Amerika'da Hamilelik

Aglayanlar kulubune beni de yazin! Son birkac gece bayagi yoruyor bizi minik zilli. Gunduz cok guzel uyuyor, uyaniyor, sakin. Ama aksam yediden sonra tam bir fussy baby oluyor. Iki gun once saatlerce memede kaldi, ayirinca hemen uyaniyor ve agliyordu. Memede aktif emme yapmiyor, yutkunmuyor yani, direkt comfort sucking ama meme uclarim hasat oluyor oyle. Dun lactation consultant acidi halimize, memede yutkunmalar bitince ayirin dedi. Yarim saat kirk dakikada bitecek emzirme seanslari benim icin super oyle yapalim dedik ama evdeki hesap carsiya uymadi. Emzirdim, tok olduguna eminim ama hala rooting hareketleri yapiyor, meme istiyor, esim sakinlestirmeye calisiyor, onda da durmuyor. Hafif sizsa,yataga yatirsak, bes dakikaya kalmadaan yine cosuyor. Sabahin ikisine ucune kadar boyleydik. Esim ben ilgileneyim, sen uyu dedi, uyunuyor mu oyle? Sonra gogus goguse uyudular bir sekilde. Butun bu aglamalara ben de eslikmettim. Meme uclarim cok agriyordu, av olmadigini da biliyordum, o yuzden vernedim, ama vermemek de kotu yapti, ne bicim anneyim falan diye agladim.

Sabah dus aldim firsat bulup, en buyuk mutluluklarimdan biri bu! Bu zor donemin gecmesi icin bekliyorum ben de. Biraz buyuse, biraz yemesi, uykusu duziene binse... Oyle eskisi gibi 8 saat deliksiz uyku beklemiyorum artik, veda ettik o utopyaya ama bari 12 deyince uyusa, gece uyaninca yese ve uykusuna devam etse... Boyle iste, amerikadaki hamilelere alt topic acalim, aglayan taze anneler diye :)

Kizlar canan'in kk yonetimi tarafindan cezalandirildigini dusundugumden email atmistim, cevap yazmis, gercekten de boyle bir durum varmis. Hepinize selam soyluyor, fotograf yollayin diyor. Berfin'den cok bahsetmemis, ama cok zorlu bir surecten gectikleri belli yazdigi iki satirdan. Berfincik cok huzursuzdur, bi da annesini kahrediyordur. Keske elimden, elimizden bir sey gelse. Zaman cabuk gecsin, berfin duzelmis olarak alcidan ciksin istiyorum. Dua edelim, baska ne yapabiliriz ki? Alah sabir versin canan'a.

Canan'cim, okursan seni dusundugumuzu bil, buraya yazamasan da email at paylasmak istersen, icine atma.

Anam biri bana dis mi dedi :))
Bu dis sikintilarini birde bize sor...bir sor bin ah isit oyle yani, Bu arada kizlar bebeklerin gaz olayi biter bu sefer ek gida seruvenleri baslar tam ona adapte olalim derken disler yani inciler gelmeye baslar..bizimkiler buyudu ama bizde halan gece 4 kez kalkiyoruz, emzirmek icin degil daha cok dis sikintisindan yada ek gidanin verdigi rehavet diyelim...
Ben alistim canlar uyumamaya, oglanin aglamasina bu zor oldu biraz ama hersey zamanla asiliyor...yinede ne diyorum biliyormusun Oglum benim minik sipam seni cooookk seviyom...degersin herseye...

