Amerika'da Hamilelik

Tebrik ederim canim; masallah:) annen de geliyormus gozun aydin; gelismeleri uygun oldugunda yaz bize

bi yandan zaman hizli gecsin nisan gelsin dogurmak istiyorum diyorum, bi yandan sizin bebislerle uykusuz maceralarinizi okudukca vazgeciyorum
Esra insallah annele zamanla sorunlari asarsiniz, bakici tutmak zorunda kalmazsin
benim annemde nisan basi gelip ucbucuk ay kalacak, son ay kardeslerimde gelecek annem burdayken, o yuzden sure baya uzun oldu bakalim biz neler yasayacagiz

hadi gozunuz aydin, masallah Allah anali babali buyutsun :)

Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun

Hayirli olsun kiziniz, Allah kucaginiza almayi da nasip etsin

Mutlu Cumalarrrrrrr Anneler ve anne adayları:)Ben bir kaç şey soracağım hamilelik döneminde egzersiz yaptınız mı?Hem doğuma yardım edici hemde kilo kontrol edici egzersizler yapanınız var mı?
İkincisi benden 7 tüp kan aldılar kontroller için ama bunun haricinde down sendromu ile ilgili testi istersen yapalım dediler risk çok az yaşından dolayı bla bla bla dediler benim bildiğim bunu sorgusuz yapmaları gerekmiyor mu?Ben risk az olsun olmasın yapın dedim kaç para geçirecekler kim bilir...Her kontrole gittiğimde idrar alıyorlar bu normal mi?Artık paranoyak oldum valla

Geçen sefer gittiğimde smear testi için alttan muayene yaptı her seferınde bunu almıcaz dedi ama her seferınde alttan muayene yapmaz umarım çok geriliyorum

bana da ilk gittigimde vajinal muayene ve ultrason yapmisti daha sonra hic yapmadi vajinal, her seferinde de idrar tahlili aliyolar normal yani merak etme :)
down sendromu testleri optionli istersen yaptiriyorsun, ben yaptirmamistim mesela

valla egzersiz yapmaya calisiyorum ben disarda yuremiyorum cunku baya soguk, dogumda gorucez bakalim faydasi olacak mi, kegel egzersizleri cok faydali diyorlar ama :18:

Yurumek cok faydaliymis annem ben cok rahat ettim demisti bi de evde bazi hareketler varmis kegel i bende duydum pelvis kaslarini calistiriosun dogurunda anlatin bize valla benim daha cok var ama aklima geldikce tirsiyorum suan 8.ayinda olan bi arkadasim var sonlara dogru cesaret gelio bitse de dogursam diyor:)
Bakalim bende oyle olacak miyim

cok sevindim serra...ama ben unuttum kac haftalikidin sen...ticker yapma imkanin var mi? bir de testler hemen mi belli oldu? bu testlerin sonunda bir istatistik veriliyor galiba, sizin belli oldu mu?

Cemrecik .cok tesekkurler 23 hafta olduk.malum yas 36 oldu bundan dolayi bitakim testler yaptilar emin ol adlarini hicbirinin bilmiyorum.Esimde o gorevler kendiside doktor bende hic sormuyorum .en son gittigimizde bebisin tum ic organlarina baktilar kalbin icine ozellikle bakmalarini istemistik,genetikcimizde onermisti,ozgecmesimizde kalb sorunlari olan amcamiz oldugu icin.Alllaha sukur kizimiz iyiymis.Ultrason daki sonuclari hemen soyluyorlar.Diger kan ve idrar test sonuclarini doktorumuza gonderiyorlar 1 hafta sonra .Alisverise basladik bile :)

Cnm cok gecmis olsun ins Derya kuzusu duzelirde bir daha kusmaz, ben 20 dk i cok buldum, bebek yorulur surekli o zaman araliginda icemezki...zaten gogus dolu ise 10 dk icinde bebek doyar..onlarin mideleri daha cok minicik, belki cok yiyor o yuzden kusuyordur, ins onemli birseyi yoktur cnm ve zamanla hersey rayina oturur..

Merhaba Kizlar, Dun son testlerini yaptik bebisin.Ve tabiki cinsiyetinide ogrendik.Kizimiz olacak Allahin izni ile ve alisveris donemimiz basladi.onu tekrar ultrasonda gormek cok guzeldi.allahim herkesin yavrularini korusun

Allah tamamini erdirsin ins, bir kizimiz daha geliyor guzel ..allah anne olmayida sana en guzel sekilde yasatir ins..

