Amerika'da Hamilelik

Hayirli olsun :) Allah uzun+saglikli+sansli omur versin Devin Bey'e :) Bu arada benim bir arkadasimin ismi Devin ^^ Cok basarili ve sevilen biridir,insallah kucuk Devin ondan da basarili olur.

Cok tesekkurler neslee.. Insallah benim bebisimde senin arkadasin gibi olur :)

Canim umarim oyle olur.. NICU'da 29. haftada dogmus bebeler var 4 kusur pounds Maasallah.. gozlerime inanamadim.. Bizimkinin haftasi iyi Maasallah ama haftasina gore cok zayif maalesef.. 4 yasina kadar toparliyorlarmis.. Zayifligina takilmam yeterki saglikli olsun.. En buyuk sansimiz kendi kendine nefes alabiliyor olmasi cok sukur. Allah'im hepimizin bebelerini korusun!

ozlem yildiz'in cocugu 6,5 aylik dunyaya gelmisti yanlis hatirlamiyorsam, suan gayet saglikli...google'dan bakabilirsin...bir de spiker sonar dikkaya...o da 6 aylikken dunyaya gelmisti galiba...

Son düzenleme:
siz ne yapiyorsunuz berfin nasil

berfin alciyla yasamaya alisti gibi

ben 12 hafta cabuk gecsin diye kafamdan sacma sapan seyler geciyrum bugun aklima senin buraya geldigin gun geldi.hamile olabilirmiyom diye yazmistin yanlis hatirlamiyorsam demi/.bak dedim kendi kendime kac hafta gecmis doguma az kalmis 12 haftami gecmeyecek

tabi bu arada 12 hafta sonra cemrenin bebislerin cinsiyetinide ogrencez neleri hesap edip kendimi kandiriyorum goruyorsunzu demi
neyse Allah beterinden saklasin.

bu arada Berfinde fazla kimildamazdi.sakin bir bebek olacak demekki annesi.gun icinde iyi takip et yeter.

canancim neden kendini kandiriyor olasinki. zaman gercekten cok hizli geciyor. kizinin cok daha saglikli olmasi icin 12 haftacik diye dusun. anneler yavrularinin basina gelena en ufak bir seye bile dayanamiyorlar, kiyamiyorlar,, sen tamamen annelik merhametinle soyluyorsun ama mantikli dusunursek bak 12 hafta ne de cabuk gecer.

benimde bugun aklime ne geldi biliyor musun. 30. haftadaki dr kontrolumde doktorum demistiki 10 hafta kaldi, bundan sonrasi cok hizli gecer.. bi baktim.. hakikaten geciyor. 10 gecer de 12 gecmez mi canancim. Allah yardimcin olsun zor tabiiki ama beterin beteri var.

bebek hareketlerine gelince anne karnindakiyle disaridaki harektleri tutmuyor genelde yahu. annemde tutmus, ama bende ne olur bilemem. kuzular iyi olsun da gerisi hikaye ..

Canancim bir an once 12 haftanin gecmesini ve Berfin'in sagligina kavusmasini diliyorum.. 12 hafta sonunda benim bebisimde Insallah biraz etlenip butlanmis ve evimizde olurda ikimizde rahat bir nefes aliriz.

Hastanede bebekleri gece tartiyorlar, bende her gece NICU'yu ararken kalbim kut kut atiyor acaba bugun kilo aldimi verdimi diye. Beklemek cok zor ama sonunda bekleyislerimize degecek Insallah

koko, kandil simitlerinin resmini gordum blogunda, kendimden gectim...tarifine bakindim ama yoktu galiba...Allah askina bir ozet gecebilir misin? geberiyom...

Ayyyy cemrecim pardon yeni gordum. Ne talihsiz olmus, canin cekmis tarif yok. Simdi saaat gecenin ucu, emzirmeye kalktim, yarin bulayim tarifi yazayim, kafadan bilmiyorum. Buralarda oldsan yapar getirirdim.

janim gozunuz aydin minik de olsa saglikla dunyaya gelmis bebeginiz, Allah guzel bir kader ve saglik versin Devin'inize. 1 ay icinde kendini guzelce toparlar ve sende rahat rahat altini degistirirsin :) ne tatlidir simdi biblo gibi.

ztar zehra ismi de cok guzel, gecen gun dusunmustum bu ismi hatta niye bilmiyorum :) az kalmis senin de ve ins kolay olur dogumun. tam alta inmedigi icin sen sagda solda hissediyorsundue, yani alt sag ya da soldadir kafasi. sonucta daha var dogumuna hemen kanala yerlesmez. bana da dr oyle soylemisti.

