- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.861
Toplam 20 dedi galiba, ama ben o hemşirenin söylediğine pek itimat etmmiyorum. Zar zor 15 dakika derken? 15 dakika sonra bırakıyor mu Emre? Bizim kızın kendisinin bırakmasını beklesek o hooo. Sutum var biliyorum, pompa yapıyorum arada. Emebildigini de biliyorum Cork Cork yutma sesi geliyor. Ama memede uzun duruyor. Reflu belirtilerini okudum, bayağı tutuyor, reflu varmış gibi davranıyoruz (dik tutma, eğimli yatirma vs). doktor randevusunu one almaya çalışacağım. Bakalım o ne diyecek.
Esra annenle uyumsuzluk cok talihsiz olmuş. Bizde sorun daha farklı, annemler cocuk için üşür bilmemne diyorlar ama takan yok pek. Annem evi çekip çeviriyor ben ve esim bebekle ilgileniyoruz. Bizimkiler butuuuuuun gece uyur mesela, Derya ağlamış etmiş kalkıp bakmazlar. Biz öyle istedik gerçi. Beni frustrate eden cokseslilik uzmanlarinki. Tavsiye ve bilgi için acemi anne olarak baktığın kaynaklar hep ayrı telden. Hastanenin lactation danışmanı bir şey diyor women's centerdaki başka. Su cocuğumu nasıl besleyip kilo aldıracağım kendimi hasat etmeden bilemiyorum. Memeden erken ayırıp yatırırsam hayatta susmuyor, sallasan mallasan bile susmuyor. Dün emzik bile denedik, beğenmedi. Neyse ki cok korkunç bir gece degildi, eğimli yatak iyi geldi sanırım.
Sizde durum farkli koko cum sen uzun sure evdesin bende evde olsam hicbir sey beklemicem annemden lara 9 aylik olurdu verirdim haftada 3 gun daycare e .Ben 6 hafta sonra ise basladim ve bu yuzden annemi cagirdim.Annemde butuuuuuun gece uyudugu icin Lara ona alisamadiBu durumlari yasadigimiz icin cok uzuluyorum.Derya kilo aliyordur daha yavrucak 17 gunluk annesi :)sanirim ayda 500 gr.aliyorlar.
Silgi cim biraz bekle ama devam ederse idrar kacirma doktorunu ara.Gerci senin birkac hafta sonra kontrolun olmasi lazim. O zamana kadar devam ederse soylersin.Bebek cikarken yirtilma olduysa ondanda olur idrar kacirma.
Bende olmadi.
Benim degisyor ben evdeyken hergun yikiyordum. Ise basladiktan sonra gunasiri yikamaya basladim bazen 2 gunde bir.Evin sicaksa disarida cikartmicaksin Emre yi usutmezsin.
yani 15 bile olmadan birakiyor bazen, bazen 15 anca iste. bazen de ben biraktiriyorum. ama 2 taraf duzenli olmuyor, uyuyor vb.Toplam 20 dedi galiba, ama ben o hemşirenin söylediğine pek itimat etmmiyorum. Zar zor 15 dakika derken? 15 dakika sonra bırakıyor mu Emre? Bizim kızın kendisinin bırakmasını beklesek o hooo. Sutum var biliyorum, pompa yapıyorum arada. Emebildigini de biliyorum Cork Cork yutma sesi geliyor. Ama memede uzun duruyor. Reflu belirtilerini okudum, bayağı tutuyor, reflu varmış gibi davranıyoruz (dik tutma, eğimli yatirma vs). doktor randevusunu one almaya çalışacağım. Bakalım o ne diyecek.
idrar kacirma derken kacirma yok aslinda ama hamilelik oncesi gibi uzun sure wc'ye gitmeden duramiyorum mesela. internette arastirdim normal dogum sonrasi olurmus ama suresi nedir ya da baska sorun mu bilmiyorum. subatta randevum var, gidince sorarim artik ki o zamana kadar toparlanir insallah hersey. normal dogum da sonrasinda hic kolay degilmis.
annenle bu sekilde zitlik yasaman seni yorar cidden ama annen iste en azindan guvenebilecegin ve cocugunu gercekten seven biri. bu bile cok onemli bence.
yani 15 bile olmadan birakiyor bazen, bazen 15 anca iste. bazen de ben biraktiriyorum. ama 2 taraf duzenli olmuyor, uyuyor vb.
biz de simdilik 2 gunde 1 yikamaya basladik ama usutur mu acaba diye de korkuyorum.
Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun
Silgi cim kacirma yoksa sorun yok o zaman. O uzun sure tutamama hissi bende de vardi.Geciyor sonra.
Kizlar beni yanlis anlamanizi istemem.Annemle sorunumuz Lara yi anneme birakamamam zaten.Birakmak istememem degil. Anneme ben cok guveniyorum birakmak istiyorum annem yanliz kalamiyor Lara ile sorun bu zaten.Ben ise basladigimdan beri esim evden calisyor.Hic disari cikamadi.Nereye kadar?
Yasadigimiz sorun bu.Keske annem bu kadar panik olup negatif olmasada hep annem baksa Lara ya .Tek istedigim bu.
Cemrecik annem gelmek cok istedi bende anneme dedim ki anne benim cocuk icin yardima ihtiyacim var sayet yapamazsan o kadar uzun kalamazsan bana soyle hic darilmam ablam gelir.Bu arada ablamda tamam dedi. Ben butun planlarimi bunun uzerine yaptim.Yani anneme supriz yapip torun baktirmak icin zorlamadim :)) Ben su an daycare icin basvursam 3 ay sonra abul ediyorlar.Annem her konuda paniktir cemrecik.Aklina gelecek her konuda bunuda bildigim icin kac kere sordum.oncedende yasadigi birsey yok onun karakteri bu.
