Amerika'da Hamilelik

Kayra guzel bir isim, benim de kuzenimin oglu var, ona cok yakisiyor ismi sizinkine de yakisir eminim. Dogurmasi biraz aci olmus ama gule gule buyutun.

Bu arada turkiye'de olsa kesin sezaryene alirlardi diye dusunme, son duzenlemelerden sonra doktorlar (artik korkudan midir bilmem) normal dogumu zorladikca zorluyorlar, gazetelerde, sosyal medyada bu yuzden olen bebekler anneler haberleri okumaya basladik. Sukur siz ikiniz de iyisiniz, dikislerin iyilesince unutacaksin her seyi.

Dogum hikayenin detaylarini merak ediyorum (ben henuz Esra ve Canan kadar ileride olmadigim icin korkutmuyor beni kotu de olsa bu hikayeler). Bir ara kk dogum hikayelerine yazarsin belki, o zaman haber et okumak isterim. Yani olaylar nasil o kadar yirtiga kadar ilerledi onu merak ediyorum. Doktorlar sonradan bir aciklama yaptilar mi mesela? Ha, ben o anilari unutmak istiyorum dersen de cok dogal, bosver o zaman :) Emzirme ile ilgili sorunlarinin detayini yazarsan buradaki lactivist arkadasima sorarim (pro-breastfeeder kendisi, her seyi bilir), cevabini yazarim.

Sen yaz aklina gelenleri, bakarsin kalbimizden vuran bir isim senden gelir :) Mina ve Asya benim listede de var, ama esimin vetosunu yediler :)

neyse ki boya derdim yok (sacimi taramadigim gunler oluyor, bu tipte biri boya yaptiracak degil ya!!). Sirf bu tembelligimden "saclarimda beyazlar cosarsa birakirim beyazlasinlar, beyaz beyaz dolasirim ne olacak" diyorum. simdi tr'a gidince saclari ne yaptirmali onu dusunuyorum. uzun mu biraksam, kisacik mi kestirsemmm, kararsizim.

benimkisi anladigim kadariyla en kotu olan cesidi, gerci umutluyum cikar diye. yazdiklarin da moral oldu kesinlikle. sana yat dinlen dedi mi doktorun peki, yani normal hareket ettin mi? gerci seninkisi marjinal previa sanirim. ayrica isim konusunda fikirlerine ben zevkle acigim :) anil, mina guzelmis.

bakalim koko nede karar kilicaksin. ikimiz de son ana kadar bulamazmisiz :)

ben cok kararsizim, kesin sonunda yine kararsizlikla biseye karar kilicam mecburen. yakininizda bir amerikali var mi? varsa "berk" diye bir kelime duymuslar mi diye sorar misiniz? bir yerde ingilizcede kotu anlami var diye okudum, yoksa oyle birsey direkt berk derim ya tikican mikican seviyorum :)))

ve bebege kulot, atlet alinir mi? hic gormedim oyle seyler. hep su alti citcitli olanlardan var. badide de kisa sifir kol alin dedi bi arkadas bana. kisin kat kat giyince bebek icin zor oluyomus kolda da bir kat.

Benim esimin arkadasinin ismi Berk.Kotu bir anlami yok silgilicim.Amerikalilar cokta guzel soyluyor ismini :)) Bence senin icinden Berk geciyor.Hic dusunme ismini Berk koy canim.Tikican olsun ismi :)) Lara da ikoncan ismi :))) hahahaaa

Benim esimin arkadasinin ismi Berk.Kotu bir anlami yok silgilicim.Amerikalilar cokta guzel soyluyor ismini :)) Bence senin icinden Berk geciyor.Hic dusunme ismini Berk koy canim.Tikican olsun ismi :)) Lara da ikoncan ismi :))) hahahaaa

haha evet tam kokos ismi lara :)) cok guzell ama. bi emin olsam anlamindan. turkiye'de mis gibi koyuyolar :)
macy's web page'de bakiyorumda bebek elbiselerine, kizlar icin guzel seyler var. carter's bebek pijama takimlari vb uygun. gormeden de alinmiyor ama gidip bakmak gerek. tikicanimin hic biseyi yok :))

