- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.881
Yayyyyyy!!!!!
Artik karsinizda cok saglikli bir bebek sahibi bir Anne var:)
Cok mutluyum arkadaslar, tarifsiz mutluluk içindeyim .
İyi ki induction olmus...
2 hafta daha stresli bir hamilelik geçireceğime tadından yenmez günler geciyorum..
O kadar stresliydim ki bebeğimin sağlığıyla ilgili, hastaneye giderken size yazamadim, doğum oldu, ve hatta tarama testleri bitmeden yine içimden yazmak gelmedi.. Sanki hep tetikte bi mutluluktu benimkisi..
Bugün tum tarama testleri bitti ve eve geldik, artık yazabiliyorum)
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Not: annem de bugün 11:30 da geliyor, o da ayrı bir sevinç benim icin..
Yayyyyyy!!!!!
2 hafta daha stresli bir hamilelik geçireceğime tadından yenmez günler geciyorum..
O kadar stresliydim ki bebeğimin sağlığıyla ilgili, hastaneye giderken size yazamadim, doğum oldu, ve hatta tarama testleri bitmeden yine içimden yazmak gelmedi.. Sanki hep tetikte bi mutluluktu benimkisi..
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun
Mutlu CumalarrrrrrrAnneler ve anne adayları:)Ben bir kaç şey soracağım hamilelik döneminde egzersiz yaptınız mı?Hem doğuma yardım edici hemde kilo kontrol edici egzersizler yapanınız var mı?
İkincisi benden 7 tüp kan aldılar kontroller için ama bunun haricinde down sendromu ile ilgili testi istersen yapalım dediler risk çok az yaşından dolayı bla bla bla dediler benim bildiğim bunu sorgusuz yapmaları gerekmiyor mu?Ben risk az olsun olmasın yapın dedim kaç para geçirecekler kim bilir...Her kontrole gittiğimde idrar alıyorlar bu normal mi?Artık paranoyak oldum valla
Geçen sefer gittiğimde smear testi için alttan muayene yaptı her seferınde bunu almıcaz dedi ama her seferınde alttan muayene yapmaz umarım çok geriliyorum
bana da ilk gittigimde vajinal muayene ve ultrason yapmisti daha sonra hic yapmadi vajinal, her seferinde de idrar tahlili aliyolar normal yani merak etme :)
down sendromu testleri optionli istersen yaptiriyorsun, ben yaptirmamistim mesela
valla egzersiz yapmaya calisiyorum ben disarda yuremiyorum cunku baya soguk, dogumda gorucez bakalim faydasi olacak mi, kegel egzersizleri cok faydali diyorlar ama :18:
cok sevindim serra...ama ben unuttum kac haftalikidin sen...ticker yapma imkanin var mi? bir de testler hemen mi belli oldu? bu testlerin sonunda bir istatistik veriliyor galiba, sizin belli oldu mu?
Ya kızlar bizim bebis cok kusuyor. Yedikten hemen sonra çıkanı geç, oguttugu midesinden gelen kusma da oluyor. Hastaneyi aradım, hemşire overfeeding dedi, 20 dakika besle dedi. Benimki 20 dakika sonra biraktirsam koparır yaygarayı. Of bilmiyorum, az beslesen zarar cok beslesen zarar ortası yok mü bunun? Bugün yine ağlayanlar klübüne uğradım bol bol, esim postpartum depresyona girdiğimi düşünüyor. Benim sinir oldugum ise her kafadan bir ses çıkması. Biri ser istediği kadar emsin biri der aaa en fazla x dakika olmalı. Her konuda böyle, düzgün bir yol gösterici kaynak yok. Emzirme danışmanlarının bile her biri farklı telden çalıyor, hangisi derken yıpranıyorum.
Esintos dogum oldu mü? Gecmis olsun. Bak iste gor halimizi, sen de biraz perişan olacaksin basta. Sanırım olmayan yok!
Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun
Yayyyyyy!!!!!
Bebeğimiz cok sağlıklı..
