- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.901
haslamak mi? abovvvv, biz keci gibi cig cig yedik valla rendelenmis bi sekilde...tarifini deneyecegim mutlaka, keci peynirine zaten bayilirim..biraz da roka eklerim ben ona...
o zaman desene ilerde senin ikiz torun bekleme ihtimalin cok yuksek diye :)))) normal dogum mu olmus acaba onlarin ki?
amniyo konusu yeni derdim...offf, dusundukce darallar basiyor..ablam journallari inceleyecek ozellikle cogul gebeliklerde amniyo icin..bakalim elimize nasil bilgiler gececek...ben bu bebekleri kaybedersem olurum....ama bir sorun varsa da olurum..ozellikle down'lu cocuklarin nasil aci cektiklerini, ne zorluklar yasadiklarini az cok biliyoruz...yemin ederim sorunlu cocuk takintisindan degil...cok iztirap cekiyorlar..insan baskalarinin cocuklarini gordugu zaman bile nasil ici aciyor...
bu arada eskiden bir arkadas asilar ve genel durum icin eve kontrole geliyorlar demisti yeni doganlar icin...belki eyaletten eyalete degisiyordur, bakalim sizde nasil olacak...
asi dedim de, tum asilari yaptirdiniz mi? son 4-5 yildir bazi asilara karsi olma gibi bir trend var, civa iceriyor falan diye...
Melegim bizi sormussun:) hemen bir sarkiyla cevap veriyorum!
UYKUSUZ HER GECE; EVIN HER KOSESINDE; SABAHLARIZ BAZEN GUNLERCE EVAYLA BIRLIKTEEEEEE...UYKUSUZ HER GECE YORGUN OLESIYE; AMA SEVERIM SENI BEBEM YORULSAM DA HER GECE :))))
Bizim gece kusu benim deli kafami iyice benden aldi gitti iste:))) Anne karninda 10 da basliyordu artik ben uyuyordum o icerde zipir zipir..ayni seklide su an devam ediyor; geceleri sohbet istiyor! kucakta ilgi istiyor! yapmayalim dedigim herseyi yapiyoruz caresiz kalinca napalim:) Ablam bitki caylari gondermis; biri rezene digeri melisali iyi geceler cayi; bir haftalik oldu bizim kiz bu gece denesem mi diyorum bilemedim.Kullanan oldu mu aranizda ve tavsiye eder misiniz?
Cemrecik insallah saglikli bir kiz bir de erkek bebegin olur:) her ikisinin de tadi ayri tatmis olursunuz:))) gerci tatil de super olurduuuu! ama zaten ikizlerin her hali tatli olur! umarim senin bebisler bizimkilerin bizi yordugu kadar seni yormazlar:))))
iyi pazarlar... Gun aydinlaninca ben de aydinlaniyorum:) gece kabusu bitiyor! bu gece gerci az da olsa kafamizi yastiga koyduk:)) Gunduzleri uykumuz iyi; emiyor ve uyuyor bizim kiz ama geceleri uyanik olup surekli emince memede sut kalmiyor sanki ve doymuyor geceleri mama takviyesi yapiyorum.Sanki 24 saat emzirsem mama versem doymayacak gibi ouyor bazen ac kurt gibi:)))) Hergunumuz bir degisik iste; kilo olayini sormussun silgi; ben doguma 69-70 arasi gittim; su an 62 kusur gibiyim; gobek bayagi indi.Sen hastaneden binder iste demistin sana uyup istedim verdiler arada onu takiyorum:) Annem zaten surekli agzima tikistiriyor birseyler; sen dogum yaptin; o kadar kanaman oldu kansiz kaldin vs vs. deyip yedirmeye calisiyor.Bende sut olayi icin elimden geldigince yiyorum.Bu sabah pekmezi sulandirip ictim:) gunduzleri bebekler uyurken uyuyabiliyor musunuz? aslinda o uyurken bende uyumaliyim ama yapamiyorum sonrada halsiz kaliyorum ve bas agrisi oluyor yorgunluktan. Bizde durumlar simdilik boyle; buarada maili olanlara bizim gece kusunun fotosunu yolladim.Herkese sevgiler
Marlin ben de girip rezeneyi sorim diyodum sen sormussun :) trden istiycem ama toz mu istiyim sallama mi? Toz olanlar nasil demleniyor bir de? Kullananlar su rezene olayina el atsinn :) he bur de gunde kac fincan?