Bana dikis falan diyorsunuz yaa boyle tuylerim diken diken oluyor, ben boyle isem siz kimbilir ne sikintilar yasiyorsunuzdur, rabbim hepinize sifa versin kizlar..umarim tez zamanda iyilesirsiniz

Gecicek ins gecicek, sizlerin biran once bu donemleri atlatmanizi cani gonulden istiyorum, hepinizin sutu artar ve uyuma sorunlarinizi hemen cozersiniz umarim..
Bebekler suan gece ve gunduzu ayirt edemiyorlar. bu yuzden gunduz cok uyuyup gece uyumuyorlar..hemen alismiyorlar ama belli bir sure sonra ogretilebiliyor...benim oglana soyle ogretmistim, gece olunca odaya cekilip ortami isiktan arindirip oyle uyutma calismalari yapmistir.. sonuc basarili oluyor fakat cok sabir gerekebiliyor, sizlerinde kolayca asicagina inaniyorum..
Optum tum minikleri alinlarindan,

Kizlar emzik kullaniyor musunuz? Ben ikinci gunverdim ama cok sevmiyor. Alistirsam mi?

Kizlar emzik kullaniyor musunuz? Ben ikinci gunverdim ama cok sevmiyor. Alistirsam mi?
Ben biberon gibi emzigi de -verirsem- 6. Haftadan sonra veririm herhalde. Latch sorunu yasadik zaten, bir de nipple confusion yasamayalim. Bizimki cok comfort sucking yapiyor, emzik hayatimi cok kolaylastirirdi aslinda ama daha emzirme olayini layikiyla oturtmadik. Bugun kellymom'da okudum ben de pacifier konusunu, emzigi emen bebek memeye cok asilmiyor ( emzikle tetmin oldugu icin ) bu yuzden sut arzi da azaliyor talep azalsi diye.

Cok vermemeye calisiyorum ama bazen kurtaricim oluyor. Kac saattir hala iyutamadik
Esintos 15inde dogum yapacakti. Insallah hersey yolundadir, bizi habersiz birakma. Belki de ipek bocegini kucagina aldi :)

Cok vermemeye calisiyorum ama bazen kurtaricim oluyor. Kac saattir hala iyutamadik
Esintos 15inde dogum yapacakti. Insallah hersey yolundadir, bizi habersiz birakma. Belki de ipek bocegini kucagina aldi :)

Ben de cok istiyorum alissin ama istemiyor.midesi bulanip oguruyor kibarim benim :) bazen bir 10 saniye yapisiyor emzige bakiyor icinden sut gelmiyor diliyle itip bir fake aglamasi var nasiiil sahte :) basliyor oyle aglamaya .Babasi 6 tane alip gelmis damakli,normal,hastane emzigi hani birini begenir diye yok istemiyor.Biraz beklicem muhakkak alistiricam cunku en cok arabada yanlizsan bebisle kurtaricin oluyor gidecegin yere kadar idare ediyor seni

Bizim Eva da asla emzik kabul etmiyor! Agzina bile sokamiyorsun:) ben hala arada mama veriyorum sutum geliyor ama az; biberonla veriyorum annem aslinda kasikla verelim alistirmayalim dedi ama memeyi bazen hemen kapiyor guzel emiyor bazen de istedigi gibi sut akisi olmayinca sinirlenip atiyor! begenmiyor zilli:)

Esintos bir haber ver; umarim ipek bocegini kucagina saglikla almissindir:)
Canan da okuyorsan aklim sende;insallah berfinle ilgili guzel haberlerle aramiza tekrar katilirsin

Ayni benim zilli sut gelmeyen hicbir memeyi istemiyor bende mamayi az verip ustunu memeyle tamamliyorum :) sutum tam doyursa hep veririm ama...
Insallah senin bol bol gelir Marlin. Vakit bulabilirsen surekli pompayla sag.Biliyorum vakit olmaz olsada uykun olur gucun olmaz ama yinede yap gelsin.
Esintos iyi haberlerini bekliyoruz senden.Insallah bebisinle koynis koynissindir:)
Canan a email gonderdim.Lara hanimin fotolarini gonderdim. Bu zor gunlerinde belki biraz gulumsetirim diye.Keske daha cok sey yapabilsem.

