- Konu Sahibi citaknuray
-
- #5.941
hmmmm iyi bari daha zamanim varmis o zamana kadar kendime gelirim insaallah
Bana ilk cati muayenemi dogum icin gittigimde yaptilar! Ilk nst'mi de. O gun dogum olmasa ertesi gun ebe randevum vardi o zaman yapacaklardi ama bizimki erken davrandi.
ben de hickiriklardan anliyordum kafasi nerede. Ama tam asagida, ortada olmuyordu hickiriklar, yuzunun oldugu tarafa gore sag kasiga dogru ya da sol kasiga dogru oluyordu. Tekmelerini ise hep sag yanimda hissettim, ortalarda hissetmedim pek. Bazen ayaklari ya da kicini kaburgama dayardi, o zaman oturmak cok rahatsiz olurdu. Insan inanamiyor butun bunlari yapan yaratik simdi bir insan yavrusu ve yanimda uyukluyor, gunden gune buyuyor!
Kayinvalidem de doppleri karninin alt tarafindan yapiyorlarsa donmustur diyordu.
Benim bicir cok dondu, asagi yukari oynadi durdu. Neyse ki sonunda asagida karar kildi. Dogumdan 3-4 gun once pubik kemigin ust kismi bir garip oldu, kafasi oraya yerlesti sanirim, kafasinin yuvarlakligini hissedebiliyordum elimle (daha once duzdu orasi). O degisikligi fark ettigim icin 9 gun erken gelmesine ragmen surpriz olmadi.
ztar senin esinden ct scan bilmemne istemislerdi, verem diye korkutmuslardi, ne oldu? benimkinde doktor raporu bir turlu cikmadi noel tatil derken, yeni yildan once basvuruyu yollamak istiyorduk kaldi. sonra1 ocakta bebe geliverince hoop, bir suru formu bastan degistirip bastik, hanfendiyi ekledik. siz bebeler gelmeden halledin basvuruyu :)
Canan cim 2 aylik olduktan sonra Berfin in gunduz uykulari azaldimi? Benim zilli uyumuyor resmen. Uyutuyorum yatagina yatiriyorum 5 dakika en gec 10 dakika sonra aciyor gozlerini.Sanki uykusunu almis gibide bakiyor bana :) Butun gun 10 dakikalarla uyuyoruz.Yani aksam 7 ye kadar topluyorum en fazla 2 saat uyumus.
Canan cim 2 aylik olduktan sonra Berfin in gunduz uykulari azaldimi? Benim zilli uyumuyor resmen. Uyutuyorum yatagina yatiriyorum 5 dakika en gec 10 dakika sonra aciyor gozlerini.Sanki uykusunu almis gibide bakiyor bana :) Butun gun 10 dakikalarla uyuyoruz.Yani aksam 7 ye kadar topluyorum en fazla 2 saat uyumus.
cok saolun kizlar :) hamile olanlar insallah sonuna kadar saglikla gider her sey, bir cirpida dogurursunuz. dogum yapmis olanlar,Allah nazarlardan saklasin ve hayat sansi versin bebislerinize. benim gibi hamilelik beklemeye baslayanlara da hayirlisiyla dolu gobusler diliyorum :) insallah burdan hep iyi haberlerimizi yazariz.
evdesin sen artik demi ? calismaya ara verdin diye hatirliyorum da.
saol koko ya ben esranin dedigi gibi doktorumun lafina guveneyim o zaman seninkinin durumu da ayni benimki gibiymis demekki. en son gittigimde sordum iste bebegin ne zaman kadar dogum pozisyonu almasi lazim, donmesi lazim diye, asistanina sordu doppler i nerden dinledin diye kiz da asagidan diyince kadin bir de dosyama bakti, october dan beri basi asagida gorunuyor dedi. benim kiz zaten lutfen hareket ediyor biliyorsun anlamiyorum da nerde neresi, oyle aman cok takmiyim da valla takilsin kafasina gore kuzu hayirlisi diyip beklicez artik.
esimin ct scan sonucu iyi cikmis. gerizekali doktor diyormus ki birde your ct scan is very good! bosu bosuna dunyanin parasini aldilar bizden. zaten hatirlarsan doktora guvenmedigimi soylemistim. bir de diyomus ki sigara mi iiciosun ilki neden oyle cikti ki esim sigaranin kokusuna dahi tahammul edemez. neyse.
ya bizim belgeler hazir yollucaz en kisa zamanda. yetisemezsek bi de kizi eklemek gerekiyor oyle mi? esime soyleyim de elimizi cabuk tutalim bari ..
