Amerika'da Hamilelik

Marlin gozunuz aydin, Allah anali babali buyutsun, uzun omurler versin

ne guzel dordunuz de normal dogum yaptiniz, darisi basimiza insallah :)

Darisi basimiza benim aci esigim o kadar dusuk ki tirsmadan edemiyorum:)Sanci illaki cekicem ama o son en acili donemde aci yok Rocky aci yok:) yani oyle mi

:)))) pirtci Derya :))) Lara da bir gun kucagimda Sugur da ayaklarimin dibinde uyuyor.Lara bir sesli kaka yapti Sugar korkup yatagina kacti sapsalim benim kacarkende kendi totosunu kokluyor acaba benmi yapti diye :))

Hahahahah, cok guldum sugar'a ya! hehhehehe. Bizim kedikiz cok sokulmuyor bebise henuz, mesafeli yaklasiyor.

Hey masallah, bekletti bekletti ama orada etlenip butlanmis beklerken. Bizim kiz 3 kilo 10 gram ile 0 beden manken kategorisinden katiliyor yarismaya Neyse ki yavrum agir aksak da olsa kilo aliyor. Bugun tartildi dogum kilosuna anca gelmis. Biraz kilo alimi hizlansa cok iyi olacak.

Silgiiiii! Sana ben yanlis bilgi vermis gibi olmusum, onu duzelteyim, umarim es gecmezsin burayi. O shieldda biriken sutu sen biriktiriyormussun ya. Bugunku emzirme danismani dedi ki emzirmeden once guzelce ilik su+sabunla yikarsan shield'i, bir memeyi emzirirken oburunde biriken sutu sonra kullanabilirmissin. Ama emzirme bitince onu da kasikla ya da minik cupla iciriver, tatli niyetine dedi, heba olmasin dedi. Dondurmaktan, store etmekten bahsetmedi. Bunu yazmis olayim, gerekli hazirligi/temizligi yaparak harcamanin onune gecersin o sutu. Bir de dedi ki, surekli kullanma bunu, areola etrafina baski yaptigi icin oradaki sut kanallarini (milk duct) tikayabiliyormus, gereksiz sorun olur dedi. Tikanirsa acili olur, mastitis'e kadar gidebilirmis. Meme uclari ped'e bile degse cok rahatsiz oluyor, nasil yaparim shieldsiz bilmiyorum. Kullanim suremi yavas yavas azaltayim diyorum ama bilmem nasil olacak.

Emziren kizlar, kadin bir de omega3/fish oil aliyor musn dedi. Hamilelikte aldim ama simdi almaz oldum dedim. Gunde 3000mg al dedi. Bu sutu "creamy" yapiyormus, dondurma gibi. Bebegin beyin goz gelisimine faydasinin otesinde kilo alimina, etlenip butlanmasina yariyormus sute katkisiyla. Sizle de paylasayim bu bilgiyi. Sute o kadar etkisi olacagini dusunmezdim.

Dun gece paraladi derya canavari bizi, ben simdi gidip kestirecegim biraz hanfendi uyurken.

Marlin senin emzirme isi nasil gidiyor?

Mamun cok sevindim senin adina Allah kucagina almayi nasib etsin hic korkma bende hep aci esigim dusuk derdim pekte nazliydim :) elim kesilse yemek yaparken oturur aglardim :) Allah oyle bir guc ve cesaret veriyorki ustesinden geliyorsun.Marliiiiiin annelij nasil gidiyor Eva nasil anlat bize :) ben ayak izlerini gordum :) tamamini gormek istiyorum :) Bugun IUD taktirdim.Hormonsuz olandan hiiic acimadi .Takarken doktor baski ve kramp hissedeceksin dedi cok hafif birsey hissettim o kadar kramp gibi degildide.Dusunen varsa gelismeleri yazarim

Cok saol Esra:) umarim o guc cesaret banada gelir

Bak iste herseyde hayir vardir..Eva seninle kalarak cok iyi toparlandi icinde iken ve sonuc kocaman masallah..bizim kiz zayif degilde gayet iyi geldi dunyaya,allah daim etsin gelisimini umarim hep guzel gider..
Merakla bekliyorum kokonin guzel tabiri ile assolisimizin resmini, lutfen bizi merakta birakma kafamda cok kuruyor ki sana benziyorsa zaten dunya guzeli olmustur,minnaklar yaa bunlarin uzerine baska tatli sey var su dunyada..harikalar hepsi..

