Amerika'da Hamilelik

Caniniz sagolsun dedigin gibi.Hergun 2 tulum giydir annesi sen de :) Ben de yikadiktan sonra kurutmaya atmaya korkuyorum ya cekerlerse diye.Bizim kurutma makinasi biraz eski.Siz nasil kurutmayi dusunuyorsunuz.

Caniniz sagolsun dedigin gibi.Hergun 2 tulum giydir annesi sen de :) Ben de yikadiktan sonra kurutmaya atmaya korkuyorum ya cekerlerse diye.Bizim kurutma makinasi biraz eski.Siz nasil kurutmayi dusunuyorsunuz.

ben biraz degisik biriyim esracim. kurutma makinesinden nefret ediyorum.evde var ama kullanmayacagim bana kokuyor gibi geliyor. benim balkonum var ve buranin havasi super ben bildigimiz turk usulu kurutacagim valla.sonra da bi guzel utulerimm. ohh misler gibi.

Biz kıyafet almaya başlamadık, ama çamaşır olayını nasıl yapacağım bilmiyorum.Evin içinde çamaşır mk.yok, ortak kullanım.Ayrıca eve minik makine falan almak yasak,baştan sözleşmede belirtildi.Bebenin kıyafetlerini de orda yıkamak istemiyoruz,makineler eski zaten.Yeni bir laundry açılmış, daha yeni ve temiz gibi,arada oraya mı götürürüz bilmiyorum Eşim ben elimde yıkarım diyor:)) bebek kıyafeti hergün değişiyor,çok olur elde yıkanmaz diyoruz.Üstelik balkon falanda yok,kurutacak yer yok.Zaten ev hap kadar:)) Evimde kendi makinemde mis gibi çamaşır yıkamayı özledim yahu,herkes ileriye doğru gider biz buralara geldik geriye döndük:)) çamaşır,bulaşık makinesi hayal oldu:))

cok haklisin. benim bu yeni evden tek beklentim camasir mak. evde olmasiydi. ortak kullanim eziyet gibi bisey.

En guzeli.Ben de hic sevmiyorum ama benim asacak bir yerim yok.Evin icine konulan kurutma askiliklarindan alacam.

Ben de 4 sene laundry lere camasir tasidim.Karda kista. Bilirim cok zordur.Oturdugum yerde yoktu.Dedigin gibi yasaktida.Simdi senin bebiste geliyor 2 misli daha zor Nefret ediyordum disarda yikamaktan.Her seferin camasir suyuyla bir defa bosa calistiriyordum makinayi.Ici temizlensin diye.Bana deliymisim gibi bakiyorlardi.Bir gun sahibi dayanamadi geldi sordu .Ben de benden onceki ne yikadi,nasil yikadi bilmiyorum.Temizliyorum dedim.Adam sadece paran cok galiba dedi gitti.Sersem sey :))

Daha sonraki evlerimde makinam oldu.Daha dogrusu ilk sordugum soru camisar makinasi varmi oluyor.

Ayy sormayi unuttum Nuray.Bu el ve ayak izlerini nasil cikarttiniz? Cok guzel olmus.Ben de istiyooom :))

Esracim , bu gorevi esime vermistim. Ben cerceveyi hastaneye goturdum ordada Esat dogdugu gibi esim hemsireye vermis oda bastirmis ayagini..

Marlincim benimde makinem yok ve eve koymak bizede yasak. ve dedigin gibi bebisin kiyafetleri cok oluyor. sirf kiyafetle bitmiyorki battaniyesi havlusu mendili corabi derken bir suru sey. ilk gunler annem elde yikadi 30 gunkadar. ne cikarsa yikiyodu kadin bide utuluyoduk. sonra dayanamadik artik ortak miakineye atiyoruz , biziim makinemizde yenilendi ona cok sevindim cok guzel yikiyor.

marlin sitedeyken bizde de yoktu, sunu aldik yasak olmasina ragmen:
Haier HLP21N 1 Cu. Ft. Portable Washing Machine - Walmart.com
ses yapiyor biraz ama komsular idare eder diyorsan ve giris kattaysan sorun olmaz. ufak ve portable, musluga takiyosun agzini suyu da oraya akitiyor. ama dedigim gibi biraz cesaret isi. gerci arkadaslarda kullaniyodu sitede.

sizler hareket hissediyo musun kizlar? ben su siralar hissetmiyorum ya eskiden bisey olurdu artik o da olmuyor. bi de boyle sivi gibi bisey geliyor, amniyo mudur diye korkuyorum ama cok islaklikta olmuyor. acaba evham mi yapiyorum? yarin gidicez detayliya, acaba orada amniyo sivisina da bakarlar mi?
ve koko nerelerdesin?

