Amerika'da Hamilelik

hmmmm iyi bari daha zamanim varmis o zamana kadar kendime gelirim insaallah

Bana ilk cati muayenemi dogum icin gittigimde yaptilar! Ilk nst'mi de. O gun dogum olmasa ertesi gun ebe randevum vardi o zaman yapacaklardi ama bizimki erken davrandi.

ben de hickiriklardan anliyordum kafasi nerede. Ama tam asagida, ortada olmuyordu hickiriklar, yuzunun oldugu tarafa gore sag kasiga dogru ya da sol kasiga dogru oluyordu. Tekmelerini ise hep sag yanimda hissettim, ortalarda hissetmedim pek. Bazen ayaklari ya da kicini kaburgama dayardi, o zaman oturmak cok rahatsiz olurdu. Insan inanamiyor butun bunlari yapan yaratik simdi bir insan yavrusu ve yanimda uyukluyor, gunden gune buyuyor!

Kayinvalidem de doppleri karninin alt tarafindan yapiyorlarsa donmustur diyordu.

Benim bicir cok dondu, asagi yukari oynadi durdu. Neyse ki sonunda asagida karar kildi. Dogumdan 3-4 gun once pubik kemigin ust kismi bir garip oldu, kafasi oraya yerlesti sanirim, kafasinin yuvarlakligini hissedebiliyordum elimle (daha once duzdu orasi). O degisikligi fark ettigim icin 9 gun erken gelmesine ragmen surpriz olmadi.

ztar senin esinden ct scan bilmemne istemislerdi, verem diye korkutmuslardi, ne oldu? benimkinde doktor raporu bir turlu cikmadi noel tatil derken, yeni yildan once basvuruyu yollamak istiyorduk kaldi. sonra1 ocakta bebe geliverince hoop, bir suru formu bastan degistirip bastik, hanfendiyi ekledik. siz bebeler gelmeden halledin basvuruyu :)

Canan cim 2 aylik olduktan sonra Berfin in gunduz uykulari azaldimi? Benim zilli uyumuyor resmen. Uyutuyorum yatagina yatiriyorum 5 dakika en gec 10 dakika sonra aciyor gozlerini.Sanki uykusunu almis gibide bakiyor bana :) Butun gun 10 dakikalarla uyuyoruz.Yani aksam 7 ye kadar topluyorum en fazla 2 saat uyumus.

saol koko ya ben esranin dedigi gibi doktorumun lafina guveneyim o zaman seninkinin durumu da ayni benimki gibiymis demekki. en son gittigimde sordum iste bebegin ne zaman kadar dogum pozisyonu almasi lazim, donmesi lazim diye, asistanina sordu doppler i nerden dinledin diye kiz da asagidan diyince kadin bir de dosyama bakti, october dan beri basi asagida gorunuyor dedi. benim kiz zaten lutfen hareket ediyor biliyorsun anlamiyorum da nerde neresi, oyle aman cok takmiyim da valla takilsin kafasina gore kuzu hayirlisi diyip beklicez artik.

esimin ct scan sonucu iyi cikmis. gerizekali doktor diyormus ki birde your ct scan is very good! bosu bosuna dunyanin parasini aldilar bizden. zaten hatirlarsan doktora guvenmedigimi soylemistim. bir de diyomus ki sigara mi iiciosun ilki neden oyle cikti ki esim sigaranin kokusuna dahi tahammul edemez. neyse.

ya bizim belgeler hazir yollucaz en kisa zamanda. yetisemezsek bi de kizi eklemek gerekiyor oyle mi? esime soyleyim de elimizi cabuk tutalim bari ..

saol koko :)

berfinin gunduz uykusu her iki saatte 20 dakika kadar. aksama dogru yarim saat olabiliyor.

bebekler buyudukce azaliyor gunduz uykulari.cunku artik etrafla cok ilgileniyorlar.oyun istiyorlar.Lara artik cok tatli olmustur.buyudukce bal oluyorlar ya.gulmeleri tepki vermelerine bayiliyorum ben.

evdesin sen artik demi ? calismaya ara verdin diye hatirliyorum da.

aramia hos geldiniz :))

ins en kisa surede yeniden hamile kalirsin.burdan senin hamilelik maceranida okuruz.

Ztar silgiden sonra 2.panik kisisin.sende Silgi gibi pirt diye vaktinde dogurursun ins.

