Amerika'da Hamilelik

bu arada koydum buzdolabina, sudan cok uzum var artik kac kilo uzum attiysam icine. haslanmis, bol sekerli uzum yiycez :)

Buzdolabina koyup soguttuysan olmaz.Keske altini kapattiginda sicakken tadina bakip suyu ekleyip kaynatsaydin.

Ben de bugun manti,kol boregi, sofralarin vazgecilmesi zeytinyagli fasulye yaptim. şaka şaka :)))))))

esra saka saka kismina kadar gercek sandim ya ben :)) icimdende kiz aska geldi heralde hem calisip hem bunlari nasil yapior diyorum. cok hizli dusundum sanirim.ama beni guldurdunnn.tam bir ev hanimi edasiyla yazmissin.

Ohh masallah allah gule gule kullanmayi nasip etsin ins , Esracim hepsi inan cok guzel inan kendimi bakmaktan alamadim yine malum bende kiz kiyafeti takintisi var birde boyle zevk sahibi seyler olunca hepten icine dusuyorum .)

Dun aksam aklima geldi.Ilk doktor randevumda doktor bana bir liste vermisti icilecek ve icilmeyecek over the counter ilaclar diye.Baktim Preparation H Hemorrhoids icin kullanilir yaziyor.Kremini alacam bugun insallah ise yarar.

Ohh masallah allah gule gule kullanmayi nasip etsin ins , Esracim hepsi inan cok guzel inan kendimi bakmaktan alamadim yine malum bende kiz kiyafeti takintisi var birde boyle zevk sahibi seyler olunca hepten icine dusuyorum .)

Tesekkur ederim Melegim.Amin. Allah hepimizin bebislerine cicilerini gule gule giymeyi nasip etsin insallah.

Bende Canan in verdigi pastane pocasini yapiyim dedim ama un bitti simdi bekle un gelsin hay ne sans yaaa ...bir yemek muhabbeti durumlari var :)galiba hepimiz aciz surekli bu kadar bahsi gectigine gore ehuehueu sahsen bende cok var simdi valla koko nun verdigi mucver tarifini yazdim kenara onu bir deneyim ben malasef kac kere yaptiysam tutturamadim ayarini bir turlu olmadi belki bu sefer yiyecek halde birsey yapabilirim

Dun aksam aklima geldi.Ilk doktor randevumda doktor bana bir liste vermisti icilecek ve icilmeyecek over the counter ilaclar diye.Baktim Preparation H Hemorrhoids icin kullanilir yaziyor.Kremini alacam bugun insallah ise yarar.

Ins ise yarar Esra, ozellikle dogumdan sonra hemoroit cok gorulen bir rahatsizlik halan duyuyorum bizim mayis topiginde var hanimlar cok zor yaa gecer ins ve su ilacta ise yarar umarim

ooo hanımlar coşmuşuz:)) tarifler, kompostolar,poğaçalar... ben de pazar günü izinliyim, bayram günü, kimsemiz yok ama bayram kahvaltı sofrası için poğaça,börek falan yapayım da gün boyu kendi kendimize yiyelim diye düşünüyorum:)) bize hergün bayram ya gerçi) Zaten aklım memlekette ramazandan sonra bayram günü sabah kahvaltısını düşlüyorum kimbilir annem neler yapar, kardeşlerim çocuklarıyla şenlik muhabbet( keşke birarada olsa bayramcı giderdik birbirimize çikolata falan yerdik:))

Neyse sizleri de özlemlerle dolu hayal dünyamla sıkmayayım:)) Esra yine birbirinden güzel şeyler almışsın,sağlıkla giysin Lara. Koko, bebeler erken gelirse vergi indirim olayı güzel olur:))
Şimdiden bizimkini tembihliyoruz erken gel ama sağlıkla gel) Buarada işyerinde aa bizim de kız torun kız çocuk vardı sana verelim eşya falan diyen oldu ama daha icraat yok:))
craglist bakınıyorum, stroller ve car seat öyle ucuza getirdik, dediğiniz gibi büyük parça eşyaları 2.el almak mantıklı.Kıyafet bol zaten,tanıdıktan o bile alınabilir.Zaten büyüdüklerinde kendileri seçecek, bize danışmak bile olmayacak:)))

Buzdolabina koyup soguttuysan olmaz.Keske altini kapattiginda sicakken tadina bakip suyu ekleyip kaynatsaydin.

