Amerika'da Hamilelik

Oyle topiclere bakinirken yemek topigine denk geldim.Hamarat hatunlar birbirlerine soruyorlar aksam munusunu.Biri yazmis "firinda tavuk,mantar sote,kizartma,pilav yaptim.Buzlukta yaprak sarmam,icli koftem vardi onlarida cikartacam.Bilemiyorum yetermi" diyor :) Digerleri de firinda kofteden girmis,evde yapilan burma tatlisinda cikmis :)))
Utandim okurken :))

Dusundumde bizi :) Dun aksam esimle yuruyusten eve donerken cok aciktim dedi adamcagiz bana :) Ayy vallahi ben de dedim :) Napalim dedi.Sandivic filanmi yapsak dedim.Kosedeki chinese gittik :))

baby spinach hic almadim, deniyim. pisirmeden yeniyor galiba o. yogurtlada guzel olur off.. kim alicak gidip simdi :))
sebze yemiyorum cok, aklimada sebze yemegi gelmiyo hic.
kokonun blogunda bir suru sebze gordum, napiyo acaba onlarla :))

haha o yazan kimse beni evlatlik alabilir. ben iki tanesini yapsam yeter :))

Hamarat hatunlar silginin dediği gibi bizi evlatlık alsınlar:)) bende işe gideceğiz şimdi eşim sürekli yemek yapıyordu, uyuya kalmış! bir makarna yapayım bari dedim bir tane yemek yapsam o bile bize yeter, bunlar aşmış 3-4 çeşit:)) annem diyor kızınla hamur işleri,yemekler yaparsın,sen öğreteceksin ona diyor:)) zavallım aç kaldı şimdiden, ben senden umutluyum anneannesi dedim:))

baby spinach esra'nın dediği gibi de güzel oluyor, yoğurtla da çok güzel oluyor. Sebze pek birşey yok burda.Ben brokoli,lahana, karnıbahar yapıyordum ama bir de şu yeşil fasulye gibi ince green bean falan. Kabakla güzel şeyler yapılabilir.Kabağı rendeliyip hafif yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyebilirsin silgicim.bunu her sebze için yapabilirisin, karıştırarak da,ben seviyorum, kabak havuç, hatta üzerine yoğurdun yanısıra cevizde serpiliyor:)) sen seversin
Ayrıca yeşil mercimek bol yiyin, çok faydalıymış.Ben yemek şeklinde yapıyorum arada böyle bulgurla karıştırırak pişiriyorum güzel oluyor.Hem bulgur hem yeşil mercimek birarada:))

Koko, şimdi senin bloga baktım, senin herşey hazırmış:)) eş dost sağolsun, bizimde arkadaşımız yokki böyle( dün işyerinden bir arkadaş bebek erkekse kıyafet vs.vereyim dedi.O da olmadı:) kıyafet neyse de bu park yatak, stroller büyük parçaları aradan çıkarmak çok iyi.Beni de bir arkadaş park yatak için birisine yönlendirdi, satıyormuş.Bu hafta gidip göreceğim.bir odası olana kadar bunda idare eder, ilerde daha iyilerini alırız inşallah.Stroller ve infant car seat yine çok uygun fiyata birinden aldım. Bir de garibime bir dolap alabilirsem,zira onun donunu bile koyacak bir çekmece dolap yok evde:)) ayrıca annemin geldiğinde yatabilmesi için bir yatak:) ya da bizim işe yaramaz koltuğu elden çıkarıp yatak olabilen birşey alacağız.
Bizim bebe bizimle büyüyüp gelişecek inşallah buralarda

Esra sen demir hapi kullaniyor muydun? demir haplari kabizlik yapiyor diyorlar. benim ebe bir tur demir hapi vermisti once, sonra dedi mide sorunlari yasiyorsun zaten baska bir tur demir hapi verdi. eger sorunun bundan kaynakli oldugunu dusunuyorsan bakayim detayina. yanilmiyorsam onceki ferrous sulfate idi sonradan verdigi ferrous gluconate idi. ben ilkinden hic almadim, direkt ikincisinden basladim, hic kabizlik sorunum olmadi simdilik sukur.

