Amerika'da Hamilelik

valla nevresimi falan bilmem de, carsafinin "fitted sheet" yani lastikli olmasi lazim. o da iste bebis kipirdadikca carsaf oradan buradan cikip bebege dolanmasin diye. o fitted sheetlerden her yerde gordum valla, marshall's da bile. ben senin yerinde olsam -az zamanin kaldi ve cabuk yoruluyorsun- gider babies'r'us tan ihtiyaclarimi alir gelirdim. hem ihtiyacin olabilecek her sey var, hem de bir dukkanda halledip cikarsin, dolasmazsin. iki dukkan gezecek halin olursa bir de carter's a git. orada yatak falan olmaz herhalde de carsaf olabilir.

bakim seti ne? su sac fircali falan seyler mi? ben sanirim bir tane saglik ve bakim seti alirim, icinde burundan sumuk cekme pompasi, tirnak makasi, derece gibi seyler olan bir sey. onlardan cok cesit var, targetta da var. amazon'dan bak, fiyati uygunsa oradan al, kapina gelsin :)

Son düzenleme:
koko sen neler almissin ya, ben hic bisey almadim. panik oldum okuyunca. yatak konusunda hic fikrim bile yok. ugrasamazsam sepetlerden alirim artik bikac ay icin.

koko sen neler almissin ya, ben hic bisey almadim. panik oldum okuyunca. yatak konusunda hic fikrim bile yok. ugrasamazsam sepetlerden alirim artik bikac ay icin.

ay yok kiz, bu dediklerimi almadim. gordum kafama yazdim alinabilecekler diye. bir bedding set aldim karyola henuz yok, onu amazon'dan aldim, cok guzel gorunuyordu dayanamadim. kalitesi bekledigim kadar iyi degildi ama idare eder cikti. verdigim fiyata iyi, o yuzden geri yollamadim. baska bir sey almisligim yok!!!

yok iyi oluyor arada panik, sen listeni paylas ben not aliyorum :) arada ben de bakiyim bu tarz seylere, hala tembellik yapiyorum.

park yatagi alirken aslinda seninde bahsettigin ince yataklari da gordum ben. o aklimizda ondan alacagiz. hatta yatagi yumusaktutmak icin carsaf gibi ortulerde mevcut.hepimiz kararsiz anladigim kadariyla. ben ordan esime aldirayim.

sen merak etme kendimize gelelim benim cirkin kizi bi saglikla kucagima alayim fotosunu eklerim buraya teyzeleri gorsun. gelsin artik o gunler.

kizlar boyle beklemesi daha zormus .hele yatagi ,bebek arabasi vs digerleri alininca insan baktikca bir an once gelsin diye bekliyor. esimde bende her gece hadi berfin diyoruz bakalim ne zaman gelcek.

yok iyi oluyor arada panik, sen listeni paylas ben not aliyorum :) arada ben de bakiyim bu tarz seylere, hala tembellik yapiyorum.

bu haftasonu labor day weekend kizlar, bizim ucus ertelenince biz de labor day weekend'in bir kismini burada geciriyor olacagiz. vurun kendinizi dukkanlara, indirimde alin ihtiyaclari!!! :)

benim alisveris tarzi galiba bak bak bak sunu alayim bunu alayim diye kur kur kur, sonra bir seferde hepsini al/internetten ismarla. bu bedding set bir "impulse buy" oldu, bu genel alisveris tarzimdan sapma oldu. :) tatilde alinacaklar listemi tamamlayayim, paylasayim, karsilikli listeleselim.

ya kiza niye cirkin diyorsun ya! guzel berfin, gelsin de beraber "awwww!" diyelim ona.

dur 40 haftasini doldursun kiz. sen tabii cok yoruldun, biktin hamilelikten. o gelecegi zamani biliyor annesi, gelecek pek yakinda. cok heyecanliiii!!! hastane cantan hazir mi kiz?

gogus kalkani da al almadiysan, son dakika alisverisi :) belki ihtiyacin olmaz ama bulunsun, gogus uclari hassas oluyormus emzirmeye baslayinca, sutyen, atlet, gecelik falan degdiremiyormussun. bunlar hem oyle temaslara engel oluyor hem sut sizmasi olursa icinde topluyor.

Ilahi koko :)) Sanki 16 yas fark var .6 yastan birseycik olmaz.Hem erkekler kadinlara gore daha cabuk yaslanmaya basliyor 5 seneye kadar arayi kapatirsiniz :)

gecelik almadim ama gogus kremi kalkani bunlari aldim onemli korkuyorum cunku. berfinin hastane cantasida tamam. aslinda bisi goturulmesede oluyormus hastane herseyi veriyormus ama ben aldiklarimi giydirmek istiyorum.

40 haftasini doldurmasin ya kizlar erken geliyor derlerya soyle ayin 15 gibi bi persembe aksami ( babasi cuma c.tesi pazar bizim rahatca yanimizda olurda ondan oyle istiyorum) gelsin

Geceleri hic yatamiyorum ben Gunduz cok sukur cok iyiyim.Gece sanki beni dovmusler gibi her yerim agriyor.En cokta bacak aram.Her donuste uyaniyorum.Bir tarafa biraz fazla yatsam acisiyla uyaniyorum.Simdi boyleyse son aylar vay halimize.

