Amerika'da Hamilelik

Oy, yazik Yusufuma. Asilari yemis hasta olmus. Insallah ilaci alinca rahatlamistir. Asi yaptirmaya kiyamiyor insan ama uzun vadede bebisler icin faydali asilar. Asi olmayip hastalansalar haftalarca kivraniyorlar, tehlikeli de.

Bir suru terslikten sonra insallah daha fazla terslik olmayacak ve yarin sabahin erken saatlerinde yola cikacagiz. Turkiye'de dolu dolu planlarimiz var, sizlerle de fotograflari paylasirim donunce. Biz donene kadar birbirinize iyi bakin!

losyonu mosyonu da bu haftasonu alinca bir berfin'in gelisi kalacak. vallahi cok heyecanlaniyorum. kostura yorula tamamlamissiniz iste bebek hazirliklarini!!!

insallah kolay bir dogum olur. yanina bir ruj, bir rimel al, hastane cantana. dogumdan sonra ne halde olursun bilemeyiz ama bence berfinkizla ilk fotograflarinda azicik hafif makyajla guzel anne pozlari versen sonra baktiginda kendin de iyi hissedersin. ha canin istemez yapmazsin, ama bulunsun cantanda.

valla dogumdan sonra guzellesmek pek umrunda da olmayabilir, kizin guzel yuzune bakmaktan kendi yuzune bakmaya firsat bulamayabilirsin :)))

selam bacilar nassiniz ??

kizlar benim hala istahim acilmadi.. resmen zoraki bir sekilde yiyorum.. oyle cok kapsamli yemek yemek istemio canim,. onemli olan bu degil de su ki karnimi tamamen tok hissetmeyince vitaminlerimi de alamiyorum.. 3 gun aliyorum 2 gun almiyorum.. dr uma soylesem oldurur beni.. napam ben :44:

Son düzenleme:
iyi yolculuklar melegim!!!

biz de pazar sabahi 7:30da yola cikiyoruz, 5 saat ny, 9:30 saat istanbul, ucakta belimiz burkumuz tutulacak kesin! sen mahir'le bu kadar uzun yol gitmedigin icin sanslisin.

istanbul'da gorusuruz insallah seninle :)

kokocum sana da iyi yolculuklar simdiden. sende gule gule git gule gule gel :))))

ortakoye gidersen kumpir yerken aklindan gecir beni.

tadini cikartin. kendine de cok dikkat et. derya kuzusunada iyi bak :)

iyi haftasonlar herkese,

turkiye'ye gideceklere iyi yolculuklar. koko senin yol baya uzunmus, ucakta (thy) en son bindigimde internet vardi ama bu kadar mi dandik olur :) gelistirdilerse zaman gecer biraz. crazymom gecmis olsun bebise, ben de su asilardan cok korkuyorum. yazi da hosmus bu arada.

dun gece bebek hareket etmiyor diye sinirim bozuldu, acile gittik gece gece. 1 saat bekledik, gelen geceni gordukce moralim iyice sifirlandi. en sonunda daha fazla bekleyemiycem dedim, bir imza attirdilar ciktik. bebegi de goremedim ama sonrasinda hareketlerini hissettim, hastaneye gitmemizi bekliyormus. bazi bebekler cok uyurmus, muhtemelen uyuyordur ama icim rahat etmedi. herseye takiliyor insan su donemde, atlatalim saglikla ins. hepimiz.

silgicim daha once esraya da soylemistim bu haftalarda bebegin hareketlerini cok kafana takip hayati kendine zehir etme. 28 .haftadan sonra bebeklerin hareketleri duzene giriyor ve takip edilmeli. bebek hareket ediyorudr sadece sen hissetmiyorsundur. kanaman falan olmadigina gore strese girmee .zamaninda bende esrada bir cok kiside bunlari yasadik ama cok stres yapma.

iyi tatiller Melegim.Bizim icinde bol bol Istanbul'u gez ye ic.Seviyorsan benim icin Sampiyon dan midye tava ye.Simit,ayran ve ortakoy den kumpirde ye :))

Koko cum sana da iyi yolculuklar,iyi tatiller.Sende bizim icin bol bol gez,ye,ic. Gelince fotolari paylas :)

