- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.841
Oh, cok kiskandim, masallah valla. Bana da yasimdan genc gosterdigimi soylerler ama oyle id sorulacak kadar da degil :)) Valla citir kocanin yaninda kartlamis kari gibi gorunmeyeyim de gerisi onemli degil :))
canim benim bildigim kadariyla 6 aylik kadar olana kadar ust yatakta . soyle kipirdanmaya basladiginda onu sokup icineyatak alip 3 yasina kadar yatirabiliyorsun eger istersende daha sonra oyun parkida yapailiyorsun.
nazini cekerdim demen yetti valla :))
bu arada nevresim mi alsam acaba ya fazlasiyla kararsizim nerelere bakayim sizce nasil fikir edinelim benim kiz yolda gelmeye az kaldi anasi daha bisiyi halledemedi.
bakim setleriyle ilgili dusunceleriniz?
koko sen neler almissin ya, ben hic bisey almadim. panik oldum okuyunca. yatak konusunda hic fikrim bile yok. ugrasamazsam sepetlerden alirim artik bikac ay icin.
ay yok kiz, bu dediklerimi almadim. gordum kafama yazdim alinabilecekler diye. bir bedding set aldim karyola henuz yok, onu amazon'dan aldim, cok guzel gorunuyordu dayanamadim. kalitesi bekledigim kadar iyi degildi ama idare eder cikti. verdigim fiyata iyi, o yuzden geri yollamadim. baska bir sey almisligim yok!!!
ben de ilk zamanlardaki banyolardan korkuyorum, ufacik, elimden kayip gider diye korkuyorum. buyuyunce oturmaya, baslarini dik tutmaya baslayinca kolaylasiyor. acikcasi ilk zamanlar icin dusuncem su fileden ana kucagi gibi banyo zimbirtisina yatirip vucuduna su dokup ovalamak. sabun sampuan falan kullanmaya kasmayabilirim bile alisana kadar. silip kurularken temizlerim biraz da. bu isi kolaylastirmasi icin bir "dus duzenegi" arayisindayim iste :)
sampuan vs. hic bakmadim ama aveeno markayi begeniyorum ben. kendi kullandigimiz dus jeli de aveeno. benim arkadaslar kullaniyor bebe urunlerini, onlar her seyi incik cincik arastirirlar (cocuk alerjik her seye) o yuzden onlarin secimini secmeye niyetliyim. ileriki aylarda bakabilirim baska ne var diye. mustela diyorlar ama cok pahali be!
benim de abimle aramiz 14 ay ama cok cok kotuydu aramiz, devamli kavga ederdik, buyurken, lisedeyken bile keske tek cocuk olsaydim, keske boyle bir abim olmasaydi derdim.
Uyku setinden kastin su karyolalara dosenen carsafi-bumperi-yorgani vs. olan seyler mi? Valla ortada karyola yok bir sey yok, ben aldim o setlerden bir tane. Daha once demistim ilk 6 ay falan bizim odada park yatakta yatirmayi dusunuyorum, sonra odasina almayi planliyorum. Odasina iste karyola alacagiz, onun icin aldim seti. gecen gun babies'r'us'ta gordum, park yataklara ek minder vardi, ince bir silte gibi. Olculeri standart mi bilmiyorum, park yatagi olcup tekrar bakacagim, uyuyorsa alacagim bir tane. Park yatakta yatarken ustune bir sey ortmeyi dusunmuyorum, ya kundak yapacagim ya da sleep bag denen seyden alacagim (gormussundur, kollarina gecen alti torba gibi seyler). Cocuklar yorgana suna buna dolanip nefessiz kalabiliyormus, SIDS konusunda biraz arastirma yap istersen, engellemek icin yapilacaklar listeleri var (mesela yatagi cok yumusak olmamali).
