Amerika'da Hamilelik

Ne sanslisin, gobis normale donuvermis. Ben gobek boyle sarkik yivis yivis kalacak diye korkuyorum, insallah oyle olmaz. Yani derisi sarkarsa mesela, onu egzersizle de toplamak zor, egzersizle yag gider kas olur ama deri toplanmaz ki! Neyse, bebeler gelsin de gerisi bir sekilde hallolur!

Sen lara'yi neyle yikiyorsun? washcloth mu, lif mi, sunger mi?

Koko ben Lara yi yikarken washcloth kullaniyorum.Hastanede oyle yikadilar diye bende oyle yikayim dedim.

Sanmiyorum sizin gobekler sarksin cok kilo alanlar yada gobegi cok buyuk olanlarin sarkar diye dusunuyorum.
Catlakta yokmus super.

Bizim biraz genetik galiba anneminde teyzeleriminde hic catlagi filan yok karin dumduz.

Aman dedigin gibi bebeler saglikla gelsinde kiloda verilir selulitlerde duzelir.
Hastane cikisi 7-8 kilo verilir dediler ben cok ac kaldim diye gliba hastanede 10 kilo verip ciktim :))

Bizim kolik problemimiz basladi malesef 3 gundur gece gunduz sanciliyiz bugun doktora gittik doktor 3 aylik olunca azalir yada gecer yapacak birsey yok dedi.Biliyordum yapacak birsey olmadigini ama bir umit dedim.

Butun gece biraz baba biraz ben yavrumun karnini ovalayip kucakta gezdiriyoruz.Anasonla rezene cayi iciyorum zaten o gaz yapar bu yapar diye hicbir sey yemez oldum.Su iciyorum bol bol sutum kesilmesin diye.Napalim gececek insallah.Allah baska birsey vermesin.

Ocak 7 ise basliyorum dusundukce gozlerim doluyor keske mumkun olsada kanguru gibi cebime koyup heryere gotursem .
Alisicam herkes gibi

koko iyi soru sormus bende bunu merak ediodum bebeleri neyle yikiosunuz diye.

bir de ben yastik almak istemiyordum cunku sadece yatakra yatmasinin daha saglikli olacagini dusunuodum ama annem al dedi. niye oyle dedi bir bildigi vardir. bende alacam o yuzden sanirim ama ihtiyac olmadan kullanmayi dusunmuyorum bakalim.

esra insan ayrilmak da istemiyor dimi kara kara dusunmeye basladin demekki nasil birakicam bu kuzuyu evde diye. calisan anne olmak bence cok zor ya. hatta calisan kadin olmak zor.

ama sunu soyleyim benim bi doktor arkadasim vardi. cocuguna bir kac gun ben bakmistim. hastaneye giderken onlarin ayrilmalarini unutamiyorum. aslinda anne cocuktan daha cok uzuluyor. cocuk eglenceye daldi mi gerisi kolay. sen de alisirsin insaallah merak etme. bir cok insan o sekilde yapmak zorunda kaliyor. ALlah yardimcin olsun..

ise mi basliyorsun? kac aydi ki dogum izni?:44:...sasirdim valla esra...TR'de olsa 3 ay idi di mi?

Son düzenleme:
Esracım ağzına eline sağlık merak ettiğim herşeye hemen cevap yazmışsın:)) Oy ben Lara'ya kıyamam,yazık ona...Şu 3 ay çabucak geçsin o zaman.Sana da yazık çok çabuk işe başlıyorsun,evden çalışmayı teklif edeceğim demiştin.Biraz evden biraz ofisten öyle mi idare edeceksin,Allahtan daha annen yanında,eşinde arada evde değil mi.Yahu sen zaten hamileyken fıstık modundaydın bir de hemencik eriyip gitmişsin darısı başımıza.4 kilo kalmış,bence sen doğumdan önceki kilonun bile altına inersin bu tempoyla baksana işe de başlıyorsun.Senin gibi doğum ve sonrasında giden kiloları hepimize diliyorum:)

Benim bugün mide yanmalarım geri döndü! Hazımsızlık sorunu başladı ne alakaysa.Artık doğurana kadar hergün bir moda gireriz.

Merhaba kizlar bende simdi doktordan geldim biliyosunuz daha once baska bi dr bos gebelik demisti ultrasona bakip sonra kan almisti ve kan degerlerim 2 katina cikmis bu hamile olabilirsin anlamina geliyor demisti neyse ben o dr a pek guvenmedim hem gittigim hastane eve cok uzakti hemde sanki para icin yapiyorlar gibi gelmisti.
Bugun evimizin dibindeki hastaneye gittim ben saniyorum ki ultrasona giricem nerdeeee 19.haftada ultrasona alip kalp atiyomu atmiyo mu bakicam dedi bu cok uzun degil mi kizlar? Burda boyle mi yapiyorlar yanlis bilmiyorsam tr de 8.haftada kalp atisina bakiyorlar sinirden catlicam oldu ki bebek sorunlu dedim almaniz lazim kac haftaya kadar aliyorsunuz 22 dedi.idrarimi aldilar bi de ocak 14 e randevu verdiler kan alacaklar 2 tup biri down sendromu mu degil mi ona bakmak digeride cok kusuyorum ya bebekte ve bende cok kilo kaybi var mi vs vs.dogumu ebe mi yoksa doktor mu yaptirsin diye sordular hemen karar vermek zorunda degilim tabiki ama ben bilemedim hangisi daha iyi olur herhangi bi aksilikte doktor mudahale edermis zaten oyle iste hala bebek var mi yok mu bilmiyorum degerlerime gore var ama ilk doktorun dedigi bos gebelik kafami karistirio