Canan cim son haftlar butun hamilelerin yuzunde, elinde ,ayaginda sislikler olur.Hiic kendini cirkin hissetme.Koko nun dedigi gibi gotur rujunu rimelini hastaneye .Guzel kizinla ,guzel guzel fotolar cekil. Ben gecen gun hastaneye goturmek icin kucuk makyaj cantasi aldim :))))))) Guzel gozukelim ama bebislerimize degil mi? :)))

Ahhh Silgiii seninle ben akraba olabilirmiyiz acaba? Bir kan bagimiz var mi? :)) Sen anlattikca ben kendimi goruyorum.Ayni kuruntular :) Kac kere acile gitmek icin hazirlandim son anda vazgectim.Bu arada bilmeyenlere duyurulur biz Silgiyle baska bir topicte karsilastik.Iki evhamli antibiyotik bebege zarar verirmi diye arastiriyorduk.Oradan antibiyotik kardesligim var yani :))Canan dogru soyluyor.26.haftadan sonra daha cok hareket ediyorlar.Ben 20 haftalikken hissetmiyordum bile. Pazartesi doktor randevun var.Hersey cok yolunda.Hic uzme kendini ve bebisini.

Crazymom hosgeldin tekrar.Ozledik seni ve Nuray i.Yusuf bebisecok gecmis olsun.Operim onun tombik bacaklarindan.F vitamini yazisina bayildim bu arada.

Dun gece hiiic yatamadim.Sabah 4 ' e dogru sizmisim.Her yerim agridi yine.Sirtimi surekli bir yere yaslama geregi duyuyorum.Bizim yatagin iki tarafida bosta.Esime don sirtini sana yaslanayim dedim O da yarim saat sonra uykuya daldi diger tarafa dondu acikta kaldim yine.Oturma odasina gittim orda uyumaya calistim olmadi .Derken 4 olmus sizmistim.Bugun yatagi duvara bitistirdik.
Bakalim ise yarayacakmi.

Kizlar galiba ev buldum.Bu hafta sonu belli olacak.Hem de benim ust katim.Yani tasinmak icin hic kutulamaya gerek yok .Al cikar yukariya.Ayy insallah olur.Sans dileyin bana.Olursa tasinmam cok kolay olacak.Bundan 5 sene oncede baska bir town da yan daireye tasinmistim :))Oyle cok kolay oluyor biliyorum.
Yukarisi daha buyuk daha ferah.Hem bu mahalleyi cok seviyorum.Cok istiyorum.Cok ta sevinmek istemiyorum.Olmazsa hevesim kursagimda kalmasin.

Ay be de sampiyon midye cok severim ama bu gidisimde hayatta da cesaret edip yiyemem. Civa miva olur mazallah, lazim degil. melegim benim yerime de yesin :))

Esra ust katin olursa cok super olur, insallah olur, rahat bir nefes alirsin. Aramalara son, kolay tasinmaya evet :)

Biz de harala gurele toplanmaya yolculuga hazirliga devam. Bikini bulamiyorum ya, dukkanlarda kaldirmislar bile bunlari, sezonu gecmis diye herhalde! Turkiye'den alacagim artik, bizim orada bir ayyildiz outlet dukkani var dalarim artik.

artik bir sonraki mesajim tr'dan olur herhalde!

bir ara cok sık tekmeledi ve baya disaridan gozukuyordu, bir anda azalinca korktum ama dedigin gibi diger aylarda daha fazla takip etmek gerek. dun doktorda kanama, karin agrisi vb yoksa onemli degildir dedi ben beklerken. bugun cok takmamaya calisiyorum ama elim hep karnimda aticak mi diye :)

bir de kuruntu kardesligi var :) senin profilden bu basligi bulmustum ben yanlis hatirlamiyosam :)) dun oturdum niye hareket etmiyo diye agladim, sonra esim de hastane aramaya basladi. onu da korkuttum ama napiyim ya cok korkuyorum bisey olucak diye. bugun de o stresle disari bile cikamadim yine, kendime zehir ediyorum su donemleri. ahh bi atlatsakk su hamileligi sag saglim dunyalar benim olacak.
oh nihayet ev buldun, ins. olur da tasinirsin kolay kolay. olumsuz dusunmee olacakkk o ev senin :)) diyene bak, olumsuz dusunce uzmani. :) agrilar gecer umarim en kisa zamanda. doktor bisey onermedi mi? magnezyum dermisim yinee :))

canan hamilelikte hepimizin tipi kayiyor, bikac ay sonra bebegi indir kaldir kollar sekle girer, vucutta yavas yavas toparlar diye teselliler filan var bakalim:)

