- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.581
Ben gece kuşu:)) işten gelip sizlere bakmadan yatamıyorum,alışkanlık oldu. Şimdi size yazarken aklıma birşey takıldı, gelecek kontrolümde de soracağım:26:. Benim ufaklığın hareketlerini dışardan bile gözlemliyorum, hep hissediyorum. Ama hala kasık bölgemde hissediyorum, sanki aşağıda taşıyorum gibi geldi bana. Artık rahim göbek deliği çevresinde falan değil mi. Benim hareketler hala göbeğin epey altında, çok fazla hareketlerini hissettiğim için çok sık kontrol edebiliyorum hep kasıklarda. Sizlerin nasıl? Ayrıca hala sık idrara çıkıyorum, bu haftalarda artık azalır deniyordu? Bu gece bunlar takıldı aklıma:))
Ben gece kuşu:)) işten gelip sizlere bakmadan yatamıyorum,alışkanlık oldu. Şimdi size yazarken aklıma birşey takıldı, gelecek kontrolümde de soracağım:26:. Benim ufaklığın hareketlerini dışardan bile gözlemliyorum, hep hissediyorum. Ama hala kasık bölgemde hissediyorum, sanki aşağıda taşıyorum gibi geldi bana. Artık rahim göbek deliği çevresinde falan değil mi. Benim hareketler hala göbeğin epey altında, çok fazla hareketlerini hissettiğim için çok sık kontrol edebiliyorum hep kasıklarda. Sizlerin nasıl? Ayrıca hala sık idrara çıkıyorum, bu haftalarda artık azalır deniyordu? Bu gece bunlar takıldı aklıma:))
Bende 20-21 haftalikken cok asagida boluncuk patlamasi gibi hissediyordum.Hatta ne kadar asagida hissediyorum kesin gazdir diye dusundum.Simdi tam gobek deligimin alt taraflarinda bazen solda bazen sagda hissediyorum.
Idrar sIkligi hala devam ediyor bende.
Ben birde cok tahammulsuz,herseye cabuk parlayan aksi nemrut birsey oldum ciktim yahuHemen agliyorum. Sonra cok uzuluyorum karsimdakini kirdigim bebegi strese soktugum icin.Birde oturup ona agliyorum.Bu karsimdaki genellikle esim oluyor.Yazik adama yaa.
Hem sinirleniyorum sesimi yukseltiyorum.15 dakika sonra cok uzuluyorum gidip opuyorum.Gecen gun bana "karar ver artik ya sev ya dov" dedi.
iyiymis hersey sevindim koko. el sallarken goruntu alsalarmis keske, gerci anlik oluyor :) mantar icin alttan mi ornek aldilar? ben bakin demeye korkuyorum, simdi dersem ve cikarsa antibiyotik verir kesin o da midemi altust etti son kullandigimda idrar sorunu icin. bebeklerin amniyotik siviyi yuttuklarini bilmiyodum! yazik yavrum neleri yutuyor orada yaa :) 2 litre su yeter mi acaba, anca o kadar iciyorumdur ben.
ben disaridan bisey gozlemlemiyorum sevgili gece kusu, icten de ara ara. o da cok dikkat edersem. benimki hep solda sanki ya da orada atan seyler hissediyorum, gobek deliginin biraz altinda. ama cok ayakta kalinca ben de asagida bir agirlik hissediyorum. hareketlerini ne seklinde hissediyorsun bu arada? benimki niye hopllayip ziplamiyor acaba :) gerci kizlar daha hareketli olurmus anne karninda, halk efsanelerine gore :)
wc olayi bende de cok, gece yine 2-3 kalkiyorum. gun icinde de su ictikce gidiyorum. no worries dudeee
benim mide bulantim hala devam ediyor ve tatli yiyemiyorum. soylentilere gore tam kiz bebek belirtileri yasiyorum :) gobegimi goren erkek diyor ama, bir de erkek bebekte yuz sismezmis. yuzum sismedi henuz bakalim.
baloncuklar, damar atmasi bende de oluyor. bazen cok duragan ama. hareket deyince acaba fakli bisey mi olur diye merak ettim. biraz once de resmen tekme gibi bisey atti, ne tatli bir his ya.
benim mide bulantim hala devam ediyor ve tatli yiyemiyorum. soylentilere gore tam kiz bebek belirtileri yasiyorum :) gobegimi goren erkek diyor ama, bir de erkek bebekte yuz sismezmis. yuzum sismedi henuz bakalim.
baloncuklar, damar atmasi bende de oluyor. bazen cok duragan ama. hareket deyince acaba fakli bisey mi olur diye merak ettim. biraz once de resmen tekme gibi bisey atti, ne tatli bir his ya.
Koko sen calismaya ne zaman basliyacaksin? Ben bazen zorlansamda bir turlu idare ediyorum.Asil dusundugum 8 haftalik dogum izninden sonra donunce aklim hep evde kalacak.