Marlin biz de geceleri pek uyumuyoruz, dun acaba ne zmn deliksiz uyurum diye hesaplar yaptim :) sut olayinnasil bu arada? Ve kilolaaar? :)
Bizim oglan kaka yaparken cok zorlaniyor, kipkirmizi oluyo vb vb agliyorsizde nasil durumlar? Dr kaslar henuz gelismwemistr dedi, yeni doganlar kaka yapmayi bilmiyomus. Ama cok zorlaniyor yavrum
Ztar sen de benim gibisin yabebis dogunca rahatliycan a bu sefer de be gibi kalasi yok bilmem nesi takarsin :) uyuyodur iceridebol bol, ben meryem suresi filan dinletiyodum kulaklik dayayip hareket ediyordu :)
Esra hafta sonu evde larayla vakit geciriyosundr:)
Koko siz de durumlar ve kilolAr nasil?
Gobekteki cizgi ne zaman gecer of of
Melegim sarkida soylemissin uykusuz anne yok dedigin gibi:)) ayrica Eva hanima guzel dilek ve ovguleriniz icin cok tesekkur ederiz:))
Mamun bak Esra da soylemis; hamileligin son donemlerinde bile artik uykun deliksiz olmuyor vucut seni hazirliyor zaten; dogduktan sonra da azcik ses cikarsa pit diye uyaniyorsun.
Annem geceleri kendi yattigi odaya aliyor Evayi orda bassinette uyuyor; ben azicik uyuyabileyim diye.Ama ben yine de icerden duyup geliyorum hemen.Bizimkine sanirim sutum yetmiyor gun boyu emiyor emiyor ama doymuyor; mecburen mama veriyorum onla doyup uykuya dalabiliyor.Hatta 30ml mama veriyoruz o bile yetmiyorBu arada bugun 2.doktor kontrolumuz var; gelecek ay 1.ay asisi olacak galiba.Aklima geldi ablam soyledi Turkiyede 1 ay icerisinde kalca cikikligi kontrolu yapiliyor.Canan daha iyi biliyordur; acaba problem goruldugu icin mi yolladilar ultrasona.Trde her bebege uygulaniyormus;burada durum nasil? Esra siz birsey yaptirdiniz mi?
Melegim sarkida soylemissin uykusuz anne yok dedigin gibi:)) ayrica Eva hanima guzel dilek ve ovguleriniz icin cok tesekkur ederiz:))
Mamun bak Esra da soylemis; hamileligin son donemlerinde bile artik uykun deliksiz olmuyor vucut seni hazirliyor zaten; dogduktan sonra da azcik ses cikarsa pit diye uyaniyorsun.
Annem geceleri kendi yattigi odaya aliyor Evayi orda bassinette uyuyor; ben azicik uyuyabileyim diye.Ama ben yine de icerden duyup geliyorum hemen.Bizimkine sanirim sutum yetmiyor gun boyu emiyor emiyor ama doymuyor; mecburen mama veriyorum onla doyup uykuya dalabiliyor.Hatta 30ml mama veriyoruz o bile yetmiyorBu arada bugun 2.doktor kontrolumuz var; gelecek ay 1.ay asisi olacak galiba.Aklima geldi ablam soyledi Turkiyede 1 ay icerisinde kalca cikikligi kontrolu yapiliyor.Canan daha iyi biliyordur; acaba problem goruldugu icin mi yolladilar ultrasona.Trde her bebege uygulaniyormus;burada durum nasil? Esra siz birsey yaptirdiniz mi?
Marlin cim onumuzdeki pazartesi asilari yapilacak kalca cikigi icin ultrason filan demediler.Asilari tam 2 ayda yapiliyor.
