Amerika'da Hamilelik


Normal dogummus evet, kayinvalide kadin dogumcu ama ultrason falan pek yokmus o zamanlar, hani bakip bunlarin pozzisyonu iyi normal olur dememisler. Nasil neden normal olmus sezaryen olmamis bilmiyorum.

Downlu bebek dogurmak istememe sebeplerini hic anlatma, cok iyi biliyorum. Ben de cok kafa yordum bu konuda, bloguma yazmistim o zamanlar. Iyi dusunelim, iyi olsun.

Yok, burada kimse gelmiyor, sen gidiyon :). Hangi eyaletmis o oyle? Fransada falan oyledir anca us'de inanmamm.

Asi hep b yaptirdik, digerlerini de yaptiririz.
 
iyi pazarlar... Gun aydinlaninca ben de aydinlaniyorum:) gece kabusu bitiyor! bu gece gerci az da olsa kafamizi yastiga koyduk:)) Gunduzleri uykumuz iyi; emiyor ve uyuyor bizim kiz ama geceleri uyanik olup surekli emince memede sut kalmiyor sanki ve doymuyor geceleri mama takviyesi yapiyorum.Sanki 24 saat emzirsem mama versem doymayacak gibi ouyor bazen ac kurt gibi:)))) Hergunumuz bir degisik iste; kilo olayini sormussun silgi; ben doguma 69-70 arasi gittim; su an 62 kusur gibiyim; gobek bayagi indi.Sen hastaneden binder iste demistin sana uyup istedim verdiler arada onu takiyorum:) Annem zaten surekli agzima tikistiriyor birseyler; sen dogum yaptin; o kadar kanaman oldu kansiz kaldin vs vs. deyip yedirmeye calisiyor.Bende sut olayi icin elimden geldigince yiyorum.Bu sabah pekmezi sulandirip ictim:) gunduzleri bebekler uyurken uyuyabiliyor musunuz? aslinda o uyurken bende uyumaliyim ama yapamiyorum sonrada halsiz kaliyorum ve bas agrisi oluyor yorgunluktan. Bizde durumlar simdilik boyle; buarada maili olanlara bizim gece kusunun fotosunu yolladim.Herkese sevgiler
 

Benden sana iki sarki gelsin,,GORDUN MU GORDUN, MU UYKUSUZ OLMAYAN ANNE GORDUNMU :))
ikincisi bana gelsin, BUGUN DUSUNEMIYECEGIN KADAR BASIM BELADA,OGLANI UNUTMUSUM BAHTANIYEDE DISI TAKILMIS, BASIM BELADA UZERIME SIS SICRAMIS NERDEN BAKSAM CARESIZIM NERDEN BAKSAM YEMISIM AYVAYI :))
Ben ve baba ayni ayda odadan kaybolunca bizimki yerde debelenirken o inci disi uzerinde bulundugu bahtahiye takilmis, bizimki bagiriyor ve babasi geldiginde gulmekten disini uzun bir sure kurtaramamis.. varmidir boyle birsey yaa, olduk gulmekten :))

Ben cnm bizim oglana anason verdim, cok ise yaradi hem uyku yapiyor hemde gaz verdiriyor, gunde bir cay kasigi kafi geliyor, yapilisida bir cay bardagina bir cay kasigi kadar sicak kaynamis suya atiyorsun ve bir iki dk bekletmen yeterli oluyor ..
Uykusuz gecelerde malasef kader arkadaslariz canim, benim oglan 8 ayi gecti ve halan ayniyiz, ben artik alistim desemde su uzun sureli uykulari mum isigi i ile aramiyor degilim..Eva yi cok optum simdilik alnindan sonra bakariz her yerinden opreriz artik buyusun bir :)) kizlar cok tatli oluyor hele birde popo biraz tommik olursa harika gobus atiyorlar, oyy oyy yemede yaninda yat aklim cikicak simdi en iyisi meramimi cok desmiyim..cnm sizlere cok kolay gele,rabbim yardimciniz olsun
 

Cnm gordum, gormezmiyim..leoparli hatun seniii masallah Bu guzelligi bizimle paylastigin icin cok tsk ederim..Eva hanimin guzelligi dillere destan olucak kanimca, simdiden Kiracin dedigi gibi Endamin Yeter..ehueheuhu,cok optum ikinizide kucak dolu sevgiler

