Amerika'da Hamilelik

kizlar siz emzirdikten sonra mi alt degistiriyorsunuz yoksa oncesinde mi?
bu arada koko breast shell kullaniyor musun? kullaniyorsan orada biriken sutleri ne yapiyorsun? sut ziyan ediyorum nasil store edicem cozemedim. buzluga koydugum sutun icine yeni sut ekleyebilir miyim ya da her defasinda ayri poset mi? o zamanda minik minik porsiyonlar oluyor. nasil yapiyorsunuz siz?
bu arada benim bebis hep cis kaciriyor, pampers kullaniyorum ama anlamadim. sıkı sıkı da bagliyorum cocugu. hep elbise degistr yoruldum. erkek bebeklerde oluyormus ama ne yapmak lazim acaba?

marlin mucadelen ne alemde? ilk baslarda bende sut gelmemisti, moralini bozma sakin sende de durum ayniysa. 3-4 gun sonra eve gecince geldi, sen yine de emzirmeye devam et. hastanede mama da vermistik biz. kolay gelsin :)

Alti once degistir silgicim cunku memeden sonra bebisin uykusu geliyor hemem gazini cikarip yatirorsin tam tersini yapinca uykulari Kaciyor.Bana hastanede hemsire soylemisti.

1 numaraya gecsen gobekte dusmus ben 1 numara pampers swaddlers kullaniyorum.

Bu arada ise basladim az olan sutum malesef keildi.Uzuntu ve strese sanirim.Yinede israrla veriyorum ama agliyor gelmedigi icin.
Marlin in hikayesini cok merak ediyorum en cokta Eva dojpktorun dedigi gibi minnakmi.

Oyle yapinca sonrasinda tekrar kirletiyor ve acken huysuz oluyor. Ama dogrusu o sanirim uykuya dalma acisindan. Rahat olmaya calis esra zor anliyorum, gelir insallah sutun de beslersin fistigi. Bu arada foyograflara bayildim, masallah diyim :)

Son düzenleme:
Oyle yapinca sonrasinda tekrar kirletiyor ve acken huysuz oluyor. Ama dogrusu o sanirim uykuya dalma acisindan. Rahat olmaya calis esra zor anliyorum, gelir insallah sutun de beslersin fistigi. Bu arada foyograflara bayildim, masallah diyim :)

Tabi bazen degistirip doyuruyorsun bir bakmissin yine yapmis ama dogrusu once cunku daha buyudugunde uykulari aciliyor ve tekrar dalmasi zor oluyor.Mesela Lara uyaninca basliyor mirildanip gulucuk vermeye yuzune bakmamaya opmemeye calisiyorum ki cok zor :) uykusu kactimi tam 1 saat lazim tekrar dalmaya . Degistirip mamayi veriyorum sonuna dogru gozler kayiyor :) sansliysam gazi cabik cikiyor yatiriyorum .Bu arada siz bebisleri nasil uyutuyorsunuz yataklarina koyunca kendiliginden uyuyorlarmi .Lara yatmiyor oyle gazini cikartitan sonra az daha omzumda tutuyorum sirtini pispisliyorum dalinca yatiriyorum

Buyumus degil mi silgi cim :) bana benzedigini yazmissin babasina gore ona benziyormuz kulaklariyla inadi bana benziyormu :)))) hee deyip geciyorum halbuki agiz burun cene yanaklar ben :) goz hem baba hem ben diye dusunuyorum .Uzuluyorum sutun kesildigind ama yapacak birsey yok cok uzuldum ise baslayip lara dan ayrildigima ikinci gun kesildi zaten.Allah baska ayrilik vermesin.sanmiyorum gelecegini hen gogsum yumusadi hemde Lara istemiyor gelmeyince .Yastik olarak kullaniyor sipa :) saglik olsun insallaaah siz bol bol emzirirsiniz marlinde oyle

Pipisini asagi dogru kiviriyor musun? Bizde hic sizdirma olmadi, hala newborn kullaniyoruz, minyatur kizima anca. Buyk geliyorsa bez siziyor olabilir bol geldigi icin.