Esintos...bir iki bir iki deneme, sesimiz geliyormu,ipek bocegi duyuyormu..cnm simdi kizinla kucak kucaga hasret gideriyorsunuzdur mutlaka ama bizde merak ediyoruz seni, umarim ilk firsatta haberdar edersin bizleri..seni ve minigi cok opuyorum, hosgeldin aramiza taze annemiz..

Kizlar ben emzigi daha ikinci gunde basladim vermeye, hatta hastaneye goturmustuk orda gizli gizli agzina sokusturmaya calisirken hastanenin halkla iliskiler uzmanina yakalanmistik:)), oda bize cok erken simdi vermeyin demisti :)) ama dinleyen kim ben verdim ve alisti..verdigim emzik damakli minicik bir emzikti...sonra damaksiz Avent in silikonlusuna devam ettik..simdi acaip emiyor, disleri kasimak icin birebir hele uykuda iken, alistirmak hos guzelde simdi onu nasil vazgecirtcez birde o sorun var,biz zaten gece harici kullanmiyoruz.bu yuzden arada bir uykuda vermemeye baslasam diye dusunuyorum malum buyuduk artik. bir yasina az kaldi surda ben sahsen bir yasindan sonra agzinda oyle emzik olsun istemiyorum...
Esra demis yaa kisa sureligine kurtarici diye gercekten basta oyle...ve cene kaslari yeni dogan bebeklerin biraz zayif oluyor bu yuzden emzikle bu durum biraz gelistirilebiliyor..yani bir anlamda emme antremani oluyor..ins sizlerinde kuzulariniz alisir ve zamani gelincede birakmasini bilen akilli bidiklar olur..

Ya kızlar bizim bebis cok kusuyor. Yedikten hemen sonra çıkanı geç, oguttugu midesinden gelen kusma da oluyor. Hastaneyi aradım, hemşire overfeeding dedi, 20 dakika besle dedi. Benimki 20 dakika sonra biraktirsam koparır yaygarayı. Of bilmiyorum, az beslesen zarar cok beslesen zarar ortası yok mü bunun? Bugün yine ağlayanlar klübüne uğradım bol bol, esim postpartum depresyona girdiğimi düşünüyor. Benim sinir oldugum ise her kafadan bir ses çıkması. Biri ser istediği kadar emsin biri der aaa en fazla x dakika olmalı. Her konuda böyle, düzgün bir yol gösterici kaynak yok. Emzirme danışmanlarının bile her biri farklı telden çalıyor, hangisi derken yıpranıyorum.

Esintos dogum oldu mü? Gecmis olsun. Bak iste gor halimizi, sen de biraz perişan olacaksin basta. Sanırım olmayan yok!

Koko 20 dakika tek meme mi? Biz zar zor 15 duruyoruz ki ben zaman tutmayi biraktim.
Bu arada dogumdan sonra idrarimi tutamamaya basladim yani hamilelikteki gibi.. Sizde de oluyor mu? Tuvalete kosarak gidiyorum resmen.
Ve bebisleri kac gunde bir yikiyorsunuz. Kisin 2 gunde bir usutur muyuz acaba?

Silgi cim biraz bekle ama devam ederse idrar kacirma doktorunu ara.Gerci senin birkac hafta sonra kontrolun olmasi lazim. O zamana kadar devam ederse soylersin.Bebek cikarken yirtilma olduysa ondanda olur idrar kacirma.
Bende olmadi.
Benim degisyor ben evdeyken hergun yikiyordum. Ise basladiktan sonra gunasiri yikamaya basladim bazen 2 gunde bir.Evin sicaksa disarida cikartmicaksin Emre yi usutmezsin.