Bu uyku setleri park yataga olmaz diye biliyorum: bumperi baglayacak yeri yok, carsaflar daha kalin mattresslar icin ve saire. Bence sen park yatak icin ince siltelere bak, onlara uygun carsaflar da vardir ayni reyonda onlara bak. Zaten cocuk yatagi dedigin carsaf, yatak, ince battaniye/kundaklik/sleep bag, digerleri detay.
Unutur muyum, aklim sende olacak. Her zaman internete giremeyebilirim ama telefondan melefondan okurum, yazamasam da okurum yani. Simdiden bebisin resimlerini bekletmeden koy diye baski yapmaya baslayayim mi? :)
Ah, keske :)))
Oh, cok kiskandim, masallah valla. Bana da yasimdan genc gosterdigimi soylerler ama oyle id sorulacak kadar da degil :)) Valla citir kocanin yaninda kartlamis kari gibi gorunmeyeyim de gerisi onemli degil :))
yok iyi oluyor arada panik, sen listeni paylas ben not aliyorum :) arada ben de bakiyim bu tarz seylere, hala tembellik yapiyorum.
park yatagi alirken aslinda seninde bahsettigin ince yataklari da gordum ben. o aklimizda ondan alacagiz. hatta yatagi yumusaktutmak icin carsaf gibi ortulerde mevcut.hepimiz kararsiz anladigim kadariyla. ben ordan esime aldirayim.
sen merak etme kendimize gelelim benim cirkin kizi bi saglikla kucagima alayim fotosunu eklerim buraya teyzeleri gorsun. gelsin artik o gunler.
kizlar boyle beklemesi daha zormus .hele yatagi ,bebek arabasi vs digerleri alininca insan baktikca bir an once gelsin diye bekliyor. esimde bende her gece hadi berfin diyoruz bakalim ne zaman gelcek.
ben de ilk zamanlardaki banyolardan korkuyorum, ufacik, elimden kayip gider diye korkuyorum. buyuyunce oturmaya, baslarini dik tutmaya baslayinca kolaylasiyor. acikcasi ilk zamanlar icin dusuncem su fileden ana kucagi gibi banyo zimbirtisina yatirip vucuduna su dokup ovalamak. sabun sampuan falan kullanmaya kasmayabilirim bile alisana kadar. silip kurularken temizlerim biraz da. bu isi kolaylastirmasi icin bir "dus duzenegi" arayisindayim iste :)
sampuan vs. hic bakmadim ama aveeno markayi begeniyorum ben. kendi kullandigimiz dus jeli de aveeno. benim arkadaslar kullaniyor bebe urunlerini, onlar her seyi incik cincik arastirirlar (cocuk alerjik her seye) o yuzden onlarin secimini secmeye niyetliyim. ileriki aylarda bakabilirim baska ne var diye. mustela diyorlar ama cok pahali be!
benim de abimle aramiz 14 ay ama cok cok kotuydu aramiz, devamli kavga ederdik, buyurken, lisedeyken bile keske tek cocuk olsaydim, keske boyle bir abim olmasaydi derdim.
Uyku setinden kastin su karyolalara dosenen carsafi-bumperi-yorgani vs. olan seyler mi? Valla ortada karyola yok bir sey yok, ben aldim o setlerden bir tane. Daha once demistim ilk 6 ay falan bizim odada park yatakta yatirmayi dusunuyorum, sonra odasina almayi planliyorum. Odasina iste karyola alacagiz, onun icin aldim seti. gecen gun babies'r'us'ta gordum, park yataklara ek minder vardi, ince bir silte gibi. Olculeri standart mi bilmiyorum, park yatagi olcup tekrar bakacagim, uyuyorsa alacagim bir tane. Park yatakta yatarken ustune bir sey ortmeyi dusunmuyorum, ya kundak yapacagim ya da sleep bag denen seyden alacagim (gormussundur, kollarina gecen alti torba gibi seyler). Cocuklar yorgana suna buna dolanip nefessiz kalabiliyormus, SIDS konusunda biraz arastirma yap istersen, engellemek icin yapilacaklar listeleri var (mesela yatagi cok yumusak olmamali).