Son düzenleme:
bulantimda iki gundur azaldi, bulantiya o kadar cok alistimki o yoksa bebise bisey olmustur diye korkuyorum

Masallah Yusufcuga, annesi sen bunu neyle besliyon valla sutun yaramis masallahGuzel alin yazisi olur ins, kocaman optuk sizi

masallah cok tatli ve yakisikli :) saglikla, huzurla buyusun annesi.

Masallah Yusuf bebege cok tatli Allah esirgesin.Tam isirmalik :))

Kizlarrr hepinize tesekkur ederim guzel dusunceleriniz ve dualariniz icin:))
Melegim benimkiler kucukken pehlivan cinsinden oluyolar ama buyuyunce hallerini gorme:(
Marlincim valla son 2 kazadan sonra 3. Bir kaza olmazsa bu kadar yeter ins. diyorum:)))
Ebeveyn olmak kolay degil kizlar dunyaya getirmek inanin en kolayi,asil onlari iyi yetistirmek onemli olan.
Canancim,disarda goren bekar saniyor yanimda cocuk olmazsa tabi:))ama dis gorunus oyle icim cok yaslanmis:))))gorunus bakimindan boyle.
Bence kadinlar icten yipraniyor herseyi dusunmek zorunda cunku.
Cocuklarin giyimi kusami,yemesi icmesi,dersleri,eglencesi,gunluk aktiviteleri,bide guzel yetistirilmeleri hepsini dusunuyosun.
Ama cok sukur sikayetci degilim benim icin saglikli olmalari cok buyuk bir nimet,herseylerine raziyim yavrularim iyi olsun yeterki:)

Kizlar sizinle baska bisey daha paylasayim.
Iki gundur rezene hapi iciyorum,ellerimde el bileklerimin ic kisminda ve avucumda kasinti kirmiziliklar basladi(
Cok kotu birsey,heralde alerjim var rezeneye bugun icmiycem bakalim ondan mi?
Eskiler dogru soylemis neren agrir oran bagirir diye:ne beter biseymis su kasinti olayi

Evham yapiyorsun Silgi cim. O akinti benden hep geliyor.Doktora gecen hafta sordum normal dedi.Amniyo sivisi oyle gelmez dedi.Bir de guldu bana ukala sey :) Ben 20.hafta hissetmeye basladim ama arada hissetmedigim cok oluyordu.Yazmistimda buraya bir ara senin gibi evham yapip.
Yarin detaylida amniyo sivisinida soyler sana.Bana soylemisti.Cokta guzel cikacak detayli ultrasonun Allah in izniyle.Tikican oglusunu da bol bol goreceksin annesi :)
Koko yu ben de dun dusundum nerelerde diye.Lara nin cicilerini begenmis bugun sabah gordum.Sanirim yogun arada bakiyor ama yazmaya firsati olmuyor.

Canancim sakin uzulme bende az almistim ve oglumu gunde bazen 3 kez degistirmek zorunda kaliyorduk( kaka.cis sizmasi ve kusma olabiliyor) , aldiklarim yetmiyince yeniden gidip aldik valla cok olsun az olmasin cunku o siralar ben gidemedim esimde yalan yanlis alip gelmisti zor anlayacagin ..aldiklarin merak etme ziyan olmaz..

Gecmis olsun canim yaa sen o hapi sut olsun diye mi aliyordun ..bencede eger alerjik birsey ise alma ama ins rezenedir sebebi baska birseyse anlaman zaman alabilir..allah sifa versin ins iyilesir biran once

Herkese selam!

