Amerika'da Hamilelik

Ben de senin gibi yaptim koko .Biraksam uyurdu ama her 2 saatte bir kaldirip emzirdim bir sure sonrada sutum yetmediginden 1 sefer emzirip bir sefer 1.5 onz. mama verdim.
Simdi alisti zilli her iki saatte bir beni uyandiriyor :) Doktoru bana bekle uyanmasini dedi ama ben dinlemedim keske dinleseydim.
Dun doktoruyla konustuk mamayi arttirdik yetmiyormus kuzuma ilk defa dun gece 3.5 saat kalkmadan uyudu .Aman nazar deymeyim.Bu arada en cok annelerin nazari deger derlerdi inanmazdim.Ne zaman Lara iyi uyuyor yada bugun sessiz desem arkasindan tam tersi oluyor :)

Bizde white noise machine yok almayi dusunuyorum.Dun youtube da 2 saat suren fon makinasi sesi buldum.Butun gece sesi kisik actik.Belkide o yuzden dun gece iyi uyudu.Biz mamaya yorduk ama.Isin kotu tarafi o ses benimde uykumu cok getiriyor kalkarken zorlaniyorum.

Ise basladigimdan beri 5.30 ayaktayim.Gece uyudugum 3-4 saat.Lara yi doyur uzerini altini degistir yedekleri hazirla uzerini giyin sacina basina sekil ver cikmadan Lara yi tekrar uyut saat 7.45 oluyor.8.15 te iste oluyorum.

Bu arada bizim sirket maddi acidan pek bir kotuye gidiyor 3 aya kapanirsa hic sasirmam.Insallah kapanmaz baska bir yerde bu kadar rahat olamam.Sabah saat 8.30 basliyorum 3.30 en gec 4 cikiyorum.Oglende gidiyorum eve.
Hayirlisi ne ise o olsun diyorum kapanirsada yapacak birsey yok.

O ne bicim bir cumle oldu be :) Tekrar yaziyorum :) Icimden bir ses bugun Marlin i klinikten hastaneye gonderecekler diyooooor :)

Gerci yarimsaat sonra o gelir yine assolist Eva ile buraya :)))

Bilmiyorum yani, bu saate kadar bir ce-e demedi marlin. Alisveris merkezi mi turluyor acaba yoksa dogum odasini mi? Gelse de hepimiz bir rahat etsek!

Esra ve daha once dogum yapan arkadaslar,

Bebislerin turk vatandasligi icin, nufus cuzdani cikarmak icin ne yapiliyor bilen var mi? e-konsolosluk sayfasina baktim, klasik olarak duz duvar, gerekli linke basinca sayfa yuklemiyor. bir tek "dogum tescili" yapilmasi gerektigini anladim ama nasil, ne belgelerle bilgi edinemedim. konsolosluga bizzat gitmek mi gerekiyor, postayla oluyor mu, kac gun icinde yapmak gerekiyor (yine ceza odemek istemiyorum artik!) bilen varsa yazsin. Birth certificate'in cikmasi falan birkac hafta aliyor sonucta, ondan once zaten bir islem yapamayiz da, bir ogreneyim dedim. bu islemleri yaptirmis olan var mi? nuray?

Amazon.com: Munchkin Nursery Projector and Sound System, White: Baby bizimki bu, henuz white noise disindaki (bazen de nightlight) ozelliklerini pek kullanamadik, ama projektor falan ilginc gelebilir cocuk buyudukce.

is guc durumlari ne zor degil mi. bir yandan gitmek istemiyorsun, diger yandan kapanirsa diye endise ediyorsun. hayirlisi olsun esra'cim, umarim lara'yla en cok vakit gecirebilecegin bir is duzenin olur.