semizotu burada purslane diye geciyor. civarinizda farmer's market varsa oralara bakin. benim semizotu gordugum yerler: whole foods, farmer's market, turk bakkalinin sebze reyonu. mevsimi de gecti galiba gerci, bahar aylarindan itibaren bakmak lazim. cevizde de omega 3 var, ve tabii balikta. ben kolayina kacip su coromegalardan aliyorum. dha falan su siralar onemli kizlar cunku bebeciklerin beynindeki baglantilar olusuyor ve o baglantilarin etrafi myelin diye bir seyle kaplaniyor. myelin dha ile yapilan bir yagli tabaka. bunlari dr. oz'un you having a baby kitabinda okumustum, adamin findik fistikci oldugunu biliyorsunuzdur herhalde :))

ya sorma ya of. elemanlar corba-yemek-salata-pilav-tatli'si olmayan ogune ogun demiyor. bu kadar olmasa da annem de oyle. biz ise bazen bir salatadan ogun yapiyoruz. ac kalmiyoruz ama tr'a gidip anne sofrasina oturmak icin can atiyorum. uzun vadede cok saglikli olmayabilir ama 3 haftaligina gomulebilirim :) biz de bu hatunlara inat kolay ve pratik yemekler, ogunler diye topic acalim, guacomole tarifi yazayim hahahaha. Biz disariya yemege gitmeye de useniyoruz isin komigi, o durumlarda kurtaricimiz trader joe's un dondurulmus mamalari oluyor. Diger dondurulmus yiyeceklere gore daha az yagli, prezervatifli. Bu aksamki menumuzu sayayim: patlican salatasi. hahaha, bu kadar! patlicanlari firinda pisir, kabugunu soy, ez, azicik domates maydonoz sarimsak koy, yaninda yogurtla ye. super de besleyici ve saglikli. kolay oldugu icin yaziyorum, cani isteyen yapabilir, alengirli bir sey olsa yazmam :))

baby spinach hic almadim, deniyim. pisirmeden yeniyor galiba o. yogurtlada guzel olur off.. kim alicak gidip simdi :))
sebze yemiyorum cok, aklimada sebze yemegi gelmiyo hic.
kokonun blogunda bir suru sebze gordum, napiyo acaba onlarla :))

baby spinach'i pisirdigine degmez, o paketlerden birini pisirsen cirtt diye soner, 1 avuc kalir!!! salata yap en guzeli. ister esraninki gibi sos yap, ister az sarmisakli yogurt yap ustune... biz baby spinach'a cok isinamadik dogrusu, arugula/roka aliyoruz, salatalarimizi ondan yapiyoruz genelde...

blogdaki sebzeler hangileri acaba, kutudan cikanlar olsa gerek. biz bayagi bir sure farmfreshtoyou.com'dan kapimiza getirilen organik, yerel uretilmis sebzeleri yedik. hem organik hem de kapiya geliyor mecburen yiyorsun. garip garip seyler cikiyordu, markette gorsem de almayacagim seyler. internetten tarif bakiyordum ne yapilir bunlardan diye. bayagi sebze yedik oyle, iyi oldu (arada kullanamayip composta yolladiklarimiz da oldu malesef). kale, collard, pirasa'ya doyduk bu kis. hamile kalinca ilk bulantilarla beraber benim sebze igrentim basladi. zinhar yiyemiyordum. durdurduk kutulari. yiyebildiklerime odaklandim (salatalik, havuc vs.). gecen brokoli almis esim, 1 haftayi gecti duruyor dolapta, gorunce iyy diyorum. keske kutulari tekrar baslatabilecek kadar sebze istahim gelse ama i ih. turkiye'de annem sayesinde duzelir belki.

