Amerika'da Hamilelik

Ekim 1 de randevum var tekrar konusacam Cana cim.Agrilarla bas ediyorumda gece uykumdan kaldiran kramplar cok fena.

Cok gecmis olsun Marlin cim. O kurtlardan bende de var malesef.Oturamiyorum yarim saat bir yerde.En azindan ben erkenden uyuyorum.Sen isinden dolayi onuda yapamiyorsun.O yuzden firsat buldugun her zaman uzan dinlen.
Bizde gecen hafta New York JFK havaalanina gitmistik arkadaslari karsilamaya.Uzerimde ince bir hirka vardi.Arabayi park ettik iceriye dogru yuruken birden guclu bir sekilde hava esti.Birazda soguktu.Icim titredi.(Gelmeden oncede bir turk restaurantina gittik.Tavuk yedim).Ben usuyunce esim uzerindekini verdi.Birden dislerim tikir tikir birbirine vurmaya basladi.Yuruyemedim.Zor bela iceri girdik.Oturdum bir yere uzerimde iki hirka var ama mumkun degil dislerimin birbirine vurmasini titrememi kontrol altina alamiyorum.Tam 10 dakika surdu.Sonra cok afedersiniz hamilelik boyunca ilk defa istifra ettim.Hem de 3 defa arka arkaya.Tavuktan zehirlendim desem esime birsey olmadi.Cokmu usudum o sirada onuda anlamadim.
Birde uzerine 1 bucuk saat arkadaslari bekledik.Cok kotuydu.

Oyy, gecmis olsun, ne oldu ki öyle titremeler kusmalar.? Esın de tavuk yemiş olsa bile ben tavuktan şüphelendim. Belki sana gelen parça bozuktu. Eğer öyleyse kusman çok çok iyi olmuş, vaktiyle ben tavuktan zehirlenmiş ama kusmamistim, ertesi gün çok feciydi. Aman kendine dikkat et.

kizlar dikkat nazarami geliyorsunuz ne ?gecmis olsun esracim..

bir gecede ben titreye titreye uyanmistim. ama ustum ortuk degildi balkon kapisi acikti hava da serinlemis sanirim ama ne usumekti. ozur dilemistim kizimdan. ben titredikce o donup duruyordu gunahtir ya aklima geldide simdi :))

dikkatli olalim az kaldi sizler icinde.

bu arada bende istah bi acildi. benim kiz gununu beklerse ben bi 5 kilo daha alirim sanirim. hamileligim boyunca bu kadar istahli oldugumu hatirlamiyorum. acikmaya uyaniyorum yemedende yatamiyorum. sizlerede onerim kilo aliminizi son aylara birakin. yoksa benim gibi son ay almadiginiz kilolari alirsiniz.

Bence de Koko tavuk dokundu bana.Titrememde o yuzden oldu cunku usmeden kaynaklanan bir tirtemem degildi.Bir daha tavuk yemem galiba :)

Ben de hayatim boyunca oyle titremedim.Dislerimin tikirtisi kulaklarimda cinladi.Hic bitmeyecek zannettim. Cok az kaldi Canan cim bosver ye gitsin :) ama cok haklisin son zamanlar garip bir sekilde sisiyor insan hele birde istah acildimi eyvah eyvah :) Ben bugun ise giderken elbise giydim.Large beden kulotlu corapla :) Is yerinin tuvaletinde boy aynasi var. Amaan yarabbi bir dombalak olmusum.Karin bir yandan .Toto zaten gun gectikce zenci totosuna benziyor :) Pek bir eglendim kendimle. Allah saglik versin hepimize ve bebislere.Nasil olsa boyle kalmayacaz :)

esracim buna inanmamizi bekleme. sen guzel hamilelerdensin. ben yiyorum zaten engel olamiyorumki istah feci :)) ama artik icimde kocaman bi bebek var ya dogsa kocaman bi bebek inanmasi bile guc mucizee. Allah her isteyene versin.

ben aslinda foto koycaktim hatta makineyi taktim bilgisayara sorun verdi. ugrasamadim daha fazla bi ara dogurmazsam koycam.

hem benim gobegin hem annem istanbuldan berfine yatak takimi pike falan bana bisiler gondrmis onlarin fotosu hemde dayisi gondermis kiyafetler onlari koycaktim neyse olmadi baska sefere

selamlar,

koko gecmis olsun, neyse ki tatilini yapmissin. daha oralardasiniz galiba, iyi tatiller sana ve melegime.
marlin istanbul'dakiler de foto isteyip duruyor, resmen usengeclikten cekmiyorum ya da unutuyorum. beni beklersen oooo :))
canan son aylarda bebek buyuyordur, sende kalmaz o kilolar. merakla bekliyoruz guzel haberini. kolayca dogurursun da bize mujdeyi verirsin.
su zamana kadar dogumu pek dusunmedim ama artik korkuyorum, normal olsun istiyorum ama epiduralsiz dayanamam sanirim.
esra dikkat et kendine, hamileyken hastaliklara karsi daha az korunakli oluyoruz galiba. nezle oldum ben de, limon yiyerek iyilesmeye calistim yeni yeni geciyor.

