Amerika'da Hamilelik

Kizlar sagolun.Insallah sizinkiler de temiz cikacak. Marlin cim benim esim de ikinciyi cok istiyor. O da 40 yasinda :) Ben 36 :) Benim3- 4 sene ara verme gibi bir sansim yok :) Hersey yolunda giderse seneye oldu oldu artik :)
Benim arkadasim 2 yil once hamileyken (ilk bebise ) Ben 4 cocuk istiyorum kalabalik aile cok seviyorum.Kesinlikle en az 3 yapacam diye nutuklar atiyordu.Birinciyi dogurdu 180 derece dondu.3 sene sonra ikinciyi yaparim kapatirim cocuk defterini dedi :))
veeeeee kaza sonucu oglu daha 8 aylikken hamile kaldi :)

Hikayeside cok ilginc.Ben onu ruyamda gordum hamile ve kiz cocugu olacakmis.Ertesi gun beni aradi." Esra reglim cok gecikti ama ben eminim sut kesiyor reglimi dedi.Bende seni ruyamda gordum boyle boyle istersen bir test al hamilesindir belki dedim.Yooooo mumkun degil dedi ve hamile cikti, kizi oldu:)
Simdi iki tane bizdigi var cok tatlilar.Ben de simdiden birsey demek istemiyorum.Bakalim hersey yolunda giderse insallah neden olmasin

:)) sende seneye yap o zaman hemen Esra, zaten güzel hamilesin maşallah:)) hep sen hamile gez yani, gözümüz gönlümüz açılır:))
bir iki yıla bakarsın ikinci hamilelikleri konuşuruz.

O sitedeki herşeye ben de bayıldım:))

guzel gozukuyor onlar ama anlattigin kadariyla kullanisli degil. bebis keyif yapar artik icinde cizgi film izlerken :) ben de normal tub gibi duusundum o yuzden sordum, bizimkine olur o sistem o zaman. sevdim ben onu, son aylara dogru aliyim.

sizinkine kesin olur, esine sor, kolayca takabilecegini dusunecek gorunce bence. Ben de daha uzun hortumlu bir sey bulup dusakabinin icinden kuvete uzatabilir miyim bu duzenegi diye dusunuyorum. bakalim yapacagiz bir seyler. annem gelmeden tuvalete taharet muslugu takin diye ultimatom verdi zaten, bebek gelmeden banyolarda bir takim ayarlamalar yapmamiz gerekecek zaten, bir plumber cagirip hepsini birden yaptirabiliriz belki. bu arada annemler gibi dusunuyorsaniz, home depot'da tuvalete musluk duzenekleri var, daha denemedik ama tarifinden ve seklinden kolay takilabilir gibi gozukuyor (bu dus gibi asagi yukari). aklinizda bulunsun.

bizde de tam tersi, benim esim benden 6 yas kucuk (citir koca tavladim :)) Bizde "hadi hadi hadi" modunda olan benim, girdik 38e. Buna bile tedaviyle falan hamile kalabildim, bakalim ne olacak. Bir yavrumu bagrima basayim da ikincisi sorun degil, hic cocugum olmayacak mi korkusuyla yasadim aylarca. Ama istiyorum ben ikinci, aralari da yakin olsun, ikiz gibi buyuturuz. Esra'nin arkadas gibi ugrasmadan, kazayla hamile kaliversem daha emzirirken ne guzel olur.

Seker testi cok sukur temiz cikti.Darisi sizlerin basina kizlar.

Cok sevindim, masandaki sekerlere gonul rahatligiyla dadanmaya devam :)) Ben yemedim Lara yedi dersin :)

bende banyo icin bir kuvet aldim ama sanki degistirecegim gibi. resmine baktimda size goztermek icin bulamadim cokta arayacak gucum yok :) ya bu is benim cok kafama takiliyro nasil yikiycaz biz diye.Allah yardimcimiz olsun. bu aada bebek bakimini sampuan losyon vs ne marka almayi dusunuyorsunuz ?

ben bir kardes yapilacaksa aralarinda yas farki olmamasi gerektigini dusunuyorum. benim abimle 1 yas bile yok annemlerin aceleleri varmis sanirim. ama bi zararinida gormedim. ben ne yaparim bu konuda suan hic bir fikrim yok

Zaten seneye olursa olur :) Senin gibi 31 olsam kesin ben her sene hamile gezerdim.Ohhh sirada beklemiyorum,Herkes heryerde onceligi bana veriyor,ev temizligi yok denilecek kadar az,kocaya naz,ablaya naz,anneye naz :))) Daha ne olsun.

