Amerika'da Hamilelik

Cok sevimdim sariligi atlattiginiza bizim oglaninda olmustu cok az, bol bol guneslendir.ve ayrica tabiki anne sutu ..herseyin basi aslinda anne sutu suan onlarin herseyleri hatta ilaclari bile vereceginiz o sutte, ozellikle sutunuz basta sari renkte olur, onun sebebide bebeginizin butun antikorlari orda gizli..mevlam oyle guzel duzen kurmuski..melekleri bile dunyaya gonderirken herseyleri dusunup oyle yolluyor..dusundukce saskinligim ve hayranligim bin kat daha artiyor..

Silgi duy sesimizi ve tikicanin ismini soyle cnm, herkes merakta gordugum kadari ile yazmadan once sizleri okumamistim baktim her biriniz ne diye sormussunuz ismi , bizi nasil deli divana ediyor bak goruyormusun :)) saka saka malum daha yeni dogmus bir bebek ve hasretine dogamiyacagi kadar bir guzellik var kucaginda bu yuzden cok normal

Oyy Laranin kirki geldi demek...simdiden hayirli olsun ins..guzel huylar edinmesini temmenni ediyorum, bu cok lazim oluyor :)) mesela bol uyku gibi..ve gazsiz olmasi gibi..
Canim bende kirki senin gibi nasil yapcaz diye mayis anneleri topigini epey bir karistirdim ogrenebilmek icin sonunda soyle yapmaya karar verdim..bu konuda az bir geri bilgimde vardi, harmanlayip uygun gorulen sekilde birazda dini vecizelere uygun yapiverdim..
Simdi 40 tane kuru fasulye aldik elimize daha dogrusu esim aldi eline ve herbirine Fatiha, Nas ve Felak okuyup bir su dolu kovaya attik..sonra bu su ile dualar ederek bizim oglani yikadik..herseye hayirli bir baslangic icin rabbime dua ettik..canim amac iyi niyetlerle baslamasi saglamak ki dualarin amaci bu ama cok degisik yapanlar var,hepsininde amaci ayni..Umarim isini yarar yazdiklarim,
Bu fasulyeleri sonra bir yere gomuyorsun biz oyle yaptik.

Cnim stres yapma ne olur. herseyin bir zamani var, eminimki oda zamanini bekliyordur,,saglicakla olsun diye cok dua ediyorum...dikkat et tez gelsin diye degil..senin en kolay bir sekilde ikinizinde sagligi yerinde atlatmani gonulden diliyorum rabbimden..allahin izni ile Eva ya kavusucaksin cnm..allah sabir versin zor oldugunu cok iyi biliyorum bu yuzden yaziyorum sana..

Eger o gun icinde sadece kusmus ise ya usutmustur, yada sen usutmussundur sutten ona gecmistir yada yedikleri dokunmus olabilir..ama devami gelmedi ise endiselencek bir sorun yok cnm, cok gecmis olsun,ins bir daha tekrarlamaz..opuyorum Berfini ve seni saglicakla kalin..ve alci konusunda da ins derman olur iyilesir kuzumuz..sikinti cekmeden atlatirsiniz ins

Melegim canim haklisin en onemlisi saglikla gelmesi.ben silgi ve koko dogurunca cok gec kalmisim gibi hissederek sabirsizlaniyorum:) canimsin benim icin dua ettigini bilmek inan guc veriyor bana.Annemde hergun dua okuyor,sabirla beklemeye calisiyoruz

Son düzenleme:
Melegim canim haklisin en onemlisi saglikla gelmesi.ben silgi ve koko dogurunca cok gec kalmisim gibi hissederek sabirsizlaniyorum:) canimsin benim icin dua ettigini bilmek inan guc veriyor bana.Annemde hergun dua okuyor,sabirla beklemeye calisiyoruz

marlin kendi bekledigim gunler geliyor aklima. itiraf etmek lazimki insan sinir oluyor.kokusunu duymak yuzunu merak etmek insani sabirsizlandiriyor.

ama cok az kaldi artik.bence bu gece nisanin gelir.benim tam gununu doldurdugum gun hic bir belirti yokken nisanim gelmisti.gerci nisandan 2 gun sonra dogmustu hanfendi,

bu arada annene sorsana sen bebekken nasilmissin. usluysan umarim o konudada sana ceker eva .rahat edersin sende..

bu arada bence en az 3.300 dogacak eva. kilosunu muhakkak yazarsin bize...