Arkası yarın)
Daha bu konulari konusmaniz icin cok vaktiniz olacak uzmesin seni 3 canlisin:) Su siralar bizde cok alingan olabiliyoruz adamlara allah sabir versin:)))melegim, seyretmez olur muyum, hatta testere ve son durak serisini yeni bitirdim...simdi yine seri seklinde fimler ariyorum...ben normal askli, romantik, duygusal ya da macera filmlerini sevmiyorum, bana cok uyuz geliyor...ya komedi ya korku olacak...gerilim de olur soyle dedektifli falan...asmali kesmeli filmler hic midemi bulandirmiyor, biliyorum ki hepsi maket, ki zaten hat safhada bulantilarim...10 gun sonra gidecegim doktora yine...o doktora son kez gidecegim sanirim, sonrasinda cogul gebelik uzmani doktor devreye girecek...
esimle tartistim, ikisi de kiz olursa beni bahamalar'a uc gunlugune tatile goturecekmis riskli donemi atlattiktan sonra...ikisi de erkek olursa wc'ye mi kitleyeceksin dedim..kiz cocuk hastasi benim adam... 12 yasindayken kiz kardesini kaybetmis...velhasil, tepem atti, cunku kiz olursa en az bir tanesi kardesinin ismini koymayi dusundugunu biliyorum ki hic istemiyorum...cunku istemeden ona daha sefkat gosterecek...bu konunun acilmasini zaten bekliyordum ama bahane lazimdi, bu tatil olayi bahane oldu...boyle dedigin icin hicbiryere gelmiyorum dedim...guluyor, daha cok sinir oluyorum, saka yapmista, ogullari olursa birlikte maca gitmenin hayalini kuruyormus da, bla bla....
Melegim bizi sormussun:) hemen bir sarkiyla cevap veriyorum!
UYKUSUZ HER GECE; EVIN HER KOSESINDE; SABAHLARIZ BAZEN GUNLERCE EVAYLA BIRLIKTEEEEEE...UYKUSUZ HER GECE YORGUN OLESIYE; AMA SEVERIM SENI BEBEM YORULSAM DA HER GECE :))))
Bizim gece kusu benim deli kafami iyice benden aldi gitti iste:))) Anne karninda 10 da basliyordu artik ben uyuyordum o icerde zipir zipir..ayni seklide su an devam ediyor; geceleri sohbet istiyor! kucakta ilgi istiyor! yapmayalim dedigim herseyi yapiyoruz caresiz kalinca napalim:) Ablam bitki caylari gondermis; biri rezene digeri melisali iyi geceler cayi; bir haftalik oldu bizim kiz bu gece denesem mi diyorum bilemedim.Kullanan oldu mu aranizda ve tavsiye eder misiniz?
Cemrecik insallah saglikli bir kiz bir de erkek bebegin olur:) her ikisinin de tadi ayri tatmis olursunuz:))) gerci tatil de super olurduuuu! ama zaten ikizlerin her hali tatli olur! umarim senin bebisler bizimkilerin bizi yordugu kadar seni yormazlar:))))
Melegim bizi sormussun:) hemen bir sarkiyla cevap veriyorum!
UYKUSUZ HER GECE; EVIN HER KOSESINDE; SABAHLARIZ BAZEN GUNLERCE EVAYLA BIRLIKTEEEEEE...UYKUSUZ HER GECE YORGUN OLESIYE; AMA SEVERIM SENI BEBEM YORULSAM DA HER GECE :))))
Bizim gece kusu benim deli kafami iyice benden aldi gitti iste:))) Anne karninda 10 da basliyordu artik ben uyuyordum o icerde zipir zipir..ayni seklide su an devam ediyor; geceleri sohbet istiyor! kucakta ilgi istiyor! yapmayalim dedigim herseyi yapiyoruz caresiz kalinca napalim:) Ablam bitki caylari gondermis; biri rezene digeri melisali iyi geceler cayi; bir haftalik oldu bizim kiz bu gece denesem mi diyorum bilemedim.Kullanan oldu mu aranizda ve tavsiye eder misiniz?