Haftasonu evde degildik, gittigimiz yerde telefon da interneti kotu cekiyordu, giremedim. Dun aksam gelince soyle bir baktim, begen begen yaptim ama yorum yazamadim. Ne guzel fotograflar konmus, ne guzel ciciler alinmis. Esat'in fotografa bakiyorum ayyyy diyorum, ondan sonra Lara'nin kokos leoparli cicilerine on saat ayyy diye bakiyorum, sonra Yusuf'un fotograf ayyyyy, Nuray'in cerceveler oyle. Doya doya baktim hepsine. Bebisler guzel guzel buyusun, ikisi de cok tatli, cok yakisikli. Aldiginiz cicileri de en guzel gunlerde kullanin, Lara'yi o kiyafetler icinde gorunce ekrani isirmaya kalkacagim kesin :))

Dun kendimi biraz fazla yordum sanirim. Her aksam bir 1/2 saat yurumeye calisiyorum normalde, yani super hareketsiz de degilim ama dun okyanus kiyisina gitmistik eve donmeden, orada biraz yuruduk, sonra bir cafe var yemek yemek istedigimiz, orada parking yoktur, yuruyuverelim dedik. O kadar yuruyus benim kalcama fazla geldi, bu sol kalcamda (ic kasikta) daha onceden bahsettigim agrilarim gun boyu vardi ama o kadarina alistim artik. Ama eve gelince bir feci oldu ki sormayin, yatarken sola yatiyorum agriyor, donuyorum agriyor, yatakta donmek bir iskence zaten. Stability ball almistik (pilates topu yani) onun uzerinde bazi pelvic tilt hareketleri yapiyorum ama iyi mi yapiyorum yoksa zorlayip daha kotu mu yapiyorum bilemiyorum. Bu agrilar normal olabilir ama birilerinin bize su hareketlerden kacin, su hareketleri yap rahatlamak icin demesi lazim. Okyanus kiyisina gidince hep carpar oranin havasi beni zaten. O yuzden dun iyice bir leylaya donmustum. Allahtan 50spf sunblocklari surmusuz kolumuza bacagimiza, yoksa bir de istakoz gibi kizarip onun acisini cekecektik, o eksik kaldi iyi oldu. Iste boyle kizlar, gezerken iyiydi, biraz insan icine cikmak, biraz degisiklik cok iyi geldi ama sonrasi aci oldu. Aksam eve gelip uzaninca bizim kiz kipir kipir oldu, sonunda uzanip dinlenmeme sevindi galiba :)

silgi hareket ve akintidan bahsetmis. Ben bebisin hareketlerini net ayirdedebiliyorum, hele de elim gobegimin ustunde dogru yerdeyse. Ama her zaman, duzenli araliklarla falan hissetmiyorum. Bazen hicbir sey olmuyor, bazen kipir kipir. Akinti ise beni de korkutuyor arada. Diyorum ya 1/2 saatlik yuruyusler yapiyoruz aksamlari diye. Yuruyuslerden sonra camasirimda hep bir islaklik oluyor, dun de oldu (terden degil, belli oradan bir seyler akmis ama ne?). Gun icinde falan degil de hep yuruyusten sonra olunca "Ulan cok zorluyorum da amniyotik sivi mi gidiyor?" diye endiselenir oldum. Diger yandan da yok canim degildir diyorum. 22sinde ultrason yaptirip suyuna baktirma konusunda israrci olacagim. Amniyosentezden sonra hemsire amniyotik sivi gelmesi bir "gushing" seklinde olur demisti.

Teker teker cevap veremedim kusura bakmayin, okudum yazilanlari, herkesin keyifler (camasir sorunu haric) yerinde anladigimca. Iyi bir hafta olsun!

Hosgeldin Koko cum :)
Gecmis olsun once.Dun bizde Long Island'a gittik Ferry ile.Ben de butun gun gezdim,yurudum.Gece acisi cikti.Inan bana o bahsettigin alt kasik agrisini ben de cok siddetli cekiyorum (daha once konusmustuk hatirlarsan rahimle bacak arasinda bir yer.Cozemedim gitti neresi)Gece dedigin gibi sagdan sola soldan saga donmek iskence oluyor.Sol bacagimi birazcik acinca agri cogaliyor.Kalca agrim gecti.Insallah geri donmez.Dedigin gibi bu agrilar icin ne yapmamak gerekir ya da ne yapmak gerekir biri cikip soylese:)