Koko Ezbere sutum yok demeyin demissinde bir sut vardir anne emzirir masallah cocugun agzinin kenarlarindan akar cuk cuk yutkunma sesisini duyarsin artanini nerede nasil saklasam diye dusunursen birde benim gibi :) saatlerce gunlerce sagarsin memenin ucu sagmaktan yara olur 2 saat sonra ancak 1 onz cikarirsin bazen o bile cikmaz.Ac cocugu mumkun degil susturamazsin . onun icin klinige gitmeye gerek yok.zaten her doktor kontrollunde cocugun kilosu tartiliyor ve doktor soruyor ne kadar sagiyorsun kac saat gunde kac kere ne kadar cikiyor diye.Bana Lara nin doktoru soyledi sutumun yeterli olmadigini ac kaldigi icin agladigini.Sanirim Marlin de ayni problemi yasiyor umarin onun bollasir bol bol verir sutunu.BEn ne yaptiysam olmadi.Hala veriyorum.COcuk agliyor zorla sokuyorum agzina 5 dakka emse 10 damla gelse kardir diye .
Selam kizlar,
Bir sure izin aldim kuzumla vakit gecirmek icin.Lara gunduzleri hic uyumuyor,geceleride cok fazla uyaniyor .Butun gun belki 10 kere uyutmayi basariyorum ne zaman yatagina koysam 10 dakika sonra uyaniyor.Kucagimda uyumak istiyor.Bende israrla her seferinde uyutup yatagina koyuyorum.Inatlasip duruyoruz 4 gundur.Inadini anasindan aldigini ogrendik pes etmiyor zilli.
Koko Larayi da cok hickirik tutuyor.Mamadan sonra tuttuysa sirtini gaz cikarir gibi pispisliyorum.Diger zamanlarda tutunca koyuyorum yatagina hickiriyor bir sure sonra geciyor :)
Melegimin dedigi gibi arkadaslar uzun sure deliksiz uykuyu unutalim:) Hatta 40 i ciktiktan sonrada pek birsey beklemeyin.Dun butun gun uyumadi aksam 6 da yatti 11 de uyandi ahhh dedim ne guzel gecede uyuruz amaaaa malesef sadece 2 saat uyudu.Bilseydim bende erken uyurdum.
Mamun gozun aydin annen geliyormus.Korkma bebeginin sesine uyanamazsan diye uyuyamayacagin icin :))oyle bir sorunla karsilasmazsin :) Ben o kadar uykucuydum ki 14 saat uyudugumu bilirim.Her yerde de uyuyabilirim.Yatak ayirt etmem :) Kafami yastiga koymamla uyumam arasindaki sure 2 dakikaydi.Kisaca ben Lara nin gik demesine uyandigima gore sende uyanirsin endiselenme.Bol bol uyu derim ben.
Melegim anasonu Mahir e kac aylikken verdin.Uyku acisindan ise yariyormu ?
Bugun kontrolde ölçüldü doğum kilosunu geçmiş bile maşallah.Doktor gayet iyi buldu, hatta doymuyor mama veriyoruz 30ml dedim daha da vermek gerekir mi deyince kilo artmış arttırabilirsin dedi.Sütüm aslında geliyor hatta göğüs kalkanında birikiyor, atletim falan ıslanıyor epey.Ama geceleri Eva çok uyanık kalıp cok cok hep emmek istiyor, bir ara verip dinlenme olmuyor doymuyor uyumuyor.O zaman diyoruz o kadar emzirdim bebe hala uyumuyor aranıyor o zaman aç hala bu çocuk süt az geldi hadi mama verelim diyoruz:) mamayı da alınca velet susuyor uyuyor:) zilli benim sütümü beğenmiyor.Ben de sütüm hiç olmasa mama verme konusunda böyle endişeli olmayacağım ama sütüm çok çok taşmasa da var ama işte doymuyor düşüncesiyle veriyoruz.Ayrıca kalça çıkıklığı olayını sordum gerekli görürsek yönlendiriyoruz dedi.Oysa Türkiyede her bebeye otomatik yapılıyormuş.Doktor kontrollerinden çıkınca bir rahatlama geliyor, zavallı bebeler ölçülüp biçilirken fena oluyorlar içim gidiyor.
