- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.641
marlin sen sabirsizlastikca eva nin geelmeye niyeti yok:)) boyle olacagini hic tahmin etmemistin demi?
bu arada asllinda en onde olan senmiydin silgi ve koko arasinda
sorun cikmadiktan sonra bekleyin .ins bi avazda kurtulacaksin.
Ayyyyyy cemrecik coooook mutlu oldum coook.Allahim tamamina erdirsin saglikla evlatlarini kucagina al insallah.Simdi hic dusunme testleri filan hepsi guzel olacak.Bugun ilk is gunumdu her aradigimda kuzum agliyordubenimde gunumun yarisi tuvalette aglayarak gecti .hic uyumamis yavrim eve geldim kucagima aldim burnunu boynuma soktu uyudu birde uzerine senin mujdeli haberini okuyunca tam koptum . Tekrar tebrik ederim .Lara ile kocaman opuyoruz seni ve gobusteki pitirciklari :)
agladim agladim, aglamaktan agladim....
saat 10 30 da gittik randevuya...yattim masaya...hazirlikliyim tabi, I can't see the baby diyecek yine....tavana bakiyorum ekrana degil.....gorunuyor mu dedim, gorunuyor dedi.....nasil bir ohhh cektim...dondum ekrana....benim gordugumu sende goruyor musun dedi? iki mi dedim? evet dedi, ben de ip koptu, nasil agliyorum....evet, arkadaslar, tek plesantada iki minik emriyo...hala daha inandirici gelmiyor...birazdan cep telefonunun alarmi calacakmis da uyanacakmisim...bekleme odasinda bekleyen esim aglayarak ciktigimi gorunce yuz ifadesini gormeliydiniz...yine sorun var diye dusundu tabi...hemire yrdimcisi mujdeyi verince koca adam herkesin icinde agladi :))
ultrason reimlerini ekleyecegim bugun yarin, biraz dinleneyim, daha Turkiye;dekilere bile haber veremedim...
moral icin cok sagol esracim...zaten dokunsalar agliyorum, lara'nin seni aradigini okuyunca daha cok duygusala sardim...hic vicdan aazabi cekme, mecburen calisiyorsun...Turkiye'de memurlugun gozunu seviyim...6 ay dogum izni, 6 ay da ucretsiz aliyorlar isterlerse...Ayyyyyy cemrecik coooook mutlu oldum coook.Allahim tamamina erdirsin saglikla evlatlarini kucagina al insallah.Simdi hic dusunme testleri filan hepsi guzel olacak.Bugun ilk is gunumdu her aradigimda kuzum agliyordubenimde gunumun yarisi tuvalette aglayarak gecti .hic uyumamis yavrim eve geldim kucagima aldim burnunu boynuma soktu uyudu birde uzerine senin mujdeli haberini okuyunca tam koptum . Tekrar tebrik ederim .Lara ile kocaman opuyoruz seni ve gobusteki pitirciklari :)
Allah razi olsun melegim, canimsin, cok sagol...sizlere danisacagim cok sey olacak...su 4 haftayi da bir sekilde atlatayim...esim gitti bugun laptop masasi aldi minik...salondaki kanepe padisah tahti gibi oldu benim icin, onda yatiyorum, yemek yiyorum, film izliyorum...Oleyy be:119::119::119:, varmi bundan daha daha guzel haber ya :118:,gozlerim doldu resmen cok duygulandim cok mutlu oldum..mevlam eyler ne eylerse guzel eyler,.yeterki bizler hazir olalim buna dimi?
Allah tamamini erdirsin ins, umarim bebeklerin ile cok guzel bir hamilelik seruveniniz olur..rabbim saglicakla gelmelerini nasip eder,dualaim seninle canim masallah kuzularina simdiden
bu nasil kuvvetli ve oylesine gusel bir bagdir ki...yasayana kadar anlayamayacagim dogal olarak....Beni beklemis Canankucagima aldigim an sustu kuzum mememi emerken icini cekiyordu gozlerim sisti aglamaktan Allah baska ayrilik vermesin hicbirimize.Ne zormus eskiden hic anlamazdim.