Son düzenleme:

Ya es dost sagolsun gercekten, bayagi dosendik. Hatta biraz fazla dosendik, su anda evde iki park yatak, iki ana kucagi var. Keske yakinlarda olsan da seninle paylassam fazla olanlari. Aslinda belki bebegin olacagi duyuldukca cevrenden onerenler olur, cunku bu bebek esyasi konusunda "hand me down" cok yaygin amerika'da. daha cocuk dusunmeyenler kurtulmak istiyor evinde yer acilsin diye, comertce veriyorlar. turkiye'de -hele de ilk bebekse- insanlar ille de her seyi yeni olsun istiyorlar, baskalarindan kullanilmis bebek esyasi almayi kendilerine yediremeyenler var. ikinci el kulturumuz olmadigi icin insanlar da vermek isteyebilecekleri seyi onermekten cekiniyorlar, yanlis anlasilir diye. ben basindan beri hep bu fikre acik oldugumu belirttim arkadaslara, cogu esya cok kisa sure kullaniliyor, cocuklar buyuyuveriyor, hem gereksiz landfill olmamis olur (cok cevreciyizzz!). Sen de kulaklarini acik tut. Olmadi craigslist'e bak, freebies veya cocuk esyasi ikinci ellere bak. annen icin futon bakabilirsin craigslistten. gunduz kanepe gece yatak.

Koko ben demir hapi kullanmiyorum.Testlerde demir iyi cikmisti.
Benim Connecticut'ta bakmadigim farm,market kalmadi semizotu icin.Bulabiliyorsaniz ne guzel.Ohh mis gibi salatasini yapip yiyin.
Bizim de ikince el bir tane car seat imiz ve bebisi yikamak icin plastik kuvetimiz var.Onu da is yerinde Amerikali menager im verdi.Etrafta dogum yapan turk es dost var ama hic teklif etmiyor pintiler :))
Kiyafette ikinci eli dusunmem ama dolapmis,car seat mis, arabaymis,yatakmis her turlu kabulumdur :)

Hic sorma koko cok hamaratlar:) Bizde de aksam menusu ne hala bilmiyorum.Esim evde bugun.Ne yaparsan yerim derim.
Oglen yemegimi de managerim getirdi .Balik yapmis :))yaninada salata aldim.Eh yarina Allah kerim :)Sagolsun hamileyim diye pek bir besliyorlar beni :)

Eline saglik cok guzel olmus liste , hayirli ugurlu olsun topimigize
Benim Mahir junior 3 mayis 2012 de dogdu teyzesi

Benide alsinlar nufuslarina yerim valla hic acimam kac cesit olursa olsun ..yemekler bunlar ise tatli menulerini his dusunemiyorum ya bunlarin coluk cocuklari yokmu ne vakit buluyorlarda yapiyorlar ben bugun kucagimda Mahirle yemek karistirip ve tek elimlede bulasik duruladim , millet cok genis yada cocuksuz

Gundemizde;

Bugun Kadir gecesi ve bende hepinizin Kadir gecesinizi cani gonulden kutlarim, kizlar bu gece dualarimdasiniz allah sizlere kolay dogum nasip edip sagsalim yavrularinizi gostersin ins..

Silgicim inan cok sevimdim herseyin yolunda olmasina cok sukur plesantanda yukariya cikiyormus valla bir oh dedik sonunda darisi diger sonuclara ins hep boyle iyi olur cumlemizin diyelim oyle olsun
Kokopelli canimcim sana cok gecmis olsun umarim gecer agrilariniz , sizi tavsiyem ne kadar yururseniz yuruyun 30 dk da bir mutlaka dinlenin benim burdaki doktorumun tavsiyeso bu yonde idi

Esra cim bu dedigin kabiz bende de bir ara olmustu ki dogumdan sonrada az cekmedim ama hamile iken safzeytinyagli yiyecekler tuketmeye calismistim biraz yararini gordum..kuru kayisi da bu tip seylerde epey ise yariyor .gecer ins canim