Selammmm kizlar
18 Ocak'ta 32+2 iken bebegimiz dunyaya geldi.. bebisimiz cok minik ve su anda NICU'da kaliyor en azda 1 ay orda kalmasi bekleniyor.. Kendi kendine nefes alabiliyor ve o zayifliga ragmen cok hareketli.. Kucucuk bisi hap gibi :) Ilk basta soktaydim cok kucuk olmasindan dolayi ama simdi yavas yavas alisiyorum. 32 haftalikken kontrolum vardi ve tansiyonumun yuksekliginden arti bebegin bir onceki ultrasona gor gelisiminin cok yavaslamis olmasindan dolayi doktor beni hastaneye yatirdi.. 2 gun sonraki ultrasondada placenta'dan bebise giden kan'da gariplikler gorunce evet bugun bebegi alicaz dedi.. ben sok..
SImdilik hersey yolunda gidiyor sut haricinde.. Sut gelmiyor.. Bebek kucuk oldugu icin emmiyor sadece pompa yapiyorum ama i ihh hic bisi gelmiyor.. emzirme uzmani bebek erken oldugu icin ve c-section'dan dolayi 5-6 gun surebilecegini soyledi bakalim gorecegiz.
Hergun NICU'da bebisin basinda geciriyorum.. hastaneinin NICU sundan cok cok memnunum her bebege bir hemsire dusuyor ve bende sbahtan aksama kadar hemsireyi izleyip bebek bakimi ogreniyorum.. Bizim oglana ikinci gunden itibaren mama verilmeye basladi 2 gram her dort saatte bir.. 3. gun 4 gram ile baslandi her 2 saatte bir gerektikce arttirdilar bugun her 2 saatte bir 10 gram verdiler. Henuz kakasini hic yapmadi bakalim bekliyoruz. Bugun hemsire altini degistirmek istermisin dedi yok dedim ben izlicem.. yemin ederim korkuyorum yavrumun bi tarafini aciicam zarar vericem diye cunku cok kirilgan gorunuyor zayifliktan.
Benden simdilik bu kadar :) Marlincim Eva'cik hosgelmis sefa getirmis :) Allah anali babali buyutsun.. cok optum herkesi
Merhaba hanimlar! Ben de Ohio/ Columbus'dayim. Esim doktora yapiyor, ben de evden ceviri yapiyorum. Aralik ayinda Turkiye'deydik, ben esimden 3 hafta once gittim. Turkiye'ye giderken 5 haftalik hamileydim, burdaki doktorlar 9 haftaliktan once bakmak istemiyorlar,zar zor randevu almistik,bebegimizin pirinc kadar halini gormustuk. Sonra ben Istanbul'a geldim. Annem ve kayinvalidemle doktora gittik, bebegimin 7+4 halini gordum ve gumbur gumbur kalp sesini dinledik. Maalesef bu kontrolden 2 gun sonra bebegimin kalbi durmus. Ve ben 3,5 hafta kalbi duran bebegi farkinda olmadan tasimisim. Mide bulantilarim gecmisti ama 3. aya yaklasiyorum,ondan herhalde diye yorumlamistim. Biraz spazm geciriyordum meger zehirlenmedenmis. Yilbasi gun lekelenmem oldu da doktora gittik anladik, hemen kurtaja alindim2 ocakta biletimiz vardi, moral 0 uctuk geldik. 4 ocakta burda doktor randevum vardi, telefon ettik. Turkiye'deki doktorun rahmin temiz dediyse hic gelmene gerek yok, kan degerlerin de gayet iyi, bir daha idrar testin pozitif cikarsa o zaman ara ve gel dedi. Prenatal vitaminine devam ediyorum. Gorustugum 3 doktor da (ikisi Turkiye'den biri Amerikali doktorum) hemen hamile kalabilirsin dediler. Kanama bittiginden beri calismalara basladik biz de,ilk bebisim korunurken hic beklemedigimiz anda gelmisti. Surpriz yapip geldi,surpriz yapip gitti. Insallah yeni ve saglikli bir bebis hemen tutunuverir bana da buraya yazabilirim.