Kilo durumlariniz nasil bu arada.Ben her ay 2 kilo aliyorum. Simdiden 8.5 yaptik.Nereye aldim bu 8.5 kiloyu bilmiyorum.Hala giydigim kotlarim var.Elbiselerimin hepsi oluyor.Son aylar cok alinirmis.Oylemi kizlar bilgi verin accuk :)

Tek korkum kilo cok alip dogumun zorlasmasi.Nasil olsa vericez.Bebekler saglikli olsun dogum kolay olsun baska birsey umurumda degil.
Hamileligin basindan beri dogum kolay olsun diye hergun yuruyorum.Artik yururken ahlayip tislamaya basladim:) Sayet bu dogum zor olsun Allah korusun.Yuruyus dogumu kolaylastirir diyen basta doktor olmak uzere ese dosta guzel seyler dusunuyorum :)

agrilar maalesefki gittikce artacak son aylar icin yasa ve gor diyorum sana :))) ama gecici hersey napalim
ben 10 kilo aldim 62 ile basladim suan 72yim kulaga bile fazla geliyor ya ben kilonun cogunu 8 aya dogru aldim.

peki ya carseat hazir miiii? carseat olmayinca hastane bebegi birakmiyormus. biz de bu gece arkadaslardan carseati teslim aldik, artik carseatimiz ve base'i hazir!

ben artik kilo saymaktan vazgectim. her sabah tartiliyorum, app'e giriyoruz ama kac pound aldim kac kiloya denk geliyor saymiyorum. gereksiz moralim bozuluyor. sagliksiz beslenmiyorum, topac olacaksam topac olayim napayim...

Esra o agrilarini cok iyi anlayabiliyorum, gecen haftalarda gece uykum oyle kotu olmustu ki, hic rahat pozisyon bulamayip yastigi dikip yaslanmis, oturur vaziyette uyumaya calismistim (sirtustu rahat oluyor ama sirtustu yatamiyorum diye). son bir haftadir falan agrim gecti nazar:), azicik yokluyor, 100% gecmedi ama o adim atarken inleten, gece uyutmayan hali kalmadi. rahatlatan bir hareket kesfettim, gece rahatsiz olursam onu yapiveriyorum. Keske sen de seni rahatlatan bir hareket bulabilsen. Yogaya gidiyordun, yoga hocan bir sey onerebilir mi ki? Umarim gecer, azalir en azindan.

agrilar maalesefki gittikce artacak son aylar icin yasa ve gor diyorum sana :))) ama gecici hersey napalim
ben 10 kilo aldim 62 ile basladim suan 72yim kulaga bile fazla geliyor ya ben kilonun cogunu 8 aya dogru aldim.

10 kilocuk ha? bayagi iyi kotarmissin kilo alma isini. ben daha yari yoldayken 7 kilo almis vaziyetteydim!!! bir de senin gibi sonlara dogru daha fazla kilo alacak olursam doguma yuvarlayarak goturecekler beni

koko ve melegim yolculuk ne zamandi sizlerin.

siz gelene kadar ben dogururum heralde. orlaarda unutmayin bizi he.

Canim benim hic unuturmuyum surekli aklimdasiniz, biz bugun saat gece 11:30 de ucaga biniyoruz ,ben ve mahir ile istanbul yolcusuyuz

cok sukur artik kafamizi dinleyip, birazda memleket havasi aliriz ins..

Kokopelli seni ist da bekliyor olucaz mahirle beraber ins firsat bulursunda gorusuruz cnm, ucak iptali konusuna cok uzuldum umarim hersey yoluna girer

Kizlar ins Tr de yine sizleri takip edebilirim, ne ile karsilasacagimi tam bilemedigim icin birsey soyleyemiyecem bu konuda..
Hepinizi cok seviyoruz ve herseyin en iyisi ve en guzeli sizler icin olmasini diliyoruz..
minnaklariniza ve kendinize cok ama cok iyi bakin optuk kocaman

simdiden hayirli yolculuklar. ne mutlu sana yerinde olmak cok isterdim. hic bir sey kafana takmadan istanbulun tadini cikar benim icinde. mahire de umarim istanbul havasi iyi gelir daha cabuk buyur. melek gule gule git gule gule gel seni bekliycegiz burda :)))

carsetide hazir bebek arabasi bile alindi.berfinin bir tek bebek losyonu sampuani falan eksik. digerleri tamamlandi. bana gecelik falan alcam iste eksikler bukadar.

ben kilolu hamile kalanlardanim. 1.60 boya 62 kilo :))) kilolu hamile kalanlarin daha az kilo aldiklarini okumustum ne kadar dogru bilemem. bir ara istahsizlik vardi bende birde tasinma falan bunlarda etkilemistir heralde. birde doguma kadar 2-3 kilo daha alabilirim suan haftada yarim kilo aliyorum cunku :)))

bu arada son zamanlarda kendimi nasil cirkin hissediyorum anlatamam arkadarslar. aynaya bakasim bile gelmiyor. kilo aldikca gidik cikti suratimda bir canlilik yok bence. iyi atlattim bu hamileligi derken hersey son ayda gosteriyormus demekki.guzellesmek istiyorum ben :))0

