- Konu Sahibi citaknuray
-
- #3.061
mertcim benim kiiznda hareketlerinde bu gune kadar artma var gibime geliyordu bugun biraz azaldi gibi. masallah diyelim. hareketli olsun annesi.biyerde toplanma ve sertlik oluyor ben poposunu dayadi yine diyorum ama bilemiyroum tabi..zaten 35-36. haftadan sonra daha bi degisiyor bence hersey. . cikinti seklinde ya naisl tarif edilir bilemedim ama sivri cikintilarim oluyor elimle ovusturuyorum hemen cok ozliycem bunlari(korkma korkulcak bisey yok. eylul annelerinde de herkes bu tarz yazilar yaziyrlar.bu gunlerde bizim yapmamiz gereken hareketlerini iyi takip etmek. gerisi Allaha emanet yapcak bisi yok.senin bebek belki dogum pozisyonunu almaya ugrasiyordur. daha kaburgalarina vurcak, hickirigini hissedebiliyormusun. bir yazi okudum elinizde kitap varsa tekmesiyle onu bile dusurebilir diye. gecen elimde bardakta icinde buz olan su vardi. karnima dayamisim ben farkinda degidlim. benimki bi tekmeledi :) bardak baya baya yerinden oynadi.
Silgi teyzesii yer lara'yi:)))
Melegim bebisin guzelce iiylessin de rahat rahat gezin en kisa zamanda.
Esracim o kadar agriyor mu ya, cok gecmis olsun. Benim de yeni basladi sislikler ve bacaklarim sirtim agriyor. Olsun az kaldi, biraz daha sabir..
Mertt ben de cok methini duydum hastanenin, bakalim ins. İyi olur. Senin tecrubelerini paylasmani bekliycem, burayi unutma dogumdan sonra:)
Silgi teyzesii yer lara'yi:)))
Melegim bebisin guzelce iiylessin de rahat rahat gezin en kisa zamanda.
Esracim o kadar agriyor mu ya, cok gecmis olsun. Benim de yeni basladi sislikler ve bacaklarim sirtim agriyor. Olsun az kaldi, biraz daha sabir..
Mertt ben de cok methini duydum hastanenin, bakalim ins. İyi olur. Senin tecrubelerini paylasmani bekliycem, burayi unutma dogumdan sonra:)
Hem nasil silgicim.geceleri agri krampla uyaniyorum.Aglatiyor resmen.Doktora iki kere sordum normal dedi.Dedigin gibi sabir.iyi olsunlar yeter.
Oy Masallah kizinin guclu tekmesine canancim:)tesekkuler cvbin icinde..aynen tarifin gibi resmen karnimin bir sag tarafi bir sol tarafi sivrilip duruyor ve aciyor resmen karnim:) Hickiriklarinida hisediyorum evet cnm..gecen hafta cok siklikla hickiriyodu hatta bu hafta ole pek hissetmedim ama yine var:) Gecen hafta hastanede kontrolumuz vardi cnm orda coksukur bebegin basi asagida dogum pozisyonuna girmis demislerdi zaten cnm...
Senden 35 yada 36.haftanda vajinadan kultur alinmismiydi cnm.Alindiysa sonucun nasildi.ins iyidir..bnm gecen hafta aldi dr ama sonucumu ogrenemedim henuz cunku dr tr ye gitti ve sanirim carsambaya geliyor bnm randevuda persembeye bakalim...
Selam kizlaaaarrr!
Ben medeniyete dondum. En son yazdigimda ayagim alcida, tatil planlarim yatmis gibiydi. Sonra baktim bu ayagim cok kotu agrimiyor, amaan dedim. Cikardik alciyi, ayak bilegim bandajla sarili, seke seke de olsa gittim tatile. Son bir haftadir Gocek koylarinda yelkendeydik. Ayagim ve de gobegim yuzunden misafir sanatci gibiydim teknede ama diger 4 kisi (esimin arkadaslari) bildigin yelken yaptilar. Bol bol denize girdim koylarda, cok guzel oldu, 1 yildir bekledigimize degdi. Ayagim giderek iyilesti, o yuzden hep iyi ki ayak yuzunden iptal etmemisiz geziyi dedik. Gerci tatilin daha ilk gunu demirledigimiz bir koydaki restoranin sacma sapan basamagindan kayip bir de obur ayagimin bilegini burktum ama o ilki kadar kotu degildi. Simdi iki ayak bilegim de azicik agriyor, yururken zorlanmasam da ani hareketler yapmamaya calisiyorum. Esra'cim, agrilarindan geceler sana cekilmez olmus, son birkac gecedir ben de oyleyim. Benim agrilar gidip geliyor, yine geldi. Bebek icin sola yatiyorum ama sola yatinca kalcam oyle kotu oluyor ki, sirt ustu yattigimda daha rahat. Kayinvalideme soracagim bu sirtustu yatma isini, cok kotu degilse oyle yatacagim valla.