karnim sanki cok buyumeye basladi, fuze gibi firliyor. aylardir olmayan enerjim yerine geldi, 1 ay rahat hareket etsem yeter. yurumeyi ozlmeisim resmen. midem hala gecmedi ama bakalim belki biter :)

esra vize isini ne yaptiniz? ben randevu almayi dusunuyorum yarin bizimkiler icin. sonra ds160'lari doldurmaya basliycam. sen kendin mi doldurdun ailen icin? mektup vb yazicak misiniz?

vize konusunda detayli bilgisi olan varsa ve fikir verirse super olur.

Dort gozel bekliyorum fotolari :) Firsatini bulursan koy.Guzel Berfin,sen de gule gule saglikla kullan hediyeleri.

Arkadaslar haftaya Cuma tr.ye donuyorlar.Bu yuzden firsat bulup birsey yapamadim ama haftaya formu doldurucam.Annem de is bankasina $20 randevu icin parayi yatirmis .Baska bir bankayada $160 vize parasini yatiricak.Onlar oradan arayip randevu alacaklar.Biz de burada d160 formunu dolduracaz.Sanirim haftaya bitirmis olurum.Yapinca yazarim sana.

evet, ya bankaya yatiriyosun ya da kredi kartiyla pin alip randevu aliyosun. rendevuyu ben alicam onlarin yerine. sonra forma basliycam ben de ama mektup ya da ne soylenmeli gibi detaylardan emin olamadim. ins sorun yapmazlar, ek belgeler de hazirlayin dedim; uzerine olan mallar, bankada bir miktar para vb. green cardlarin copylerini de yolliycaz, sen de yolla istersen. belki faydasi olur. ds formunu doldurmak olum zaten. boyle bir davetiye ornegi buldum bir de:
amerika vizesi için davetiye örneği )

Vize ücretleri sadece TEB bankaya yatıyor galiba, bir kontrol edin onu, yanlış bankaya yatırmayın. Umarım sorunsuz hallolur. Esim kendi vizesi için online başvuru yapmıştı geçenlerde. Onun formu farklı tabii ama fotograf upload etmesi gerekti. Sizin annelerin online formunda da fotograf yükleniyor mü acaba? Öyleyse size yollasınlar da formları doldururken kullanırsınız. Kolay gelsin.

Kızlar kaç gündür adını vermek istemediğim bir kış meyvesine aseriyordum. Canım nasıl istiyor. Normalde de hiç almadığım, olsa da yemediğim bir meyve. Amerika'da bulunmuyor (ben hiç görmedim) burada da mevsimi değil. Bugün tarlaya gittik, ağacı vardı, baktık sadece 2-3 meyve var. Olmuş gibi de değillerdi ama kopardık yine de. Eve geldik kestik ben bir yumuldum. Bayağı da oluşmuşmus meger yumusacikti. Doya doya yedim. Annem abime hamileyken çok asermış buna, ben de şimdi aserdim. İnşallah doymusumdur, bir daha nereden bulacağım?

afiyet olsun. derya kuzusuna yarasin :)))

Konsolosluk sayfasinda hepsi yaziyor Silgi cim.Ben de oradan baktim.Hangi bankalar,hangi evraklar...
Varsa maas bordrosu, uzerine olan mallar,hesap dokumlerini gotursun annen.Benimki de olanlari goturecek.
Mektup yada davetiye konusunda dusunuyorum cunku d160 formuna bir goz attim orada hangi adreste ,kim de,ne kadar kalacagini neden kalacagini soran sorular var zaten.Davetiyede hemen hemen ayni sey.Sanirim davetiye gonderecem.
Green card in copy sini yollicam.Zaten onlar kime gidecegini o formu aldiklarinda arastiriyorlar ve goruyorlar green card limi,akrabalik derecesi nedir,vatandasmi. Ayni sorulari gorusmede basvuran kisiyede soruyorlar.Doldurdugu form ile soyledikleri birbirini tutuyormu diye.