Kayra ismini ben evvelden beri severim.Oğlum olsa Kayra koyacaktım, soyadımızla çok uyumlu oluyordu. Eva ismini burdakiler duyunca çok beğendiler,Türkiyedekiler de çok beğendi.Hatta Tr koyanlarda varmış bu ismi.Ama yanına Türk ismi de koyun dediler, aslında biz yabancı bir isim gibi görmedik bu ismi, özenti gibi durmayalım şimdi:)) Kız isimlerinden Mira, Kayla, Ela benim hoşuma gidenler. Şimdi EVA'nın yanına bunlar olmuyor pek, eva ela..çok la la la.Bir de eşimin annesinin ismi var,menekşe gözlü ninemiz Leyla..Bu isimde benim hoşuma gidiyor.Ama 8 yaşında yeğenim teyze çocuk leyla olmasın,dalga geçerler falan diye söylendi:)) ben iki isim istemiyorum ama ilerde tr dönersem bir de daha klasik bir ismi olsa mı diye düşünüyorum.

Erkek isimleri: Kayra, Kaan, Arda,Tibet benim hoşuma gidenler. Can lafı geçmişti bir ara, benim eşimin adı,çok zorlanıyor, ken diyorlar, john şeklinde söyleniyor falan diyorama çok zorlanıyor.Burda doğup büyeyeceği için ilerde zorlanmayacağı bir isim olmalı. Berk güzel bu arada silgi, pek havalı lara ve berk tikican kokoş modlarında dolanırlar artık:)))

Kuaför konusu açılmış, ben de yeniyim burda diye ben bulamıyorum sanıyordum meğerse gerçekten bir sorunmuş! ben trdeki halimi gösterince millet şaşırıyor.Kısa ve çok hoş bir saç kesimin vardı, burda uzadıkça bende toplamaya başladım.Zaten boyası da geldi, bakımsız bir halde geziniyorum işte:) Tr uzun süre gidemezsek nolceeek bu saçlar

Bana dikkat etmelisin demediler ama zaten benimkisi 20 haftalik scan de belli oldu ve sonrasinda da yavas yavas yukari cikma belirtileri gostermeye basladi belki bu yuzden risk olarak gorulmedi ondan soylemediler ..seninki kotu olandan derken canim yani plesantan rahim agzindami tam olarak yani Total placenta previa mi ...plesantanin konumunun ne olacagini ogrenmek icin suan erken, soyle 24 haftaliktan sonra belli olur durumu , diger taraftan dikkat etmen guzel ne olur ne olmaz cok yorulmamaya calis ve kesinlikle agir kaldirma , agirliktan kastim yani hamile olan hickimse kaldirmamali fakat senin durumun biraz daha hassas ..gecer canim sen hic endise etme

Berk ismini bende cok begeniyorum ,eger bir amerikaliya rastlarsam mutlaka sorucam suan hatirladigim biri yok ama bulurum hatta bir ingilterede ne anlama geliyor onuda bir arastiriyim ,bende merak ettim vaalla bir bakayim nasil televuz ediyorlar birde

Allah iyigini versin Esracim, bu tikican ve ikoncan olayinin hikayesi ne ben biraz frazsiz kadim olaya ...alemsiniz valla kizlar

bana yanlis hatirlamiyorsam 12 haftalikken teshis koydu ki hala da ayni devam ediyor. evet simdilik total previa. bir dahaki randevuda yukselir ins biraz, her defasinda o hefesle gidiyorum bakalim sali gunu ilk kez baska doktor gorucek detaylida, o ne der merak ediyorum. guzel olur insallah, sorunsuz atlatiriz tikicanima kavusurum :)) börg diyebilirler. ingiltere'de nasil bi anlami var acaba :) ingiltere'yi cokk gormek istiyorum bu arada, ozellikle sherlock holmes museum. tr'ye de yakin ne guzel. yalniz house hunters'da izliyorum da evler ufak ve kiralar dehset ingiltere'de.