Koko asure demis. Ben de mercek corbasi cok iciyorum ve bebis alttan masallahhh! Durduramiyoruz.. Sizce mercek mi gaz yapiyor, alttan cok pirt pirt. Bu kotu bisey mi?

Oyy cnm mercimek ve baklagillerin hepsi cok super gaz yapar..belli bir sure yememende fayda var...birde sogan ile bulgur pilavi cok sut yapar fakat bir o kadarda gaz...bunlarida yememeni tavsiye ederim...

:)))) pirtci Derya :))) Lara da bir gun kucagimda Sugur da ayaklarimin dibinde uyuyor.Lara bir sesli kaka yapti Sugar korkup yatagina kacti sapsalim benim kacarkende kendi totosunu kokluyor acaba benmi yapti diye :))

Oyyy yaa cok guldum yine..ne gaz patlamalari yapiyor bu bebeler,baksana sugar bilem dayamamis..bizimkininda agzindan cikardi gzlar cok sesli oluyordu, oyle boyle degildiler ama :))

Bugun bebegimin kalbini dinledim allahim o ne hiz gum gum gum gum agladim kendimi tutamadim.Bos gebelik olmadigini soylemistim dedi dr:) Cok saglikli bebegin dedi kalbinin atisini duyduktan sonra sanki hersey daha bi baska daha bi guzel:)

Oyy cnm cok sevimdim senin adina,allah tamamini erdirsin ins, saglicakla alicagin gunlerde bir bakmissinki goz acip kapicak kadar kisa surede olmus,sonrasindada tabiki dunyanin en guzel hediyesini alicaksin kucagina...meleginle sagsalim tanismani diliyorum tum kalbimle..

selam guzel annis ve annis adaylari nasilsiniz???
kendimi daha fazla ozletmiyim dedim oglumuda uyuttum ins uyanmaz

Oncelikle Marlin tebrik ederim Allah anali babali buyutsun simdi nasilsiniz? kilosuda cok guzel masallah

Kokoda dogurmus dimi yaa.. Derya kuzusu gelmismi masalah. sizde gule gule buyutun bebeginizi canim Allah anali babali buyutsun bebisinizide

Esracim sen nasilsin ? nasil gidiyor Lara minnosuyla. sut durumun ne oldu onu merak ettim en son gelmiyo yazmistin bende ondan sonra okuyamadim zaten ins hersey yolundadir.

kokonun dogum hikayesini okuyamadim ama herhalde nnormal dogum yapti .. ne guzel birer birer geliyor bebisler. simdiye kadar 3 kiz bebis 3 te erkek bebis var

melegim , silgi, ztar unuttugum kesin var biirde yeni arkadaslarda var hepinize selamlar kizlar

mamun arkadas sende hosgeldin bebeginde hayirli olsun ins

bizde dis cikariyoruz kizlar oglum ck huysuz durup dururken aglamaya basliyor. ins gecicek..

silgide dogum yapmis galiba.. ismide Emre yanlis okumadiysam..
canim hayirli olsun sizinde bebisiniz hepsi arka arkaya gelmis masallah

mamuncum gozun aydin, kabus bitmis cok sukur...bundan sonra daha guzel olacak insallah...
koko, kopardin gulmekte...benim heralde bir de oksijen maskesi gibi bisey almam lazim bu durumda...benim vucut biraz fazla gaz tutar o kadar yavas yedigim halde...bebisler de benim gibi olursa maske sart eve bir tane:)))
canan, umarim hersey iyi gidiyordur...yuregim berfin'le...

