- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.821
Darisi basimiza benim aci esigim o kadar dusuk ki tirsmadan edemiyorum:)Sanci illaki cekicem ama o son en acili donemde aci yok Rocky aci yok:) yani oyle miGözün aydın, Allahım kucağına almayı da nasip etsin. Epidural için aslında belli bir açıklık konusunda diretmedi doktorum ne zaman istersen dedi.Açılmam 3-4 cm civarındaydı sanırım, suyum tamamen geldiği için enfeksiyon riskine karşı çok alttan muayene ettiler. Epidural nimet! can! kesinlikle hiçbirşey hissetmiyorsun:) ben 1 saatten fazla sancıyı hissedince epidural canım dostum gibi gördüm:)) çok tırsma... belki de epiduralsiz bile dogurursun!
:)))) pirtci Derya :))) Lara da bir gun kucagimda Sugur da ayaklarimin dibinde uyuyor.Lara bir sesli kaka yapti Sugar korkup yatagina kacti sapsalim benim kacarkende kendi totosunu kokluyor acaba benmi yapti diye :))
Merhaba Kizlar;
Oncelikle herkese guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederiz.Bugun aksam uzeri hastaneden ciktik.11 ocak gunu suyum geldikten sonra hastaneye gittik; acilma 1.5 cm falandi;2 gibi suni sanci verdiler.Sancilari cok gec hissetim; agri esigim sanirim yuksekmis ama sonrasinda bir saat bir sanci hissettim oy oyyy oyyy! epidurali verene kadar o sanciyi cektim.Epidralin verdigi rahatlamayla evayi beklemeye basladik.Doktorum 10.30 gibi alltan muayeneye geldiginde icimden heralde 6-7 cm acilmistir diye dusunurken evet godum basliyor dedi:) Esim sol tarafta dogum boyunca muthis destek verdi; gobek bagini da kesti.Ama sonrasinda o kadar etkilendi ki tansiyonu falan dustu:) o dunyadan bu dunyaya kizinin gelisine tanik oldu hala anlatirken cok duygulaniyor. Eva 1 hafta gecikme yapinca beklenenden daha buyuk dogdu.3.450 kg boy 50 cm. Bana daha cok benziyor; kaslari falan var cok belirgin:) Su an sutum gelmedi ama iste emzirmeye calisiyorum; hastanede elektrikli pompa ile idare ettik; manual de verdiler.Evde denedim; colostrum lar geliyor hala; mama da veriyoruz.Yetmeyecegi icin; gunduzleri cok sakin Eva hanim ama geceleri ayni karnimdaki gibi 10 dan sonra cosuyor; dun gece hic uyumadik neredeyse. Oturup kendiyle konusalim istiyor! Bu arada dikislerim var ama cok agri vermiyor; makat agrim var hemoroid oldu sanirim. Sprey verdiler ayrica dikisler ve makat icin oturma kuveti verdiler;ilik suyla gunde 3-4 kez otur dediler.Hayatimiz Cuma dan sonra cok degisti:) hergun daha da farkli olacak sanirim. Bizden haberler boyle; cok sukur kizimiza kavustuk; darisi tum bekleyen arkadaslarim.Allahim hepinize yavrunuzu kucaginiza saglikla almayi nasip etsin
Cok saol Esra:) umarim o guc cesaret banada gelirMamun cok sevindim senin adina Allah kucagina almayi nasib etsin hic korkma bende hep aci esigim dusuk derdim pekte nazliydim :) elim kesilse yemek yaparken oturur aglardim :) Allah oyle bir guc ve cesaret veriyorki ustesinden geliyorsun.Marliiiiiin annelij nasil gidiyor Eva nasil anlat bize :) ben ayak izlerini gordum :) tamamini gormek istiyorum :) Bugun IUD taktirdim.Hormonsuz olandan hiiic acimadi .Takarken doktor baski ve kramp hissedeceksin dedi cok hafif birsey hissettim o kadar kramp gibi degildide.Dusunen varsa gelismeleri yazarim
Merhaba Kizlar;