marlin simdi eva'nin yanina bir isim ariyosun anladigim kadariyla, bakalim senin minnosun ikinci ismi ne olacak :)

iki isim istemiyorum diyorum ama yine de bakınıyorum nedense:)) ben erkek bebeklerde çift ismi beğeniyorum, kızlarda daha zor evlenirse kendi soyadını isterse eşinin soyadı,ikinci isim falan derken destan olur) şimdiden kendi soyadını da taşısın istiyorum bakar mısın:)) eşimin soyadını bizim kız ilerde kullanmazsa zaten tükeniyor,soyadının devamı bizimkine bağlı.İlerde ikinci bebek düşünürsek de erkek olursa belki o devam ettirebilir:)) ama eşim ve ailesinin böyle kaygıları yok.Şu ana kadar benim hamilelik iyi gitti, ay böyleyse ben 2.yi de doğururum diyorum.Ama doğum olayını atlatıp bir de o zaman bakmak lazım... Yalnız kalmamalı bebeler değil mi ama) ikincileri de aynı zamana denk getirelim kızlar:)))

Bu arada profil fotoğrafımdaki bebeğe bayıldım, masaüstü fotosu yaptım onu seyrediyorum))

kokocum masallah sonuclar gelmis hersey yoliundaymis ins Rabbim baska stresli gunler gostermesin.. Kokocum sizin isimde cok guzelmis Adiyla yasasin insalah minnos
birde kesinlikle Epidural alacakmisin diye soruyorlar hemde kac kere.. :))

Silgicim seninde pipican geliyormus banada yuhh yani hic bi tane tutturamadim eee tecrubeli olmadigimiz nerden belli :)) Saglikla sihhatle gelsin bebisin canim..

melegim Mahirimin nufus karti hayirli olsun canim bizde daha almadik bakalim ne zaman yolumuz dusecek konsolosluga :)))

kkbr canim hayirli olsun oncelikle gozunuz aydin oglusunu almissin kucagina Allah anali babali buyutsun insallah..
niye 14 saat sanci cektin canim yaa hemen alsaydin epidurali ve neden bu kadar cok dikis oldu acilma olamdan mi dogum yaptirdilar sana anlamadim.. hep derim Amerikada dogum yapmak cok kolay diye ama demekki insanin basina gelecek olduktan sonra yer farketmiyor. Allahim hepimizi korusun.. canim neyse sikintilar baslarda hep oluyor ama degiyor gercekten. ne guzel suan oglusun kucaginda masallah.. bu arada gogus catlaklari icin lansinoh kremi var canim onu kullan bana baya iyi geldi birde annem turkiyeden susam yagi getirmisti onu kullanmistim.. zeytinyagida surebilirsin ve gogus pedi kullan surdukten sonra yumusak tutuyor .. gogus uclarini kurutmamaya bak canim .. dikisler icinde hastane soylemistir belki ama ben 3 hafta vaselin kullandim Walgreensten aldim..cok iyi geldi benimki 10 gunde inmisti sislikler.. oglusun sunnet oldumu kiyamam ? daha sorularin varsa cevaplarim canim kendinize iyi bakin ve bolbol emzir oglusunu canim.. sut icinde hosaf oneririm ben 2 aydir iciyorum uzum ve kayisi hhosafi...

kizlarrr ne olur hic korkmayin guzel ornekler arasinda bakin ben varim :)))) benim dogumum cok kolay gecti bende korkuyordum olecem falan saniyordum ama cok sukru kolay gecti .. siz iyi dusunun ins iyi olsun.. benim iki tane disikim vardi 3 haftada kendini attilar