Bunlari acikliyorum cunku sanirim maduriyetimi tam anlatamadim.Annemin basimin uzerinde yeri var isterse 2 yil kalsin. keske bunu bastan bilseydim bende ona gore yapardim planlari.Su anda ne yapacagimi sasirdim.Esim ise gitmeye basladiginda nasil olacak hicbir fikrim yok.
Evet keske annem cocuk bakimi konusunda daha cesaretli olsaydi olaylara soguk kanli yaklassaydi baska hicbir konuda annemi asla baska annelerle kiyaslamam ama bu konuda keske ...cunku o kadar cok ihtiyacim varki su anda bu konuda cok guclu birine.Allahin izniyle sende cocuklarini kucagina alacaksin ve bana hak vereceksin.Anne olunca o kadar cok endiseler artiyor ki.Yaninda guclu birini istiyorsun.
Sanirim isi birakicam kizimi bu kadar kucukken daycare e vermek istemiyorum istesemde hemen almiyorlar zaten.Bakici asla dusunmuyorum.Bir mucize olur annem ben yaparim der.
Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun
Oncelikle Serra tebrik ederim prenses geliyormuş:)) topikte kız sayımız arttı sanırımşimdi ona güzel ciciler alma zamanı
Esracım inşallah herşey bir an önce düzene girer, bakıcıya bırakma da bence su an cok kucuk ama annenin karakterini de değiştiremezsin.Gerçekten bu kadar panikse kendinin bakması daha doğru olabilir. İnsan bu dönemde o kadar endişeli tedirgin ve tecrübesi oluyorki ister istemez yanındaki ona güç versin ve sogukkanlı olsun istiyor.Bizim kız bazen memeyi almaya inat ediyor, annem gelip ya alacak ya alacak o direniyorsa biz de ona direneceğiz diye teselli etmeye çalışıyor.Ben kendimi bıraktığımda o toparlıyor.O artık uykusuz ve çaresiz kaldığında ben güçlü olmaya çalışıyorum benim pil bittiğinde eşim devreye giriyor.Dün mesela 1 de uyandı bizim zilli sabah 5.30 babasının göğsünde zorla uyudu.Annem 3te koptu ve uyudu, ben tek başıma idare etmeye çalıştım sonra baba uyandı.Yani bir kişi bile yetmiyor şöyle 3-5 kişilik bir ekip lazım bu kuzularla baş etmeye:)))
Geceleri uyumuyor bizim kız o yüzden hemen sabah olsun isiyorum) ayrıca memede en fazla 10-15 dk kalıyor, bazen almak istemiyor,sütüm sanırım bollaştığında o sorun biraz daha azalır, şu ağzına dolu dolu gelmediği için kapamıyor:) zorla tutturduğumuz oluyor.Ayrıca çok çabuk uykuya geçiyor emzirirken, uyumaması için çabalıyorum huylandırıyorum orasını burasını ama nafile memeyi kaptığı an belli bir süre sonra uykuya dalıyor.Bu arada bizim göbekte dün düştü, artık yıkama seanslarına başlarız.Acaba suyu sevecek mi:) altını değiştirirken çok zırlıyor, ıslak mendili sürdüğümüz an yaygarayı koparıyor.Bu arada ablam yediğin herşeye kimyon at dedi, gazı alırmış.
Esintos 15inde dogum yapacakti. Insallah hersey yolundadir, bizi habersiz birakma. Belki de ipek bocegini kucagina aldi :)
Esintos iyi haberlerini bekliyoruz senden.Insallah bebisinle koynis koynissindir:).
Esintos dogum oldu mü? Gecmis olsun. Bak iste gor halimizi, sen de biraz perişan olacaksin basta. Sanırım olmayan yok!
Yayyyyyy!!!!!
Artik karsinizda cok saglikli bir bebek sahibi bir Anne var:)
Cok mutluyum arkadaslar, tarifsiz mutluluk içindeyim .
İyi ki induction olmus...
2 hafta daha stresli bir hamilelik geçireceğime tadından yenmez günler geciyorum..
O kadar stresliydim ki bebeğimin sağlığıyla ilgili, hastaneye giderken size yazamadim, doğum oldu, ve hatta tarama testleri bitmeden yine içimden yazmak gelmedi.. Sanki hep tetikte bi mutluluktu benimkisi..
Bugün tum tarama testleri bitti ve eve geldik, artık yazabiliyorum)
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Not: annem de bugün 11:30 da geliyor, o da ayrı bir sevinç benim icin..
Yayyyyyy!!!!!
2 hafta daha stresli bir hamilelik geçireceğime tadından yenmez günler geciyorum..
O kadar stresliydim ki bebeğimin sağlığıyla ilgili, hastaneye giderken size yazamadim, doğum oldu, ve hatta tarama testleri bitmeden yine içimden yazmak gelmedi.. Sanki hep tetikte bi mutluluktu benimkisi..
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
coooooooook sevindim esintoscum...saglik ve mutlulukla buyusun insallahYayyyyyy!!!!!
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Yayyyyyy!!!!!
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Hay masallah hadi gozun aydin mutlu huzurlu bi omur gecir yavrunla:)Yayyyyyy!!!!!
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?