bende mi bir acaiplik var acaba! camasir makinesiz evler evt burda da var ama ben ogrenci iken bile tek oda kiraladigim zamanlarda dahi camasir makinesi evde olmayani tercih etmedim ayy cok zor hele birde aile iseniz dahada zor..ben haftada en az iki kez oglanin camasirlarini yikiyorum bu yuzden sordum acaip olan benmiyim, benim velet cok kirletiyor nedense ,,bizde cok isenir mesela bazen sizdiriyor bazen altini actigimda isliyor kendini ve ayrica bazende beni altta alt acma musambasi olmasina ragmen..
Kizlar mutlaka alt acma altligi alin cok lazim oluyor ve birde bebek cantasi aldiginizde mutlaka icinde alt acma atligi olani tercih edin bir yere gittiginizde cok ise yariyor benim cantanin icinde vardi ve ayrica bebek bezini muhafaza etmek icinde bir kilif birde biberonu sicak tutmak icin kilif bunlarin hepsini cok ise yariyor bakarken dikkat edin istedim

hatirlamaz olur muyum? sonra da hemsire/doktorlarin "normaldir normaldiiiir"leriyle dalga gecmistik. ben ebe'den bir fizyoterapist referral alamadigim icin internetten bakindim. pelvic girdle pain diye bir sey var ama bizimki o mu degil mi bilemedim, kendimi teshis etmek benim isim olmamali zaten. mesela bu pgp uzerine okudugum seylerde bacaklari cok acmayin diyordu, dogumda da ona uygun bir pozisyonda dogurun diyordu hep. faydasi olur, labor sirasinda da iyi olur diye bu toplardan aldim ama kullanirken emin de olamiyorum. ama kendi kendine yapacagin pelvic tiltlerin zarari olmaz onlari sen de deneyebilirsin. yogadaki cat cow hareketi, ayaktayken kuyruksokumunu one dogru hareket edip birakmak, kalcayi yanlara dogru sallamak, beden egitimindeki gibi el belde kalca ile yuvarlak cizip cevirmek falan. beni en cok ne rahatlatiyor biliyor musun? bacaklarimi omuz genisliginden daha genis acip, hafifce squat yapip (dizleri bukup) kalca cevirmek. tam boyle cicekci cingene guzeli modu oluyor ama gecici de olsa bir rahatlama yapiyor. valla kaderimse cekerim insallah dogum sirasinda sorun olmaz, en buyuk korkum o.

yaz yaz bu puf noktalarini. daha alisverise yeni basliyoruz cogumuz, gun icinde sık kulladigin, iyi ki almisim dedigin seyleri yaz aklina geldikce. boyle boyle ogrenecegiz biz de ne lazimdir ne gereksizdir.

sagol esracim ins guzel cikar sonuclar, yarini da atlatsam nefes alicam. benim normal akintimdan farkli gibi bikac gundur, bir de hareket vb takildim.
bu arada bana boydan tulum cok almayin dendi, alt degistirirken sorun oluyomus hepsini cikar vb. altli ustlu daha kullanisli diyolar ve ben de newborn almayi dusunmuyorum. cocuk dogduktan sonra ihtiyac oldukca alirim olmazsa. 3 ay icin bi takim aldim o bile ufak geldi, cocugun kilosu belli olsa ilerleyen aylarda ona gore belki alisveris yapilabilir.

oh ne guzel gezmissiniz, ben de cok ozledim su okyanus kiyilarini. buralara uzak.
eli gobegin ustune koyunca bisey atiyo gibi acaba o hareket mi bilmiyorum. bir ara seyirme oluyordu cok o da yok. off taktim bilmiyorum, cok dusunmemek lazim galiba.
bende de o islaklik var gibi ama gorunurde bisey yok, cokta degil. bu amniyo sivisi bu kadar kolay gelmiyodur muhtemelen, ama kontrolde etmek gerek. sen guzel hareket edebiliyosun ama topun ustunde cok akrobatik hareketler yapma derim :) bugun banyoda kayiyodum neredeyse, cok dikkatli olmak lazim.

melegim o bahsettigin baby wipes caseden gordum bende, cokta uygundu ve icinde changing pad de vardi. keske alaymisim. bi de emzirmek icin coverlar var onlar kullanisli sanirim, nursing cover diyorlar.

Son düzenleme:
ablacim bisi sorucam . Bu Turkiyedekiler D vitaminine baslamis. senin aldiginda D vitaminimi? ben hala baslamadim bi kitap ouyorumda orda 7. haftadan itibaren kemik gelisimi icin kullanilmali diyor? bizim dr niye vermedi yaaa

silgicim nursing cover cok kullanisli bi yere gittiginde (misafirlikte falan ) onu kullaniyorum oyle herkesin onunda cikar gogusleri hic hos olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…