Teknede ilk gunumuzde bizim derya kuzusu hic hareket etmedi, biraz endiselendim ama o da o sallantiyi hissettigi icin sakinlesti galiba. Diger gunler bazen az bazen cok yokladi hep. Artik baktigimda derimin uzerinden gorebiliyorum hareketleri tekmeleri, hatta dar kiyafetlerin uzerinden bile. Bu sabah kayinvalidemin portatif ultrason aletiyle baktik, her sey yolunda gorunuyordu, basi sag yukarda, ayaklari sol asagida yatmisti. Makine portatif ve eskice oldugu icin bizim hastanedekiler gibi net anlasilmiyor neyin ne oldugunu (ben onlari gordugumde su ayagi su kolu diyebiliyordum ama bunda babaannesi soyleyince anca ayirdedebildim). Ama basini olctuk, kalbinin atisini gorduk, bacak kemigini olctuk, bakindik. Skype'tan anneme de gosterdiler, o yuzden sovun cogunu ben izleyemedim, aile boyu izlediler benim disimdakiler.
1 hafta kayinvalidelerdeyiz, deniz kiyisi burasi, yine denizli gunler devam ediyor yani. Melegim mahir efendi'nin pipisi ne zaman iyilesir acaba? Ben 22sinde istanbul'a geliyorum, 5 gunum var, birinde seninle bulusmayi planliyorum, ortakoy'de kumpir yiyelim kizlar icin, ben mahir'i de isirayim azicik. Telefonun var, 22sine yakin arayacagim seni, aklinda bulunsun bana gun ayir :)
Yazdiklariniza soyle bir goz attim, hamilelik sikayetleri disinda herkes ve bebisler iyi gorunuyor, muayeneler olmus daha doguran olmamis. Aramiza yeni arkadaslar gelmis, hosgelmisler. Bir firsatini bulunca onlari da ekleyeyim listemize, guncelleyelim listeyi. Vakit buldukca onceden yazilanlara cevap veririm. Esra guzel gobisini koyup bizi catlatti yine, esim makineden fotograflari aktarsin bir tatil gobisi paylasacagim soz sana Esra :) Ben facebook kullanmiyorum, google plus kullanan varsa oradan paylasabilirim yuzlu gozlu fotograflari ve bebis geldikten sonra onunkileri.
Gorusmek uzere, artik internetim bilgisayarim onumde, daha sık yazarim. Saat farki yuzunden muhabbetinize ortak olamam ama herhalde. Melegimle yazisiriz anca.
Ben eklerim seni melegim bana da ver :))) Yahuu silgiyle marlinin ismini bile bilmoyom.Lara ya artik silgi teyzenle marlin teyzen derim :))))))
Kizlae Selammm..
Esintos hosgeldin...
Marlin calisiyosun sanirim ekim sonuna kadarda calismak istiyosun ins istedigin tarihe kadar rahat olursun rahatlikla calisabilirsin cnm..Yeni cicilerinizde hayirli olsun..
Melegim ve Esra benide ekleyin kizlar..Facede gorebilelim birbirimizi:) Ozelden ismimi gonderim...
Anladim o zmn Ulas bey mi yoksa dr un ,,isim yazdim ama Dr isim yazmamizin bi sakincasi yok heralde dimi? Demek dogum yapicagimiz hastanelerimiz ayni ne guzel:)
Kismetse ins has.ilgili ben tecrubelerimi sana aktariabilirim:) Dogum senden once olucagi icin:) Cok ovuyorlar zaten hastaneyi her yonden..ins cok memnun kaliriz bizlerde her yonuyle
Bu iletiyi 5 gun once yazmissin belkide simdi dogumun olmustur..Allahim sag salim bir avazda kurtarsin seni ins cnm..Dua ettim sana suan
Cati kemiklerim agriyor demissin ya peki bebisin hareketleri nasil?bnm son 2 gundur cok farkli sanki..o yuzden soruyorum..nasil tarif etsem boyle tekmelerden ziyade kasilip bir yere toplanir gibi surekli..ve bu kasilma 2 gundur surekli oluyor..bugun biraz daha artti valla tirstim ,korkmaya basladim resmen ..Aksi gibi Dr umuzda acilen tr ye gitmis bu hafta kontrole gidememis olduk ve haftaya persembe gidicez daha..Acaba nts ye girseydim bu kasilmalarla ordada belli olurmuydu yoksa bunlar normal hareketleri mi bilemedimTecrubeli arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum..Canancim sende benden ondesin bu haftalarda nasil oluyor hareketleri bebislerin cnm ya? Birde son zamanlarda yerleri daraldigi icin hareketleri azalir yaziyor bi cok yerde ama ben sanki son zmnlarda hareketlerinde tam tersi artis hissediyorum gibi..bu normaalmi acaba?
Tkr dan geçmiş olsun valla sevimdim ses vermene bende seni merak ettim hatta aramayıda dusunuyordum ama sonra dedim tatilde şimdi rahatsız etmiyim keyif anını bozmayım dedimm..