Bu arada Silgi dedim silgi gozukmuyor bi kac gundur.

ben yazmiyorum ama takipteyim hep :))

Janimm da dogum yapmis. En kisa surede oglu buyurde alir kucagina ins.nasil kucuktur o simdi ya.Allah yardimciniz olsun.

evdesin sen artik demi ? calismaya ara verdin diye hatirliyorum da.

Yok Canan cim sadece izin gunlerimi kullaniyorum.Haftaya tekrar is basi
Hem ne tatli oluyorlar.Lara her sabah 6 da kalkiyor tekrar uyumak istemiyor .Basliyor kocaman gulumsemeye.Gozumden uyku aksada yorgun olsamda hepsi gidiyor.7.30 a kadar cilvelesiyoruz kizimla.Sonra uyuyor .O da en fazla 20 dakika.

Normal demek ki gunduz uykularinin cok azalmasi.Birde 4 ten 7 ye kadar uyutmayi basarabilsem :) Cok sey istiyorum degil mi? :)

Benim de aklimdaydi Silgi bugun .Hatta hem Canan cevap yazmismi ona bakayim hem de Silgi ye sesleniyim diye girdim.

Silgiiiiiiiiii neredesin ? Ses ver :)

Janim, hayirli olsun, surpriz oldu. Ilk zamanlar biraz zor gececektir ama bir yil sonra bu gunleri gulumseyerek anarsin. Oglun en kisa zamanda toparlanip kollarina gelir umarim. O vakte kadar da sana sabir dilerim. Gelismeleri firsat buldukca yaz, guzel haberlerini bekliyoruz.

Bazi formlara bebegi eklemek gerekiyor iste. Asil sorun olabilecek kismi gelir kismi. Hani seni gecindirecek gelirin oldugunu gostermen gerekiyor ya, extra bir dependent ekleyince minimum gelir requirementi da biraz yukseliyor. Onlara dikkat etmek lazim.

Hosgeldin! Zor deneyimlerin olmus, insallah bundan sonrasi guzel olur. Bak topigimizde hamile kalan ztar ve cemrecik var, sen de bir sonraki olursun insallah! Vucudun hamilelige musait belli ki, daha saglikli bir embryo ile tamamina erer hikayen en yakin zamanda insallah.

koko, kandil simitlerinin resmini gordum blogunda, kendimden gectim...tarifine bakindim ama yoktu galiba...Allah askina bir ozet gecebilir misin? geberiyom...

Hayirli olsun cnm minik erkekin gelmis cok sukur..ikinizinde iyi olmasina cok sevimdim, allah anali babali buyutmeyi nasip etsin ins,
Cnm benimde C-section di dogumum ve sutun cok gec geldi, zaamanla seninde gelecegine eminim, sakin panik olma ...
Oglunun yani minigimizin ismi ne oldu, yazarsan seviniriz..bebekler cok cabuk buyuk inan sende goreceksin, sadece bizlere izlemek kaliyor..hap gibi veya minik olmasina sakin moralin bozulmasin, benimkide cok minik dogdu ama simdi bazen dusunuyorumda ayy ne cabuk buyudunde geldim bu hale diyorum..rabbimden sana ve bebegine bol saglik ve ayrica sut vermesini diliyorum..

Ben sunu diyorum cnm, az kalmis merak etme yakinda alicaksin sende kizceni kucagina saglicakla ins..keyfine bak takma kafana birsey ..
Birde kizina halan isim bulamadinizmi merak ettim ya, sende mi surpriz olcak diyorsun yoksa..

Hosgeldin aramiza, umarim sana ugur getirir burasi ve seninde guzel bebek haberlerinle cosariz..
Allah gonlune gore versin cnm

Kizlar bir ara zamaniniz oldugunda su tickers larinizi yenileseniz ne guzel olurdu, bende arada bir bakip bebekleriniz ne kadar olmus diye baksam sonra onlara masallahh buyuyorlar desem olmazmi...cok mu erken oldu soylemekle acep..kizmayin bana ama biliyorum cok yogunsunuz ve simdi tickerla mi ugrascaz da diyebilirsiniz ama yine hatirlatmadan edemedim mazur gorun hemi...

tabi kandil simidi derken bu nasil bir tesaduftur ki yarin aksamin mevlid kandili oldugunu farkettim...bebislerinizin ilk kandili guzel anneler...nice guzel kandil geceleriniz olsun hep birlikte...

ztarcim, cemrecim, melegim, kokocum, esracim, canancim cok cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin.. Insallah kimsenin adini unutmadim unuttuysam cok ozur dilerim.