Elektronik fotografi yoksa giderken form ile birlikte bir tane gotursun annen(Konsolosluk sayfasinda bu sekilde yaziyor ) varsa sana yollasin sen doldururken yuklersin.Benimkisi cekilmis cd ye yukletmis. En onemli sey kesinlikle doldurulan d160 formun ciktisi giderken yanlarinda olacak.Olmazsa gorusme iptal ediliyor.

Insallah isteyen herkesin annesi ( benim annem de dahil ) gelir.Cok stres yaptim bu konuda cunku benim annemin ucak fobisi var.Bunca yil bindiremedik torun hatirina tamam dedi. Panik atagida var.Bakalim nasil olacak.O siralar gelen arkadas es dost birini bulsam keske beraber gelse.

ins rahat gelir annen, gitmeden once doktora gorunsun belki bir ilac verir sakinlestirici tarzi. onde otursa bir de daha ferah olur belki, yerini de ayarlarsiniz zaten muhtemelen.

randevu aldim ben bugun telefonla. babam, annem, kardesim gelicek ama ayri gelir kardesim muhtemelen. 3'u bir gorusmeye giricekmis, 3 kisi diye sorun yapmazlar ins. ekime verdiler gorusme tarihini. evet yazdigin seylerin hepsi aklimda, dsyi doldurmaya basladik yavas yavas. bazi kimlik bilgileri gerekiyor iste arayip soruyorum onlari da.
dedigin gibi ins alabilirler.

bir de tarih tutarsa bizimkilerle gelse diycem ama sanirim gec olur. aralik sonu gibi gelicekler alabilirlerse vize.

Son düzenleme:
maile confirmation geldi bir de su bilgileri yolladilar, belki sana da faydasi olur

Dokuman listesi
Genel Basvuru Dokumanlari
Bu elektronik posta vize mulakatiniza hazirlanmaniza yardimci olacaktir. Bu elektronik postaya dikkatinizi vermeniz, yalnis ve eksik belge doldurmanizi engelleyerek, gecikmeleri, vize bekleme suresindeki zaman kaybini veya vize randevunuzu kaybetmenize engel olacaktir.
Mulakat gunu saglamaniz gerekli belgeler icin lutfen altta yer alan detaylandirilmis listeyi gozden geciriniz:
Onemli Not: Her basvuru sahibi altta yer alan (cocuklar dahil) saglamak zorundadir. Ozel seyahat amacli (orn: ogrenci, gecici isci, vb) vizeye basvuranlar vize turunun gerektirdigi ek belgeleri de saglamak zorundadirlar. Belgelerin orijinallerinin sunulmasi zorunludur. Fotokopiler kabul edilmemektedir.
ABD'de planladiginiz seyahat suresinin bitiminden itibaren 6 ay daha gecerli bir pasaport. Buna ek olarak suresi gecmis eski pasaport/lara sahipseniz mulakata getirmeniz gereklidir.
Eger Turk pasaportuna sahip degilseniz, diger ulkelerin minimum gecerlilik surelerini ogrenmek icin Welcome to Travel.State.Gov adresini ziyeret edebilirsiniz.
Yasa bakmaksizin tum basvuru sahipleri vize mulakatindan once DS-160 elektronik formunu doldurmak zorundadir. DS-160 formuna https://ceac.state.gov/genniv adresinden ulasabilirsiniz. DS-160 formunun doldurulmasini muteakiben, barkod numarasi iceren onay sayfasinin ciktisinin mulakata getirilmesi zorunludur. Fotografinizi forma basarili bir sekilde yuklemis olsaniz bile fotografin ayrica mulakata getirilmesi gerektigini unutmayiniz.
Son 6 ay icerisinde cekilmis bir adet 5 x 5cm fotograf. Fotograf su ozellikleri icermelidir; yuz dogrudan kameraya bakmali, arka fon beyaz, gozler acik, koyu renk camli gozluk olmayan, basortusu (dini sebepler nedeniyle ortunulmesi disinda) takilmayan ozelliklere sahip olmalidir.
Odeme kaniti, yasa bakmaksizin her basvuru sahibi icin iadesi olmayan vize basvuru bedeli odenmelidir. Her vize basvurusu icin saglanacak banka dekontunun odeme kaniti olarak sunulmasi gerekmektedir. Odeme Turkiye'de herhangi bir TEB (Turk Ekonomi Bankasi) subesine yapilabilir. Bu ABD hukumetinin bir kurali olup, basvuru formlarinda ve bilgi brosurlerinde yer almaktadir.
Vize basvuru bedelleri:
Altta yer alan vizeler harici, Turistik, Ticari, Egitim, Degisimli Ziyaretci, Murettebat ve Gazeteci ( B,C,D,F,I,J,M) vizesi icin 160 ABD Dolari,
Gecici Isci ve bagli vizeler grubu; H, L, O, P, Q, ve R icin 190 ABD Dolari,
Yatirimci ve Tuccar Vizesi olan E1 ve E2 icin 270 ABD Dolari,
A, G ve NATO tipi vizelere basvuru yapanlarvize bedelinden muaftirlar.
Gocmen Olmayan Vize Basvuru Ucret Degisikligi
ABD Gocmen Olmayan Vize basvuru ucretleri 13 Nisan 2012 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere asagidaki sekilde degismektedir. 13 Nisan 2012 tarihine kadar eski ucreti odemis bulunan muracaatcilarin odemeleri 90 gun (12 Temmuz 2012’ye kadar) yapilacak vize basvurularinda gecerli olacaktir. 12 Temmuz 2012’den sonra vize basvurusunda bulunacak kisiler ucret artisindan dogan farki Turk Ekonomi Bankasi’na (TEB) odeyerek, eski ucret ve fark ucreti odemelerinin orijinal musteri dekontlarini vize randevularina getirmek zorundadirlar. 13 Nisan 2012 ve sonrasinda odemeler asağıda verilen yeni ucret tarifesine gore yapilacaktir.
Vize Turu 12 Nisan 2012'ye kadar 13 Nisan 2012 itibariyle
B,C,D,F,I,J,M $ 140 $ 160
H,L,O,P,Q,R $ 150 $ 190
E $ 390 $ 270
K $ 350 $ 240