Kokocum sanada cok tsk ederim, Derya bana cok buyumus geldi, masallah iyi ve hizli toparlanmis,.birde o yumuk hali var ya, insan dayanamiyor, yaa ben cok ozluyorum yeni dogmus bebekleri. benim oglanda misss gibi kokuyordu, oyle inanilmaz bir aski ..kizlar doyasiya tadini cikarin inan bu gunler cok ozleniyor, hele o agulamalari baslasin o zaman inanilmaz bir sevgi pitircigi olucaklar..bakip bakip doyamiyacaksiniz, Derya kuzusu annesi verdigin emeginin karsiligini ins cok iyi bir sekilde geri vericektir, zor gunlerinizin biran once gecmesini diliyorum,,optuk sizleri
 

Cnm moral bozmak gibi olmasin ama deliksiz uyku olayini sozlugundan bir sureligine cikar ..ins olur ama bellide olmaz allahtan umit kesilmez belki senin kuzun aksam yatip sabah kalkar umarim oyle olur, fakat rastlamadim oyle olana yani belki istisna vardir,,

Gobekte cizgi benim, 5. aydan sonra gitti diyebilirim, suan hic kalmadi izi...
Kaka icinde bol sivi tuket ve ayrica armut yemen ise yarayabilir
 
Merhaba kizlar benim gunler kosusturmaca ile geciyor.Bi aksilik olmazsa annem sali gunu burada:) Misafir odasini dekore ettim yatak ortusu perde vs vs 5 aydir bu evde olmama ragmen ne cok atilacak sey cikti:) Okuyorum hic uyumadim cok agladi yazilarinizi gozum korkuyor:/Ben uykuya karsi o kadar dayaniksizim ki odum kopuyor ya aglar da duyamazsam diye ...
 
Selam kizlar,
Bir sure izin aldim kuzumla vakit gecirmek icin.Lara gunduzleri hic uyumuyor,geceleride cok fazla uyaniyor .Butun gun belki 10 kere uyutmayi basariyorum ne zaman yatagina koysam 10 dakika sonra uyaniyor.Kucagimda uyumak istiyor.Bende israrla her seferinde uyutup yatagina koyuyorum.Inatlasip duruyoruz 4 gundur.Inadini anasindan aldigini ogrendik pes etmiyor zilli.
Koko Larayi da cok hickirik tutuyor.Mamadan sonra tuttuysa sirtini gaz cikarir gibi pispisliyorum.Diger zamanlarda tutunca koyuyorum yatagina hickiriyor bir sure sonra geciyor :)
Melegimin dedigi gibi arkadaslar uzun sure deliksiz uykuyu unutalim:) Hatta 40 i ciktiktan sonrada pek birsey beklemeyin.Dun butun gun uyumadi aksam 6 da yatti 11 de uyandi ahhh dedim ne guzel gecede uyuruz amaaaa malesef sadece 2 saat uyudu.Bilseydim bende erken uyurdum.
Mamun gozun aydin annen geliyormus.Korkma bebeginin sesine uyanamazsan diye uyuyamayacagin icin :))oyle bir sorunla karsilasmazsin :) Ben o kadar uykucuydum ki 14 saat uyudugumu bilirim.Her yerde de uyuyabilirim.Yatak ayirt etmem :) Kafami yastiga koymamla uyumam arasindaki sure 2 dakikaydi.Kisaca ben Lara nin gik demesine uyandigima gore sende uyanirsin endiselenme.Bol bol uyu derim ben.
Melegim anasonu Mahir e kac aylikken verdin.Uyku acisindan ise yariyormu ?
 
Melegim sarkida soylemissin uykusuz anne yok dedigin gibi:)) ayrica Eva hanima guzel dilek ve ovguleriniz icin cok tesekkur ederiz:))
Mamun bak Esra da soylemis; hamileligin son donemlerinde bile artik uykun deliksiz olmuyor vucut seni hazirliyor zaten; dogduktan sonra da azcik ses cikarsa pit diye uyaniyorsun.
Annem geceleri kendi yattigi odaya aliyor Evayi orda bassinette uyuyor; ben azicik uyuyabileyim diye.Ama ben yine de icerden duyup geliyorum hemen.Bizimkine sanirim sutum yetmiyor gun boyu emiyor emiyor ama doymuyor; mecburen mama veriyorum onla doyup uykuya dalabiliyor.Hatta 30ml mama veriyoruz o bile yetmiyor Bu arada bugun 2.doktor kontrolumuz var; gelecek ay 1.ay asisi olacak galiba.Aklima geldi ablam soyledi Turkiyede 1 ay icerisinde kalca cikikligi kontrolu yapiliyor.Canan daha iyi biliyordur; acaba problem goruldugu icin mi yolladilar ultrasona.Trde her bebege uygulaniyormus;burada durum nasil? Esra siz birsey yaptirdiniz mi?
 