Koko kusmasinin nedeni bence cok fazla memede kalmasi.Ilk haftalar bende cok tutuyordum memede ,koynumda sonra baktim gece uyumuyor surekli koynumda olmak istiyor.Ben de uzule uzule ayirdim.Ben hastanedeyken doktor ilk 6 hafta kucakta memede tutun ama 6 haftadan sonra surekli kucakta tutarsaniz daha sonra vazgecirmesi cok zor olur demisti.
Uzulme sen yeteri kadar memeni veriyorsun Derya kuzusunu doyuruyorsun ama doyduktan sonra koy yatagina .Ileride cook zorluk cekersin surekli seninle olmak ister babaya bile gitmek istemez.Bak ben doyduktan sonra yatagina koymama ragmen hala kizim beni ariyor gunduzleri evdekilere kok sokturuyor.Dun butun gun agladi.Evi her aradigimda sesi geliyordu.Yok dedim bu boyle olmayacak 3 te ciktim isten eve gittim.Iceri girdim annemin kucaginda cirpiniyor,agliyor.Aldim kucagima soktu burnunu boynuma aninda sustu.Benimkisi birde benim boynumu yaliyor :)
Ilk baslarda cok aglayacak ama dayan artik.Hemen alisyorlar birkac haftalikken herseye.En fazla 3-4 gun sonra alisir memeden sonra yatagina gitmeye.
O her kafadan ses cikmasi beni hala deli ediyor.Annesiyim biliyorum kizimin ne zaman nasil ne sekilde sustugunu neye agladigini nasil cabuk uyudugunu ama iste herkes birsey soyluyor.Cok takilma.Ben cok takildim.En cokta annemle didistim.Ne yalan soyleyim hala didisiyoruz.
Annem Lara ya tekbasina bakamiyor malesef boyle bir sorunumuz var.Ne kadar sacma geliyor kulaga degil mi? Ama oyle...
Agladigi zaman panik olur.Tam 100 kere soyledim .Bu bebek aglar .Doktora sorduk aglamaktan birsey olmaz.Formula bogazinda kalsada sulu gida birsey olmaz.Yook ben 50 gundur duvara konusyorum.
Gecen pazartesi IRS te isimiz vardi.Esimle gittik.Devlet dairesinde is uzun surer.2 saat kaldik.Anneme de dedimki bak doyurdum tok aglamaz.3 saati var mama icin ama olurda gecikiriz mamasini verirsin.Tamam dedi.Uyuttum ciktik.Annem surekli ariyor agliyor diye. Yahu aglar uykusu var demekki .Aglar yorulur susar uyur.Yok ben annemi bu kadar basit birseyi anlatamiyorum malesef.En son esim beni birakti orada eve gitti.Bende 1 saat bekledim orada geri gelip beni alsin diye cunku 1 arabayla gitmistik.Yani sagolsun annem hem kendini hem bebegi hem de bizi ayni anda strese sokmayi basariyor.
Tabi eve gidince ben basladim aglamaya sinirlerim bozuldu.
Anladim ki ben anneme Lara yi birakamicam.Keske bunu bana soyleseydi bastan ablam gelirdi annemin yerine .Bu da ayri tartisma nedenimiz.
Ne yapacam nasil yapacam bilmiyorum.Ben cocugum daycare a gitsin istemiyorum.Diger anneanneler nasil bakiyorsa annemde baksin istiyorum ama hic umudum yok...
Ne uzun oldu degil mi :) Ne cok dolmusum :)

esra haklisin kuzu yaaa..

mesela benim annem cok sogukkanlidir normalde. bir gorsen.. acayip cool takilabiliyor, kendine hakim olabiliyor.

ama boyle bir durumda bile bu tarz didismeler olasi neden biliyor musun ? tamamen annen bile olsa farkli kisilikler ve farkli jenerasyon. dusunsene sen cocugunu istedigin gibi ya da kendi ic gudulerinle bir de kendi bebegin oldugu icin illaki herkesten daha iyi anlayacaksin ve ona gore bakacaksin. ama annen dahi olsa o da kendi bildigi gibi yapmak isticek.

yani illaki bu tarz durumlar olabilecek diye dusunuyorum ben ama laracik da kucucuk tabi. annenin tavri da seni bunaltmis olabilir, aklim evde kalmasin derken, iyice aklin evde kalmis olabilir anlayabiliyorum seni. Allah yardimcin olsun..

boyle durumlarda aslinda yurtdisinda yasamanin buyuk bir sans oldugnu dusunuyorum . cunku ben kendi adima soyleyim eger tr de olsam kendi aileni gec bir de esinin ailesi baska soyleyecek, hala baska, teyze baska. millet bunlari yasiyor.