Cok saol Melegim:) insallah saglikla katilir ailemize minik sincap:)

Cemreeciiikkkk bitti valla bitti:) Kalp atislarini duyar duymaz ben salya sumuk halde:) hormonlar is basinda:)) Bas agrim var su siralar sende durumlar ne miden nasil:/

Cok tesekkur ederim size de allah kolaylik versin dis cikarma zorAma gecicek annesi az sabir:)

Cemreeciiikkkk bitti valla bitti:) Kalp atislarini duyar duymaz ben salya sumuk halde:) hormonlar is basinda:)) Bas agrim var su siralar sende durumlar ne miden nasil:/

bas agrisi varsa bolbol su icilcek diye biliyorum mamuncum...bende ne arasan var...salya sumuk olayini bilmez miyim....ben ilk gordugum zaman mercimekleri iceriye hemsire bile girmisti acil bir durum mu var diye...
bu arada insurance isini naptin? benim bahsettigim obamacare degil, o baska, daha cikmadi...bu 2011' de cikan bir yasa...hic gittiniz mi health departmant'a? gitmediyseniz gidin kendiniz konusun, duyduklarinizla hareket etmeyin...valla dayanamayip ben gelcem sizin eyalete konusmak icin......

koko cok guzel bilgiler vermissin bende surekli gogus kalkani kullaniyordum hastanede ilk gun verdiler ama bugun goguslerim o kadar sertlestiki canimi da yakmaya basladi.Sutum az da olsa gelmeye basladi,eva istedigi zaman cok guzel kapip emiyor ama bazen zor oluyor,gogsumdeki sertlik ve agriyi emzirerek ve pompa ile gecirebilirim sanirim
ayrica dikis ve en fenasi makattaki agri,silgi.ve esra da dertliydi o konuda,ne kadar surecek bu izdirapkicimin ustune otudoyasiya oturmak istiyorummm
Eva ile biraz daha toparlanip foto yollayacagim insallah

Canim benim green kart islemlerim daha bitmedi 1-2 haftaya parmak izine cagirirlar sonradaa gorusmeye social security numberim olmadigi icin kimildayamadik.Senin dedigin yasa ne ben hic duymadim internette de goremedim.Gel valla misafir edelim seni:) 22sinde annemi almak icin ny a gitcem zaten ben

Marlin cim dogumdan sonra cektigim makat agrisini ben dogum sirasinda cekmedim. Sifir agriyla bir dogum ardindan cok siddetli makat agrisi. Bana surekli soruyorlardi agrinin siddeti 1 ile 10 arasinda nedir diye? Surekli 10 dedigimden (abartmiyordum ama ) birgun fazladan kaldim hastanede.Baktim agri azalmiyor bunlarda beni birakmiyor son gun 7 dedim :)))) hastaneden cikmak icin. 2 hafta oturamadim totomun uzerine .Isin kotu tarafi tuvalete cikmaya korktugum icin kabiz oldum.Oda basuru kocaman yapti Bu sefer hem basur hem makat agrisi.
Bende 1 dikis oldugu icin cabuk gecti cok sIkInti vermedi dikisler bana.Yani canimciim :) kisaca en az 2 hafta lazim gecmesi icin.Sen firsat buldukca ilik suya otur iyilesmeyi hizlandirir.

Su an yan yatarak yaziyorum:) zira dun gece aksam 8 den sabah 4`e kadar uyumayan zilli Eva yuzunden surekli ayakta ve oturur pozisyondaydim. Saatlerce uyumadi! Annem anne ve baba nin nazari cok deger diyor;dua okuyun diyor:) baba da ben kizima niye nazar edeyim deyip kapisiyorlar:) artik sabah karsi caresiz kalinca sinirlerim bosaldi agladim; esim 2 saat sonra kalkip ise gidecekti kalkti ben bakacagim sen uyu dedi.zorla uyutmuslar.

Ben anladim ki hamileligin son gunune kadar hoppidi hoppidi :) gezen hic oturmayan annelerin ( sen ve ben gibi ) bebekleri geceleri uyumuyor yerinde durmuyor :)

Varyaa ayni seyleri yasiyoruz Marlin seninle.Annem de anne ile babanin nazari deger demisti.Esimde ben babasiyim niye nazari degsin dedi :)

Ahh ben ne agladim ne agladim yazmadim buraya gozunuz korkmasin beni deli zannetmeyin diye :)

Ilk 3 hafta Lara hic uyumuyordu geceleri ben o makat agrimla kucagimda pispisliyordum sonra esim kalkiyordu o deniyordu bana gec uyu diyordu ama ben cocugumun aglarken duyunca uyuyamiyordumki.