Cok sevimdim, senden bu kadar guzel pozitif seyler duymak beni biraz sasirtmakla beraber cok mutlu oldum,..kizinin kilosu ne durumda malum zayif diyorlarda dogumdan once..anneninde gelmesi cok iyi olucaktir ins senin icin, ikinizde saglicakla kalin,,tebrik ederiyorum seni.

Marlin cnm, yeni anne nasil gidiyor, Eva miz nasil, annen ve esin nasil umarim adapte olabilmisinizdir ...resimlerini dort gozle bekliyorum haberin ola..biliyorum sende biraz buyumesini bekliyorsun ama iste bendeki merakin gozu ciksin oyle yani...
Esra cim umarim annenle yasanilan stresi zamanla asarsiniz...ben hic yasamadim oyle bir durum bu yuzden soyle yap diyemem ancak guzel dileklerde bulunabilirim sizler icin,,
Silgi bende hic altina kacirma olayi olmadi, sadece hamileligim ilk uc ayinda cok olmustu ondan sonra bir daha yasamadim. umarim duzelir..
Cemrecik.. ikizler nasil sen nasilsin, doktora nasil gidiyor. varmi bir heyecan, bu arada halan korkulu filimler seyretmeye devam edebiliyormusun., sana hayranim ben hamile olur olmaz bakamaz olmustur..halanda bakamiyorum, bu annelik hormonlari resmen kisiligi degistirdi
Mamun cnm 7 tup kanda cokmus, bende en fazla iki tup almislardi..birde her gittiginde idrar testi evt normal hatta yapmalari cok iyi, eger bir sorun varsa once idrarinda cikiyor bu yuzden olmasi gerek ve yeter sart..down sendromu konusunda da icin nasil rahat edicekse oyle yapmanda fayda var,

melegim, seyretmez olur muyum, hatta testere ve son durak serisini yeni bitirdim...simdi yine seri seklinde fimler ariyorum...ben normal askli, romantik, duygusal ya da macera filmlerini sevmiyorum, bana cok uyuz geliyor...ya komedi ya korku olacak...gerilim de olur soyle dedektifli falan...asmali kesmeli filmler hic midemi bulandirmiyor, biliyorum ki hepsi maket, ki zaten hat safhada bulantilarim...10 gun sonra gidecegim doktora yine...o doktora son kez gidecegim sanirim, sonrasinda cogul gebelik uzmani doktor devreye girecek...

esimle tartistim, ikisi de kiz olursa beni bahamalar'a uc gunlugune tatile goturecekmis riskli donemi atlattiktan sonra...ikisi de erkek olursa wc'ye mi kitleyeceksin dedim..kiz cocuk hastasi benim adam... 12 yasindayken kiz kardesini kaybetmis...velhasil, tepem atti, cunku kiz olursa en az bir tanesi kardesinin ismini koymayi dusundugunu biliyorum ki hic istemiyorum...cunku istemeden ona daha sefkat gosterecek...bu konunun acilmasini zaten bekliyordum ama bahane lazimdi, bu tatil olayi bahane oldu...boyle dedigin icin hicbiryere gelmiyorum dedim...guluyor, daha cok sinir oluyorum, saka yapmista, ogullari olursa birlikte maca gitmenin hayalini kuruyormus da, bla bla....

Daha bu konulari konusmaniz icin cok vaktiniz olacak uzmesin seni 3 canlisin:) Su siralar bizde cok alingan olabiliyoruz adamlara allah sabir versin:)))

hadi hayirli, ugurlu olsun.. gozunuz aydin..

simsiki sar ufakligi yaa cok canim cekti.

hayirlisiyla darisi basimiza,,

zaten sira bana mi geldi ne

Melegim bizi sormussun:) hemen bir sarkiyla cevap veriyorum!
UYKUSUZ HER GECE; EVIN HER KOSESINDE; SABAHLARIZ BAZEN GUNLERCE EVAYLA BIRLIKTEEEEEE...UYKUSUZ HER GECE YORGUN OLESIYE; AMA SEVERIM SENI BEBEM YORULSAM DA HER GECE :))))

Bizim gece kusu benim deli kafami iyice benden aldi gitti iste:))) Anne karninda 10 da basliyordu artik ben uyuyordum o icerde zipir zipir..ayni seklide su an devam ediyor; geceleri sohbet istiyor! kucakta ilgi istiyor! yapmayalim dedigim herseyi yapiyoruz caresiz kalinca napalim:) Ablam bitki caylari gondermis; biri rezene digeri melisali iyi geceler cayi; bir haftalik oldu bizim kiz bu gece denesem mi diyorum bilemedim.Kullanan oldu mu aranizda ve tavsiye eder misiniz?