Oglen yemek iznine cikmaim 45 dak.erken cikayim diye.Yarin oglende yarim saatligine eve gelicem.Arabayla 20 dakika is ile ev arasi .5 dakikada gorsem deger gelmeye.
sagolasin esracim...hic sorma, bir de ben burda yalniz olacagim, gelenim de olmayacak...Cok sevindim senin adina gercekten, ikiz hem de ne buyuk mutluluk Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
Daha gecen hafta dogum yapan arkadasin bebisleri gormeye gittim onun da iki erkekti 36. Haftada dogdular ikiside cok saglikli masallah
O kadar miniklerdi ki kucagima almaya korktum:) Allah hepimize o gunlerini gostersin insallah
Canım, sen benden önce doğuracaksın belkide:) dualarımız seninle.İnşallah sağlıkla bebişini kucağına alırsın
Bugün benim de kontrol vardı. Bebeğin suyu, herşeyi çok normal, nst de sancılar az çıktı. O yüzden haydi eve dedilerPerşembeye kadar doğmazsa yine kontrol var, herşey normal devam ederse 42.hafta sonuna kadar bekleyebilirmişizzzz! Ama bende sabır kalmadı:))
agladim agladim, aglamaktan agladim....
saat 10 30 da gittik randevuya...yattim masaya...hazirlikliyim tabi, I can't see the baby diyecek yine....tavana bakiyorum ekrana degil.....gorunuyor mu dedim, gorunuyor dedi.....nasil bir ohhh cektim...dondum ekrana....benim gordugumu sende goruyor musun dedi? iki mi dedim? evet dedi, ben de ip koptu, nasil agliyorum....evet, arkadaslar, tek plesantada iki minik emriyo...hala daha inandirici gelmiyor...birazdan cep telefonunun alarmi calacakmis da uyanacakmisim...bekleme odasinda bekleyen esim aglayarak ciktigimi gorunce yuz ifadesini gormeliydiniz...yine sorun var diye dusundu tabi...hemire yrdimcisi mujdeyi verince koca adam herkesin icinde agladi :))
ultrason reimlerini ekleyecegim bugun yarin, biraz dinleneyim, daha Turkiye;dekilere bile haber veremedim...
moral icin cok sagol esracim...zaten dokunsalar agliyorum, lara'nin seni aradigini okuyunca daha cok duygusala sardim...hic vicdan aazabi cekme, mecburen calisiyorsun...Turkiye'de memurlugun gozunu seviyim...6 ay dogum izni, 6 ay da ucretsiz aliyorlar isterlerse...
Allah razi olsun melegim, canimsin, cok sagol...sizlere danisacagim cok sey olacak...su 4 haftayi da bir sekilde atlatayim...esim gitti bugun laptop masasi aldi minik...salondaki kanepe padisah tahti gibi oldu benim icin, onda yatiyorum, yemek yiyorum, film izliyorum...
bu nasil kuvvetli ve oylesine gusel bir bagdir ki...yasayana kadar anlayamayacagim dogal olarak.......
sagolasin esracim...hic sorma, bir de ben burda yalniz olacagim, gelenim de olmayacak...
evet evet cemrenin ticker a bende bittimm
bizim de yarin dr randevumuz var..
ben yine bir olagan olarak su anda tatli asermekteyim.. yedim de yani ama kesmedi nolcek benim halim..
Koko emzirememekten korkuyordun ama kocaman maşallah sütün bolmuşçok çok maşallah, darısı bana inşallah... Ben göğüs pompası almadım evde olacağım için uzun süre doğum sonrası alırım diye düşündüm, ama pompa alırken mutlaka göğüs kalkanı da alayım o zaman. Ayrıca silgi de sormuş, biriken sütleri biberonla mı veriyorsunuz,o iş nasıl olacak:))
Siz benden tecrübeli annesiniz artık yol gösterin bana da:)) Eva cidden formda sona kalan tembel bebe oldu.Dediğin gibi ammmaaa naz yaptı zilli,iyi demişsin assolist kaprisi mi bunlar, herkes slogana attı burda, seslendi neler dedi,sen de artık alkış tuttun yeter gayri gelsin:))
Silgicim, oğluşun göbişi de düşmüş oh şimdi yıkarsınız ak pak koklarsın.Şu 1-2 haftayı atlatın da fotolarınızı bekliyoruz heyecanla..
Ztarcım sende 32.haftayı deviriyorsun maşallah..Seninde az kalıyor, 50-40 derken bir bakmışın benim gibi gün sayıyorsun:) hoş ben 40+3 oldum hala sayıyorum gün!
Seninki şeker kız olacakisim de hala bulmadın bak, gerçi silgi doğunca koydu tikicanın adını:)) o kadar alıştımki tikican demeye Emre yabancı bir bebe gibi geliyor )
seninki de şeker kız olsun isim bulana kadar:)) yarın güzel haberlerini bekliyoruz..