Son düzenleme:
Canım, mahir ve sana iyi yolculuklar diliyorum.Oğluşunla mutlu ve keyifli bir tatil dilerim, keyfini çıkar oraların, bol bol fotoğraf çek.
İnşallah bizler sen döndüğünde sağlık haberlerimizle karşılayacağız seni.Öpüyoruz seni ve mahiri

Selamm kizlarr,
Sizleri ozledim:)uzun zmndir giremiyorum bikackere girip okuyum cvp yazayim diye girisimde bulundum ama sadece 1-2 sayfa okuyup like edip cikmak zorunda kaldim(
Insallah herkesler iyidir,dogum yapan yok heralde saglikla vaktinde alin bebislerinizi ins.
Biz iyiyiz cok sukur benim tosunum buyuyor gectigimiz hafta sali randevumuz vardi cok sinirim bozuldu
Asilari vardi iki bacaga birer asi vurdular dr agri kesici vermeyin gerek yok dedi,eve geldik bi sure sonra bi aglamaya basladi yavrum gozlerinden yas geldi,sag bacagi sismis ve kipkirmizi dr yanimda olsa bi kasik suda bogardim adami(
Kizim dr'yi aradi hemsire kiz cok normal ateside cikabilir advil verin demezmi,be salaklar(cok ozur diliyorum)bunu ordayken niye demiyonuz cocuga bosuna aci cektiriyonuz
Velhasilikelam doktorumuzu degistiriyoruz.
Tek sevindirici yonu o gunun,Yusufcuk 61,5 cm ve 6 kilo 800 gram olmus:)))

Bizden haberler boyle,son sayfada gordum Koko ve Melegim Tr'ye tatile gidiyorsunuz heralde hayirli yolculuklar diliyorum size.
Bizim icinde bol bol gezin yiyin icin olur mu:))

Bir yazi buldum sizlerle paylasmak istedim canim arkadaslarim:))

FARKLI VİRÜSÖZELLİKLİ VİRÜSARKADAŞLARIM VİRÜSVAR VİRÜSBENİM !

Her derde deva arkadaşlarım!

Neden hepsi birbirinden bu kadar farklı benim arkadaşlarımın?

Neden bazıları marjinal hatta?

Biri arkadaşımsa diğeriyle nasıl anlaşabiliyorum?

Neden kimse anlayamıyor?

Galiba onların hepsi içimdeki çok farklı “ben”leri gün ışığına çıkarıyor da ondan.

Biriyle uslu, kibar oluyorum.

Diğeriyle şakalar yapıyorum.

Biriyle oturup ciddi ciddi konuşuyorum.

Diğeriyle saçma sapan şeylere kıkırdıyorum

Biriyle oturup çay içiyorum.

Diğeriyle dans ediyorum.

Birinin derdini dinleyip öğüt veriyorum.

Diğerinin bana verdiği öğütleri dinliyorum.

Hepsi bir bulmacanın parçaları sanki, tamamlayınca ortaya bir hazine çıkıyor.

Arkadaş hazinesi!

Beni bazen benden daha iyi anlayan, iyi günümde, kötü gönümde beni yalnız bırakmayan arkadaşlarım...

Hepsi farklı günlerde aldığım rengarenk anti-depresanlarım sanki.

Mehmet Öz’den yeni bir şey daha öğrendim. Arkadaşlar sağlık için de faydalıymış.

Şaka değil! F vitamini diyor Mehmet Öz arkadaşlar için.

(F “Friends”den geliyor.)

F vitaminin sağlığımıza faydaları say say bitmiyormuş...

Yapılan araştırmalara göre güçlü sosyal iletişim içerisinde olanlarda depresyona girme ve ölümcül krizlerin oluşma riski azalıyormuş.

Düzenli F vitamini kullanmak sizi gerçek yaşınızdan 30 yaş daha genç hâle getirebiliyormuş.

Dostluğun sıcaklığı stresi azaltıyor, gergin olduğunuz zamanlarda bile kan damarlarınızda pıhtılaşma ve kalp krizi geçirme riskiniz yüzde 50 azalıyormuş.

Yaşasın!! Bilmeden yıllardır ne çok vitamin depolamışım vücudumda.

Neymiş, arkadaşlara çok önem vermeye, mümkün olduğunca çok bağlantıda kalmaya, beraber her şeyin komik bir tarafını bulmaya devam....

Gülerken ağzımızı kocaman açmayı da unutmuyoruz, uçuşan bütün F vitaminlerini yutuyoruz (!)

İyi ki varsınız!

iyi yolculuklar melegim!!!

biz de pazar sabahi 7:30da yola cikiyoruz, 5 saat ny, 9:30 saat istanbul, ucakta belimiz burkumuz tutulacak kesin! sen mahir'le bu kadar uzun yol gitmedigin icin sanslisin.

istanbul'da gorusuruz insallah seninle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…