Belirli ulke vatandaslari veya belirli vize tipine basvuranlar, asil vize basvuru bedelinin yani sira "Mutekabiliyet bedeli" olarak tanimlanan ek vize basim ucretide odemek zorundadirlar. Bu tur bir bedelin ortaya cikmasi durumunda basvuru sahibi ayrica bilgilendirilecektir. Daha fazla bilgi icin Welcome to Travel.State.Gov sayfasini ziyaret edebilirsiniz. Turk ve Iran vatandaslari mutekabiliyet bedelinden muaftirlar.
ABD'ye seyahat amacini gosterir belge/ler, seyahat sonrasi ulkenize doneceginize kanit teskil eden belgeler ve seyahat masraflarinizi karsilamaya yeterli miktarda gelir belgeleri sunmalisiniz. Vize basvurunuza destek saglayacak belgeleri konsolosluk yetkilimiz inceleyecektir. Unutmayiniz ki, sunacaginiz belgeler size vize saglanacagi garantisini vermez.
ABD'deki tum masraflarinizi karsilamaya yeterli miktarda gelirinizin oldugunu gosterir belge/ler.
Ogrenciler; eger bir universiteye kayitli iseniz veya yeni mezun olduysaniz transcript getirmeniz zorunludur.
Turkiye'de ikamet eden Ucuncu Dunya Vatandaslarinin yasal ikamet izinlerini gosterir belge/ler.
Iran Vatandaslari "Shenas Nameh" olarak tanimlanan kimlik belgelerini sunmalidirlar.

Benim annem de haftaya başvuruda bulunacak, abim formu dolduracak. Davetiye örneği gibi birşey varmış ellerinde benim bilgilerimi de ekleyecekler, davetiye de statünüz, çalıştığınız yer, ev adresi gibi bilgilerimizi yazıyoruz sanırım. İşte şu tarihler arasında ziyaretime gelecek gibi.Green card tarayıp onu da yollarım onlara. Öğrenci vizesiyle burda bulunan birinin annesi yeni gelmiş, sorun olmamış, ds formunu dikkatli incelemişler, davetiye bakmamışlar bile ama yine de tedbirli olmak lazım:) Bize çok lazımlar burda sorunsuz gelirler inşallah.Benim anne aralık 16'da burda olacak inşallah. 6 ay kalır diye ümitlenmiştim, sen ne kadar istersen kalırım demişti ama sonra kadına eziyet etmeyeyim diye 3 ayda karar kıldık:) evim büyük olsa bahçeli falan babam da gelirdi o zaman uzun kalabilirdi ama şimdi ancak bir kişiye yer var) ilerde belki inşallah...

Koko tatilini güzel geçirmene sevindim, ayağın engel olmamış ne güzel. Derya kuzusu büyüyor maşallah:)) bende kıyafetlerden görüyorum,ittiriyor sıpa geçen kolum göbeğimde ittiriyor çek şu kolunu der gibi:)) bizimkinin uyku saati babasıyla aynı o uyandığı zaman kalkıyor beni uyutmuyor, gece baba geç yatıyor bizimki içerde kıpırdanıyor.Dedim artık kızın senin uyku düzeninde olursa alır bakarsın:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…