Bu uyku setleri park yataga olmaz diye biliyorum: bumperi baglayacak yeri yok, carsaflar daha kalin mattresslar icin ve saire. Bence sen park yatak icin ince siltelere bak, onlara uygun carsaflar da vardir ayni reyonda onlara bak. Zaten cocuk yatagi dedigin carsaf, yatak, ince battaniye/kundaklik/sleep bag, digerleri detay.
Unutur muyum, aklim sende olacak. Her zaman internete giremeyebilirim ama telefondan melefondan okurum, yazamasam da okurum yani. Simdiden bebisin resimlerini bekletmeden koy diye baski yapmaya baslayayim mi? :)
Ah, keske :)))
ya kiza niye cirkin diyorsun ya! guzel berfin, gelsin de beraber "awwww!" diyelim ona.
dur 40 haftasini doldursun kiz. sen tabii cok yoruldun, biktin hamilelikten. o gelecegi zamani biliyor annesi, gelecek pek yakinda. cok heyecanliiii!!! hastane cantan hazir mi kiz?
gogus kalkani da al almadiysan, son dakika alisverisi :) belki ihtiyacin olmaz ama bulunsun, gogus uclari hassas oluyormus emzirmeye baslayinca, sutyen, atlet, gecelik falan degdiremiyormussun. bunlar hem oyle temaslara engel oluyor hem sut sizmasi olursa icinde topluyor.
Geceleri hic yatamiyorum benGunduz cok sukur cok iyiyim.Gece sanki beni dovmusler gibi her yerim agriyor.En cokta bacak aram.Her donuste uyaniyorum.Bir tarafa biraz fazla yatsam acisiyla uyaniyorum.Simdi boyleyse son aylar vay halimize.
Kilo durumlariniz nasil bu arada.Ben her ay 2 kilo aliyorum. Simdiden 8.5 yaptik.Nereye aldim bu 8.5 kiloyu bilmiyorum.Hala giydigim kotlarim var.Elbiselerimin hepsi oluyor.Son aylar cok alinirmis.Oylemi kizlar bilgi verin accuk :)
Tek korkum kilo cok alip dogumun zorlasmasi.Nasil olsa vericez.Bebekler saglikli olsun dogum kolay olsun baska birsey umurumda degil.
Hamileligin basindan beri dogum kolay olsun diye hergun yuruyorum.Artik yururken ahlayip tislamaya basladim:) Sayet bu dogum zor olsun Allah korusun.Yuruyus dogumu kolaylastirir diyen basta doktor olmak uzere ese dosta guzel seyler dusunuyorum :)
gecelik almadim ama gogus kremi kalkani bunlari aldim onemli korkuyorum cunku. berfinin hastane cantasida tamam. aslinda bisi goturulmesede oluyormus hastane herseyi veriyormus ama ben aldiklarimi giydirmek istiyorum.
40 haftasini doldurmasin ya kizlar erken geliyor derlerya soyle ayin 15 gibi bi persembe aksami ( babasi cuma c.tesi pazar bizim rahatca yanimizda olurda ondan oyle istiyorum) gelsin
Geceleri hic yatamiyorum benGunduz cok sukur cok iyiyim.Gece sanki beni dovmusler gibi her yerim agriyor.En cokta bacak aram.Her donuste uyaniyorum.Bir tarafa biraz fazla yatsam acisiyla uyaniyorum.Simdi boyleyse son aylar vay halimize.
Kilo durumlariniz nasil bu arada.Ben her ay 2 kilo aliyorum. Simdiden 8.5 yaptik.Nereye aldim bu 8.5 kiloyu bilmiyorum.Hala giydigim kotlarim var.Elbiselerimin hepsi oluyor.Son aylar cok alinirmis.Oylemi kizlar bilgi verin accuk :)
Tek korkum kilo cok alip dogumun zorlasmasi.Nasil olsa vericez.Bebekler saglikli olsun dogum kolay olsun baska birsey umurumda degil.