İlk hafta, 6. Günden itibaren büyüme atağı oluyor, bu donemde nonstop emiyorlar, cluster feeding deniyor. Süt yetmiyor değil, bebek sana "ben buyuyorum daha cok süt lazım olacak ona göre" mesajı veriyor sürekli emip stimule ederek. Ezbere sutum yetmiyor demeyin ya, bir kliniğe gidin, emzirme oncesi ve sonrası tartsınlar ne kadar emmiş söylesinler. Biz haftada bir gidiyoruz icim rahatlıyor. Mamayı alınca zom olmaları muhtemelen sindirim zorluğundan (fastfood yiyince bizde de rehavet olur ya öyle). Mama öcü değil ama gereksiz yere kullanılıyor cok. Mama verdikce sütun azalacak bir de, arz talep dengeleriyle oynuyorsun çünkü. Pompalayip kendi sütunu vermen bile daha iyi olurdu. Vücuduna ve bebeğine güven.
 

marlin bizim dogdugumuz gun sag bacakta sorun oldugu soylenmisti.ilk hafta ultrason yapilmisti.bildigim kadariyla 3 ay icinde sizin doktorlarinizda cektirmenizi isteyebilirler. cunku asil tehlikeli olan gec farkedilmesi.yasindan sonra bile olanlar varmis. asil enteresan tarafi 30lu yaslarda bile kalca cikigi oldugunu ogrenenler oluyormus.arastirinca cok sey ortaya cikiyor.bizimkinin neden oldugu konusunda hic bir fikrimiz yok.
 
Marlin cim onumuzdeki pazartesi asilari yapilacak kalca cikigi icin ultrason filan demediler.Asilari tam 2 ayda yapiliyor.
Koko Ezbere sutum yok demeyin demissinde bir sut vardir anne emzirir masallah cocugun agzinin kenarlarindan akar cuk cuk yutkunma sesisini duyarsin artanini nerede nasil saklasam diye dusunursen birde benim gibi :) saatlerce gunlerce sagarsin memenin ucu sagmaktan yara olur 2 saat sonra ancak 1 onz cikarirsin bazen o bile cikmaz.Ac cocugu mumkun degil susturamazsin . onun icin klinige gitmeye gerek yok.zaten her doktor kontrollunde cocugun kilosu tartiliyor ve doktor soruyor ne kadar sagiyorsun kac saat gunde kac kere ne kadar cikiyor diye.Bana Lara nin doktoru soyledi sutumun yeterli olmadigini ac kaldigi icin agladigini.Sanirim Marlin de ayni problemi yasiyor umarin onun bollasir bol bol verir sutunu.BEn ne yaptiysam olmadi.Hala veriyorum.COcuk agliyor zorla sokuyorum agzina 5 dakka emse 10 damla gelse kardir diye .
 

Esra'cim, sen ezbere sutum yok dememissin ki, sozum sana ya da bir sekilde sut arzi yeterli olmayan kadinlara degil. Sen doktora gitmissin, tartmislar etmisler oyle cizmissin yolunu. Ben daha cok sirf cocuk daha cok/hep emmek istiyor diye panige kapilip mamaya sarilanlara seslendim. Mama ocu degil, onun da bir yeri var, ama sutun onceligi olmali, sute bir sans vermeli, biraz da israrli olmali. Eger nomal cis kaka miktarini tutturuyorsaniz, 14 gunde dogum kilosunu yakalayip duzgun kilo almaya devam ediyorsa sut yetiyordur. Bir de pompalanan miktar bebegin emebilecegindn cok az, bebe cenesi en guclu pompaya 10 tur bindirir.