Marlincim simdiden alacagin hersey hayirli olsun , zor isler bunlar ama yeni biri yani minik bir kuzu katilicak ev ahalisine bu yuzden hersey cok zevkli olur ...bizde afadersin kic kadar evde ne alsakta nereye sigdirsak diye cok dusunmustum ama oluyor her sekilde yer bulunuyor , her alinan sey buyuk heyecan getiriyor inan

Mahir'in dogumgununu eklemisken sirayi da degistirdim, yanlislik olabilir siralamada, duzeltirim onlari soylerseniz. tikican berk mi once gelecek eva mi bilemedim.

[table="class: grid, align: center"]

[tr]
[td]Annesi[/td]
[td]Cinsiyeti[/td]
[td]Ismi[/td]
[td](Beklenen) Dogumgunu[/td]
[td]Yasadigi Yer[/td]

[/tr]

[tr]
[td]Melegim[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Mahir [/td]
[td] 3 Mayis 12[/td]
[td] Londra [/td]
[/tr]

[tr]
[td]nuray[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Esat [/td]
[td] 14 Haziran 12 [/td]
[td] Illinois [/td]
[/tr]

[tr]
[td]Crazymom[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Yusuf [/td]
[td] ?[/td]
[td]Florida[/td]
[/tr]

[tr]
[td]kkbr[/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Kayra [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[/tr]

[tr]
[td]cananveirfan[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] ?[/td]
[td] 28 Eylul 12[/td]
[td] Georgia [/td]
[/tr]

[tr]
[td]Esra [/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Lara [/td]
[td] 25 Kasim 12[/td]
[td] Connecticut [/td]
[/tr]

[tr]
[td]MarlinT[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] Eva [/td]
[td] 4 Ocak 13[/td]
[td] Maryland [/td]
[/tr]

[tr]
[td]silgi [/td]
[td] Erkek [/td]
[td] Berk? [/td]
[td] ? [/td]
[td] New Jersey [/td]
[/tr]

[tr]
[td]kokopelli[/td]
[td] Kiz [/td]
[td] ?[/td]
[td] 9 Ocak 12 [/td]
[td] California [/td]
[/tr]

[tr]
[td]ztar[/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] ? [/td]
[td] New York [/td]
[/tr]

[/table]

sagol melegim senin de kandilin mubarek olsun, herkesin olsun.

koko coromega yazmissin, hap galiba baktim da. ben de yemiyorum omega3'lu bisey. mide bulantisi yapmiyorsa ondan bende aliyim ve link verir misin? vitamin konusunda seni takip ediyorum :)

marlin zorla ceviz yedigim anlarda hep seni hatirliyorum zaten :) kabagi deniyim.

Hayret ya, sen gozumde salataci Esra'sin. Hep salata yiyorsun yine de kabiz... Zeytinyagli demisler, bak o da faydali olabilir. Zeytinyagli fasulye iyi gelir bana hep. bir de sey diyorlar, probiyotik yogurt. ben normalde cok yogurt yiyorum, hep live culture'lu olanlar yediklerim. onun faydasi oluyor mudur bilmem ama bir dene bence yemiyorsan normalde.

Kiyafet oyle herhangi birinden ben de almayabilirdim ama aldiklarim hep cok cok yakin arkadaslarimdan. Oturup bir liste olusturmaya baslasam diyorum, checklist, alisveris listesi. kafamda var da, kagida dokeyim. Oyle organize alisveris yapayim (basak burcuyum belli oluyor mu?). Bir kismini da baby shower icin kenara ayiracagim. Baby shower kesin yapacagim (bizim burada adet boyle :)) Zaten bir suru esya vermis olanlara bir sey almalarini yasaklayacagim ama onlarin disinda ille de hediye getirmek isteyen cocuksuz es dost icin ufak tefek seyleri koydugum bir wishlist yapacagim. bir kisim seyi almayip baby shower'dan sonraya birakacagim. gobegim iyice buyuyunce gobek boyasi alip enteresan dizaynlar yapip fotograf cekecegim, baby shower demisken aklima bu geldi. esimle eglence olur bize :))