saol koko :)
Merhaba hanimlar! Ben de Ohio/ Columbus'dayim. Esim doktora yapiyor, ben de evden ceviri yapiyorum. Aralik ayinda Turkiye'deydik, ben esimden 3 hafta once gittim. Turkiye'ye giderken 5 haftalik hamileydim, burdaki doktorlar 9 haftaliktan once bakmak istemiyorlar,zar zor randevu almistik,bebegimizin pirinc kadar halini gormustuk. Sonra ben Istanbul'a geldim. Annem ve kayinvalidemle doktora gittik, bebegimin 7+4 halini gordum ve gumbur gumbur kalp sesini dinledik. Maalesef bu kontrolden 2 gun sonra bebegimin kalbi durmus. Ve ben 3,5 hafta kalbi duran bebegi farkinda olmadan tasimisim. Mide bulantilarim gecmisti ama 3. aya yaklasiyorum,ondan herhalde diye yorumlamistim. Biraz spazm geciriyordum meger zehirlenmedenmis. Yilbasi gun lekelenmem oldu da doktora gittik anladik, hemen kurtaja alindim2 ocakta biletimiz vardi, moral 0 uctuk geldik. 4 ocakta burda doktor randevum vardi, telefon ettik. Turkiye'deki doktorun rahmin temiz dediyse hic gelmene gerek yok, kan degerlerin de gayet iyi, bir daha idrar testin pozitif cikarsa o zaman ara ve gel dedi. Prenatal vitaminine devam ediyorum. Gorustugum 3 doktor da (ikisi Turkiye'den biri Amerikali doktorum) hemen hamile kalabilirsin dediler. Kanama bittiginden beri calismalara basladik biz de,ilk bebisim korunurken hic beklemedigimiz anda gelmisti. Surpriz yapip geldi,surpriz yapip gitti. Insallah yeni ve saglikli bir bebis hemen tutunuverir bana da buraya yazabilirim.
Selammmm kizlar
18 Ocak'ta 32+2 iken bebegimiz dunyaya geldi.. bebisimiz cok minik ve su anda NICU'da kaliyor en azda 1 ay orda kalmasi bekleniyor.. Kendi kendine nefes alabiliyor ve o zayifliga ragmen cok hareketli.. Kucucuk bisi hap gibi :) Ilk basta soktaydim cok kucuk olmasindan dolayi ama simdi yavas yavas alisiyorum. 32 haftalikken kontrolum vardi ve tansiyonumun yuksekliginden arti bebegin bir onceki ultrasona gor gelisiminin cok yavaslamis olmasindan dolayi doktor beni hastaneye yatirdi.. 2 gun sonraki ultrasondada placenta'dan bebise giden kan'da gariplikler gorunce evet bugun bebegi alicaz dedi.. ben sok..
SImdilik hersey yolunda gidiyor sut haricinde.. Sut gelmiyor.. Bebek kucuk oldugu icin emmiyor sadece pompa yapiyorum ama i ihh hic bisi gelmiyor.. emzirme uzmani bebek erken oldugu icin ve c-section'dan dolayi 5-6 gun surebilecegini soyledi bakalim gorecegiz.
Hergun NICU'da bebisin basinda geciriyorum.. hastaneinin NICU sundan cok cok memnunum her bebege bir hemsire dusuyor ve bende sbahtan aksama kadar hemsireyi izleyip bebek bakimi ogreniyorum.. Bizim oglana ikinci gunden itibaren mama verilmeye basladi 2 gram her dort saatte bir.. 3. gun 4 gram ile baslandi her 2 saatte bir gerektikce arttirdilar bugun her 2 saatte bir 10 gram verdiler. Henuz kakasini hic yapmadi bakalim bekliyoruz. Bugun hemsire altini degistirmek istermisin dedi yok dedim ben izlicem.. yemin ederim korkuyorum yavrumun bi tarafini aciicam zarar vericem diye cunku cok kirilgan gorunuyor zayifliktan.
Benden simdilik bu kadar :) Marlincim Eva'cik hosgelmis sefa getirmis :) Allah anali babali buyutsun.. cok optum herkesi
kiz marlin seni yakaladim hemen bi soru yapistiriveriyim
hazirmisin
simdi benim aklima bu sefer ne takilio biliomusun., benim doktor bana dedi ya bebegin kafasi asagida diye. bende nerden anladin dedim artist gibi ( sanki o hasta ben doktor ) , doppler la asagidan dinliyorlar oyle anlamis bir de bana dioki tekmeleri yukarirda hissedersi diyor.
ama ben bebegimin hareketlerini genel olarak yanlarimda hissediyorum ve cok yukarda degil. bazen yukarida da hissediyorum ama cok cok nadir. bunu da soyledim bisey demedi.
bende acikcasi sonrasinda emin olamadim ama kadin doktor sonucta tecrubeli olan o :26:
sen ne dusunuyorsun bu konuda ya da diger kizlar hepiciginizden yorum bekliyorum
ztarcim, cemrecim, melegim, kokocum, esracim, canancim cok cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin.. Insallah kimsenin adini unutmadim unuttuysam cok ozur dilerim.