Kac gun 2 saat uykuyla dolastim hatta rekorum 48 saat sifir uyku.sonra senin gibi bir saldim kendimi susturamadilar :) Girdim banyoya kapadim kapiyi oturdum yere hungur hungur agladim. Sonra kendimi suclu hissediyordum ama ablam butun anneler boyle tepki verir dedi.
Gunlerce carseat te yatti ya :) birtek orada 2 saat uyuyordu.Evde kim uyuyorsa dusman gibi bakiyordum ona :) Annem erken uyur benim .Annemle ne didistim ne didistim :) Allahtan esim gazabimdan kurtuldu gec yatar birde cok yardimci ama calistigi zamanlar istemiyordum kalksin tek basima yapmaya calisyordum.
Gece karnini doyuruyor altini temizliyordum uyumuyordu 2 saat uyutmaya calisyordum tam uyuyacak hoop yine mama saati geliyordu acliktan agliyordu yine doyuruyor altini degistiriyordum yine uyumuyordu agliyordu.Birgun sabaha kadar mama verip alt degistirdim en son uyuttum sabah 6 da .1 saat sonra yine kalkti .Bir basladim sesli aglamaya butun gece alt degistirdim mama,meme verdim niye uyumuyor nerede yanlis yapiyordum diye.Ev halki kalkti.Uyuyorlar diye butun hincimi onlarda aldim :) Sonra banyoya girdim aynaya baktim su saclarimi kut kessemmi yakisir bana diye dusunurken buldum kendimi :))Hala geceleri cok kalkiyor ama alistim artik 5 saat uyumaya bir gulusu butun yorgunlugumu aliyor. Hele ben isteyken gunduz hic uyutamiyorlar :) yarim saat uyuyor enerjiyi toplayip evdekilerin canina okuyor :)
Hem cok zoe hem cok guzelmis annelik.Insallah bugunler saglikla cabucak gececek bebislerle gezmelere gidecegim gunlerde gelecek kizlar :)

Marlin ilk gunler zor oluyor. Benim de dikisten cok makat agrim vardi. Kocamandi basur, bol su lifli seyler vb her gun wcye gitmeye calisarak kuculttum biraz ve daha 2 gundur rahatladm. 2 hafta ver kendine sonra agrilar hafifler. Dikislerimde 2-3 tane dustu. Ictekilerden haberm yok. Ic dis dikmis dr. Ama daha iyi ilacak cok yeni. Bana hemoroid icin ilac vermedi dikisleri eritir diye. Ama kabiz olmazsan azalir. Bir de hastanede kullandgm sprey agri kesici var. cok aci olunca kullaniyor biraz rahatlatiyor. Gecer bu gunlerde, dogum yaptik ya bunu mu atlatamiycaz?
Bizim bebiste geceleri pek uyutmuyor, bir de uzerime isiyor kaka yapiyor tam altini acinca:) 2 saatte onlari temizliyorm gece bitiyor. Dun yine bir kaka macerasi yasadik aman nasil fiskirtiyor bi de :)
Gecen gece de 11den 4 e kadar uyumadi. Dun gazdir diye resmen ac kaldim, kahvalti su idare ettim ve gece daha rahat etti. Yediklerimize de dikkat etmek gerek galiba. Zor bir surec esra da yasamis ve yasiyor galiba. Etrafimizdakilere catiyoruz vb. ayni seyler yasaniyor galiba. Bir de stres bebege gecer mi diye vicdan azabi filan karma karisik. Insallah uslu bebisler olurlar hepsi. Bu nazar muhabbetini tum anneler yapiyor galiba :) yapmayani dovuyorlar.

Nuray tesekkur ederim, siz de en kisa surede atlatirsiniz umarim dis olayini.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…