- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.581
Al benden de o kadar! Latch olayını yeni hallettik biraz rahatlarız artık diye umuyorum. Nursing chair yatağım oldu :)
Dikişlere bir şey yapmıyorum ya, Hep peribottle ile su sıkıyorum, analjezik spreyi var onu. O kadar. Rahatsızim ben de bir an önce gecsinler. Hemoroid bende olmadı.
Uzun yazabilsem keske. Emzirme vakti. Sarılığı atlattık ya ona şükrediyorum.
Silgi cim dikislere her tuvalette ilik su sIkip agri kesici spreyi sIkmaktan baska malasef yapacak birsey yok.Mumkun oldigu kadar SIk dus al ve o bolgeyi sadece su ile yika sabunsuz.
Biliyorum cak agrir ve her idrarda coook yanar ben gozunuz korkmasin diye anlatmadim 1 dikisim olmasina ragmen tuvalette hungur hungur agladigim oldu.Basuru hala cekiyorum ve 2 gun onceye kadar sakir sakir kaniyordu.Benim ihmalimden oldu.Hastane cikisi makatimdaki agridan tuvalete cikmaya korktum cok su icmedim ve kabiz oldum mevcut basur buyudu.Cok su ic .2 gun once doktor randevum vardi cok sukur dogumdan sonra hersey yoluna girmis Doktor basur icin hergun metamucil ve bol su iceceksin kabizligi onlemek icin dedi.Basur sayet disardaysa krem icerdeyse fitil kullan.Benim 2 gundur daha bir iyi .Bol su ve metamucil iciyorum.Fitil kullaniyorum.
Benim hala uykusuzlugum devam ediyor.Lara cok uyanan bir bebek.Gunduzleri oglusun uyurken sende uyu.Geceye guc toplarsin.
Tikicanimizin ismi belli degilmi daha :))
Emziriyormusun Silgi cim ?Sutun geldimi ?
Yarin Lara nin 40 i cikiyor.Canan ,Melegim siz nasil yaptiniz ?
Biz yine burdayiz! Eva hala icerde:)
Silgicim tikican dogali neredeyse 1 hafta olacak ama bak Eva tembel tembel icerde cikmak istemiyor:) Tikicanin ismi belli mi? Renkli gozlu olma ihtimali vardi gerci simdi kucuk anlasilmaz ama var mi bir boncuk olma durumu:) Keske bende dogursam da artik su zombi anne moduna terfi etsem:)
Koko derya kuzusu emmeyi de kapmis' sariligi da atlatmis;oh masallah.Sizin ilk haftalar biterken ben hala popomun uzerinde Eva`yi bekliyorum.
40+1 oldu bugun; kilo da almiyorum artik 68 kiloda sabitlendim; icerde kalmanin ne ona ne bana faydasi var:) Gelecek haftada sanki saklanacak icerde gibi geliyor bana.Ama endise ediyorum tabiki gece 10-12 arasinda cok hareketli; gun icinde de hareket ediyor ama gec kaldikca riskleri dusunup tedirgin oluyorum.
Onceden hamilelik ve dogumla ilgili ruyalar gorurdum ama simdi hic normal ruyalarima dondum:) gelmeyecek bu kiz diye kabullendi bilincaltim galiba:)))
Canancim berfincik iyi mi bugun gecmis olsun canim. Takil bugun buarada ben de burdayim:) Eva ile forumda nobet tutuyoruz
melek bisi sorcam sana ben
berfin dun arka arkaya cok kustu ve biz cok korktuk.beslenmeden hemen sonra degil ve boyle su gibi bi kusmada degildi. ilk defa bukadar cok kustu.dun disari cikmistik usuttukmu acaba diye dusundum ama usutunce kusmugu kokmazmi? yada usutme belirtileri ne olaki? gece yine oyle kusar diye cok tedirgin olduk.cunku burnundan agzindan koyu koyu kustu
Melegim canim haklisin en onemlisi saglikla gelmesi.ben silgi ve koko dogurunca cok gec kalmisim gibi hissederek sabirsizlaniyorum:) canimsin benim icin dua ettigini bilmek inan guc veriyor bana.Annemde hergun dua okuyor,sabirla beklemeye calisiyoruz
marlin kendi bekledigim gunler geliyor aklima. itiraf etmek lazimki insan sinir oluyor.kokusunu duymak yuzunu merak etmek insani sabirsizlandiriyor.
ama cok az kaldi artik.bence bu gece nisanin gelir.benim tam gununu doldurdugum gun hic bir belirti yokken nisanim gelmisti.gerci nisandan 2 gun sonra dogmustu hanfendi,
bu arada annene sorsana sen bebekken nasilmissin. usluysan umarim o konudada sana ceker eva .rahat edersin sende..
bu arada bence en az 3.300 dogacak eva. kilosunu muhakkak yazarsin bize...