Breast shell kullaniyorum, uclar cok hassas, kurtaricim oldular. Oraya sizan (leak eden) sutler cop oluyor malesef, onlari biriktiremezsin, steril degil cunku. Ben cotton rounds denen yuz temizligi pamuklarindan koyuyorum alt kismina, iki ye katlayip, onlar emiyor sizanlari.

Buzluga giren sutlere ekleme yapilmaz, tarihi onemli sutlerin cunku. Donmus sute yeni ilik sut eklersen bakteri falan ureyebilir. Ben pompalamayai biraktim, arz talep dengesini bebisin ayarlamasini saglamaya calisiyorum. Sutteazalma hissedersem stimulasyon icin pompa yapabilirim, ya da cok siserse bosaltmk icin.

Minik porsiyon ne kadar minik? Bir pompalamada ne kadar oluyor bir memeden? Bebise bir beslenmede ne kadar vermek gerektigi ile alakali biraz da. Biz sns yzpzrsak 40 cc veriyoruz en fazla, bir porsiyonumuz ya bu kadar, ya azicik daha fazla zaten, denk geliyor. Sns'i de biraktik gerci, donan sutler biberona basladigimizda kullanilir artik 6-7 hafta sonra.

Kilo aliyor mu bicirim acaba? Hala dogum kilosuna gelemedi galiba.

Gozler ayni sen asil!

marlin mucadelen ne alemde? ilk baslarda bende sut gelmemisti, moralini bozma sakin sende de durum ayniysa. 3-4 gun sonra eve gecince geldi, sen yine de emzirmeye devam et. hastanede mama da vermistik biz. kolay gelsin :)

Marlincim, sut hemen gelmez oyle, sen bebisi daya, emsin ki gelsin. Eger bebis cok yorgun ve uykulu oldugu icin emmiyorsa hemen pompa iste ve ona basla. El pompasi falan degil, elektrikli falan getirsinler. Sen de elle sagabilirsin o arada, ilk damlalar elimle geldi benim :). Biz de mama verdik mecburen ama hemen sute gectim gelince. Mamayi biberonla vermemeye calis, kasikla falan ver mmecbur kalirsan, nipple confusion olmasin, emmeyi yeni ogreniyor o da, kafasi karismasin.

Mumkun oldukca bezli eva'yi ciplak gogsune daya, bir sey gelmese de emsin. Sizinki post term, guzel emebilecek kadar buyuk sipa. Kolay gelsinnn!

Sana bu kalca agrilarimizla ilgili sorum var. ikimiz benzer agrilari cektik aylarca. Seninkiler dogum sonrasi gecti mi? Benimki basta gecer gibi oldu ama sonra sanki geri geldi. Gece yan yatinca oluyor, hele saga yatarsam. Normaldir normaldiiir dediler, hala normal mi acaba? Yani tamam, o kemiklerin arasindan koca kafali bebe cikti ama??

Muayeneme daha var, bir anormallik varsa erken gitmeye calisayim.

Koko benim de cok sancili gecti o donem biliyorsun ama dogum yaptiktan sonra bicak gibi kesildi

Ya ben hic steril degildir diye dusunmedim, bebise damlattim ziyan olmasin diye. Tuh ya bisey olmaz ins. Onun disinda ben de sagmiyorum oyle bol yok cunku bence. Bebek emsin istiyorum zaten agladikca meme. Pompa emzirdikten sonra yaptm bikac kez o yuzden 40i bulmaz. Yani sut biriktrmiyorum.
Pipi sunnetli cok dokuniyorum ama yukari dogru ondan siziyor olabilir. Buyuk bez denedim dun gece sizmadi. Newborn bacaklarini cok sikiyor. Sizde oyle olmuyor mu? Aciyorum kirmizi kirmizi olmus cizgi
Elimde biraz var bitirip 1 numaraya gecicem tamamen. Gobegin ustunden mi kapatiyorsunuz bezi? Dustu ama hala alttan kapiyorm. Bu arada koko yikadiniz mi deryayi? Biz hala yikamadik, yarin dusunuyorz.