Cemrecik insallah saglikli bir kiz bir de erkek bebegin olur:) her ikisinin de tadi ayri tatmis olursunuz:))) gerci tatil de super olurduuuu! ama zaten ikizlerin her hali tatli olur! umarim senin bebisler bizimkilerin bizi yordugu kadar seni yormazlar:))))

marliiinnn kiz benim bebik simdi bile cok sakin dogunca bakalim nasil olacak

sanki hafta ilerledikce azalio hareketleri.

siz bilmiosunuz ben bu kizin hareketleri degisti, guclu hareket etmiyor az falan diye klinigi aradim. hastaneye gonderdiler beni nst ye bagladilar baktilar falan. olaylar olaylar

bi de cemre tek kese demisti sanitim tek yumurta ikizi olacak sincaplar

Marlin ben de girip rezeneyi sorim diyodum sen sormussun :) trden istiycem ama toz mu istiyim sallama mi? Toz olanlar nasil demleniyor bir de? Kullananlar su rezene olayina el atsinn :) he bur de gunde kac fincan?
Marlin biz de geceleri pek uyumuyoruz, dun acaba ne zmn deliksiz uyurum diye hesaplar yaptim :) sut olayinnasil bu arada? Ve kilolaaar? :)
Bizim oglan kaka yaparken cok zorlaniyor, kipkirmizi oluyo vb vb agliyor sizde nasil durumlar? Dr kaslar henuz gelismwemistr dedi, yeni doganlar kaka yapmayi bilmiyomus. Ama cok zorlaniyor yavrum
Ztar sen de benim gibisin ya bebis dogunca rahatliycan a bu sefer de be gibi kalasi yok bilmem nesi takarsin :) uyuyodur iceridebol bol, ben meryem suresi filan dinletiyodum kulaklik dayayip hareket ediyordu :)
Esra hafta sonu evde larayla vakit geciriyosundr:)
Koko siz de durumlar ve kilolAr nasil?
Gobekteki cizgi ne zaman gecer of of

Bizimki eskiden karnimda hickirirdi bol bol, simdi kucagimda hickiriyor. Karindaki hayatlarini devam ettiriyorlar bir nevi, cok komik. Bir circadian rhythym olusturmali ama nasil. Esra gece gunduz yapiyordu, detay verse ya, ne yapmak lazim tam olarak?

Biz dun kizima kiyafetler aldik. Dolaplar dolu ama her sey buyuk geliyordu, swaddlemelerle buyuyordu yavrucak. Simdi cici tulumlari var. buyudu de biraz yavrucak, doldurmaya basladi kiyafetleri.

Burada hava cok kuru burnu hep kuru, humidifier kar etmiyor. Nosefridayi tavsiye ederim kizlar, o bulblarin cekemedigini cekiyor. Ne sumukler cikiyor o minik burundan sasarsiniz.

Ben rezene cayi gunde bir iciyorum ama sut icin, bebege bir etkisi oluyor mu bilmem.

Ilk hafta zor geciyor, sonraki her hafta daha iyiye gidiyor. Ha, hala zor ama adapte oluyorsun. Ben aksamlari 8 den sonra uyuyorum emzirmedikce, sonra sabah nobetindeyim. Bazen bayagi iyi uyuyor gece, bir yatista 3 saat en az falan. Ama son zamanlRda uyanip agliyor, meme istiyor. Dun emzirme klinigine gittik, yavastan kilo almaya baslamis dogum kilosunun ustune. Oradan sonra beraber yemek yedik acele de olsa ve alisveris yaptik. Disari cikmak cok iyi geldi. Tedirgin oluyordum ama "cok aglarsa cikarir dayrim memeyi" rahatligi var aslinda. Havalar biraz daha isinsin da disari daha cok cikariz insallah.

Ben liptonun sallamasini iciyorum naneli, annemler getirmis. Gunde 1-2.

Bizimki de gazdan ve kaka icin kivraniyor bazen ama kusma daha cok rahatsiz ediyor onu, reflu mu bu diye soracagiz 25inde randevumuz var.