Cok sevimdim sariligi atlattiginiza bizim oglaninda olmustu cok az, bol bol guneslendir.ve ayrica tabiki anne sutu ..herseyin basi aslinda anne sutu suan onlarin herseyleri hatta ilaclari bile vereceginiz o sutte, ozellikle sutunuz basta sari renkte olur, onun sebebide bebeginizin butun antikorlari orda gizli..mevlam oyle guzel duzen kurmuski..melekleri bile dunyaya gonderirken herseyleri dusunup oyle yolluyor..dusundukce saskinligim ve hayranligim bin kat daha artiyor..
Silgi duy sesimizi ve tikicanin ismini soyle cnm, herkes merakta gordugum kadari ile yazmadan once sizleri okumamistim baktim her biriniz ne diye sormussunuz ismi , bizi nasil deli divana ediyor bak goruyormusun :)) saka saka malum daha yeni dogmus bir bebek ve hasretine dogamiyacagi kadar bir guzellik var kucaginda bu yuzden cok normal
Oyy Laranin kirki geldi demek...simdiden hayirli olsun ins..guzel huylar edinmesini temmenni ediyorum, bu cok lazim oluyor :)) mesela bol uyku gibi..ve gazsiz olmasi gibi..
Canim bende kirki senin gibi nasil yapcaz diye mayis anneleri topigini epey bir karistirdim ogrenebilmek icin sonunda soyle yapmaya karar verdim..bu konuda az bir geri bilgimde vardi, harmanlayip uygun gorulen sekilde birazda dini vecizelere uygun yapiverdim..
Simdi 40 tane kuru fasulye aldik elimize daha dogrusu esim aldi eline ve herbirine Fatiha, Nas ve Felak okuyup bir su dolu kovaya attik..sonra bu su ile dualar ederek bizim oglani yikadik..herseye hayirli bir baslangic icin rabbime dua ettik..canim amac iyi niyetlerle baslamasi saglamak ki dualarin amaci bu ama cok degisik yapanlar var,hepsininde amaci ayni..Umarim isini yarar yazdiklarim,
Bu fasulyeleri sonra bir yere gomuyorsun biz oyle yaptik.
Canancım ağzından bal damlıyor) umarım beklediğine değer de dediğin gibi 3kg üstünde doğar umarım. Ben çok akıllı bir bebekmişim,ağlamayan bir bebeymişim!ayrıca herkesin kucağında uslu dururmuşum,mesela ablam anneme yapışırmış başkasına gitmezmiş, annem sürekli kızın da sana benzesin deyip duruyor.Ben geç doğmuşum ama çok rahat doğmuşum.Annem bebekliğimi anlata anlata bitiremiyor, eşimde demek kötü bir huyu olursa bana çekecek diye espiri yapıyor:)) Umarım her ikimizin de iyi huylarını,yönlerini alır.
Her gece yatarken bugünde doğmadın Eva alacağın olsun diye kızıyorum bazentembel diyorum ama inan çok da hareketli içerde yazık diyorum sonra içerde kalmak istiyor heralde deyip teselli oluyorum.Hele bir doğsunda mutlaka kilosunu yazarım,zaten pazartesine kadar doğmazsa ultrasonda sorarım kaç oldu bu inatçı keçi diye:))
Bir ara bilgisayar basına oturdum ve hizlica tamamladım blogdaki dogum hikayemi. Epiduralsiz oldu ama sorun bakalım neden :). Büyük konuşmamaya çalışırım ama bir kez daha büyük konuşmamak lazım dedirten bir dogum oldu!