neslee umarim en kisa zamanda saglikli bir sekilde hamile kalirsin ve aramiza hosgeldin.

esra burdayimm :) bize de uyku yok valla delirdim artik sanki, her seye catiyorum. zavalli annem biletini erkene aldirdi, kacicak benden resmen :) vakit bulup buraya giremiyorum usengeclikten. ne kadar uyusam kardir deyip uyuyorum :) hamile olanlar korkuyordur, sikayet etmiyorum dunyanin en guzel seyi gercekten. acikinca gozlerini acip size bakip memeye saldirmasi bile super :)

simdi agliyoo yarim kaldi yazamadim oi bakin kendinize

Ciddimisin annen erkenemi aldirdi biletini :))) Benimkisi kesin soylemeye cekiniyor.icinden geeeeel 16 Nisan gel diyordur.Bende vallahi ne yalan soyleyim catiyorum herkese.Dun Lara aksam 8 de uyudu 11 de kalkti.Bende 9.30 da uyumustum.11 den 2.30 kadar yatiramadim.2.30 dan 3.30 a kadar uyudu esek sipasi.6 ya kadar uyumadi.
toplam 2 bucuk saat uykuyla duruyorum.Basima ara ara feci agrilar giriyor.Sirtimin ve boynumun agrisindan hic bahsetmeyim.Evde iki tane recliner koltuk var.Orada oturdugum zaman uyumuyor zilli babasinin calisma odasinda ki bilgisayar koltuguna oturdugum zaman uyuyor.Anneye daha fazla eziyet edicez yaa :))
Sugar da o odada uyuyor.Lara yi uyutmaya calisirken gozum Sugar in yatagina ilisiyor.Birde guzel horlayarak uyuyorki yanina yatasim geliyor kopegin :)))
Ne olacak kizlar bu uykusuz gecelerin sonu.Ben bir yerde bayilirim diye dusunuyorum :)

Biz nobet siistemi gelistirdik, aksam 7 den sonra ben emzirip babaya veriyorum, onlar takiliyorlar ben uyuyorum. Sonra baba yatiyor ben ilgileniyorum. Iki gece once gece 1 kere kalkti, paso uyudu,mhey masallah dedim. Dun gece babasiyla 2 ye kadar uyumus, ben de uyudum tabii o arada, oh ne tatliydi. Sonra 4bucuga kadar uyutamadim. Uyudu, bir iki saate yine uyandi ve uyumadi geri. Aksamlari uyudugum icin kaldirabiliyorum, baska turlu cok zor. Kocamin yuzunu goremiyom, o ayri :).

Ben de nazlim yatakta ayak ucumda horlarken ic cekiyorum :)

Anemler de biletlerini erkene aliyorlar!!! Hahaha! Ama bunu biz de istedik. Biraz aile olarak basbasa kalmaya ihtiyacimiz var. esimin annesi de tam bizimkilerin donecegi gune bilet almis, hic basbasa kalamayacaktik. Boyle olunca birkac hafta bizbize olacagiz. Annem sagolsun, biz bebisle ilgilenirken evi cekip cevirdi hep ama sagliklari ve babamin karakteri ile ilgili sebeplerden ben de donsunler istiyorum artik.

Uc haftayi devirdik bile, inanamiyorum, ilk hafta gecmek bilmemisti, cok zordu, cok perisandik. Simdi daha iyiyiz sukur, gittikce daha kolaylasir umarim.

ben yine bisi sormak istiyorum.tarihleri belli biletleri degistirebiliyormuyuz ?

yani one yada sonraya alabiliyormuyuz.

masallah.. uyusunda buyusun. :))

Ayyyy cemrecim pardon yeni gordum. Ne talihsiz olmus, canin cekmis tarif yok. Simdi saaat gecenin ucu, emzirmeye kalktim, yarin bulayim tarifi yazayim, kafadan bilmiyorum. Buralarda oldsan yapar getirirdim.

Iste tarif. Ben kendi kullandigimi bulamadim, anneme anlattirdim, onu yaziyorum. Annem dedi ki, dur bugun kandilmis, ben yapayim, tarifi kesinlestirirsin (mesela un miktari). Ben yazayim da, belki hemen yapmak istersin.

125 gr sana yag var orijinalinde, ben 2 stick unsalted butter koyuyorum
2 kkasik yogurt
Yarim cay bardagi sivi yag (ajda degil kucuk bardak)
1 yumurta (sarisi icine, beyazi ayir, ustune)
Kabartma tozu
1 tatli kasigi mahlep
Bunlari guzelce karistir, aldiginca un ekle. Cok sert olmayacak hamur, yumusak ama sekil alabilecek, ele yapismayacak.