Ben sana cok benzettim :) gulus bile ayni. Arada kucakta arada yatakta ama cogunlukla emzirirken uyuyor.

Koko 6-7 hafta sonra niyebiberona basliyorsun? Dikislerin nasil bu arada? Cok var miydi senin?
Cok ayakta kalknca sizliyor sanki o bolge

11 ocak saat 11.34 te eva aramiza katildi:) epidural ile normal dogum yaptim.epidural oncesi 1 saat sanci cektim ,epidural sonrasi acilmam hizlandi, epiduralsiz asla yapamazdim:) cok sukur eva ve ben deiyiyiz,hepinize desteginiz icin tesekkurler

Hey bireee geldin mi kuzucuk, seni nazli seni..cok sukur kavusturana gozlerimiz yollarda kalmisti sonunda Eva da dunya ile tanisti, cok buyuk mutluluk allah sagliginizi ve sevincinizi daim etsin,
Marlin cnm., seni cok ama cok tebrik ederim, tazecik annemizde hosgeldi aramiza, sana ve Eva ya kucak dolu sevgi ve selamlarimi yolluyorum,optuk sekerler

Silgicim newborn kucuk geliyor Emre ye ondan siziyor yazik bacaklarinida sIkIyormus laranin da bacaklari kizardigi an biraktim.Kalsin kullanma 1 e gec benim elimdede kaldi .Gobegi kapat artik :) dusmus bitmis :)yarinda bir guzel bici bici yapsin .Bak nasil uzun uyuyacak ilk banyodan sonra

Bollugundan o kadar supheli olma. Emzirdikten sonra bile 30-40 cikarabilirsin bence elektrikli pompayla. Ama gerek de yok.

Babycenterda nasil cocuk yikanir videosu izledim sonra diapering videosu cikti, orada dediler bu pipi olayini.
Bizimki azicik minnak, newborn daha sikmiyor oyle. Gobek ustunden bagliyoruz artik. Dun yaptirdik ilk sulu banyoyu. Telefon dus olmayinca zor oluyor ama kovada ndoke doke yaptik hizlica. Bathtubimizi begendim, bayagi kullanisliymis. Aman banyo, oda onceden isitilmis olsun. Bebis usurse daha cok isyan eder, aglar.

Koko 6-7 hafta sonra niyebiberona basliyorsun? Dikislerin nasil bu arada? Cok var miydi senin?
Cok ayakta kalknca sizliyor sanki o bolge

Geceleri babasi da besleyebilsin pompa sutle diye. Bir noktada krese gisecek, orada bottle gerekecek. Eger hic alismazsa tamamen de reddedebiliyorlar biberon. Memeyi oturttuktan sonra yavastan biberonu tanitacagiz ama acelemiz de yok, 6-7 olmaz 9 hafta olur.

Dikisler cok kotu degil, bitse de gitsek seklinde yaklasiyorum :). Kanamam suruyor, ona gicik oluyorum. Su peri bottlei dert etmeden tuvalete gidebilecek miyim acaba? Benim episiotomy yaptilardi, bir de bir yirtik var. cok kotu degil ama keske hemen gecse gitse.

Koko benim de cok sancili gecti o donem biliyorsun ama dogum yaptiktan sonra bicak gibi kesildi

Benim icin kotu haber bu. hala agriyor, yatis pozisyonu cok etkiliyor. Doktora sormali.

Fizik tedaviden bana randevu vereceklerdi ya, 10 ocaka vermisler salaklar!! Due dateden 1 gun sonra yani! Yandi haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…