Canancım ağzından bal damlıyor) umarım beklediğine değer de dediğin gibi 3kg üstünde doğar umarım. Ben çok akıllı bir bebekmişim,ağlamayan bir bebeymişim!ayrıca herkesin kucağında uslu dururmuşum,mesela ablam anneme yapışırmış başkasına gitmezmiş, annem sürekli kızın da sana benzesin deyip duruyor.Ben geç doğmuşum ama çok rahat doğmuşum.Annem bebekliğimi anlata anlata bitiremiyor, eşimde demek kötü bir huyu olursa bana çekecek diye espiri yapıyor:)) Umarım her ikimizin de iyi huylarını,yönlerini alır.

Her gece yatarken bugünde doğmadın Eva alacağın olsun diye kızıyorum bazen tembel diyorum ama inan çok da hareketli içerde yazık diyorum sonra içerde kalmak istiyor heralde deyip teselli oluyorum.Hele bir doğsunda mutlaka kilosunu yazarım,zaten pazartesine kadar doğmazsa ultrasonda sorarım kaç oldu bu inatçı keçi diye:))

ya bu kirk cikarma olayi biraz karisik sanirim. 40 tas diyen de var. altinlar bugday koyuluyor dua okunuyor ve bebek yikaniyor kalan suyla anne yikaniyor sonra eve serpiliyor falan.

melegim dua kismini anladim bilmedigimden soruyorum sakin ola yanlis anlama ama dinde yeri varmi kirk cikarma olayinin.ben yapmadim icimde kalcak ondan sordum.ama ben 40inda dua etmistim.gerci surekli dilim dondugu kadariyla dua okuyorum surekli.

bu arada esra ezan okuttun mu ?

ins sana ceker diyelim ozaman . :))

Marlincim hic endise etme, tahmin ediyorum cok zordur beklemek.
Insan simdiden biran evvel kavusmak istiyor ama biraz daha zamani var demekki.
Hayirlisiyla saglikla gelsin ins.
Yeni dogum yapan arkadaslarda iyidir umarim.
Ben 1 haftadir bogaz agrisiya cebellesiyorum
Gece yattigimda ve uyanir uyanmaz sanki 40 yillik sigara tiryakisi gibi oksuruyorum.
Pastil. Bal-limon-karabiber-pekmez denedik ama gececegi yerde siddetleniyor
Sanirim mecbur ilac alacagim.
Tecrubeli hamisler ve anneler bana onerebileceginiz dogal bir yontem var mi bogaz agrisi ve oksurukten kurtulmak icin?
Hepinize sevgiler, Marlincim tekrar hayirli dogumlar :)

Bir ara bilgisayar basına oturdum ve hizlica tamamladım blogdaki dogum hikayemi. Epiduralsiz oldu ama sorun bakalım neden :). Büyük konuşmamaya çalışırım ama bir kez daha büyük konuşmamak lazım dedirten bir dogum oldu!

Silgi, siz de diaper sayıyor musunuz? Ben sırf meme verdigim için stres oluyorum yeterince alıyor mü diye. Bu da kaka az yapıyor endişeleniyorum. Esra karanin kaka durumları nasıldı ilk hafta?

Cocuk druna gittik 3-4 normal dedi simdilik. Bizde de oyle hemen hemen ki cok kaka yapmiyor. Ilk gunler siyahti simdi sari. Ben de sirf anne sutu veriyorm ve endiseliydim doyuyor mu diye ama 2 saatte bir vermeye calusiyorum 15 15 iki gogus. Ins doyuyordur. Senin rutinin ne?
Kilo alimina bakicaz 10 gun sinra tekrar dr randevusunda. Dogum hikayeni merak ediyorum.
Esracim sut var gibi simdilik yani oyle umuyprum. Dr vitamin verdi bir suru anne sutu zenginlessin diye. Hemaroid icin dikislerdn dolayi su an ilac kullanamiyorum. Dikislerin kac gunde gecti? Batiyor sanki bazen ve agri kesici aliyorum.
Melegim k bakma gormedm. Ismini emre koyduk :)
MArlin hastaneden binder iste veriyorlar, karnini sararsin. Gelir eva artik bence de. Hadi sen de atlat guzelce ins

Canan cim babasi okudu kulagini ismini soyledi.

Canan gecmis olsun. Cocuk drunu arasaniz. Ben galiba baya ariycam, doktorlarin korkulu ruyasi..
Marlin gozu su an acik gri ama degisir tabi. Ben de merak ediyorum ne renk olur diye. Babasina cok benziyo ama :) kan grubu benden sadece.

Koko cum sabah 4 te kucagimda Lara dogum hikayeni okudum.Zaten her ota b..ka agliyorum birde agladim.
Neden epidural yapmmamislar anlamis degilim ben 4 cm.aciklikta epidural aldim cunku ondan once dedigin makattaki guclu agri geldi. sanki tuvaletimi yapacakmisim gibi hissettim hatta hemsireye noluur tuvalete gideyim dedim izin vermediler.Sadece oyle hissediyorsun onlar ikinma baslangiclari ama sakin ikinma dediler.Zaten 10 dakika icind epudiral verildi ve ben geri kalan 4 saat nette takilarak sohbet ederek gecirdim.10 cm oluncada dogum basladi.