Cemrecik insallah saglikli bir kiz bir de erkek bebegin olur:) her ikisinin de tadi ayri tatmis olursunuz:))) gerci tatil de super olurduuuu! ama zaten ikizlerin her hali tatli olur! umarim senin bebisler bizimkilerin bizi yordugu kadar seni yormazlar:))))
Marlin ben de girip rezeneyi sorim diyodum sen sormussun :) trden istiycem ama toz mu istiyim sallama mi? Toz olanlar nasil demleniyor bir de? Kullananlar su rezene olayina el atsinn :) he bur de gunde kac fincan?
Marlin biz de geceleri pek uyumuyoruz, dun acaba ne zmn deliksiz uyurum diye hesaplar yaptim :) sut olayinnasil bu arada? Ve kilolaaar? :)
Bizim oglan kaka yaparken cok zorlaniyor, kipkirmizi oluyo vb vb agliyorsizde nasil durumlar? Dr kaslar henuz gelismwemistr dedi, yeni doganlar kaka yapmayi bilmiyomus. Ama cok zorlaniyor yavrum
Ztar sen de benim gibisin yabebis dogunca rahatliycan a bu sefer de be gibi kalasi yok bilmem nesi takarsin :) uyuyodur iceridebol bol, ben meryem suresi filan dinletiyodum kulaklik dayayip hareket ediyordu :)
Esra hafta sonu evde larayla vakit geciriyosundr:)
Koko siz de durumlar ve kilolAr nasil?
Gobekteki cizgi ne zaman gecer of of
tek kese, tek yumurta...copy paste olacaklar yani...ilkokuldayken tek yumurta ikiz arkadaslarim vardi ama yine de ayirt edebiliyordum ben...birini yuz hatlari digerine gore daha yumusakti sanki...ama bebekken nasil ayirt edilir bilemiyorum...
bugun kirmizi turp diye kirmizi pancar almisim,,,gerci o da salatalarda kullaniliyormus...bakalim, ilk defa deneyecegim...ne pazarlarda, ne marketlerde soyle Turkiyede;ki gibi koca koca kirmizi turp bulamadim...siz de bolbol kirmizi renk iceren seyler yiyin kizlar, dogal antioksidan yani kanser onleyici...
bacak aramda surekli bir agri var..sanki afedersiniz 10 kisi beni...insallah gecicidir..tehlike arzetmesin de yine de 7 ay cekerim...
menude firin tavuk, pilav ve mevsim salatasi var, buyrun hep birlikte yiyelim...yarim bardak uludag gazozu icecegim, kimse karismasin
ikiz anneleri topigine kendimi kabul ettiremedim bir turlu, cogunun gebelik ilerlemis zaten...
bu arada kafama takilan ikiz gebelikte de amniyosentez yapilmasina ragmen dusuk riski daha fazla oluyormus...ama ikiz olunca sorunlu olma ihtimali de azaliyormus..bunlar netten arastirdiklarim 10 gun sonra ogreniriz anyayi konyayi...
benden haberler bu...
Benim esim ve kardesi de ikiz,tek yimirta. Cok benziyorlar ama ben ayirdedebiliyorum, tipa tip ayni degiller.
Pancari biz hep yiyoruz ya. Hasla veya firinda roast et, kabuklari soy, keci peyniri ve yesil sogan ve cevizle super saglikli salata yap. Ylniz cis ve buyugunun rengi degisir, aman kanamam var diye korkma tamam mi? Annem gecen gun haslanmis pancar ve patatesten yogurtlu salata yapti, bir nevi rus salatasimsi. Turp gaz yapar, aman ha.
Bacak arasi agrisi esra ve benim cektigimizdense doguma kadar cekersin. Ama normal, bebelere zarari yok, normal dogurmaya engel degil. Gerci ikizlere sezaryen olur herhalde?
Amniyo yaptirma yadiger kan testleri ise yaramiyor tabii degil mi ikiz olunca? Offf, amniyo da omur torpusu bir sey. Her ne karar verirsen umarim sonucu guzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?