Ben de bugun manti,kol boregi, sofralarin vazgecilmesi zeytinyagli fasulye yaptim. şaka şaka :)))))))

İlahi, çok güldüm :)

Ben de aksama fırında makarna yapacagım, saka değil. Sorun su ki, nasıl yapılacağını bilmiyorum, hahahha! Besamel sosa bula, üstüne peynir ser, fırına at herhalde. İnternetten bakayım nedir ne değildir :))))

Ya bu arada Esra, topigin kokosu oldugun icun sana bir sorum olacak. Gel manikur nedir ne degildir biliyor musun? Ben mani/pedi yaptirmaktan cok hoslanmiyorum, o yuzden sık sık gitmiyorum ama bu yaz aylarinda artik ayaklarima egilmem de zorlastigi icin arada mecbur kalip gidiyorum. Her seferinde gel manicure yapalim diyorlar, ben de yok almiyim diyorum maceralara atilmayayim diye. Anlatilana gore hemen kuruyor, haftalarca catlamiyormus. Oyleyse pek guzel ama UV olayi falan varmis kurutma esnasinda, ondan da cekindim. Sen denedin mi, memnun kaldin mi, hamileler icin sorun olur mu? Anlat bakalim bildiklerini :)

Ben de cok goruyorum gel manikuru evet ozelligi hemen kurumusi,catlamamasi,uzun sure dayanmasi ama hamilelikten oncede yanasmadim uv olayi yuzunden ona.Ben biraz pipirikliyim bu konularda.Tr.de manikurcum vardi kendi manikur takimimla giderdim ojeme kadar.Bilirdi huyumu.Bir tek pamuk kullanirdi kendinden.Buraya geldim.(Butun agdaci,manikurculer burada Asya li)Aldim takimlari gittim :) Kabul etmediler.En son bir yer buldum orada ki kiz Ispanyol du.Benim takimlarla yapti uzun bir sure.Kucuk bir dukkani vardi kapadi sonra.Ben de acikta kaldim.
Evde kendim yapmaya basladim.Elimden de geliyor hepsi.French manikur filan (kucuk yaslardan beri kokos oldugumdan anneye cekmisiz :) )
Simdi ben de karar kara dusunuyorum gobek buyuyor napacam diye.Gecen hafta ayak parmaklarima oje surerken cok zorlandim :)
Yaptirirsan bildigimiz anam babam usulu yaptir :) Hic girme uv olaylarina.

Ben de usenmesem (ve egilebilsem) onlardan guzel yapiyorum aslinda. Turkiye'dekiler iyi, bu etlerini falan guzel temizliyorlar ama burada en iyisi bile yalapsap geliyor bana. Zaten nerede olursam olayim rahatsizlik duyuyorum mani/pedi yaptirmaktan ama buradakiler bir de kendi dillerinde konusup seni cekistiriyorlar. Dillerini bilmiyorum ama goz hareketleri mimikleri senden bahsettiklerini cok acik ediyor, sinir oluyorum. Gel gor ki gobek cok buyumemis olsa da egilince belim cok feci oluyor, kendime pedikur bayagidir yalan oldu. Ben de ayda bir (hatta giderse daha uzun aralikla!) gidiyorum, o arada kendim bakim yapiyorum banyoda veya sonrasinda. Eller daha kolay ama ona da useniyorum, pedikure gitmisken yaptiriyorum, kendim yapmiyorum bir sey :) Oje suruyorsun, hemen uclardan gitmeye basliyor, gicik oluyorum :) Elim fazla suda oluyor bir sekilde herhalde.

Her seferinde cekincelerimden dolayi bu gel'e hayir diyorum, bunlar da once israr ediyorlar sonra kesin hayir deyince bozuluyorlar. Bir de bu manikur/pedikur olayinin "spa" kismi var. Sevmiyorum vicik vicik kremi koluma bacagima surmelerini ama hadi neyse diyorum. Bir "upgrade" uydurmuslar, kremliyorlar, havluya sariyorlar su bu, hic hoslanmiyorum o yuzden ister misin dediklerinde hayir diyorum, bir an once isim hallolsun da kacayim istiyorum. ona da ayri bozuluyorlar. Yani ucuzcu olarak goruyorlar muhtemelen ama ben istemedigim seyleri yaptirmama, o rahatsiz hissettigim durumdan bir an once kacma ve hamileyken mumkun oldugunca kisa sure orada olabilecek kimyasallara maruz kalma derdindeyim. gel de anlat. ay neyse, bu da gunun kokos muhabbeti olsun. :))

