki kotu olandan derken canim yani plesantan rahim agzindami tam olarak yani Total placenta previa mi ...plesantanin konumunun ne olacagini ogrenmek icin suan erken, soyle 24 haftaliktan sonra belli olur durumu , diger taraftan dikkat etmen guzel ne olur ne olmaz cok yorulmamaya calis ve kesinlikle agir kaldirma , agirliktan kastim yani hamile olan hickimse kaldirmamali fakat senin durumun biraz daha hassas ..gecer canim sen hic endise etmea
Berk ismini bende cok begeniyorum ,eger bir amerikaliya rastlarsam mutlaka sorucam suan hatirladigim biri yok ama bulurum hatta bir ingilterede ne anlama geliyor onuda bir arastiriyim ,bende merak ettim vaalla bir bakayim nasil televuz ediyorlar birde
canancim ben Walmart'tan aliyorum pembe bi kartin icinde toz detarjan adida Dreft ben cok memnunum hemde kokusuz .. kokusuz olmasi onemli cocuk icinbu arada anneler yogun olduklari icin giremiyorlar sanirim. aama benim bir sorum olcak. bebek detarjani olarak ne kullaniyoruz demislerdi hatirlayanimiz varmi?
ben kizimin kiayfetlerini yikayip utuleyip artik duzen kurayim diyorum. eylul annenelri dogurmaya baslayanlar oldu. ben hazir olayimda. ne olcagimiz belli olmaz
iki isim istemiyorum diyorum ama yine de bakınıyorum nedense:)) ben erkek bebeklerde çift ismi beğeniyorum, kızlarda daha zor evlenirse kendi soyadını isterse eşinin soyadı,ikinci isim falan derken destan olur) şimdiden kendi soyadını da taşısın istiyorum bakar mısın:)) eşimin soyadını bizim kız ilerde kullanmazsa zaten tükeniyor,soyadının devamı bizimkine bağlı.İlerde ikinci bebek düşünürsek de erkek olursa belki o devam ettirebilir:)) ama eşim ve ailesinin böyle kaygıları yok.Şu ana kadar benim hamilelik iyi gitti, ay böyleyse ben 2.yi de doğururum diyorum.Ama doğum olayını atlatıp bir de o zaman bakmak lazım... Yalnız kalmamalı bebeler değil mi ama ) ikincileri de aynı zamana denk getirelim kızlar:)))
Bu arada profil fotoğrafımdaki bebeğe bayıldım, masaüstü fotosu yaptım onu seyrediyorum))
bana yanlis hatirlamiyorsam 12 haftalikken teshis koydu ki hala da ayni devam ediyor. evet simdilik total previa. bir dahaki randevuda yukselir ins biraz, her defasinda o hefesle gidiyorum bakalim sali gunu ilk kez baska doktor gorucek detaylida, o ne der merak ediyorum. guzel olur insallah, sorunsuz atlatiriz tikicanima kavusurum :)) börg diyebilirler. ingiltere'de nasil bi anlami var acaba :) ingiltere'yi cokk gormek istiyorum bu arada, ozellikle sherlock holmes museum. tr'ye de yakin ne guzel. yalniz house hunters'da izliyorum da evler ufak ve kiralar dehset ingiltere'de.
marlin simdi eva'nin yanina bir isim ariyosun anladigim kadariyla, bakalim senin minnosun ikinci ismi ne olacak :)
Nuray cim Crazymom ile gorusuyormusun ne zamandir yok topic te
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?