Aynen oyle koko hem gitmek istemiyorum hem calismak istiyorum.Annemi kandirmaya calisicam 16 nisan da giris cikis yapsin tr.ye 1 ay sonra geri gelsin diye.Bakalim kadinida sIk bogaz etmek istemiyorum ama yardima ihtiyacim var.Cok kucuk daha day care istemiyorum.Hayirlisi olur insallah.

Ben dogumdan 1 hafta sonra oturdugum towndaki City hall e gidip birth certificate i aldim. Konsolosluk New York ta.Markete gitmeye vakit yokken kis kiyamette New York a hic gidemem. Yarin telefon acip soracam netten oluyorsa yaparim olmuyorsa artik cezasi neyse odicez.

Oyy cnm sin banadami yolladin hemen bakiyorum, ayy cok mutlu oldum
Bakalim bizim oglanin kankasina bi...
Marlim hayirlisi ile gelecek Eva ins, ruyamda gordum cok yakin zafere az kaldi,

Arkadaslar merhaba,
Pazartesi aksamı hastaneye gitmeden once son hazırlıklarımı yaptım, bitti. Ancak hastaneye yiyecek icecek ne götüreyim bilemedim. Koko sen coconut water almıştın, tavsiye eder mısın? Bugün markete gittim, sonra size sormadan almayın dedim. Özellikle doğumda bisey yemeye icmeye izin verdiler mı size? Pitocinle induksiyon edilen doğumlarda ayrı bi prosedür var mı? E şimdi diyorum bol bol sıvı alsam sürekli tuvalete gitmek isterim, e bu da kötü. Sonuçta nstye bağlı olarak veya epiduralli tuvalete gidemem ki? Ay cok kafam karışık. Suni sancı ile dogum daha zor yaziyo internette de. Hayırlısı olsun..

Emre Beyimizi gordum, melekler gibi uyuyor..masallah hemencecik buyusunde oglan oglana oynasinlar bizimkilerde kendi aralarinda, muhahaha yakinda cocuklarda burdan konusur ..biri cikar soyle yazar, Emre senin kac tane misketin var veya ben bugun bir kizin sacini cektimmm biliyormusun gibi( kiz saci cekmek oldu olasi oglan cocuklari icin hep ovunc kaynagi olmustur ama ben bir turlu nedenini bilemedim, oglum sayesinde eger yaparsa ki yapmamasini umuyorum sorarim bizimkine o zaman )bakalim o gunleride gormek nasip olur ins..

Sen sadece sivi alanilirsin canim kati yiyecek yok epidural aldiginda sonda takiyorlar zaten idrarini yaptigini bile farketmiyorsun.

Bilmiyorum yani, bu saate kadar bir ce-e demedi marlin. Alisveris merkezi mi turluyor acaba yoksa dogum odasini mi? Gelse de hepimiz bir rahat etsek!

Burdaki konsolosluktan posta ile oluyordu, belki ordada oluyordur..sayfasina girip ogrenilebilir belki ben gerci kendim gidip basvurdum ama istenilen anne baba nufus kagidi, evlilik duzdani ve birth certificate ..bu belgelerle basvuru aliniyor ve 6 hafta bekleniyor Tr de nufusa gecirilmesi icin, sonra sana onay oldu diye mektup geliyor, ister kendin alirsin istersen yine posta ile sana gonderilir,

selam millet,
devamli otur yat pozisyonundan bunaldim, sarhos gibi yapti beni...mide bulantilari da artinca giremiyorum nete...bilim-kurgu filmleri izleyorum hep...ikiz anneler topigini okuyorum arada...doktor bol su ic demisti, cok su da mide bulandiriyor sanirim....
bu arada silgi'nin bebise bayildim, melekler korusun onu hep...koko'da da bizatihi tesekkur ediyorum resim icin...
benim daha Turk nikahim bile yok...esimin askerlik sorunu vardi, son cikan bedelli ile hallettik ama nikah islemi icin gitmeye firsat olmadi..askerlik olmadan resmi islem yapilmiyordu...dogumdan sonra kiyariz artik bir nikah ceza da ne ise oderiz...kendimi mankenler gibi hissettim...neyse, en azindan marriage certificate im var kapi gibi:))