Hadii yaa demek daha aramiza katilan olmamis, neyse ben bir daha ugrucam :))

Kis bebekleri yaz bebeklerine gore daha direncli oluyorlar..bu yuzden bebekleriniz sansli yani dusunmeyin kisin dogacaklar diye..
Meme uclarina dokunmama konusu dogru, dogumu hizlandirabiliyor..ucunde dogumu tetikleyici hormonlar var onun salgilanmasini saglarsiniz sikarsaniz..
Gobek bagini temiz tuttunuz surece yikamaktan cekinmeyin, hatta daha cabuk dusunuyor yikaninca,tecrube ile sabittir duyrulu,biz hastanede 3, gunden itibaren basladik yikanmaya ve gosterek ogretmislerdi belki sizede ogretirler
Korse eger sezeryanla dogum yapmazsaniz, doktorun size onerisi ile baslayabilirsiniz, yani sizin isteginize bagli bu, ama size tavsiyem dogum yorgunlugunuzu iyice atana kadar korse yerine uzun birseyle az siki sarmaniz sizi daha cok rahat ettirecektir,
Egzersizle gobek sikilasir ama onun en guzeli mekik cekmek.,.onuda yapmak icin sizin cok toparlanmaniz lazim gerek malum mekik cekmek saglam insanlarin bile zorlanacagi bir hareket..baska hareket yokmu vardir mutlaka ama en iyi olani bu onu yapanlardan ogrendim, topigimde spora giden arkadaslar soyledi,
Kokocum cantan hazirmis, cok sevimdim valla :)) icim icimi yiyordu, iyi oldu ..evden cantayi alip goturur yerinede Derya kuzusunu alir gelirsin artik
Esracim gaz derdi oyle boyle degil cok ugrastiriyor bizleri, ins Lara cabuk atlatir.. bizim oglanin 4. ayina kadar surdu.cok hareketli olmasina ragmen,sanada 3 aydan sonra gecer denmesinin sebebi bebekler o aydan sonra hareketlenmeye basliyorlar ve cabuk atiyorlar gazi..aslinda gazin bittigi yok sadace bebekler gazi atmayi ogreniyorlar diyelim,,
Kokocum bir sey okudum ama baban mi rahatsizlandi senin cnm, galiba sanami soylememisler..gecmis olsun ins tekrari olmaz allah sifa versin
mamun cnm sen hangi ulkedesin gercekten soktayi, nasil bir hastane 19 . haftada kalp dinleme ister, ben mi yanlis anladim acaba

simdi onceki doktor sana ultrasonda tekrar bakacagiz demedi mi? demis olmasi lazim...Arti sen bu ikinci doktora gittiginde doktora mi gorundun ebeye mi? bos gebelik oldugunu soyledin mi (sorunlu degil direk empty sac denilen)...lakin olumlu gorunen su ki kan degerin iki katina ciktigi icin sorun olmadigini dusunmus olabilirler...aslinda ben olsam yine ayni doktora giderdim. ta ki kesin bos gebelik dedigi anda son kontrol icin bir doktora daha gorunurdum...hatta benim doktorum kendi yonlendirdi beni ikinci doktora...dedi ki ''yuzde 99 bos gebelik ama o yuzde 1'lik ihtimali ekarte etmek icin daha ayrintili ultrasonu olan bir doktora daha gorunmeni istiyorum'' diyerekten hemen randevuyu bile kendisi ayarladi, hatta ayni gun gorundum iki doktora da...kanaman yok degil mi? bana bos gebelik gibi gelmiyor senin durum..bu kadar kustuguna gore hcg yeterince yuksek demek ki..hcg degerlerini gosteren kagit sende mi, yazabilir misin buraya?

Yok dogru anladin canim onceki gittigim New Hampshire eyalaetindeydi bu seferki maine