Ayın 22 inden sonra herhalde oglum turp gibi olur cnm ve bende seninle görüsme anını dort gozle bekliyor ve arzuluyorum..dediğin gibi ortakoyde kumpir yeriz kızlar içinde ...Sağlıcakla kal inş , derya kuzuna ve eşine slm yolluyoruz iyi tatiler ve iyi eğlenceler dileriz optuk
Silgi cim benim oralara bir agrilar kramplar giriyorki geceleri agliyarak uyaniyorum.Sistilerde. Gerci sismeyen yerim kalmadi :))) bunada sukur.
Ben işteyken sohbet koyulaşmış, hep kaçırıyorum yahuneyse son aylarda zaten evde olacağım için telafi ederim:)) Meleğim, silgi ekleyelim birbirimizi, ayy gizem de ortadan kalkar:))
Zaten bebek doğduğunda burdan zor fotoğraf paylaşırım, eşim daha pimpirikli bu konularda. Hem nazar hesabı hem de olan var olmayan var,herşeyi çok yayınlama der. Ama insan sevdiği ve sürekli paylaşımda bulunduğu insanlarla sevincini,heyecanını, sıkıntısını herşeyini paylaşmak istiyor.
Bu arada epidural olayı nasıl? bazıları iyi değil diyor bazıları o sancıya dayanamazsın al tabiki diyor.
Rahatsizlik ne demek canim, ara istediginde (esimde oluyor telefon bazen onun sesini duymaya hazirlikli ol). Gecen hafta cogunlukla sarji bitmesin diye kapali tuttuk ama artik medeniyetteyiz :))
Oh, tamam o zaman, ortakoy'de bogaz havasi ve kumpir. Dikkat edeyim de bir bilek daha burkup immobil kalmayayim!!!
Canancım zaten sizler adına orda buluncaz birazda çünkü kumpiri sen cok zikrettin bizde yerine getirelim dedik gerci bende uzun zamandır yemiyordum yani dunden razıyım gibi olucak :))aslında vesile oldun bakalım yerken herbirinizin kulaklarını çok cınlatırız kesin
Esranında midye tavasını unutmus değilim onuda ins yerine getircem seve seve :))
bana yemek deyin yerim valla dunyayı ehuehuehu
Biz bahane, kumpir şahane! Oh şimdiden afiyet olsun, ama fotoğraf falan da çekin,bizde ağzımızın suyu akarak bakalım:))
Bugün alışverişteydik, birkaç şey aldık Eva'ya ama tamamlayamadan ben fenalaştımİlk defa gözüm karardı, sanırım tansiyonum düştü, bayılmak üzereydim bir yere oturttu eşim, birileri geldi, su getirdiler, şekerli birşeyler verdiler.Göz kararması ve bulanık görme gibi ayrıca hafif bir bulantı.10-15 dk.beni perişan etti ama sonra çok şükür düzeldim.Sanırım bu aylar normaldir bunlar diye düşündüm, umarım bir daha olmaz.Ben pek dinlenmiyorum, 6 gündür çalışıyordum bugün izinliydim, izin günümde de yine çıkıp dışarıda alışveriş falan dolanıyorum.Zaten düzeldim saatlerce yine dolandım,eve geldim ev berbat biraz toparlamaya çalıştım eşim sağolsun hep yardım ediyor ama ben öyle yatıp keyif yapamıyorum.Kurtluyum yahu ) Ama arayacağım bugünleri değil mi annişler )
Sagol cnm,ye valla afiyet olsun simdiden.mahiri op benim icinnnn
Biz bahane, kumpir şahane! Oh şimdiden afiyet olsun, ama fotoğraf falan da çekin,bizde ağzımızın suyu akarak bakalım:))
Bugün alışverişteydik, birkaç şey aldık Eva'ya ama tamamlayamadan ben fenalaştımİlk defa gözüm karardı, sanırım tansiyonum düştü, bayılmak üzereydim bir yere oturttu eşim, birileri geldi, su getirdiler, şekerli birşeyler verdiler.Göz kararması ve bulanık görme gibi ayrıca hafif bir bulantı.10-15 dk.beni perişan etti ama sonra çok şükür düzeldim.Sanırım bu aylar normaldir bunlar diye düşündüm, umarım bir daha olmaz.Ben pek dinlenmiyorum, 6 gündür çalışıyordum bugün izinliydim, izin günümde de yine çıkıp dışarıda alışveriş falan dolanıyorum.Zaten düzeldim saatlerce yine dolandım,eve geldim ev berbat biraz toparlamaya çalıştım eşim sağolsun hep yardım ediyor ama ben öyle yatıp keyif yapamıyorum.Kurtluyum yahu ) Ama arayacağım bugünleri değil mi annişler )
Sağol Canancım, haklısın artık dinlenme vaktiBakın kızlar şu minnoşlara, bana Lara'yı anımsattı...Esra siyahlı kokoşa bakar mısın, gördükçe aklıma sen geldin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?