Silgi, siz de diaper sayıyor musunuz? Ben sırf meme verdigim için stres oluyorum yeterince alıyor mü diye. Bu da kaka az yapıyor endişeleniyorum. Esra karanin kaka durumları nasıldı ilk hafta?
ya bu kirk cikarma olayi biraz karisik sanirim. 40 tas diyen de var. altinlar bugday koyuluyor dua okunuyor ve bebek yikaniyor kalan suyla anne yikaniyor sonra eve serpiliyor falan.
melegim dua kismini anladim bilmedigimden soruyorum sakin ola yanlis anlama ama dinde yeri varmi kirk cikarma olayinin.ben yapmadim icimde kalcak ondan sordum.ama ben 40inda dua etmistim.gerci surekli dilim dondugu kadariyla dua okuyorum surekli.
bu arada esra ezan okuttun mu ?
Bir ara bilgisayar basına oturdum ve hizlica tamamladım blogdaki dogum hikayemi. Epiduralsiz oldu ama sorun bakalım neden :). Büyük konuşmamaya çalışırım ama bir kez daha büyük konuşmamak lazım dedirten bir dogum oldu!
Silgi, siz de diaper sayıyor musunuz? Ben sırf meme verdigim için stres oluyorum yeterince alıyor mü diye. Bu da kaka az yapıyor endişeleniyorum. Esra karanin kaka durumları nasıldı ilk hafta?
Koko cum sabah 4 te kucagimda Lara dogum hikayeni okudum.Zaten her ota b..ka agliyorum birde agladim.
Neden epidural yapmmamislar anlamis degilim ben 4 cm.aciklikta epidural aldim cunku ondan once dedigin makattaki guclu agri geldi. sanki tuvaletimi yapacakmisim gibi hissettim hatta hemsireye noluur tuvalete gideyim dedim izin vermediler.Sadece oyle hissediyorsun onlar ikinma baslangiclari ama sakin ikinma dediler.Zaten 10 dakika icind epudiral verildi ve ben geri kalan 4 saat nette takilarak sohbet ederek gecirdim.10 cm oluncada dogum basladi.
Ebenin de ayni anda iki doguma girme cabalari tartisilir.
Neyse gelmis ya guzel Derya kuzusu saglikla cok sukur.Hepsi unutulur.Fotograf gonderirsin diye umuyorum)
Lara kakayi 4-5 defa yapiyordu ciste ayni.Sari renkli geliyor.Doktor anne sutu alan cocukarda sari gelir korkma cok iyi demisti.Benimkisi ikisini alsada demekki cok sukur sutum yariyor.
Son 4 gundur kaka 2 ye dustu buyudugu icin.
Silgicim benim o 1 dikis oyle batti yandiki 3 hafta.Dikisin olsada krem kullanabilirsin basur icin bana hastanede verdilet.
Emre ismini cok severim :) ismiyle buyusun insallah.
Insallah sizin bebislerde kolik olmaz rahat gecirirsiniz ilk haftalari.
Canan cim ben o kadar uslu bir bebekmisimki.Butun gun sepet gibi dururmusum :) sadece acikinca aglar yiyince susar uyurmusum.Annem heryere gotururmus beni citim cikmazmis.(5 yasindan sonra acisini cikarmisim o ayri :))
Ben Lara da benim gibi olur diye umdum ama :))) cani sagolsun napalim babaya cekmis :)
Yarin ise baslama stresi uykusuzluk yorgunluk nasil Lara yi birakaca dusunceleri hepsi bir araya geldiler beni cekilmez bir insan yaptilar.Kimsenin yardimini kabul etmiyorum herseyi ben yapacam diye cabaliyorum.Annem Lara yi uyutmak icin istedikce vermiyorumsonra cok uzuluyorum yaptiklarima.Offffffffff of duzene girecek i sallah hersey
Canan gecmis olsun. Cocuk drunu arasaniz. Ben galiba baya ariycam, doktorlarin korkulu ruyasi..