Marlincim bende kesinlikle iki isim sevmiyorum ama herkesin zevkleri farkli, bana cocuga kulfet gibi geliyor yaz da yaz ismini gercekten birde kizlar icin evlenirse destan olur.
bende Omer, Yusuf ve Kerem isimlerini cok seviyorum. iki isim sevmedigim icin bunlardan birini daha koyamadim cocuga Esim illa Esat diye tutturdu :))) 2. bebis olursa ins (erkek olursa) Kerem koyacam ..

canancim ben Walmart'tan aliyorum pembe bi kartin icinde toz detarjan adida Dreft ben cok memnunum hemde kokusuz .. kokusuz olmasi onemli cocuk icin

Oooo Marlimcim guzel bir resim yapmisiz ohh ne sirin bebek guzellige bir baksana fotojenik hemde velet. insan sevmeye kiyamaz masallah guzel resim koymussun tebrik ederim canim icimizi acti valla..
evt su ikinci isim olayina bende gelemiyorum bu yuzden tek isim koyduk halbuki icimde koymak istedigim isim vardi kaldi mesela oyle ukte olarak ama artik kismet degilmis diyelim ne yapalim oyle oldu,,Marlimcim hele su kizcen bir dogsun sonra onada kardes yaparsin guzel guzel ama cocuk bakmak gercekten cok zor kendine ait ozel hayatim pek olmuyor herseyi yapisik ikiz gibi yapmak zorunda kaliyor insan ben bazen wcye bile oglanla gittigim zamanlar oldu o yuzden bir kizcen gelsin sonra kararini yeniden gozden gecirirsin ins ben sahsen ilk ve son diyorum ehuehu gerci esimle aramda nane o yuzden iknci bizde sakat sahsen cesaret edemem

Merak etme canim gonlunu ferah tut cikar o yukari ,
Ingiltereye beklerim eger firsat olursa gel canim burda muzeden bol ne var ki zaten muzeler tutuyor buralari yoksa adamlarin birseysi yok koca hic yani,,british museum cok rovancta burda ozellikle,,kiralar evt dehset otesi biz mesela 1+1 de oturuyoruz ve kiramiz 1020 pounds aylik

buda oglusumun son hali kizlar .. tekliflere acigiz :)))

Eki Görüntüle 486667

Oyy canim canim ne kadarda yakisikli delikanli olmusuz..bebeklikten cikmis resmen buyuk adam olmus masallah
Kizim yok ki anam hadi dunur olalim diyim yani ama bu delikanlinin kizlari pesinden kosturcagi kesin simdiden gozukuyor annesi masallah
allah guzel alin yazisi yazsin ins..tobve tovbe yaziyorum yaziyorum bir turlu birseyler demeden duramiyorum o saclara bittim valla simdi bitiriyim yoksa baana yuh diyeceksin bu ne diyee .Nuray daha cok sey soylerdimde simdi sozcuk kalabali yapip sikmiyim sizi allah sizlere bagislasin yakisikli Esat efendiyi

melegim canim cok sagol valla dunurlere acigim bende yanii ama insallah belki senin 2. kiz olur ha ne dersin :)) sacimizda cok canim yaa her goren zaten diyor aslinda dogdugunda bu kadar yoktu ama uzadi simdiden kuafore goturecem galiba :)))

Nuray cim Crazymom ile gorusuyormusun ne zamandir yok topic te

Esracim cok sagol buyuyoruz gunden gune sacimizida hep taiyoruz taragimiz var hergun elimde oglum yakilikli dursun diye :)))

Crazymom la maillestik. Iyiymis ama gecen gun sut sitmasi olmus 1 gunde gecmis cok sukur.. Ramazan cok yogun geciyor dedi . insallah bikacgune gelir yada bayramdan sonraya. oda sizleri merak ediyordu ama giremiyorum kk'ya yazmisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…