Allah yardimcin olsun ne diyim.,

Ben vazgectim annemin nasil ne sekilde bakacagindan Ztar cim.Annem evde tek basina kalip Lara ya bakamiyor.Sorun bu Yani esimle ben ayni anda evden ayrilamiyoruz.Ben ne anladim o zaman annemin bize yardima gelmesinden.Ben soguk kanli biri oldum ciktim.sanki anneanne benim.
Annem surekli negatif.Ya bogazinda kalirsa aman usttu aman duser aman kafasi aman kici aman basi.Lara da hissediyor negatifligi anneannede durmuyor.Ben zaten hergun bu duruma hem sinirleniyorum hem agliyorum.
Lohusa bir kadinin en cok ihtiyaci olan sey yardimdir.Ben tek basima yaptim herseyi 40 gun. Ehh lohusalikta bitti gitti ama ben daha malesef duzelemedim .
Esim "kabul et artik annen panik .Onu boyle kabul etmek lazim" diyor.Evet hakli o benim annem Allah basimizdan eksik etmesin ama annemin gelisi husran oldu benim icin.
Arkadaslarin annelerine bakiyorumda hic korkmadan kizlarina nasil yedirecegini tutacagini alt degistirecegini gosteriyor.Tek basina her turlu kriz anini yonetiyorlar.
Iyi ki zamaninda yigenime bakmisimda az cok aklimda kalmis nasil cocuk bakacagim :)

Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun

Toplam 20 dedi galiba, ama ben o hemşirenin söylediğine pek itimat etmmiyorum. Zar zor 15 dakika derken? 15 dakika sonra bırakıyor mu Emre? Bizim kızın kendisinin bırakmasını beklesek o hooo. Sutum var biliyorum, pompa yapıyorum arada. Emebildigini de biliyorum Cork Cork yutma sesi geliyor. Ama memede uzun duruyor. Reflu belirtilerini okudum, bayağı tutuyor, reflu varmış gibi davranıyoruz (dik tutma, eğimli yatirma vs). doktor randevusunu one almaya çalışacağım. Bakalım o ne diyecek.

Esra annenle uyumsuzluk cok talihsiz olmuş. Bizde sorun daha farklı, annemler cocuk için üşür bilmemne diyorlar ama takan yok pek. Annem evi çekip çeviriyor ben ve esim bebekle ilgileniyoruz. Bizimkiler butuuuuuun gece uyur mesela, Derya ağlamış etmiş kalkıp bakmazlar. Biz öyle istedik gerçi. Beni frustrate eden cokseslilik uzmanlarinki. Tavsiye ve bilgi için acemi anne olarak baktığın kaynaklar hep ayrı telden. Hastanenin lactation danışmanı bir şey diyor women's centerdaki başka. Su cocuğumu nasıl besleyip kilo aldıracağım kendimi hasat etmeden bilemiyorum. Memeden erken ayırıp yatırırsam hayatta susmuyor, sallasan mallasan bile susmuyor. Dün emzik bile denedik, beğenmedi. Neyse ki cok korkunç bir gece degildi, eğimli yatak iyi geldi sanırım.

Son düzenleme:
Biz her gün gün asırı falan yikayamiyoruz maalesef. Yıkamaya vakit bulamıyoruz desem yeridir! Haftada 1-2 anca. Yüzünü ıslak pamukla siliyoz anca. Kıçını zaten hep siliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…