Dogurmadim burdayim kontrol sonrasi gezdik,Eva sayesinde annem bile cogu yeri ogrendi:) ilk once nst baglandim,5-10 dk bir sanci cikti benim hissetmedigim,bu sancilar seni doguma goturur dedi uzman ama ultrasonda suyu iyi cikti,placenta falanda iyi durumda gayet saglikli,kafa cok asagida ve dogum icin iyi pozisyondaymis ama iste cikmak istemiyor.Doktor alttan muayene etti azcik ciglik attim:) kafa asagida oldugu icin acikligi zor kontrol ediyorlar bir de doktor bir numaralar yapip acikligi tetiklemeye calisiyormus ben yaygarayi koparinca vazgecti:) aciklik 1cm den bile azmis ama yumusama cok iyiymis istersen suni sanciyla baslatalim dedi.ama hersey yolunda oldugu icin kendi haline biraksan daha iyi olur dedi.Aslinda kararsiz kaldim surekli hareket takibi endiselendiriyor ama herseyde su an icin yolunda bilemedim;( pztsiye kadar gelmezse suni sanciyla zorla getirecegiz sanirim.
Bu arada bizim Eva kel kabak cikabilir:) doktor pek saci yok dedi:) bu kadar bekletti sacini basini da yolamayacagiz gibi:)

Coconut water basta iyiydi de kusmaya baslyinca cok iyi olmadi. Gozum gormesin diyorum simdi!!!
Sen yiyecek bir seyler hazirla, sen yemesen de esin icin lazim. Biz "geri yollarlar" diye oyle gittik yemek yememistik, sonra butun gece ac kalirdik bir sey goturmesek. Ben baslarda az az yedim bir seyler, cubuk kraker ve findik fistik (trail mix gibi). Isler ciddiye binince ac olsan da bir sey yiyemiyorsun zaten, icinden gelmiyor. Bana yeme dedilerdi, sadece sivilar, broth dahil. Ben gizli yedim.

Valla malum ben de pitocini yedim, ayri prosedur su var, ilk verdikleri agizdan hapin aksine pitocan damardan veriliyor, yani serum baglaniyor.

Nst'ye bagli olmak tuvalete gitmeye engel degil ya, iki dakika cozuveriyorlar gerekirse. Ben coook su ictim cok restroom ziyareti yaptim. Belki sizin hastanede wireless nst de vardir?

Ben tam dogal dogum yapmak istiyordum, pitocine bayagi direndim ama bende hizlandirdi dogumu, cunku benim vucudum kendi sanci uretmiyordu. Simdi keske daha once alsaymisim diyorum. Esra da cok kolay dogum yapti induce edilmis olmasina ragmen. Dogumdan doguma farkediyor olmali. Biraz da sans isi mi ne...

Posta ile olsa oh ne ala. sayfasina baktim, acilmiyor ki meret!!! Gerci birth certificate, nufus cuzdanlarimiz gibi seylerin orijinalini isterlerse hayatta da postyla yollmam. Bizim konsolosluk mutemadiyen kaybediyor zarflari, belgeleri, sonra da sucu postaya atiyorlar. Usps'in kaybettigi gorulmemistir. Esimin n cuzdanini kaybetiler birkac ay once.

Berfini merak ediyorum. Cananın hesabını inaktif yaptığını okuyunca eyvah bir şey kötü gitti morali bozuldu gitti dedim ama galiba durum berfinle alakalı değil. Canan bir topic açıp bir şey yazmış, sonra da silmiş, icerik silmek yasamış, sildiği şeyi geri koymuşlar. Onu da cezalandırdı yönetim herhalde sildiği için. Umarım böyle olmuştur. Bir an önce dönüp Haber verse. Berfincik alciya çok tepki vermemiştir insalah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…