Topic yine kaynamış, ben kaçırıyorum hep

Crazymom; öncelikle paylaştığın yazı gerçekten çok güzel ve anlamlı. Dostlardan uzak yalnız kaldığım şu günlerde forumda sizlerle kaynatmak, sevinç ve dertleri paylaşmak dediğin gibi vitamin gibi geliyor:)) Ben işten gelip sütümü içerken forumda neler olmuş, herkes bebişleriyle iyi mi diye merak edip bakıyorum.

Meleğim ve Koko, artık memleket havasını soluyorlar:)) o mutluluk arasında foruma girerler mi bilinmez.Yerimize de keyfini çıkarsınlar.
Silgicim pazartesiye az kaldı, oğluşunu göreceksin, o içerde mışıl mışıl uyuyordur:) Sen hiç tatlı falan yemiyorsun şekerli birşeylerle belki beyefendinin keyfini bozabilirsin:)) sanırım doktor kontrollerimizde 1 ay yerine artık 2-3 haftaya iner, daha sık bebekleri görürüz. Ben de çarşambayı merakla bekliyorum, insan olumsuz düşüncelere kapılmadan edemiyor ama içini ferah tutmaya çalış.

Esracım benimde geceleri yatakta basenlerim ağrıyor, uyuşuyor resmen.Sabah bakıyorum kızarmış, kendimi kasarak yatıyorum sanıyorum.Sırtımı yaslayarak ben de rahat uyuyorum.

Ztar, ben hiç iştahsızlık ve mide problemi çekmediğim için ne söylesem bilemiyorum ama sanırım senin dönemlerin için normal. Bünyeye göre de değişiyordur. Zamanla düzene girecektir umarım.

Ben malum gece kuşu:) saat gecenin ikisi, yorgun bedeni yatağa atma vakti! Herkese iyi pazarlar...

Son düzenleme:

Hic merak etme 20. Haftaya gel Allahin izniyle bak o istah nasil acilacak :)) Ben hic mide bulantisi cekmedim ama ilk 4 ay cok istahizdim.Merak etme cok normal ama vitaminleri aksatma onlar cok onemli.Tok hissetmesende miden bulansada al vitaminlerini.

Hosgeldin aramiza :))
Hosbuldum:)
Hosbuldum:) tesekkurler ins hepimiz kolayca atlatiriz,Sanirim sirada Canan var ins saglikla kavusur bebisine..
Hosgeldin cnm aramiza, ins oglusunuda sagsalim kolayca aci olmadaan dertsiz tasasiz kucagina alirsin..
Facebook guzel fikir,bana uyar

Hosbuldum:) Canim ya ne guzel duadir bu boyle cani gonulden Aminn diyorum,cok tesekkurler..Seninde yavrunu Allah bagislasin..

Allah rahmet eylesin,Kabir rahatligi versin cnm..

Cnm ilk zamanlar oyle oluyor bende cok asagilarda hissediyordum,ama suan gobek deligi hizasi ve ustu hep..Merak etme ins zamanla yukarida hissediceksin..yani ole saniyorum..tabi sen yinede icin rahat etsin diye dr una sorarsin..

ben giriyorum yazdiklarinizi okuyorum ama yazamiyorum. fazlasiyla halsizim. sabah kalkip kahvalti edip sonra oglen 1 e kadar uyuyoruum. agrilarimda fazla. iyi bi hamilelik derken son aya saklamis hersey kendini yazmamamin sebebi bu yani

Cnm acaba sen seker yukleme testi yaptirmismiydin? cunku bnm dr um seker cikinca cok uyku yapar demisti..Malesef bende seker yuksek cikinca once cok uyurdum meger nedeni buymus..neyseki ogrendikten sonra direk diete basladim simdi daha iyiyim sukur..yada kansizlikta uyku yapabilir..tabi ikiside yoksa sende son zamanlardan kaynaklidir heralde..Allah saglik versin cnm..