C-section epidural ile oldum hala kestikleri yer aciyor bayagi oturup kalkarken neyseki kesigin etrafindaki kas agrilarim azaldi.. Araba kullanma birkac hafta dediler ama mumkun degil su anda oyle bisey.. Bugun kullandim pek rahatsizda etmedi acikcasi.

Benim oglan 30 gram almis dun aksam itibari ile bakalim bugun alacakmi.. 1200 gram dogdu 83 gram kaybetti ilk 2 gun dunde 30 gram almisti Insallah almalar surekli devam eder. Dun geceden ilk kakasini yapti ve dun geceden bu geceye kadar 7 kez yapmis Maasallah. Dun bilirubin sayisina baktilar sarilik var dediler bugun yeniden olctuler sayi dunku ile ayni imis o yuzden foto terapi yapmayacaklar cunku o kucucuk vucudu hastalik ile savasip kaka ve cis yardimi ile disari atmaya calisiyormus sariligi.

Sutum hala yok cok canim sikkin bu duruma esim stresten gelmiyordur diyor. Hemsire ve doktorlar sutum gelse bile muhakkak bebege ek besin ve kalori vereceklerini ve sadece sutumun bebek cok kucuk/zayif oldugu icin yetmeyecegini soylediler.

Oglumuzun ismi Devin Turkcede caba, gayret anlamina geliyor.. Asli Irish kokenli bir isim.. onlardada Poet anlaminda. Iki dildede olmasi ve cok populer bir isim olmamasi hosumuza gitti :) Ama biz yinede Turkiye'de ismi soylemekte/hatirlamakta zorlananlar olacagi icin (basta benim babam) kolay ikinci bir isim koymayida ihmal etmedik.

Hayirli olsun :) Allah uzun+saglikli+sansli omur versin Devin Bey'e :) Bu arada benim bir arkadasimin ismi Devin ^^ Cok basarili ve sevilen biridir,insallah kucuk Devin ondan da basarili olur.

Son düzenleme:

canancim zaten silgi bana cok onceden veliahti olacagimi soylemisti

ya panikten ziyade merak diyelim. zaman yaklastikca beni nelerin merak ettigini merak ediyorum. ozlemim artiyor bir an evvel kucaklamak istiyorum zilliyi. bugun beni yine uyuz etti mesela teyzesi. oyle az oynadi ki.. o da ayakta hareket halindeyken hissedemiyorum zaten yatacam beklicem bilmem ne oyle, ciktiginda bi uslu olmasin soracam ben ona

dogruu :26: ben bunu hemen esime ileteyim de elini cabuk tutsun bari. bizimki pek rahattir. zaman zaman insani cileden cikarir derecede

Ben sunu diyorum cnm, az kalmis merak etme yakinda alicaksin sende kizceni kucagina saglicakla ins..keyfine bak takma kafana birsey ..
Birde kizina halan isim bulamadinizmi merak ettim ya, sende mi surpriz olcak diyorsun yoksa..

haklisin melegim yaa. sansima burdaki herkeste sakin sakin insanlar cok rahatliyorum sizden boyle seyler duyunca. kizimiza isim bulduk. zehra olacak ismi insaallah.

cok tesekkur ederim butun guzel dileklerine amiiinnnnnnnn diyorum. melegim

canim hersey rayina oturur sakin merak etme. sen sutun varmis gibi sagmaya, sut olusturucak seyler yiyip icmeye devam et. bir de sana tavsiyem su olabilir bazen burdaki doktorlar insani inanilmaz demoralize edebiliyorlar. lutfen her dediklerine takilma. bebeginin dogum haftasi gayet iyi daha gecen burda bir arkadasim dogum yapti 32. haftasinda evlerinde donduler pitirciklariyla.

baska bir arkadasim premature bir bebek dunyaya getirmisti ondan biliyorum kadinin inanilmaz sinirini bozdular. bebegin gayet iyi masallah ve iyi de olacak. su anki surec normal bir surec. sen vucudunun sut olusturmasi icin yardimci ol ki bebegin ciktiginda kana kana icsin musluklarindan bunu dert edin simdi. cunku ufaklik zaten kontrol altinda.

ismi de hayirli olsun. bebeler siraya girdi. darisi saglikla, hayirla basima hadi bakalim,

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…