Ebenin de ayni anda iki doguma girme cabalari tartisilir.

Neyse gelmis ya guzel Derya kuzusu saglikla cok sukur.Hepsi unutulur.Fotograf gonderirsin diye umuyorum )

Lara kakayi 4-5 defa yapiyordu ciste ayni.Sari renkli geliyor.Doktor anne sutu alan cocukarda sari gelir korkma cok iyi demisti.Benimkisi ikisini alsada demekki cok sukur sutum yariyor.

Son 4 gundur kaka 2 ye dustu buyudugu icin.

Silgicim benim o 1 dikis oyle batti yandiki 3 hafta.Dikisin olsada krem kullanabilirsin basur icin bana hastanede verdilet.

Emre ismini cok severim :) ismiyle buyusun insallah.

Insallah sizin bebislerde kolik olmaz rahat gecirirsiniz ilk haftalari.

Canan cim ben o kadar uslu bir bebekmisimki.Butun gun sepet gibi dururmusum :) sadece acikinca aglar yiyince susar uyurmusum.Annem heryere gotururmus beni citim cikmazmis.(5 yasindan sonra acisini cikarmisim o ayri :))

Ben Lara da benim gibi olur diye umdum ama :))) cani sagolsun napalim babaya cekmis :)

Yarin ise baslama stresi uykusuzluk yorgunluk nasil Lara yi birakaca dusunceleri hepsi bir araya geldiler beni cekilmez bir insan yaptilar.Kimsenin yardimini kabul etmiyorum herseyi ben yapacam diye cabaliyorum.Annem Lara yi uyutmak icin istedikce vermiyorum sonra cok uzuluyorum yaptiklarima.Offffffffff of duzene girecek i sallah hersey

koko hikayenizi okudum. Allah kizini sana ve esine bagislasin. Allah hic bir acisini gostermesin evladinizla sevindirsin sizleri...

hepimiz sanirim dogum yaptigimizda nasil guzel bir bebek dogurduk diye seviniyoruz saniyorum.

ben simdi berfinin dogum resimlerine bakiyorumda aslinda sis ve o kadar da guzel degilmis. ama o zaman bana sorsalar dunyanin en guzel bebegiydi hala da oyle gerci.

Allah cocuklarimizi bizlere bagislasin.

esracim belki buyuyunce yani soyle 3-4 aylik oldugunda senin gibi bir bebek oluverir. zamanla uslulasir belki.

esracim seni cok iyi anliyorum bebeginden is icin de olsa uzak durmak zor gelebilir. ama calisman ilerde onun da rahati icin. boyle teselli et kendini.annecigin yaninda ya baskasina birakmak zorunda kalsaydin.ozaman daha cok stres yapabilirdin.

Canan gecmis olsun. Cocuk drunu arasaniz. Ben galiba baya ariycam, doktorlarin korkulu ruyasi..
Marlin gozu su an acik gri ama degisir tabi. Ben de merak ediyorum ne renk olur diye. Babasina cok benziyo ama :) kan grubu benden sadece.

silgicim en son cuma gunu bakildi berfine.gerci kendi doktoruna gitmemistik.ama bilemiyorum. cok cok huzursuz uykudan kaltiginda normalde neseli olurdu durmuyor.ne kucakta ne ayakta gezdirirken en kotusu babasina cok gulerdi onu gorunce gulmekten baska bisi yapmazdi simdi ona bile bakmiyor ne oldugunu anlayamiyoruz.

bu sabah kustu ardindan kakasini yaptida aglaya aglaya uyudu.neyi var anlamis degilim.

bu arada ben yazdigini gormedim ama oglunun ismi emreymis. cok guel birr isim.Allah bebegini sana ve esine bagislasin.Allah evladinla yuzunu guldursun ins.

iyi pazarlar... Gece gaz sancisiyla uyandim; bir saate yakin bu nedir kasilmami gaz mi diyerek gecirdim:) umitlenerek sancinin belime kasiklarima herbir yanima siddetlenerek yayilmasini bekledim ama nerdeeee! hop 1 saatin sonunda sancidan eser yok:) uykum kacti bende nete girip koko`nun hikayesini okudum;okudukca dogurasim geldi:) benim de isim suni sanciya kalacak gibi; siddeti ne derece fena olacak endiseliyim:) aciklik olmadan epidurali dayamiyorlar yandim anam yandim:)))) Derya kuzusu da pek guzelmis iyice meraklandik simdi.Koko uygun oldugunda artik e-mail ile paylasim yaparsin.Silgicim sende yakisikli Emre beyin pozlarini bir ara yolla nolur:) ismiyle yasasin cok guzel; of offf ne tatli bir bebe olacaktir kesin.Binder sorayim benim hastane verir mi acaba; karinlariniz indi mi kizlar:) hastaneden cikinca kac kilo gitti?