C-section epidural ile oldum hala kestikleri yer aciyor bayagi oturup kalkarken neyseki kesigin etrafindaki kas agrilarim azaldi.. Araba kullanma birkac hafta dediler ama mumkun degil su anda oyle bisey.. Bugun kullandim pek rahatsizda etmedi acikcasi.
Benim oglan 30 gram almis dun aksam itibari ile bakalim bugun alacakmi.. 1200 gram dogdu 83 gram kaybetti ilk 2 gun dunde 30 gram almisti Insallah almalar surekli devam eder. Dun geceden ilk kakasini yapti ve dun geceden bu geceye kadar 7 kez yapmis Maasallah. Dun bilirubin sayisina baktilar sarilik var dediler bugun yeniden olctuler sayi dunku ile ayni imis o yuzden foto terapi yapmayacaklar cunku o kucucuk vucudu hastalik ile savasip kaka ve cis yardimi ile disari atmaya calisiyormus sariligi.
Sutum hala yok cok canim sikkin bu duruma esim stresten gelmiyordur diyor. Hemsire ve doktorlar sutum gelse bile muhakkak bebege ek besin ve kalori vereceklerini ve sadece sutumun bebek cok kucuk/zayif oldugu icin yetmeyecegini soylediler.
Oglumuzun ismi Devin Turkcede caba, gayret anlamina geliyor.. Asli Irish kokenli bir isim.. onlardada Poet anlaminda. Iki dildede olmasi ve cok populer bir isim olmamasi hosumuza gitti :) Ama biz yinede Turkiye'de ismi soylemekte/hatirlamakta zorlananlar olacagi icin (basta benim babam) kolay ikinci bir isim koymayida ihmal etmedik.
aramia hos geldiniz :))
ins en kisa surede yeniden hamile kalirsin.burdan senin hamilelik maceranida okuruz.
Ztar silgiden sonra 2.panik kisisin.sende Silgi gibi pirt diye vaktinde dogurursun ins.
Bu arada Silgi dedim silgi gozukmuyor bi kac gundur.
ben yazmiyorum ama takipteyim hep :))
Janimm da dogum yapmis. En kisa surede oglu buyurde alir kucagina ins.nasil kucuktur o simdi ya.Allah yardimciniz olsun.
Bazi formlara bebegi eklemek gerekiyor iste. Asil sorun olabilecek kismi gelir kismi. Hani seni gecindirecek gelirin oldugunu gostermen gerekiyor ya, extra bir dependent ekleyince minimum gelir requirementi da biraz yukseliyor. Onlara dikkat etmek lazim.
Ben sunu diyorum cnm, az kalmis merak etme yakinda alicaksin sende kizceni kucagina saglicakla ins..keyfine bak takma kafana birsey ..
Birde kizina halan isim bulamadinizmi merak ettim ya, sende mi surpriz olcak diyorsun yoksa..
ztarcim, cemrecim, melegim, kokocum, esracim, canancim cok cok tesekkurler iyi dilekleriniz icin.. Insallah kimsenin adini unutmadim unuttuysam cok ozur dilerim.
C-section epidural ile oldum hala kestikleri yer aciyor bayagi oturup kalkarken neyseki kesigin etrafindaki kas agrilarim azaldi.. Araba kullanma birkac hafta dediler ama mumkun degil su anda oyle bisey.. Bugun kullandim pek rahatsizda etmedi acikcasi.
Benim oglan 30 gram almis dun aksam itibari ile bakalim bugun alacakmi.. 1200 gram dogdu 83 gram kaybetti ilk 2 gun dunde 30 gram almisti Insallah almalar surekli devam eder. Dun geceden ilk kakasini yapti ve dun geceden bu geceye kadar 7 kez yapmis Maasallah. Dun bilirubin sayisina baktilar sarilik var dediler bugun yeniden olctuler sayi dunku ile ayni imis o yuzden foto terapi yapmayacaklar cunku o kucucuk vucudu hastalik ile savasip kaka ve cis yardimi ile disari atmaya calisiyormus sariligi.
Sutum hala yok cok canim sikkin bu duruma esim stresten gelmiyordur diyor. Hemsire ve doktorlar sutum gelse bile muhakkak bebege ek besin ve kalori vereceklerini ve sadece sutumun bebek cok kucuk/zayif oldugu icin yetmeyecegini soylediler.
Oglumuzun ismi Devin Turkcede caba, gayret anlamina geliyor.. Asli Irish kokenli bir isim.. onlardada Poet anlaminda. Iki dildede olmasi ve cok populer bir isim olmamasi hosumuza gitti :) Ama biz yinede Turkiye'de ismi soylemekte/hatirlamakta zorlananlar olacagi icin (basta benim babam) kolay ikinci bir isim koymayida ihmal etmedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?