Yuvarlak sekilver, yumurta beyazi ve beyaz susama bula, firina at. Ben genelde 375f de pisiriyorum, altlari pembelesince cikar. Cok kalirsa sert oluyor, ben hafif yumusak, agizda dagilan seviyorum. Annem bugun yapinca ne kadar un koydugunu, firinda kac dakika pisirdigini kesin yazarim.

Umarim bu kadariyla yaparsin ve guzel olur. Internetten asermeler fecidir, bilirim :)

ben yine bisi sormak istiyorum.tarihleri belli biletleri degistirebiliyormuyuz ?

yani one yada sonraya alabiliyormuyuz.

Tarihleri belli biletleri degistirirken ceza odendigini biliyorum.

Koko esim gunduzleri Lara ya baktigi icin aksamda yuklemeyim diyorum. Simdi inkar edemem cok yardimci hatta bazi gunler hem gunduz hem gece 12 ye kadar bakiyor.Lara hanim babasiyla beraberken uyuyor.Yaramazlik icin enerjisini toplayip bana geliyor :)
Ben de senin gibi evde olsaydim annemin biletini erkene alirdim.Cunku goruyorum burada sIkIliyor.Tabiki torununu cok seviyor ama gitmek istedigini hissediyorum.Annem hergun yemek yapiyor .Esimde bu durumdan pek bir mutlu :)
Bazen sasirtiyor bebeler.Gecen hafta birgun Lara da 5 saat kesintisiz uyumustu.Hatta kalkip kalkip nefesini dinledim :) sasirdim o kadar uyumasina.Birde ayy cok iyi uyudu diye kendine bile soyleme :) Ben ne zaman soylesem ertesi gunu acisini cikariyor :)))
Saglikla iyi geceler opucugu verip tipis tipis kendi yatagina gittigi gunlerin gelmesini istiyorum.Cooook istiyorum :)

mahlep alayimda bende yapayim cok severim ben kandil simidini tesekkurler kokocum.aslinda mahlep vardi evde ben attim bozulmustur diye.bugun yapabilirdim ne guzel.neyse denedigimde yazarim burdan

Evde olmam buyuk sans tabii. Yazmam gereken birkac sey var ay sonuna kadar, bir turlu el atamiyorum! Kiz uyurken gunduzleri anca kendime bakiyorum, size yazmak tek luksum. Bir de bu memedeyken ipadden dizi izliyorum. Neyse sikayet etmeyeyim, halledicez bir sekilde.

Dogru diyorsun, kendi kendime nazar ettim kac kere!

Bir suru degisik uyku egitimi metodu var. sears, farber, kim west, tracy hogg, bilmemkim. Bizimkine bakiyorum, hahahah diyorum. Bu mu uyku egitimi alacak? Bir 4 aylik olsun bakalim daha meyilli olacak mi bir uyku duzenine, rutinine. Simdilik no routine, her gun ayri macera!

hay Allah razi olsun, tetikde bekliyordum...netten bakindim ama dogru durust bisey goremedim, olnlarin cogu bildigimiz tuzlulara benziyordu...bir mahlep eksik, gidip alayim...

Tickerimi degistirdim (hello melegim!)

Hamilelik zorliklarina ragmen guzeldi, ozleyecegim valla.. Tickerimi da. Hala inanamiyorum aylari devirip minigi kucagima aldigima. Ne cok beklendi, ne cok istendi bu zipir, hic farkinda olacak mi acaba bunlarin buyudugunde.

Koko konsolosluk sayfasina baktim turk vatandasligi icin sureyi 60 gun veriyorlar.Ben kacirdim para odicem.Senin vaktin var.
Ben birsey soracam kizlar.Simdi bizim bebeler Amerikan vatandasi.Ben birth certificate i gidip aldim. Postaneye gidip pasaportunu alicam onun icin acele etmiyorum.
Peki baska birsey yapmak gerekiyormu vatandaslik icin bunlarin disinda.Ailenin gidip bebek yerine yemin etmesi gibi falan.Sanki boyle birsey duymustum.

O uyku metodlarini bende arastiriyorum.4 aylik olunca denicemde Lara ya sokermi bilmem :)
Bende cok severim kandil simidini ama nerdeeeee. Banyo yapmaya zor vakit var.
Yapanlara afiyet olsun.Sakliyim tarifi .Belki birgun :)))
Bu arada hepinizin kandili mubarek olsun arkadaslar.

Gecen gun sayfa acilmiyordu, bakayim ne gerekiyyormus, ayaklarina gitmek gerekiyor muymus... