- 28 Aralık 2007
- 1.257
- 1
- 116
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #2.901
Oh çok şükür, bak dedim sana o ağır abi, uyku modunda takılıyor işte:)) doğunca da öyle uyursa hep ne güzel rahat edersin. Bizim zilli uyku uyumayıp böyle hareket ediyorsa asıl işte o zaman ben yandım! magnezyumu bırakıyorsun ha, ee ben daha doktora soracaktım:)) alayım mı diye:)) reklamlar bitti! Doktorun dediği gibi sen kafana taktığın zaman iki haftada bir ziyaret et, ocak anneleri topiğinde kalp ultrasonu yaptırıyorlar duydum ben de ama bana daha birşey diyen olmadı.
Vize için annem bir danışmanlık şirketi ile görüşüyor, abim falan ingilizce için yardımcı olur ama o herşeyi orası yapsın uğraşmayalım diyor.Onlar davetiye örneği falan hazırlıyorlarmış, sana yollarlar sen adres ve bilgilerinle bize dönersin diyor.Sen burdan yardımcı olamayacaksan orda da yardım etcek birileri yoksa danışmana başvurabilirler.
iyi haftasonlar herkese,
turkiye'ye gideceklere iyi yolculuklar. koko senin yol baya uzunmus, ucakta (thy) en son bindigimde internet vardi ama bu kadar mi dandik olur :) gelistirdilerse zaman gecer biraz. crazymom gecmis olsun bebise, ben de su asilardan cok korkuyorum. yazi da hosmus bu arada.
Selam kizlar nasilsiniz?
Size bisey sorman lazim benim ya.. Bugunfen beri yururken sol ayagimi basarken ya da kaldirirken sol tarafimda batma hissefiyorum. Kasik tarafimda.. Tahminim normal bisey sma merak ettim gecer dimi
Ztar kasık ağrıları normaldir bence de, leke ve kanama olmadığı sürece.Umarım geçer, ama devam ederse doktoruna sor tabiki.
Silgicim tatlıyı yiyince hareketleniyor değil mi sıpalar:)) erkek adam o ağır başlı olacak işte, herşeye oynayıp zıplamıyor. Bizimki sabah benimle kalkıyor,anlıyorum uyanma zamanını falan.diyorum heralde uyuyor...bir uyandı mı durmuyor:) en çok arabada hareketli, tam kemerin göbeğimden geçtiği yerde,kemer mi sıkıyor falan diye elimle gevşetmeye çalışıyorum:)) acaba gezmeye meraklı mı olacak diyorum.İş yerinde artık yorulmaya başladım canım, ama hep şükür ediyorum rahat geçirdim bu zamana kadar yoksa böyle çalışamazdım.işyerinde yeni bir hamile arkadaş var, kız işe gelemiyor, mide bulantısı,kusmaktan çalışamıyor.Çok üzüldüm ve aklıma sen geldin, ah dedim silgi de demek bunları çekiyormuşBen de aniden bel ağrıları oluyor, artık eğilip kalkarken cidden zorlanıyorum.Bu arada hep bacaklardan çatlayacam diye korkuyordum iç bacak kısımlarında çatlamalar var, önce kırmızı ince çizgiler halindeydi şimdi çatlağa dönüştü göbekte ve göğüslerde daha birşey yok. Çok uzun ayakta kalıyorum onun da etkisi oldu mu bilemiyorum.Zaten bacaklarımı hiç beğenmezdim şimdi tam oldu! Artık kendimden geçtim kız güzel olsun onu giydirir süsleriz:)) hahaa
masallah diyim once kizina:) eva bebis dans filan ediyo icerde galiba, annesi de yerinde durmuyor tabii, alisti yavrum harekete :) dogunca da aksiyon ister, artik bol bol gezdiriceksiniz. zaten eva aklima geldikce, benimki niye ziplamiyor diye dusunmuyo degilim, tam agir abii yaa. arada tik tik ediyo susuyo sonra. bir de cok yorulup, sonra sakin sakin oturunca daha bir hareket ediyor.
evet su zamana kadar iyi geldin, bundan sonra daha cabuk yorulman normal bence. ben hep halsizdim ama artik iyice artti. canan gibi son aylarda uyurum artik ki o halde nasil pc basinda edit yapicam bilmiyorum. biraz daha calisip, sonra izne cikarsin sen de muhtemelen. cok zordu bulantilari agir yasadigim donem, Allah kimseye yasatmasin diyorum. bulanti ve tarif edemedigim baska seyler de oluyordu. evin kapisi acik onunde oturuyodum fenalastigim zaman. kabus gibiydi ya ah ah anlatsam roman olur :))) hala devam ediyor ama hafifledi tabii ki. sanirim doguma kadar cekicem, bazen de omur boyu bulanicakmis gibi hissediyorum :)
benim de dizin arka kisminda 2 cizgi halinde catlak olusmus. bir de bugun farkettim kalca kisminda yanlarda beyaz beyaz bikac catlak izi. acaba o bolgeleri ihmal mi ediyoruz, ben kremlerken oralari hep unutuyorum cunku. fedakar anne ya:) kendinden gecmezsin, dogumu bir atlat saglikla kendine de bakmaya baslarsin yavas yavas :) evayla suslu suslu gezersiniz :)
bende de ani bir kilo artisi basladi. 63-64 arasinda gidip geliyordum. bu sabah bir baktim 65 olmusum resmengobek kocaman zaten, yumurta gibi firliyor. 70'le kapatsam iyidir.
Canancım, daha şimdi duş alırken göbeğime baktım, tüyler artmış.Hamilelikte ve özellikle kız bebeklerde tüyler azalırmış güya nerde bende göbek ve bacaklarda kıl arttı.Bacaklarımı alırken zaten zorlanıyorum. Kıl yumağı yapacak beni EVAEva zaten hep erkek bebek belirtileri verdi, ama ultrasonda direkt kız dediler.Yoksa zaten senaryolar kurmuştum bir ara:)) doğumda o şoku yaşamak fena!
Bakalım bizleri nasıl günler bekliyor.İnşallah sağlıkla gelsinler de yorulmak koşturmak olsun derdimiz.
Elif Berfin de inşallah sağlıkla aramıza katılacak, o zaman halsiz günlerin geride kalacak inşallah. Şimdi uyu zaten sonra uyku yokmuş:))
bebegimi gordum cok sukur iyiymis hersey, uyuyordu ultrasonda uykucu :) rahatladim cok.. hareketlerini sordum cok uyurlar 40-45'. sonra biraz hareket eder tekrar uyurlarmis, hissedemezsin su an normal dedi. onun disinda bilgisayari sordum, kucakta zararliymis. masada sorun olmazmis. cok alder kucagima ins sorun olmaz. yatis pozisyonu son 6 haftada onemliymis. su an farketmezmis. bir de bana kalp ultrasonu recete etti, hastaneden randevu alip onu yaptiricam. rutin biseymis, sizden istediler mi bunu? cok endiseliysen 2 haftada bir gel dedi, oyle gidicem aortic. esra seni nst'ye baglamaya basladilar mi? 28 den sonra ona da baslaniyormus galiba.
favori ilacim magnezyumu birakacakmisim, gerek yokmus. kanama ve erken dogum riskinde oneriyoruz dedi. yani artik size de tavsiye edemiycem :)
cok dusunme, normal hayata devam dedi.. bu kadar simdilik, ins hepimiz guzelce geciririz hamileligi. dogumu yaklasanlara da Allah kolayliklar versin.
Demin ipadde kastira kastira yazdigim cevaplar ucup gitti, tekrardan yazayim, bilgisayar basinda daha rahat :) ipad de deminki mesajdaki "yolculuk uzundu"yu yolculuk üzüntü yapmis, yok üzüntü falan, keyifler yerinde :)
Bizde de vardi internet ama aynen cok dandik, ugrasmadik yol boyu film milm izledim, arada sizdim. Ucagin en arkasindan almistik koltuklari, arada kalktim bacak esnettim, tuvalete gidisler rahat oldu :)
Esra da soylemis, seninki bizim agridan sanirim. Bende bayagi erken haftalarda baslamisti birden. O zamandan beri cekiyorum, arada azaliyor arada artiyor bir garip. Pantolon giymek icin falan bir bacagini kaldirdiginda feci agriyor degil mi iki bacak arasi, kasik? Esra'ya da bana da normal dediler hep. Ben bazi hareketler yaparak biraz rahatlatabiliyorum, sen de seni rahatlatan bir hareket bulabilirsin belki. Benim ebe adet sancisi gibi sancilari soruyor her seferinde, onun disindakiler sorun degilmis. Gecmis olsun.
E sen butun gun ayakta oluyorsun, arabada oturdugun zaman kiz da bir rahat ediyordur. Benimki de uzaninca daha cok hareket ediyor, biz dinlenirken onlar cosuyor. Jetlag oldu yavrucagiz, sabahin besinde bir dondu bir kipirdadi n'oluyor ya dedim :)
Sen bacaklarinda varise dikkat et marlin, cok ayakta duruyorsun. O kirmizi-mor damarlar hamilelikte artiyormus ama bu "bulge" eden deride putur putur cikmaya baslayan damarlar artik ciddi varis. Evdeyken bacaklari yukseltip yat. Arada bilekten dize dogru ovalama hareketi yap, dusta diz altina soguk su tut, damarlara yardimci ol.
Ben sizin bu yazdiklarinizi okuyunca cok guluyorum kizlar, biri 65 olmusum diyediyor, digerleri ellilerden bahsediyor. Sabah tartildim 71 ciktim ahahahah. Topik topaci olmayi kabullenmistim, topik ayucugu olacagim bu gidisle sizin yaninizda. Boyum 170, ama boy da bir yerden sonra kiloyu kaldirmiyor :)) Turkiye'ye geldim bir de, ye ye kilo al simdi. Amaaan, saldim cayira mevlam kayira, emzire emzire yakacagim yaglari!
Benim tuylerim azaldi ve kiz oldugu amniyo ile kesin Marlin, bilemiyorum artikBacaklarimda daha seyrek ve daha gec cikiyor tuyler, oh canima minnet. Ama be gobek sekli, ultrason ve amniyo disindaki seylere guvenmiyorum cinsiyet tahmini konusunda. Hormonal seyler ve bizim hormonlar cogunlukla bebegin cinsiyetinden bagimsiz.
Oh seninle ben de rahatladim. Agir abi'yi rahat birak uyusun :))
Bebisin ismi Eren olarak kesinlesti mi simdi??
Benden kalp ultrasonu hic istemediler, lafi gecmedi hic. Berfin'e bir kalp taramasi yapmislardi ama ozel bir durumdu sanki o, degil mi Canan? Senin doktorun rutin uygulamasi farkli demek ki. Bende ayrintilida uzun uzun bakti kalbe, odaciklari teker teker kontrol etti, kalp ile ilgili tek inceleme o oldu.
Sizler kirkici uykunuzdayken biz de gune yeni basliyoruz. Bugun biraz bogaza dogru gidelim diyoruz. Bir ara da melegim'i arayacagim, o benden cok once varmistir. Bakalim neler yapiyorlar Mahirle. Sevgiler hepinize!