Hamileligin basindan beri dogum kolay olsun diye hergun yuruyorum.Artik yururken ahlayip tislamaya basladim:) Sayet bu dogum zor olsun Allah korusun.Yuruyus dogumu kolaylastirir diyen basta doktor olmak uzere ese dosta guzel seyler dusunuyorum :)
agrilar maalesefki gittikce artacak son aylar icin yasa ve gor diyorum sana :))) ama gecici hersey napalim
ben 10 kilo aldim 62 ile basladim suan 72yim kulaga bile fazla geliyor ya ben kilonun cogunu 8 aya dogru aldim.
koko ve melegim yolculuk ne zamandi sizlerin.
siz gelene kadar ben dogururum heralde. orlaarda unutmayin bizi he.
Canim benim hic unuturmuyum surekli aklimdasiniz, biz bugun saat gece 11:30 de ucaga biniyoruz ,ben ve mahir ile istanbul yolcusuyuz
cok sukur artik kafamizi dinleyip, birazda memleket havasi aliriz ins..
Kokopelli seni ist da bekliyor olucaz mahirle beraber ins firsat bulursunda gorusuruz cnm, ucak iptali konusuna cok uzuldum umarim hersey yoluna girer
Kizlar ins Tr de yine sizleri takip edebilirim, ne ile karsilasacagimi tam bilemedigim icin birsey soyleyemiyecem bu konuda..
Hepinizi cok seviyoruz ve herseyin en iyisi ve en guzeli sizler icin olmasini diliyoruz..
minnaklariniza ve kendinize cok ama cok iyi bakin optuk kocaman
peki ya carseat hazir miiii? carseat olmayinca hastane bebegi birakmiyormus. biz de bu gece arkadaslardan carseati teslim aldik, artik carseatimiz ve base'i hazir!
ben artik kilo saymaktan vazgectim. her sabah tartiliyorum, app'e giriyoruz ama kac pound aldim kac kiloya denk geliyor saymiyorum. gereksiz moralim bozuluyor. sagliksiz beslenmiyorum, topac olacaksam topac olayim napayim...
Esra o agrilarini cok iyi anlayabiliyorum, gecen haftalarda gece uykum oyle kotu olmustu ki, hic rahat pozisyon bulamayip yastigi dikip yaslanmis, oturur vaziyette uyumaya calismistim (sirtustu rahat oluyor ama sirtustu yatamiyorum diye). son bir haftadir falan agrim gectinazar:), azicik yokluyor, 100% gecmedi ama o adim atarken inleten, gece uyutmayan hali kalmadi. rahatlatan bir hareket kesfettim, gece rahatsiz olursam onu yapiveriyorum. Keske sen de seni rahatlatan bir hareket bulabilsen. Yogaya gidiyordun, yoga hocan bir sey onerebilir mi ki? Umarim gecer, azalir en azindan.
10 kilocuk ha? bayagi iyi kotarmissin kilo alma isini. ben daha yari yoldayken 7 kilo almis vaziyetteydim!!! bir de senin gibi sonlara dogru daha fazla kilo alacak olursam doguma yuvarlayarak goturecekler beni
Canim benim hic unuturmuyum surekli aklimdasiniz, biz bugun saat gece 11:30 de ucaga biniyoruz ,ben ve mahir ile istanbul yolcusuyuz
cok sukur artik kafamizi dinleyip, birazda memleket havasi aliriz ins..
Kokopelli seni ist da bekliyor olucaz mahirle beraber ins firsat bulursunda gorusuruz cnm, ucak iptali konusuna cok uzuldum umarim hersey yoluna girer
Kizlar ins Tr de yine sizleri takip edebilirim, ne ile karsilasacagimi tam bilemedigim icin birsey soyleyemiyecem bu konuda..
Hepinizi cok seviyoruz ve herseyin en iyisi ve en guzeli sizler icin olmasini diliyoruz..
minnaklariniza ve kendinize cok ama cok iyi bakin optuk kocaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?