Cleanwater Infant Tub | giggle
Banyo icin bu tarz kuvetler var cnm..direk muslugun altina yerlestriyosun su gider yeride var surekli suyu temizliyor..banyo veya mutfak her yerdeki musluk altina kullanilabiliyor bakmak istersen..

Seker testi cok sukur temiz cikti.Darisi sizlerin basina kizlar.

Gozun aydin cnm..Malesef dedigim gibi bnm yuksek cikmisti ilk yaptirdigim sonra 100 mglik istedi drum ve oda yuksekti malesef..direk hamilelik sekeri teshisi kondu bende..sonrasinda hmn diete basladim direk seker ve turevlerini kestim cikardim hayatimdan..Aslinda kilolu insanlarda cok cikarmis bnm kilomda yok bu zmna kadar sadece 6 kilo aldim ayrica..Zaten dr um da yedigim ictigim hic birseyle ilgisi olmadigini sadece hamilelik hormonlarindan kaynaklandigini soyledi..bazi insanlarda hormonlarin etkisiyle olabiliyor iste dedi..tabi o zamanlar cok telas yapip uzulmustum halada cok iyi degilim bu konuda ama diet yaptigim icin surekli seker aletiyle yemeklerden sonra kontrol edebildigim icin simdilik daha iyiyim..insulin hormonum gebelikten dolayi yeterli calismamasi malesef gebelik sekeri olarak ortaya cikiyor..ben dr uma madem yedigim ictigim seylerle ilgisi yoksa neden seker ve turevlerini yiyemiyorum diet yapiyorum dedigimde cunku zaten zorlanan bir hormonu disardan aldigin ekstra sekerle daha fazla zorlamamk icin demisti:) bende korkumdan zaten hic yemiyorum artik..zaten dietle yolunda gitmezse Allah korusun insulin ignesi vurulmak zorunda kalicaktim..neyseki ona gerek kalmadi diete devam:)

Benim hamilelik biraz zor gecti bence:) 6,5 aya yakin kusmalarim oldu..halada midem duzelmis degil ama neyseki kusmalarim kesildi:) ayrica sonrasinda bu seker olayi cikinca cok tedirgin oldum..diger hepimizin bildigi agrilari sizilari saymiyorum zaten:) Tabi sikayetci degilim yine binlerce Sukur ama iste ikinciyi suan bunlar aklima gelince cok uzak oldugumu hissediyorum..Tabi buyuk konusmamakta lazim kesinlikle Rabbimin bilicegi birsey..hayirlisi hayirli zamanda olsun diyeyim:)

Ben baykuş seviyorum:)) eheh baykuşlu şeyler hoşuma gidiyor bir yerlerde görürseniz haber verin. nette bunları buldum çok tatlı ama bu:))

First Birthday Girl Outfits MRS OWL Set Owl Baby by Crybabyz

Penny & Joy Owl Plush | Pottery Barn Kids
Owl Bookends | Pottery Barn Kids
Woodlands Sham Collection | Pottery Barn Kids

Canim bu sitenin herseyine bayiliyorum ben..Senin icinde bi kac baykuslu sey gordum bakmak istersen:)

Gap
Ben ilk zaman icin boyle bisey dusunuyorum cnm..cunku battaniye veya yorgan tarzi birsey cok buyuk gelicek ilk etap icin..zaten cok telasli biriyim korkarim acaba uzerine gelir birden nefessiz kalir Allah koruusn diye Sanada fikir olsun diye link ekledim cnm..
Banyo icinde Aventin urunlerini almayi dusunuyorum ben ..tamamen bebekler icin hic kimyasal icermiyor...

Buarada koko ve melegim iii yolculuklar,iii tatiller..

Selam kizlar nasilsiniz?