bebegimi gordum cok sukur iyiymis hersey, uyuyordu ultrasonda uykucu :) rahatladim cok.. hareketlerini sordum cok uyurlar 40-45'. sonra biraz hareket eder tekrar uyurlarmis, hissedemezsin su an normal dedi. onun disinda bilgisayari sordum, kucakta zararliymis. masada sorun olmazmis. cok alder kucagima ins sorun olmaz. yatis pozisyonu son 6 haftada onemliymis. su an farketmezmis. bir de bana kalp ultrasonu recete etti, hastaneden randevu alip onu yaptiricam. rutin biseymis, sizden istediler mi bunu? cok endiseliysen 2 haftada bir gel dedi, oyle gidicem aortic. esra seni nst'ye baglamaya basladilar mi? 28 den sonra ona da baslaniyormus galiba.
favori ilacim magnezyumu birakacakmisim, gerek yokmus. kanama ve erken dogum riskinde oneriyoruz dedi. yani artik size de tavsiye edemiycem :)
cok dusunme, normal hayata devam dedi.. bu kadar simdilik, ins hepimiz guzelce geciririz hamileligi. dogumu yaklasanlara da Allah kolayliklar versin.
Canancım, daha şimdi duş alırken göbeğime baktım, tüyler artmış.Hamilelikte ve özellikle kız bebeklerde tüyler azalırmış güya nerde bende göbek ve bacaklarda kıl arttı.Bacaklarımı alırken zaten zorlanıyorum. Kıl yumağı yapacak beni EVAEva zaten hep erkek bebek belirtileri verdi, ama ultrasonda direkt kız dediler.Yoksa zaten senaryolar kurmuştum bir ara:)) doğumda o şoku yaşamak fena!
Bakalım bizleri nasıl günler bekliyor.İnşallah sağlıkla gelsinler de yorulmak koşturmak olsun derdimiz.
Elif Berfin de inşallah sağlıkla aramıza katılacak, o zaman halsiz günlerin geride kalacak inşallah. Şimdi uyu zaten sonra uyku yokmuş:))
20 haftada yapilan genel ultrason sonucuna gore bizi kalp doktoruna yonlendirdiler. ama sistemsel degisiklik olabilir. silgicim kafaya takma bebeginin herseyine baktir.
sagol canancim, evet taktikca negatifleri cekiyoruz galiba. doktorda dusunme kotu seyler deyip durdu dun. ama ilk cocuk ve tecrubesiz olunca insan herseyden endiseleniyor iste. Allah koruyodur bebeklerimizi, biraz rahat birakmak lazim dedigin gibi. isim hala kesin degil ama en cok eren sindi icimize, arada emir mi diye de dusunuyoruz. berk icin tikican diyor herkes, erkek kardesimde "abla eger berk koyacaksaniz adini, hemen turkiye'ye geliyorsunuz ve bebegi ozel bir universiteye kaydediyoruzz" diye takildi, okudugu okulda cogu isim berk'le basliyormus :))bebekleri biz rahat birakmiyoruz. yoksa onlar misil misil uyuyarak buyumeye devam ediyorlar. su hamilelik sureci cok sancili bir surec. simdi benim kafamda da bi dogursam sagligi yerinde olsa diye sikintimiz var. bitmeyecek bu takintilarimiz. annesi erencige kocaman bir masallahhh (eren di demi ismi yanlis hatirlamiyorum)
marlincim cocuk bir tiki oldu bir agir abi, kimlik bunalimi yasiycak :) su kil-tuy olaylari gercekten cok sinir, ben de artik mucadeleye basladim. ilerledikce kendimiz almamiz zorlasicak, napicaz bilmiyorum.
canan benim sorulara pek cevap vermiyor neden bilmiyorum, artik pes ediyorum ve sormuyorum birsey :))
kokoo ohh ne guzel istanbul'dasin ya, rahat rahat gitmenize sevindim. turkiye=yemekler, sevdiklerimizden sonra en cok onlari ozluyoruz galiba :) bol bol ye, afiyet olsunn sana ve derya bebege :) doktor rutin dedi, tek bir test kaldi onu da yapalim sonra da seker yuklemesi dedi.