Selammmm kizlar
18 Ocak'ta 32+2 iken bebegimiz dunyaya geldi.. bebisimiz cok minik ve su anda NICU'da kaliyor en azda 1 ay orda kalmasi bekleniyor.. Kendi kendine nefes alabiliyor ve o zayifliga ragmen cok hareketli.. Kucucuk bisi hap gibi :) Ilk basta soktaydim cok kucuk olmasindan dolayi ama simdi yavas yavas alisiyorum. 32 haftalikken kontrolum vardi ve tansiyonumun yuksekliginden arti bebegin bir onceki ultrasona gor gelisiminin cok yavaslamis olmasindan dolayi doktor beni hastaneye yatirdi.. 2 gun sonraki ultrasondada placenta'dan bebise giden kan'da gariplikler gorunce evet bugun bebegi alicaz dedi.. ben sok..
SImdilik hersey yolunda gidiyor sut haricinde.. Sut gelmiyor.. Bebek kucuk oldugu icin emmiyor sadece pompa yapiyorum ama i ihh hic bisi gelmiyor.. emzirme uzmani bebek erken oldugu icin ve c-section'dan dolayi 5-6 gun surebilecegini soyledi bakalim gorecegiz.
Hergun NICU'da bebisin basinda geciriyorum.. hastaneinin NICU sundan cok cok memnunum her bebege bir hemsire dusuyor ve bende sbahtan aksama kadar hemsireyi izleyip bebek bakimi ogreniyorum.. Bizim oglana ikinci gunden itibaren mama verilmeye basladi 2 gram her dort saatte bir.. 3. gun 4 gram ile baslandi her 2 saatte bir gerektikce arttirdilar bugun her 2 saatte bir 10 gram verdiler. Henuz kakasini hic yapmadi bakalim bekliyoruz. Bugun hemsire altini degistirmek istermisin dedi yok dedim ben izlicem.. yemin ederim korkuyorum yavrumun bi tarafini aciicam zarar vericem diye cunku cok kirilgan gorunuyor zayifliktan.
Benden simdilik bu kadar :) Marlincim Eva'cik hosgelmis sefa getirmis :) Allah anali babali buyutsun.. cok optum herkesi
uzulme, tekrar olur, benim de ilk gebelik dusukle sonuclandi...Merhaba hanimlar! Ben de Ohio/ Columbus'dayim. Esim doktora yapiyor, ben de evden ceviri yapiyorum. Aralik ayinda Turkiye'deydik, ben esimden 3 hafta once gittim. Turkiye'ye giderken 5 haftalik hamileydim, burdaki doktorlar 9 haftaliktan once bakmak istemiyorlar,zar zor randevu almistik,bebegimizin pirinc kadar halini gormustuk. Sonra ben Istanbul'a geldim. Annem ve kayinvalidemle doktora gittik, bebegimin 7+4 halini gordum ve gumbur gumbur kalp sesini dinledik. Maalesef bu kontrolden 2 gun sonra bebegimin kalbi durmus. Ve ben 3,5 hafta kalbi duran bebegi farkinda olmadan tasimisim. Mide bulantilarim gecmisti ama 3. aya yaklasiyorum,ondan herhalde diye yorumlamistim. Biraz spazm geciriyordum meger zehirlenmedenmis. Yilbasi gun lekelenmem oldu da doktora gittik anladik, hemen kurtaja alindim2 ocakta biletimiz vardi, moral 0 uctuk geldik. 4 ocakta burda doktor randevum vardi, telefon ettik. Turkiye'deki doktorun rahmin temiz dediyse hic gelmene gerek yok, kan degerlerin de gayet iyi, bir daha idrar testin pozitif cikarsa o zaman ara ve gel dedi. Prenatal vitaminine devam ediyorum. Gorustugum 3 doktor da (ikisi Turkiye'den biri Amerikali doktorum) hemen hamile kalabilirsin dediler. Kanama bittiginden beri calismalara basladik biz de,ilk bebisim korunurken hic beklemedigimiz anda gelmisti. Surpriz yapip geldi,surpriz yapip gitti. Insallah yeni ve saglikli bir bebis hemen tutunuverir bana da buraya yazabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?