Cemre ben soyledim tabi hatta diger hastanede ne yaptilarsa sonuclari bu doktora yolladilar ultrason sonucumu kan sonucumu idrari hepsini doktor bakti ve ben bos gebelik oldugunu dusunmuyorum cunku degerlerin cok yuksek dedi hcg degerlerimi gosteren kagit falan vermediler banaKanamam yok dedigim gibi surekli midem bulaniyo)Buarada bakan doktordu bugun drla tanisma gibi bisey oldu gecmisi sordular falan aile ile sorular falan benim kafama 19.hafta takiliyo cok ya insanlar cinsiyet ogreniyor o zaman ocak 14 de bi daha gidicem o zaman dicem bakin ben bekleyemicem diye sinirlerim bozuldu cekip turkiyeye gidicem valla orda her turlu sigortam var

haydaaa. bu gittigin doktor bir seyleri feci yanlis anlamis! sen bos gebelik mi diye dert edinirken o gebelik var diye kabullenmis, direkt genetik testlere (ikili test vs.) girismis. 19. haftada yapilan detayli anatomi testi, ondan once 8. hafta civari kalp atisi ve bebek tespiti, 13 hafta civari nt scan denen ense kalinligi olcumu ultrasonlari yapiliyor. yani doktorun gebelik olmamasi gibi bir suphe duymadan hareket etmesi olumlu bir gelisme tabii de bence ic rahatligi acisindan bir ultrasona girsen iyi olurdu, hakli olarak endise ediyorsun. ultrason yapacak bir doktor bul bence, olmadi ilkine geri git. bu amerikanin da saglik sistemi, doktorlari, oldurur adami.

anneler bebisin kafasi duz olur diye korkuyorlar galiba, ya da rahatini dusunuyorlar. ama sids denen sey var, sert yatakta, yastiksiz, sirtustu yatirmak gerekiyor, bebegin etrafinda da yastik battaniye olmayacak. annene sids'den bahset, belki yastik israrindan vazgecer.

ben anneme tulbentten elbezi gibi bezler yaptirmistim, onlarla mi yikasam washclothla mi yikasam karar veremedim. sungeri simdilik almayacagim, bakalim bu ikisiyle bir deneyelim...

Evet bloga yazmistim. gelmelerinden 1 ay once kalp krizi gecirmis anjiyo falan olmus. niye bunca uzun yola ciktiniz, bileti degistirseydiniz falan diye cok dirdir ediyorum, ama haksiz miyim, torun gormek icin insan hayatini tehlikeye atar mi? ay neyse, bu konu aklima geldikce icim daraliyor. sagol melegim.

prosedurler niye boyle farkli anlamiyorum...benim gittigim yer muayanehane gibi bir yer, randevu aliyorsun sonra doktorla muayane odasina giriyorsun...zaten hemen catala yatirdi, vaginal ultrason icin..senin gittigin yer hastane gibi bir yer mi? ya da acaba sigortandan dolayi mi bu sekilde israracilar hemen ultrasona sokmamakta anlamadim ki..sigortan kisitli bir sigorta mi acaba?:44:

koko cok gecmis olsun..
baban anjiyoyu atlatmis, riskli donem gecmis, bosuna endise ediyorsun...

guzel gunlerde kullanin cantanizi :) bana da banyo kuveti bebek icin biri vermisti onu kullanicam, ayrica kova ve su dokmek icin ufak bisey aldim. annem banyoda yikamayalim usur diyor ama, yatak odasina hepsini tasiyalim hemen orada giydiririz diyor. siz banyoda mi dusunuyosunuz? gerci annem gidince ben banyoya gecerim bir sekilde, o zzamana kadar buyur biraz.

yapmiyim ben de o zaman, doktor da tavsiye etmedi aslinda ama hastanede sorarim yaparlarsa ok derim. ve hastane verirse isteyelim postpartum support :) ben bugun madela alicaktim ocak 8'de gelir diyor, onu bekleyemem. ama bisey sarmak lazim, bir caresine bakicam artik.

ztar ben ikeadan incecik bebek yastigi aldim, kilifini da satiyorlar. oraya bak istersen alicaksan. ilk aylarda kullanir miyim bilmiyorum ama.

bebek sirtustu dumduz yatarsa ve kusarsa bu defa da Allah korusun bogulma tehlikesi olmaz mi? o yuzden hafif egim ya da biraz yan yatirmak iyi olmaz mi?

ben de sunger almadim, washcloth ve trden gelen ufak tulbent tarzi seyler var.

bu arada ben de okudum o yazini, cok gecmis olsun babana.

Benim doktor 12.haftadan once kalp atislarini dinletmemis erken demisti ama ultrasonda bebegi tespit etmisti.19.hafta epey gec bir sure koko`nun dedigi gibi o haftalarda artik 2li-3lu testlere giriliyor,sen onceki doktoruna bir daha git;bebegin oldugundan kesin eminmis bu doktor ama seninde icin rahatlamis olur

Konuyu aklina getirip duruyoruz ama gecmis olsun kokocum;zaten gecmis bak hem Derya dedesine ilac gibi gelecek;endise etme sen

Silgi benim annemde banyoda yikamayalim diyor; odamizda sicak sicak yaptiririz diyor:) banyoda sicak cok fark yok yani; ama banyo epey kucuk oraya hepimiz nasil sigariz onu bilemem:)
annem lif getirmis;ablam organik birseyler yollamis onlarla yikariz bizde.Ilk defa bende bugun aksama dogru kendimi halsiz hissettim;enerjim yuksekti bugun yorgun dustum hicbirsey yapmadan:) uykum geliyor ama hazimsizlik sikayetim var ayrica yataga girdigimda tas kesiliyor karnim;Eva da asiri hareketli oluyor yattigimda;otururken birsey yok.Uykum var ama sartlar el vermiyoooor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…