yaz vakit buldukca, bebege ve kendine cokk iyi bak!! istanbul'a selamlar :)
sagol canancim, evet taktikca negatifleri cekiyoruz galiba. doktorda dusunme kotu seyler deyip durdu dun. ama ilk cocuk ve tecrubesiz olunca insan herseyden endiseleniyor iste. Allah koruyodur bebeklerimizi, biraz rahat birakmak lazim dedigin gibi. isim hala kesin degil ama en cok eren sindi icimize, arada emir mi diye de dusunuyoruz. berk icin tikican diyor herkes, erkek kardesimde "abla eger berk koyacaksaniz adini, hemen turkiye'ye geliyorsunuz ve bebegi ozel bir universiteye kaydediyoruzz" diye takildi, okudugu okulda cogu isim berk'le basliyormus :))
haftaya sali gunu icin randevu aldim bir cardiologistten. ins sorun cikmaz.
sana dogum icin hangi tarihi verdiler ve ne tur dogum yapacagin belli mi peki?
marlincim cocuk bir tiki oldu bir agir abi, kimlik bunalimi yasiycak :) su kil-tuy olaylari gercekten cok sinir, ben de artik mucadeleye basladim. ilerledikce kendimiz almamiz zorlasicak, napicaz bilmiyorum.
canan benim sorulara pek cevap vermiyor neden bilmiyorum, artik pes ediyorum ve sormuyorum birsey :))
selam kizlar nasilsiniz bakim
simdi birsey yazicam size ama silgi dicekki bu kizda olmus takikgillerden
yahu ben bir ara cok sistigimi hissettim.. hatta gobegimde cikio gibiydi.. neyse bir rahatsizligim vardi karnimda yuzustu yatarken falan.. simdi daha inceldim gibime geliyor.. sanki gobegimde geri indi.. kuculdu.. onceden elleyince sag ya da sol bir tarafimi daha sis hissederdim o da yok.. yahu bu bircogunuza komik gelebilir de bu nedir fikri olan var mi
beklenen dogum tarihimiz 28 eylul. valla kimse bisi demedi. yeni doktorumuza ilk gittigimiz gun hemsire epidural isteyip istemedigimizi ve bebegi emzirmeyi dusunup dusunmedigimizi sordu. sanirim normal olcak. kontrollerde de biseye baktiklari yok. bebegin kalp atisi dinleniyor birde gobegimden olcum aliniyor. bende mi sans yok anlamadim gitti ama belkide burdaki sistem boyle hic bir sey yapilmiyor. ben acikcasi esimede soyledim bence bebek hareketli olduktan sonra hic kontrole gitmeye gerek yok sancim geldigimde giderim. dogururum.
silgicim cok alintili yapiyorsun ya ben kacirabiliyorum kafam bir dunyaaa daha once ne sorduysan tekrar yazarsan cvp veririm. kisisel bi sey yok bundan emin ol zaten nasil olabilirki demi. hepimiz bisiler ogrenmek veya paylasmak icin burdayiz. kirilmaca olmasin. erkek annesi uzme beni :))))
kalp kontrolune hic takilma sakin olurmu. bebegini tekrar gorceksin bunu dusun. ben kalp kontrolleri sayesinde berfini gormustum. o gunden sonra bir daha hic gormedik. hemen hemen 9 haftadir gormedim yani. tadini cikar.
Gaz o :)) Daha dur.Ben 20 haftaliktim ayva gobegim vardi :) Sabah kalkiyordum inmis yatmadan once kocaman olmus.
ayyy alingan guzel hamilecigim alinganlik yapma gecmise donuyorum ne sorduysan tek tek cvp veriyorum. okadar halsizim ki gozden kacirabiliyorum. kafam bi dunya yoksa kisisel bisiler olabilirmi yaa. gecmise onuyorum hemen.
guzeller guzeli alingan annecik seni boyle diyerek beni uzme olurmu :)))
Silgi cim nispet yapar gibi olmasin benim de tuyler bir azaldi bir azaldi :) Allah seni inandirsin :) yok denecek kadar az :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?