Koko emzirememekten korkuyordun ama kocaman maşallah sütün bolmuşçok çok maşallah, darısı bana inşallah... Ben göğüs pompası almadım evde olacağım için uzun süre doğum sonrası alırım diye düşündüm, ama pompa alırken mutlaka göğüs kalkanı da alayım o zaman. Ayrıca silgi de sormuş, biriken sütleri biberonla mı veriyorsunuz,o iş nasıl olacak:))
Siz benden tecrübeli annesiniz artık yol gösterin bana da:)) Eva cidden formda sona kalan tembel bebe oldu.Dediğin gibi ammmaaa naz yaptı zilli,iyi demişsin assolist kaprisi mi bunlar, herkes slogana attı burda, seslendi neler dedi,sen de artık alkış tuttun yeter gayri gelsin:))
Silgicim, oğluşun göbişi de düşmüş oh şimdi yıkarsınız ak pak koklarsın.Şu 1-2 haftayı atlatın da fotolarınızı bekliyoruz heyecanla..
Marlin ilk günlerde de pompaya çok ihtiyaç duyabilirsin. Ben de senin gibi nasıl olsa evdeyim, pompaya ihtiyacım olmaz diye düşünüp almamıştım ama bebeklerin midesi ilk günlerde çok küçük olduğu için annenin göğsünü tam boşaltamıyorlar. Bu durum şişliğe neden oluyor ve çok rahatsızlık veriyor. İlk birkaç hafta göğüslerini tam olarak boşaltmak için de pompa gerekebilir.
Akıl vermek gibi olmamıştır umarım, sadece tavsiye :))
Marlin'cim, pompa bir noktada almak zorundasin, git simdi al. Bendeki medela pump in style ve cok cok memnunum. Esra'da baska bir marka var, o da yazsin tavsiye. Benimki ikili, bir de komik sutyen var takinca hands free iki meme de aradan cikiyor!
Neden simdi al (ya da kiralamak icin girisimde bulun) diyorum? Benim hastanede pompalamaya basladim, duzgun bir sekilde pompaladim, colostrum gelmeye basladi, hastaneden cikarken arabada "noluyo lan?" dedim, meger sutum gelmis, bir garip histi. Bizim kiz latch edemedigi icin onun stimulasyonu yeterli olmayacakti cunku. Sonra hastaneden cikarken evde de devam et dediler, ne olurdu pompam hazir olmasaydi? O haldeyken pompa alisverisine dusmek hiiiiiic olacak is degil. Latch sorunu yuzunden biz her turlu altenatif besleme yontemini denemek zorunda kaldik. Ennn son tercihim bebegime mama verilmesiydi, sarilik yuzunden o da oldu malesef ama pes etmedim, iki seferden sonra mamayi kendi sutumle replace ettim. Latch oturana kadar supplamentary nursing system falan kullandik, hala bile gerektigini dusunursem kullaniyorum. Bunda bebege biberon vermiyorsun, mamadan sonra en istemedigim ikinci sey biberon zira. Bebek senin memeni emiyor ama yandan cooooook ince bir boru ile daha onceden pompaladigin sut de aradan emiliyor. Bizde latching sorunu olmasaydi biriken sutler ne olacakti guzel soru. Oyle bir sorun olmasaydi belki o sutler heba olur ya da ilerisi icin store edilirdi buzlukta ama o noktada da pompanin 2 faydasi var: 1. sutu artirmak (Esra'nin dedigini hatirla oyle cogaltti sutunu) 2. engorgement denilen memenin fazla dolmasi gibi durumlarda memeyi bosaltmak (bebe yetmeyebiliyor bosaltmaya, mide kapasitesi belli). boleyken boyle :)
Agzina eline saglik koko; usenmeden yazmisin canimsin:) bugun hemen gidip aliyorum; dogumdan sonra o telasla kocam gidip birsey alip gelecekti:) simdi sakince secerek aliriz; illaki alacaktim zaten beklemenin anlami yok degil mi:) bu kiz gecikti sanki sutum de olmayacak gibi his varama olumsuz dusunmemeye calisiyorum ayrica pompalamam gerek ki sut cogalsin senin dedigin gibi.Eva`nin gelmeye niyeti yokken bugun gidip alayim hemen; ayrica breast shell de alayim; silgi de sen de memnunsunuz sanirim. Siz benden once dogurdunuz tecrubeli oldunuz:) bir bakima iyi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?