Mesajini gormeden yazdim biraz durumlari, kuzu agir aksak kilo aliyor, ben de agir aksak veriyorum. Gobis bayagi indi. Zamanla daha gergin olur duye umuyorum. 152 poundum simdi 140 civari baslamistim hamilelige. 152ye bile oha diyorum simdi, 170leri gordum ben be!!! Iste emzirerek annexen bebise kilo transferi yapiyoruz :)

tek kese, tek yumurta...copy paste olacaklar yani...ilkokuldayken tek yumurta ikiz arkadaslarim vardi ama yine de ayirt edebiliyordum ben...birini yuz hatlari digerine gore daha yumusakti sanki...ama bebekken nasil ayirt edilir bilemiyorum...

bugun kirmizi turp diye kirmizi pancar almisim,,,gerci o da salatalarda kullaniliyormus...bakalim, ilk defa deneyecegim...ne pazarlarda, ne marketlerde soyle Turkiyede;ki gibi koca koca kirmizi turp bulamadim...siz de bolbol kirmizi renk iceren seyler yiyin kizlar, dogal antioksidan yani kanser onleyici...

bacak aramda surekli bir agri var..sanki afedersiniz 10 kisi beni...insallah gecicidir..tehlike arzetmesin de yine de 7 ay cekerim...

menude firin tavuk, pilav ve mevsim salatasi var, buyrun hep birlikte yiyelim...yarim bardak uludag gazozu icecegim, kimse karismasin

ikiz anneleri topigine kendimi kabul ettiremedim bir turlu, cogunun gebelik ilerlemis zaten...

bu arada kafama takilan ikiz gebelikte de amniyosentez yapilmasina ragmen dusuk riski daha fazla oluyormus...ama ikiz olunca sorunlu olma ihtimali de azaliyormus..bunlar netten arastirdiklarim 10 gun sonra ogreniriz anyayi konyayi...

benden haberler bu...

Son düzenleme:

Benim esim ve kardesi de ikiz,tek yimirta. Cok benziyorlar ama ben ayirdedebiliyorum, tipa tip ayni degiller.

Pancari biz hep yiyoruz ya. Hasla veya firinda roast et, kabuklari soy, keci peyniri ve yesil sogan ve cevizle super saglikli salata yap. Ylniz cis ve buyugunun rengi degisir, aman kanamam var diye korkma tamam mi? Annem gecen gun haslanmis pancar ve patatesten yogurtlu salata yapti, bir nevi rus salatasimsi. Turp gaz yapar, aman ha.

Bacak arasi agrisi esra ve benim cektigimizdense doguma kadar cekersin . Ama normal, bebelere zarari yok, normal dogurmaya engel degil. Gerci ikizlere sezaryen olur herhalde?

Amniyo yaptirma ya diger kan testleri ise yaramiyor tabii degil mi ikiz olunca? Offf, amniyo da omur torpusu bir sey. Her ne karar verirsen umarim sonucu guzel olur.

haslamak mi? abovvvv, biz keci gibi cig cig yedik valla rendelenmis bi sekilde...tarifini deneyecegim mutlaka, keci peynirine zaten bayilirim..biraz da roka eklerim ben ona...

o zaman desene ilerde senin ikiz torun bekleme ihtimalin cok yuksek diye :)))) normal dogum mu olmus acaba onlarin ki?

amniyo konusu yeni derdim...offf, dusundukce darallar basiyor..ablam journallari inceleyecek ozellikle cogul gebeliklerde amniyo icin..bakalim elimize nasil bilgiler gececek...ben bu bebekleri kaybedersem olurum....ama bir sorun varsa da olurum..ozellikle down'lu cocuklarin nasil aci cektiklerini, ne zorluklar yasadiklarini az cok biliyoruz...yemin ederim sorunlu cocuk takintisindan degil...cok iztirap cekiyorlar..insan baskalarinin cocuklarini gordugu zaman bile nasil ici aciyor...

bu arada eskiden bir arkadas asilar ve genel durum icin eve kontrole geliyorlar demisti yeni doganlar icin...belki eyaletten eyalete degisiyordur, bakalim sizde nasil olacak...

asi dedim de, tum asilari yaptirdiniz mi? son 4-5 yildir bazi asilara karsi olma gibi bir trend var, civa iceriyor falan diye...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…