bugun bebise biseyler almak icin marshall's, buy buy baby. tj max'a gittim. eve geldim aldiklarima baktimda bebek dogunca giyecegi sadece citcitli badilerden almisim ve corap. diger seyler sanki ivir zivir. altina giyecek dogru duzgun bisey almamisim, bir de hirka vb gormedim hic. zaten hep kizlara calismislar ya, haksizlik resmen :)

bu isleri bilen biriyle alisverise cikmak gerek galiba. battaniye cok mu almak gerek acaba. bir polar bir de normal penye var. 2 tane de swaddling batteniyesi var. kafam karisti cok, duzgun bir liste yapip almak gerek galiba alinacaklari.

bir de newborn hic almadim, almam sanirim. cok ufaklar. 3 aylik aliyorum, ucuz bulursamda 6-9 ilerisi icin. banyoda suyuna atmak icin ordek bile almisim hey allaimm yaa

Ben Sally hansen urunleri kullaniyorum.Ojeleri cabuk cikmiyor.El ayak kremleri cok guzel.Tirnak kenarlarina surulecek kremlerine kadar aliyorum.Onlara dunyanin parasini bayilip bir de acaba mikrop kaparmiyim ne kullandilar diye dusunecegime ev de yapiyorum.En son tr.ye gittigimde 3 hafta kaldim arabalarin 10.000 km bakimi gibi bastan asagi bakim yaptirdim :)Burada da ucuz ve guvenilir olsa keske.

Hayirli olsun gule gule giysin oglusun.Ilk alisveris oyle oluyor.Ikinci de eksikleri tamamliyorsun :) Ama ama amaa haksizlik bu yaaa.Fotograf istiyorum ben de sizlerden.Sadece ben yukluyorum sankiim :))

Hayirli olsun gule gule giysin oglusun.Ilk alisveris oyle oluyor.Ikinci de eksikleri tamamliyorsun :) Ama ama amaa haksizlik bu yaaa.Fotograf istiyorum ben de sizlerden.Sadece ben yukluyorum sankiim :))

ikincide not alip gidicem zaten, yoksa yavrum ciplak gezecek :) aksam yuklemeye calisicam :) cok yorulmusum.

Heyoo, gule gule kullanin. Foto cekip koysana :))

Valla ben liste yapiyorum simdi, benim bebek kitaplarinda sundan su kadar bundan bu kadar diye listeler var onlara da bakarak. Carter's web sayfasina baktim, piyasada ne var ne yok bir fikir verdi. Bir dahaki sefere organize git, hem daha az yorulursun gezerken.

battaniye (penyeler) cok kullaniliyormus, gerektiginde omzuna koyuyorsun bebegi omzuna yasladiginda. bence 3-4 tane daha al.

ordege guldum cok. oglan ordeklik olana kadar en az 4-5 ay gecmesi gerekecek :)

Hehhee simdi beni daha iyi anliyorsun silgicim, ben diyordumda hep kiz kiyafetleri yapiyorlar diye ..haksizlik gercekten ben bir bebek reyonuna girdigimde kiz bebekte takilip kaliyorum oyle cok ve guzeller ki ,sonunda erkek bebek reyonuna bakiyorum ama kenarda bir kac askilikta bir kac cesit olunca resmen hayal kirikligi oluyor ama yinede benden kacmaz ne edip ne yapiyorum yine alacaklarimi azda olsa aliyorum, biraz buyusun oglan kiravatli takimlar ve deniz kiyafetleri var onlari denicem ..firsatim olursa ben aldiklarimi cekip koymaya calisirim ..
Bu arada kizlar aklima geldikce soylemeye calisiyorum..uyku tulumu(sleep bag) alin mutlaka 0-6 aylik epey bir kullanmaniz icin uygun ..cok ise yariyor malum bebekler ustlerini acmakta ustalar veya ustlerindekini uzerine cekmekte ( allah gostermesin tehlikeli durum bu) bu yuzden sizede oneriyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…