Oncelikle herkese guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederiz.Bugun aksam uzeri hastaneden ciktik.11 ocak gunu suyum geldikten sonra hastaneye gittik; acilma 1.5 cm falandi;2 gibi suni sanci verdiler.Sancilari cok gec hissetim; agri esigim sanirim yuksekmis ama sonrasinda bir saat bir sanci hissettim oy oyyy oyyy! epidurali verene kadar o sanciyi cektim.Epidralin verdigi rahatlamayla evayi beklemeye basladik.Doktorum 10.30 gibi alltan muayeneye geldiginde icimden heralde 6-7 cm acilmistir diye dusunurken evet godum basliyor dedi:) Esim sol tarafta dogum boyunca muthis destek verdi; gobek bagini da kesti.Ama sonrasinda o kadar etkilendi ki tansiyonu falan dustu:) o dunyadan bu dunyaya kizinin gelisine tanik oldu hala anlatirken cok duygulaniyor. Eva 1 hafta gecikme yapinca beklenenden daha buyuk dogdu.3.450 kg boy 50 cm. Bana daha cok benziyor; kaslari falan var cok belirgin:) Su an sutum gelmedi ama iste emzirmeye calisiyorum; hastanede elektrikli pompa ile idare ettik; manual de verdiler.Evde denedim; colostrum lar geliyor hala; mama da veriyoruz.Yetmeyecegi icin; gunduzleri cok sakin Eva hanim ama geceleri ayni karnimdaki gibi 10 dan sonra cosuyor; dun gece hic uyumadik neredeyse. Oturup kendiyle konusalim istiyor! Bu arada dikislerim var ama cok agri vermiyor; makat agrim var hemoroid oldu sanirim. Sprey verdiler ayrica dikisler ve makat icin oturma kuveti verdiler;ilik suyla gunde 3-4 kez otur dediler.Hayatimiz Cuma dan sonra cok degisti:) hergun daha da farkli olacak sanirim. Bizden haberler boyle; cok sukur kizimiza kavustuk; darisi tum bekleyen arkadaslarim.Allahim hepinize yavrunuzu kucaginiza saglikla almayi nasip etsin
Koko asure demis. Ben de mercek corbasi cok iciyorum ve bebis alttan masallahhh! Durduramiyoruz.. Sizce mercek mi gaz yapiyor, alttan cok pirt pirt. Bu kotu bisey mi?
:)))) pirtci Derya :))) Lara da bir gun kucagimda Sugur da ayaklarimin dibinde uyuyor.Lara bir sesli kaka yapti Sugar korkup yatagina kacti sapsalim benim kacarkende kendi totosunu kokluyor acaba benmi yapti diye :))
Bugun bebegimin kalbini dinledim allahim o ne hiz gum gum gum gum agladim kendimi tutamadim.Bos gebelik olmadigini soylemistim dedi dr:) Cok saglikli bebegin dedi kalbinin atisini duyduktan sonra sanki hersey daha bi baska daha bi guzel:)
Cok saol Melegim:) insallah saglikla katilir ailemize minik sincap:)Oyy cnm cok sevimdim senin adina,allah tamamini erdirsin ins, saglicakla alicagin gunlerde bir bakmissinki goz acip kapicak kadar kisa surede olmus,sonrasindada tabiki dunyanin en guzel hediyesini alicaksin kucagina...meleginle sagsalim tanismani diliyorum tum kalbimle..
Cemreeciiikkkk bitti valla bitti:) Kalp atislarini duyar duymaz ben salya sumuk halde:) hormonlar is basinda:)) Bas agrim var su siralar sende durumlar ne miden nasil:/mamuncum gozun aydin, kabus bitmis cok sukur...bundan sonra daha guzel olacak insallah...
koko, kopardin gulmekte...benim heralde bir de oksijen maskesi gibi bisey almam lazim bu durumda...benim vucut biraz fazla gaz tutar o kadar yavas yedigim halde...bebisler de benim gibi olursa maske sart eve bir tane:)))
canan, umarim hersey iyi gidiyordur...yuregim berfin'le...