Kimseyi kirmak uzmek istemem, herkes cocugu icin en iyisini kendisi bilir, hicbirimiz cahil cuheyla kadinlar degiliz cok sukur. Ama hepimizde bir acemilik de var, o acemilikle devam edebilecekken emzirmekten vazgecmeyelim istiyorum. The breastfeeding cafe diye bir kitap okuyorum (emzirmeyi handsfree yapabilmek firsat veriyor!). Orada kadinlarin emzirme deneyimlerinden bahsediyor, sirf endiseden "sutum yetmiyor" korkusuna dusmeleri cok sik gecen bir tema, biraz da ondan etkilendim yazdigimi yazarken. Marlincim, bir endisen varsa doktoruna, la leche league liderine falan basvur, tartilsin eva. Cis ve kakalarini takip et. Bu cluster feeding doneminde istedikce emzir, hem o doysun hem memeler vites artirsin. Bayiyor bazen surekli emzirmek ama sonra yavas yavas duzene biniyor, binecek.
 
Bugun kontrolde ölçüldü doğum kilosunu geçmiş bile maşallah.Doktor gayet iyi buldu, hatta doymuyor mama veriyoruz 30ml dedim daha da vermek gerekir mi deyince kilo artmış arttırabilirsin dedi.Sütüm aslında geliyor hatta göğüs kalkanında birikiyor, atletim falan ıslanıyor epey.Ama geceleri Eva çok uyanık kalıp cok cok hep emmek istiyor, bir ara verip dinlenme olmuyor doymuyor uyumuyor.O zaman diyoruz o kadar emzirdim bebe hala uyumuyor aranıyor o zaman aç hala bu çocuk süt az geldi hadi mama verelim diyoruz:) mamayı da alınca velet susuyor uyuyor:) zilli benim sütümü beğenmiyor.Ben de sütüm hiç olmasa mama verme konusunda böyle endişeli olmayacağım ama sütüm çok çok taşmasa da var ama işte doymuyor düşüncesiyle veriyoruz.Ayrıca kalça çıkıklığı olayını sordum gerekli görürsek yönlendiriyoruz dedi.Oysa Türkiyede her bebeye otomatik yapılıyormuş.Doktor kontrollerinden çıkınca bir rahatlama geliyor, zavallı bebeler ölçülüp biçilirken fena oluyorlar içim gidiyor.
 

Cnm biz galiba bir aydan sonra basladik, hatta burda toz seklinde anason bulabilmek icin bir arkadasim vardi o seferber oldu, sonunda da yunan bir aktarcidan buldu,,bize iyi geldi sanki, cunku gaz olayi gercekten cocugu uykudan cok uzaklastiriyor, zaten 3 veya 4 aydan sonra hareketlenmeye basladiklarinda resmen kesilmesede sikintilarinin cogu bitmis oluyor, gaz bitmiyorda gazi bu sefer hareketle attiklari icin rahatliyorlar yoksa bizim oglan halan cok fena sesli bir sekilde hemde :)) tepine tepine cikariyor,
 

Cnm masallah subhanallah Eva ya, saanada masallah ins sutun dahada cogalir, diger kizlarinda ayrica,bol bol sut emzirmenizi dilerim
Kalca cikigi benim oglana verdiler randevu cunku benim oglanin basi donmedi dogum anina kadar bu yuzden onu potansiyel gorerek rontgene aldilar..cok sukur birsey cikmadi ama bildigim kadari ile Tr disinda gerek gorulmedikce rontgen onerilmiyor...bizimde burda oyle cunku
 
Selammmm kizlar

18 Ocak'ta 32+2 iken bebegimiz dunyaya geldi.. bebisimiz cok minik ve su anda NICU'da kaliyor en azda 1 ay orda kalmasi bekleniyor.. Kendi kendine nefes alabiliyor ve o zayifliga ragmen cok hareketli.. Kucucuk bisi hap gibi :) Ilk basta soktaydim cok kucuk olmasindan dolayi ama simdi yavas yavas alisiyorum. 32 haftalikken kontrolum vardi ve tansiyonumun yuksekliginden arti bebegin bir onceki ultrasona gor gelisiminin cok yavaslamis olmasindan dolayi doktor beni hastaneye yatirdi.. 2 gun sonraki ultrasondada placenta'dan bebise giden kan'da gariplikler gorunce evet bugun bebegi alicaz dedi.. ben sok..