Marlin gozu su an acik gri ama degisir tabi. Ben de merak ediyorum ne renk olur diye. Babasina cok benziyo ama :) kan grubu benden sadece.
silgicim en son cuma gunu bakildi berfine.gerci kendi doktoruna gitmemistik.ama bilemiyorum. cok cok huzursuz uykudan kaltiginda normalde neseli olurdu durmuyor.ne kucakta ne ayakta gezdirirken en kotusu babasina cok gulerdi onu gorunce gulmekten baska bisi yapmazdi simdi ona bile bakmiyor ne oldugunu anlayamiyoruz.
bu sabah kustu ardindan kakasini yaptida aglaya aglaya uyudu.neyi var anlamis degilim.
bu arada ben yazdigini gormedim ama oglunun ismi emreymis. cok guel birr isim.Allah bebegini sana ve esine bagislasin.Allah evladinla yuzunu guldursun ins.
Marlincim hic endise etme, tahmin ediyorum cok zordur beklemek.
Insan simdiden biran evvel kavusmak istiyor ama biraz daha zamani var demekki.
Hayirlisiyla saglikla gelsin ins.
Yeni dogum yapan arkadaslarda iyidir umarim.
Ben 1 haftadir bogaz agrisiya cebellesiyorum
Gece yattigimda ve uyanir uyanmaz sanki 40 yillik sigara tiryakisi gibi oksuruyorum.
Pastil. Bal-limon-karabiber-pekmez denedik ama gececegi yerde siddetleniyor
Sanirim mecbur ilac alacagim.
Tecrubeli hamisler ve anneler bana onerebileceginiz dogal bir yontem var mi bogaz agrisi ve oksurukten kurtulmak icin?
Hepinize sevgiler, Marlincim tekrar hayirli dogumlar :)
koko hikayenizi okudum. Allah kizini sana ve esine bagislasin. Allah hic bir acisini gostermesin evladinizla sevindirsin sizleri...
hepimiz sanirim dogum yaptigimizda nasil guzel bir bebek dogurduk diye seviniyoruz saniyorum.
ben simdi berfinin dogum resimlerine bakiyorumda aslinda sis ve o kadar da guzel degilmis. ama o zaman bana sorsalar dunyanin en guzel bebegiydi hala da oyle gerci.
Allah cocuklarimizi bizlere bagislasin.
silgicim en son cuma gunu bakildi berfine.gerci kendi doktoruna gitmemistik.ama bilemiyorum. cok cok huzursuz uykudan kaltiginda normalde neseli olurdu durmuyor.ne kucakta ne ayakta gezdirirken en kotusu babasina cok gulerdi onu gorunce gulmekten baska bisi yapmazdi simdi ona bile bakmiyor ne oldugunu anlayamiyoruz.
bu sabah kustu ardindan kakasini yaptida aglaya aglaya uyudu.neyi var anlamis degilim.
bu arada ben yazdigini gormedim ama oglunun ismi emreymis. cok guel birr isim.Allah bebegini sana ve esine bagislasin.Allah evladinla yuzunu guldursun ins.
iyi pazarlar... Gece gaz sancisiyla uyandim; bir saate yakin bu nedir kasilmami gaz mi diyerek gecirdim:) umitlenerek sancinin belime kasiklarima herbir yanima siddetlenerek yayilmasini bekledim ama nerdeeee! hop 1 saatin sonunda sancidan eser yok:) uykum kacti bende nete girip koko`nun hikayesini okudum;okudukca dogurasim geldi:) benim de isim suni sanciya kalacak gibi; siddeti ne derece fena olacak endiseliyim:) aciklik olmadan epidurali dayamiyorlar yandim anam yandim:)))) Derya kuzusu da pek guzelmis iyice meraklandik simdi.Koko uygun oldugunda artik e-mail ile paylasim yaparsin.Silgicim sende yakisikli Emre beyin pozlarini bir ara yolla nolur:) ismiyle yasasin cok guzel; of offf ne tatli bir bebe olacaktir kesin.Binder sorayim benim hastane verir mi acaba; karinlariniz indi mi kizlar:) hastaneden cikinca kac kilo gitti?
Bizde son durumlar hala boyle! Eva geceleri bize inat cosuyor; karnimdan cikmaya calisiyor yanlis yerden cikmak istiyorsun diyorum:) hic laf dinlemiyor bu kiz! Stresten mi vitaminsiz mi kaldim bilmiyorum agzimin kenarlarinda ucuk cikti.Agzim basim yara oldu bee Eva gel de kurtar beni:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?