Cok tesekkur ederim size de allah kolaylik versin dis cikarma zorselam guzel annis ve annis adaylari nasilsiniz???
kendimi daha fazla ozletmiyim dedim oglumuda uyuttum ins uyanmaz
Oncelikle Marlin tebrik ederim Allah anali babali buyutsun simdi nasilsiniz? kilosuda cok guzel masallah
Kokoda dogurmus dimi yaa.. Derya kuzusu gelmismi masalah. sizde gule gule buyutun bebeginizi canim Allah anali babali buyutsun bebisinizide
Esracim sen nasilsin ? nasil gidiyor Lara minnosuyla. sut durumun ne oldu onu merak ettim en son gelmiyo yazmistin bende ondan sonra okuyamadim zaten ins hersey yolundadir.
kokonun dogum hikayesini okuyamadim ama herhalde nnormal dogum yapti .. ne guzel birer birer geliyor bebisler. simdiye kadar 3 kiz bebis 3 te erkek bebis var
melegim , silgi, ztar unuttugum kesin var biirde yeni arkadaslarda var hepinize selamlar kizlar
mamun arkadas sende hosgeldin bebeginde hayirli olsun ins
bizde dis cikariyoruz kizlar oglum ck huysuz durup dururken aglamaya basliyor. ins gecicek..
Cemreeciiikkkk bitti valla bitti:) Kalp atislarini duyar duymaz ben salya sumuk halde:) hormonlar is basinda:)) Bas agrim var su siralar sende durumlar ne miden nasil:/
Canim benim green kart islemlerim daha bitmedi 1-2 haftaya parmak izine cagirirlar sonradaa gorusmeye social security numberim olmadigi icin kimildayamadik.Senin dedigin yasa ne ben hic duymadim internette de goremedim.Gel valla misafir edelim seni:) 22sinde annemi almak icin ny a gitcem zaten benbas agrisi varsa bolbol su icilcek diye biliyorum mamuncum...bende ne arasan var...salya sumuk olayini bilmez miyim....ben ilk gordugum zaman mercimekleri iceriye hemsire bile girmisti acil bir durum mu var diye...
bu arada insurance isini naptin? benim bahsettigim obamacare degil, o baska, daha cikmadi...bu 2011' de cikan bir yasa...hic gittiniz mi health departmant'a? gitmediyseniz gidin kendiniz konusun, duyduklarinizla hareket etmeyin...valla dayanamayip ben gelcem sizin eyalete konusmak icin......
koko cok guzel bilgiler vermissin bende surekli gogus kalkani kullaniyordum hastanede ilk gun verdiler ama bugun goguslerim o kadar sertlestiki canimi da yakmaya basladi.Sutum az da olsa gelmeye basladi,eva istedigi zaman cok guzel kapip emiyor ama bazen zor oluyor,gogsumdeki sertlik ve agriyi emzirerek ve pompa ile gecirebilirim sanirim
ayrica dikis ve en fenasi makattaki agri,silgi.ve esra da dertliydi o konuda,ne kadar surecek bu izdirapkicimin ustune otudoyasiya oturmak istiyorummm
Eva ile biraz daha toparlanip foto yollayacagim insallah
Marlin cim dogumdan sonra cektigim makat agrisini ben dogum sirasinda cekmedim. Sifir agriyla bir dogum ardindan cok siddetli makat agrisi. Bana surekli soruyorlardi agrinin siddeti 1 ile 10 arasinda nedir diye? Surekli 10 dedigimden (abartmiyordum ama ) birgun fazladan kaldim hastanede.Baktim agri azalmiyor bunlarda beni birakmiyor son gun 7 dedim :)))) hastaneden cikmak icin. 2 hafta oturamadim totomun uzerine .Isin kotu tarafi tuvalete cikmaya korktugum icin kabiz oldum.Oda basuru kocaman yaptiBu sefer hem basur hem makat agrisi.
Bende 1 dikis oldugu icin cabuk gecti cok sIkInti vermedi dikisler bana.Yani canimciim :) kisaca en az 2 hafta lazim gecmesi icin.Sen firsat buldukca ilik suya otur iyilesmeyi hizlandirir.
Su an yan yatarak yaziyorum:) zira dun gece aksam 8 den sabah 4`e kadar uyumayan zilli Eva yuzunden surekli ayakta ve oturur pozisyondaydim. Saatlerce uyumadi! Annem anne ve baba nin nazari cok deger diyor;dua okuyun diyor:) baba da ben kizima niye nazar edeyim deyip kapisiyorlar:) artik sabah karsi caresiz kalinca sinirlerim bosaldi agladim; esim 2 saat sonra kalkip ise gidecekti kalkti ben bakacagim sen uyu dedi.zorla uyutmuslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?