Hic belli olmaz koko ikincisi pat diye kendiliginden gelir.Cok orneklerini gordum,duydum. Ben hamile kaldigimda doktoruma 36 yasindayim gec kaldim degil mi? dedim.Adam "Hayir benim esim ilk cocugumuzu 37 ikinciyi 39 yasinda dogurdu" demisti.

Zaten seneye olursa olur :) Senin gibi 31 olsam kesin ben her sene hamile gezerdim.Ohhh sirada beklemiyorum,Herkes heryerde onceligi bana veriyor,ev temizligi yok denilecek kadar az,kocaya naz,ablaya naz,anneye naz :))) Daha ne olsun.

esraaa benim nazimi kimse cekmedi biliyormusun ?

gozlerim doldu be

guzel anneler bisey daha sorcam. uyku setimi alcaksiniz.yoksa battaniye falanmi . bu olayi ne yapmayi dusunuorsunuz.

bu arada biz park yatak aldik gecen haftalarda. ama icine ne alayim karar veremedim. ben cok becerisksiz biriyim hadi bi fikir verin

esra 36 yasinda oldugunu duyunca daha dogrusu okuyunca sok oldum..

yasini hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiccccc gostermiosun ne guzel yaaa

Canan benim yikama ve yedirme korkulu ruyam.Ben 8 yasindan beri kaygan kapsullerin disinda ilac yutamiyorum. Doktora ne olur bana igne verin ilac yazmayin derdim. Cok mecbursam ve ilac kaygan degilse bir lokma ekmegin arasina koyup yutuyorum. Anlayacagin ekmek arasi hap yapiyorum :) Muhakkak biri olmali yanimda ilac yutarken.Elini tutmaliyim. Ucakta basim o kadar cok agrimistiki yanimdakine eline tutabilirmiyim diyemedigim icin o ilaci yutamadim ve iskence gibi bir yolculuk gecirdim.Kulaga komik geliyor ama malesef boyle.Cocukken onumde ablamin soluk borusuna ilac kacmisti olumden dondu.Gitmiyor o aklimdan.Yigenlerim ya da arkadaslarin cocuklari birsey yerken oksurup tiksirsa benim elim ayagim bosaliyor bayilacak gibi oluyorum.
Tek dusundugum ya bogazina sut kacarsa ya kati gidaya gecince yutamazsa.Annem de diyor ki korkma anne olunca herseyi yaparsin.

esra 36 yasinda oldugunu duyunca daha dogrusu okuyunca sok oldum..

yasini hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiccccc gostermiosun ne guzel yaaa

Sagol sekeriiim :)) ID olmadan icki satisi yapmiyorlar hala bana soylemesi ayip :)) ID yi goruncede yuz ifadeleri cok sapsallasiyor.Pek bir egleniyorum :)

Sagol sekeriiim :)) ID olmadan icki satisi yapmiyorlar hala bana soylemesi ayip :)) ID yi goruncede yuz ifadeleri cok sapsallasiyor.Pek bir egleniyorum :)

ayyy inanmiyorum yaaa ne buyuk haz hakikaten.. oyle miyyon tipli de degilsin anladigim kadariyla cunku onlar hep daha kucuk gosterirler.. helal valla ne diyim guzelmis.. tadini cikarmaya devam et

Gecen hafta ben de park yataklara baktim karar veremedim.Park yatakmi alsam.Mobilya olanlardanmi.Park yatagin ici cok sert ve inceydi.Uyku seti aaicam ben galiba.Battaniye ile usur belki. Minicikte sey yorgan fazla gelmezmi diye de dusunuyorum.Uyku tulumu almistim .Onun icine koyar battaniye orterim diye de dusundum. Yani tek beceriksiz sen degilsin Canan cim.Ben de varim :)

Baby r us 'ta bir park yatak gordum.Yaninda dugmeleri filan var.Basinca muzik filan caliyordu.Hosuma gitti ama icine Canan in dedigi gibi ne konulur cok ince ici.Bir de ne zamana kadar park yatagi kullanabiliyoruz kizlar?