Bizde son durumlar hala boyle! Eva geceleri bize inat cosuyor; karnimdan cikmaya calisiyor yanlis yerden cikmak istiyorsun diyorum:) hic laf dinlemiyor bu kiz! Stresten mi vitaminsiz mi kaldim bilmiyorum agzimin kenarlarinda ucuk cikti.Agzim basim yara oldu bee Eva gel de kurtar beni:))))

Son düzenleme:

Kiyamam ya.. Niye boyle huzursuzlandi acaba; ben de merak ettim simdi. Canim ya sancisi birseyi varki gulmuyor; off ya. Doktor birsey demedi mi? tez zamanda yuzunde yine gulucukler acsin berfincimmm

Gecmis olsun canim; insallah cok ilac tedavisine kalmadan atlatirsin ama siddetleniyor demissin vakit kaybetmeden doktora git evdeki yontemler ise yaramadiysa.Beslenmene dikkat et bol meyve ye;sivi bol tuket.Umarim grip falan olmuyorsundur.Acil sifalar

aminn. valla ben de asik oldum resmen ogluma. hamileyken bu kadar hissedemiyordum, acabalarim vardi.dogdu kucagima verdiler hala saskindim. sonra nasil bir duyguysa artik basindan ayrilamamaya basladim. gece esim hastanede nursery rooma yollamis. bebek sunnetten sonra cis yaptimi diye bakicaklarmis. (bu arada sunnetini de 2. gun yaptirdik) bir uyandim yok, dikislerle kalktim gittim odaya bebegi aldim geldim. yuksek sesli muzik acmislar, klima acik, burnu hizmali 2 tip cocuklari mumyalamislar icim gitti. yavrum bir de ustunu basini cis yapmis degistirmisler giydirdiklerimi. daldim odaya hop noluyoruz gibi bir tepki verdiler direkt bebege dogru gidince :) bilekliklere bakip verdiler. agladim odaya gidince, cok tuhaf bir duygu gercekten insan kiyamiyor, en guzel en super bebek benimki saniyor filan. gelinim yandi valla :))

huysuz oluyorlar galiba arada, bizde de oluyor daha 5 gun oldu ama gunu gunune uymuyor. ciddi bisey yoktur insallah, boyle boyle buyuyecekler. biz de hep endiselenicez sanirim. Allah yardimcimiz olsun.

bize ezani babam okudu kulagina bu arada, 40 olayini da turkiyede arastiricaz ilahiyatci bi tanidigi varmis babamin ama fasulye vb dinde yeri var midir bilmiyorum. arastirmak lazim.

eva ne nazli cikti :) bence keyfi yerinde onun ama sonucta cikacak oradan sen de kavusucaksin marlincim. binder sirtim agriyo de verirler, daha rahat uyurum filan diye ekle :) el pompasi istedim, binder, breast shell vb iste. binder cok ise yaradi, ilk gunden beri takiyorum, geceleri cikariyorum. gobegi baya toparladi ama ilk 2 gun 5-6 aylik gibiydi. kilo cok gitmedi bende. 75dim en son su an 67 falan oluyorum acken. gerci daha zamani var. ayaklarim cok sis. bu arada cok fazla dikisim var doktor sayisini bile soylemedi. ama iyi olur insallah, yavas yavas toparlaniyorum.

su an bebis uyuyor, bende rahatlamak icin bir turk dizisi actim izliyorum. bir de size yaziyorum. zaman yok cidden pek ama gun gectikce oturur umarir. gun bebegi emzir, uyut, altini degistirle geciyor. sefil gibiyim resmen ust bas :) ama cok sukur saglikla dunyaya geldi, Allah sabrini da veriyor gercekten.

altini baglayinca cis kaciriyoruz devamli niye anlamadim. iyide sariyoruz. bezden mi kaynakli bilmiyorum. pampers swadlers kullaniyorm. swadlers sensitive almistim cok sert diye kullanmayi biraktim, regular olan daha yumusak ama devamli kaciriyor sirtina geliyor vb. siz ne kullaniyosunuz?

hala yikamadik, gobegi dusene kadar yikamayin silin dedi. islak tulbent gibi biseyle siliyoruz. dusse de yikasak o da rahatlasak. icim gidiyor bakinca cok minik. eve ilk geldigimde nasil bakicam diye agliyordum, cok acikli bakiyor bazen :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…