SImdilik hersey yolunda gidiyor sut haricinde.. Sut gelmiyor.. Bebek kucuk oldugu icin emmiyor sadece pompa yapiyorum ama i ihh hic bisi gelmiyor.. emzirme uzmani bebek erken oldugu icin ve c-section'dan dolayi 5-6 gun surebilecegini soyledi bakalim gorecegiz.

Hergun NICU'da bebisin basinda geciriyorum.. hastaneinin NICU sundan cok cok memnunum her bebege bir hemsire dusuyor ve bende sbahtan aksama kadar hemsireyi izleyip bebek bakimi ogreniyorum.. Bizim oglana ikinci gunden itibaren mama verilmeye basladi 2 gram her dort saatte bir.. 3. gun 4 gram ile baslandi her 2 saatte bir gerektikce arttirdilar bugun her 2 saatte bir 10 gram verdiler. Henuz kakasini hic yapmadi bakalim bekliyoruz. Bugun hemsire altini degistirmek istermisin dedi yok dedim ben izlicem.. yemin ederim korkuyorum yavrumun bi tarafini aciicam zarar vericem diye cunku cok kirilgan gorunuyor zayifliktan.

Benden simdilik bu kadar :) Marlincim Eva'cik hosgelmis sefa getirmis :) Allah anali babali buyutsun.. cok optum herkesi
 
Merhaba hanimlar! Ben de Ohio/ Columbus'dayim. Esim doktora yapiyor, ben de evden ceviri yapiyorum. Aralik ayinda Turkiye'deydik, ben esimden 3 hafta once gittim. Turkiye'ye giderken 5 haftalik hamileydim, burdaki doktorlar 9 haftaliktan once bakmak istemiyorlar,zar zor randevu almistik,bebegimizin pirinc kadar halini gormustuk. Sonra ben Istanbul'a geldim. Annem ve kayinvalidemle doktora gittik, bebegimin 7+4 halini gordum ve gumbur gumbur kalp sesini dinledik. Maalesef bu kontrolden 2 gun sonra bebegimin kalbi durmus. Ve ben 3,5 hafta kalbi duran bebegi farkinda olmadan tasimisim. Mide bulantilarim gecmisti ama 3. aya yaklasiyorum,ondan herhalde diye yorumlamistim. Biraz spazm geciriyordum meger zehirlenmedenmis. Yilbasi gun lekelenmem oldu da doktora gittik anladik, hemen kurtaja alindim 2 ocakta biletimiz vardi, moral 0 uctuk geldik. 4 ocakta burda doktor randevum vardi, telefon ettik. Turkiye'deki doktorun rahmin temiz dediyse hic gelmene gerek yok, kan degerlerin de gayet iyi, bir daha idrar testin pozitif cikarsa o zaman ara ve gel dedi. Prenatal vitaminine devam ediyorum. Gorustugum 3 doktor da (ikisi Turkiye'den biri Amerikali doktorum) hemen hamile kalabilirsin dediler. Kanama bittiginden beri calismalara basladik biz de,ilk bebisim korunurken hic beklemedigimiz anda gelmisti. Surpriz yapip geldi,surpriz yapip gitti. Insallah yeni ve saglikli bir bebis hemen tutunuverir bana da buraya yazabilirim.
 

aaa sasirdim yahuuu hadi hayirli olsun

minikcan toparlanip kucagina konuversin. 32. hafta cok da erken degil , hemencecik toparlanir yavrucak..

senin icinde hakikaten sok olmustur janim.

Allah melegine saglik, sihhat, hayir, huzur omur versin ve tez zamanda kucagina konsun insaallah
 

hosgeldin aramiza arkadasim

hakkinizda hayirlisi olsun benim ilk hamileligimde de hemen hemen ayni seyler olmustu. biraz farklilikla benzer olaylari yasamisiz.

Rabbim tekrardan nasip etti insaallah simdi de kavusmayi bekliyoruz.

sizin icin de hakkinizda hayirlisi olsun insaallah
 

cok tebrik ediyorum janim, Allah anali babali buyutsun...aldigi her gram mama ona sonuna kadar yarasin, kocaman bi delikanli olup ciksin kuvezden...

uzulme, tekrar olur, benim de ilk gebelik dusukle sonuclandi...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…