ben de ilk zamanlardaki banyolardan korkuyorum, ufacik, elimden kayip gider diye korkuyorum. buyuyunce oturmaya, baslarini dik tutmaya baslayinca kolaylasiyor. acikcasi ilk zamanlar icin dusuncem su fileden ana kucagi gibi banyo zimbirtisina yatirip vucuduna su dokup ovalamak. sabun sampuan falan kullanmaya kasmayabilirim bile alisana kadar. silip kurularken temizlerim biraz da. bu isi kolaylastirmasi icin bir "dus duzenegi" arayisindayim iste :)

sampuan vs. hic bakmadim ama aveeno markayi begeniyorum ben. kendi kullandigimiz dus jeli de aveeno. benim arkadaslar kullaniyor bebe urunlerini, onlar her seyi incik cincik arastirirlar (cocuk alerjik her seye) o yuzden onlarin secimini secmeye niyetliyim. ileriki aylarda bakabilirim baska ne var diye. mustela diyorlar ama cok pahali be!

benim de abimle aramiz 14 ay ama cok cok kotuydu aramiz, devamli kavga ederdik, buyurken, lisedeyken bile keske tek cocuk olsaydim, keske boyle bir abim olmasaydi derdim.

Uyku setinden kastin su karyolalara dosenen carsafi-bumperi-yorgani vs. olan seyler mi? Valla ortada karyola yok bir sey yok, ben aldim o setlerden bir tane. Daha once demistim ilk 6 ay falan bizim odada park yatakta yatirmayi dusunuyorum, sonra odasina almayi planliyorum. Odasina iste karyola alacagiz, onun icin aldim seti. gecen gun babies'r'us'ta gordum, park yataklara ek minder vardi, ince bir silte gibi. Olculeri standart mi bilmiyorum, park yatagi olcup tekrar bakacagim, uyuyorsa alacagim bir tane. Park yatakta yatarken ustune bir sey ortmeyi dusunmuyorum, ya kundak yapacagim ya da sleep bag denen seyden alacagim (gormussundur, kollarina gecen alti torba gibi seyler). Cocuklar yorgana suna buna dolanip nefessiz kalabiliyormus, SIDS konusunda biraz arastirma yap istersen, engellemek icin yapilacaklar listeleri var (mesela yatagi cok yumusak olmamali).

Bu uyku setleri park yataga olmaz diye biliyorum: bumperi baglayacak yeri yok, carsaflar daha kalin mattresslar icin ve saire. Bence sen park yatak icin ince siltelere bak, onlara uygun carsaflar da vardir ayni reyonda onlara bak. Zaten cocuk yatagi dedigin carsaf, yatak, ince battaniye/kundaklik/sleep bag, digerleri detay.

koko ve melegim yolculuk ne zamandi sizlerin.

siz gelene kadar ben dogururum heralde. orlaarda unutmayin bizi he.

Unutur muyum, aklim sende olacak. Her zaman internete giremeyebilirim ama telefondan melefondan okurum, yazamasam da okurum yani. Simdiden bebisin resimlerini bekletmeden koy diye baski yapmaya baslayayim mi? :)

Hic belli olmaz koko ikincisi pat diye kendiliginden gelir.Cok orneklerini gordum,duydum. Ben hamile kaldigimda doktoruma 36 yasindayim gec kaldim degil mi? dedim.Adam "Hayir benim esim ilk cocugumuzu 37 ikinciyi 39 yasinda dogurdu" demisti.

Ah, keske :)))

Oh, cok kiskandim, masallah valla. Bana da yasimdan genc gosterdigimi soylerler ama oyle id sorulacak kadar da degil :)) Valla citir kocanin yaninda kartlamis kari gibi gorunmeyeyim de gerisi onemli degil :))

Baby r us 'ta bir park yatak gordum.Yaninda dugmeleri filan var.Basinca muzik filan caliyordu.Hosuma gitti ama icine Canan in dedigi gibi ne konulur cok ince ici.Bir de ne zamana kadar park yatagi kullanabiliyoruz kizlar?

canim benim bildigim kadariyla 6 aylik kadar olana kadar ust yatakta . soyle kipirdanmaya basladiginda onu sokup icineyatak alip 3 yasina kadar yatirabiliyorsun eger istersende daha sonra oyun parkida yapailiyorsun.

nazini cekerdim demen yetti valla :))

bu arada nevresim mi alsam acaba ya fazlasiyla kararsizim nerelere bakayim sizce nasil fikir edinelim benim kiz yolda gelmeye az kaldi anasi daha bisiyi halledemedi.
bakim setleriyle ilgili dusunceleriniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…