Amazon.com: Coromega Omega3 Squeeze Packets, Orange, 120-Count: Health & Personal Care bu coromega dedigim sey. hap degil, squeeze packs. sivi, krema gibi, degisik tadlar var, ben portakal aliyorum. bunlarin guzelligi hap ve sivi balik yaglarina gore tadinin cok daha super olmasi, balik tadi hic almiyorsun. ikinci guzel yani da bizim gibi midesi nanemolla olanlar icin onemli: gegirtmiyor (igrenclestim ama bu boyle). onceden hap da kullandim, sivi da ictim balik yagi, sindirirken burp oluyor ve agzina kotu balik tadi geliyor bunda o sorun yok. tavsiye ederim.

kabaktan mucver de kolay, kizartmaya usenirim diyen borcam'a koysun firina atsin. icinde yumurta oldugu icin ekstra besleyici. ben peynir de koyuyorum, ekstra ekstra :))

Kizlar herkesin Kadir Gecesi mubarek , dulari kabul olsun.. Bu mubarek gecede boblol dua edelim, Rabbim hicbir duayi karsiliksiz birakmazmis..

silgicim masallah guzel haberlerle donmussun cok sevindim

Esarcim ben kabizlik sorununa bisi diyemeyecem canim benim metabolizmam cok hizli oldugu icin :))) kabizlik nedir bilmem ins en kisa zamanda gecer zaten dr bi krem verir sana

marlincim bende aldim cok yakin arkadasimdan zaten hemen buyumus diye 1-2 kere giydirmis aldiklarim hepsi yeni gibi. car seat ve yatagimida bir arkadas verdi. Snap-n-go da hediye geldi .. buyukk parcalara hic para vermedik .

Bugun sabah ayni seyi esim de soyledi.Bu kadar sebze,meyve tuketip nasil kabiz olabiliyorsun.Anlamadim ki neden.Bir ara herhin 3 tane seftali yiyordum hic kabizlik yasamiyordum.Sonra biktim seftaliden yemedim.Tekrarmi yemeye baslasam acaba.

Ben jack & jill baby shower partisi yapacam.Arkadaslar esleriyle gelebilsinler :)Erkeklere de acik bir parti olsun diye.Bahceyi susleyip barbecue lu filan.Ben wishlist yapmak istemiyorum.Gelen hediyeler ayni yada fazla olursa degistirmeyi dusunuyorum.

Bugun sabah ayni seyi esim de soyledi.Bu kadar sebze,meyve tuketip nasil kabiz olabiliyorsun.Anlamadim ki neden.Bir ara herhin 3 tane seftali yiyordum hic kabizlik yasamiyordum.Sonra biktim seftaliden yemedim.Tekrarmi yemeye baslasam acaba.

Ben jack & jill baby shower partisi yapacam.Arkadaslar esleriyle gelebilsinler :)Erkeklere de acik bir parti olsun diye.Bahceyi susleyip barbecue lu filan.Ben wishlist yapmak istemiyorum.Gelen hediyeler ayni yada fazla olursa degistirmeyi dusunuyorum.

Kiz senin sindirim sistemin ne tersoymus, seftali icin kabiz yapar derler (bebekler icin gerci bu, buyuklerde de oyle midir bilmiyorum). Basla tekrar olmadi, dene ne olacak, ilac niyetine ye biksan da!

Ben de erkeklere acik olsun istiyorum, benim esim, babam falan burada olacak o, arkadaslarim eksik kalmasin, onlar cocuklarla ilgilenir biz kaynatiriz. Bahcede super olurdu ama bizimkine hava nasil olur guvenemem, Aralik ortasi falan olacak benimki (annemler bilet almislar, onlar geldikten sonra yapacagim). Sende zamanlama super, guzel bir ekim ogleden sonrasi baby shower oyunlari!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…