Ben universitede calisiyorum, ders verme-arastirma vs. islerim yani. Mesela bugun bir makaleyi bitirip yollamam lazim :) Fall doneminde bir grup calismamiz var, o yuzden ders vermeyecegim ama yakin bir sehre gidip gelmek zorunda kalacagim her hafta, o zorlayabilir. Bebek gelmeden bitirmem gereken cok is var, yazma cizme isi ama yorucu vallahi. Kisin marta kadar ders vermiyorum, bu maternity leave'im oluyor. Bahar doneminde ders verip vermeyecegim belli degil henuz. Ders vermemek iyi de, bu akademinin en sevmedigim yani oyle 9-5 olayi yok. Aksam evde, haftasonu, yaz, bebek dogurduktan sonra su bu, devamli okuman-yazman gerekiyor. Esneklik iyi tabii, ama kafan devamli isinde oluyor, masa basinda olmadiginda sucluluk hissediyorsun. Cocuk yokken neyse de, cocuk olunca cocugunla geciremedigin vakit icin de sucluluk hissetmeye baslayinca nasil olacak kim bilir. Neyse, bizde durumlar boyle. ben gidip su makaleyi halledeyim, cok uzattim o isi!
Ha bir de sey yaptim: Teee 7. 8. haftamizda mi ne bizim universitenin kresine basvurdum. Bunlar first come first serve, o yuzden yer acilinca basvuru sirasina gore aliyorlar. Bizim aileler gelecekler yardima, yaza kadar hep birileri olacak evde ama kres icin de girisimde bulundum yine de. Kres niyetiniz veya mecburiyetiniz varsa kresleri gezin, begendiginize yazilin, cogu yerde, iyi kreslerde hep boyle siraya girmen gerekiyormalesef
Asagidaki hamilelik takviminde bugun su yaziyor:
"Bebeğinizi çevreleyen amniyotik sıvı her üç saatte bir sisteminiz tarafından tamamen değişiyor. Bol sıvı içmeniz bu değişime destek olacak ve dokularınızın daha işlevsel çalışmasına yardımcı olacaktır."
Sasirtici cok. Uc saatte bir tamamen degisiyor diyor ya! Yani bir devridaim yaptigini biliyorum tabii de, uc saatte bir butun su degisiyormus? Vay anasini sayin seyirciler :)) Yani neymis, su icin kizlar!!!
Bir iphone app'inde de artik bebelerin amniyotik siviyi yutup sindirip cis yaptiklarini, amniyotik sivinin tadini aldiklarini soyluyordu. Brokoli yiyin, bebis tadina alissin, dogdugunda yedirmekte zorlanmayin :)))
Trk Mzii, Trk Mutfa1, Trke Kitaplar, Nazarl1k, Mcevher
Kizlar ben su linkte olan kinadan alsam.Saclarimin diplerine deydirmeden aralardaki beyazlara sursem.Zarari olurmu?
Trk Mzii, Trk Mutfa1, Trke Kitaplar, Nazarl1k, Mcevher
Kizlar ben su linkte olan kinadan alsam.Saclarimin diplerine deydirmeden aralardaki beyazlara sursem.Zarari olurmu?
Kokopelli cok sukur hersey yolundaymis, kizinida gormussun masallah ona ve sanada allah daim etsin sagliginizi ins ...darisi diger hamis annelerimizin basina
Brokoli sut azaltan bir besin oldugu icin ben yiyemiyorum suan, sizde hamilelikte yiyin ama dogumdan sonra biraz sorun olabilir
Daha durun bakalim kizlar, yavrularinizin hickiriklarini duyuyacaksiniz, cok alaganustu bir duygu ..dusunsenize karninizdan pit pit diye bir ses geliyor ve hareket ediyor..benim oglan gunde bazen uc kez hickiyordu, hele gece tuttugunda bekleyip saydigim oldu
Kızlar Merhabalar;
Maşallah herkesin morali iyi.Bende heyecanlıyım pazar günü kocacığım geliyor ya :) Kızlar benim hamilelikten sonra hep sağ kasığımda hafif sancılar oluyordu.Oğluşumun ilk hareketini 11.haftada hissettim. Cinsiyetide 14.haftamdaki kontrolümde öğrenmiştik.Hiç midem bulanmadı benim.Bir kere yumurta yerken öğürdüm o kadar.Buraya gelene kadar da hep yoğun tempoda çalıştım.Ayaklarımda az bir şişlik var.Son 2 haftadır da ellerimde sabah uyandığımda uyuşma oluyor ve parmaklarımda ağrı oluyor.Onun dışında 8 kilo aldım.Sipsivri kocaman bir karnım var. Öyle uzun falanda değilim yani ufacık tefecik biriyim :) Tatlı olayı ise bende oldu.Ben öyle tatlı seven bir değildim.Sadece adet dönemlerimde çikolata yerdim o kadar.Genelde damak zevkim ekşi ve acıdır.Ama hiç unutmuyorum canım peynir tatlısı çekmişti İstanbuldayken.Tekirdağa duruşmaya giden arkadaşıma tatlı siparişi verdim.Ofise sabah gelince aç karna yemiştim :) Gece rüyamda Bebek badem ezmesi yememde cabası yani :) Kızlar işte herkesin bünyesi farklı. Sağlıklı bir şekilde doğururuz inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?