Size bisey sorman lazim benim ya.. Bugunfen beri yururken sol ayagimi basarken ya da kaldirirken sol tarafimda batma hissefiyorum. Kasik tarafimda.. Tahminim normal bisey sma merak ettim gecer dimi

mertt12 bath tubu var, bir arkadas vermisti. smdilik almayi dusunmuyorum ama guzelmis bu da :) sen nj'deydin galiba, dogumu hangi hastanede dusunuyosun?'
ztarcim gecer ins., ilk baslarda benim de kasik agrim oluyordu ki hala oluyor cok yorulunca. kanama vb yoksa icini rahat tut, dr.una sorarsin gerekirse.
marlincm sekere yuklendim zaten, simdiden istedigini yaptiriyor simarik :) carsamba gunu senin de guzel gecer umarim randevun, bebisleri gorucez nihayett. yoruluyo musun cok is yerinde? seni takdr ediyorum ya masallah, bebegin de nazsiz olur :)

Ztar kasık ağrıları normaldir bence de, leke ve kanama olmadığı sürece.Umarım geçer, ama devam ederse doktoruna sor tabiki.
Silgicim tatlıyı yiyince hareketleniyor değil mi sıpalar:)) erkek adam o ağır başlı olacak işte, herşeye oynayıp zıplamıyor. Bizimki sabah benimle kalkıyor,anlıyorum uyanma zamanını falan.diyorum heralde uyuyor...bir uyandı mı durmuyor:) en çok arabada hareketli, tam kemerin göbeğimden geçtiği yerde,kemer mi sıkıyor falan diye elimle gevşetmeye çalışıyorum:)) acaba gezmeye meraklı mı olacak diyorum.İş yerinde artık yorulmaya başladım canım, ama hep şükür ediyorum rahat geçirdim bu zamana kadar yoksa böyle çalışamazdım.işyerinde yeni bir hamile arkadaş var, kız işe gelemiyor, mide bulantısı,kusmaktan çalışamıyor.Çok üzüldüm ve aklıma sen geldin, ah dedim silgi de demek bunları çekiyormuş Ben de aniden bel ağrıları oluyor, artık eğilip kalkarken cidden zorlanıyorum.Bu arada hep bacaklardan çatlayacam diye korkuyordum iç bacak kısımlarında çatlamalar var, önce kırmızı ince çizgiler halindeydi şimdi çatlağa dönüştü göbekte ve göğüslerde daha birşey yok. Çok uzun ayakta kalıyorum onun da etkisi oldu mu bilemiyorum.Zaten bacaklarımı hiç beğenmezdim şimdi tam oldu! Artık kendimden geçtim kız güzel olsun onu giydirir süsleriz:)) hahaa

masallah diyim once kizina:) eva bebis dans filan ediyo icerde galiba, annesi de yerinde durmuyor tabii, alisti yavrum harekete :) dogunca da aksiyon ister, artik bol bol gezdiriceksiniz. zaten eva aklima geldikce, benimki niye ziplamiyor diye dusunmuyo degilim, tam agir abii yaa. arada tik tik ediyo susuyo sonra. bir de cok yorulup, sonra sakin sakin oturunca daha bir hareket ediyor.

evet su zamana kadar iyi geldin, bundan sonra daha cabuk yorulman normal bence. ben hep halsizdim ama artik iyice artti. canan gibi son aylarda uyurum artik ki o halde nasil pc basinda edit yapicam bilmiyorum. biraz daha calisip, sonra izne cikarsin sen de muhtemelen. cok zordu bulantilari agir yasadigim donem, Allah kimseye yasatmasin diyorum. bulanti ve tarif edemedigim baska seyler de oluyordu. evin kapisi acik onunde oturuyodum fenalastigim zaman. kabus gibiydi ya ah ah anlatsam roman olur :))) hala devam ediyor ama hafifledi tabii ki. sanirim doguma kadar cekicem, bazen de omur boyu bulanicakmis gibi hissediyorum :)

benim de dizin arka kisminda 2 cizgi halinde catlak olusmus. bir de bugun farkettim kalca kisminda yanlarda beyaz beyaz bikac catlak izi. acaba o bolgeleri ihmal mi ediyoruz, ben kremlerken oralari hep unutuyorum cunku. fedakar anne ya:) kendinden gecmezsin, dogumu bir atlat saglikla kendine de bakmaya baslarsin yavas yavas :) evayla suslu suslu gezersiniz :)

bende de ani bir kilo artisi basladi. 63-64 arasinda gidip geliyordum. bu sabah bir baktim 65 olmusum resmen gobek kocaman zaten, yumurta gibi firliyor. 70'le kapatsam iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…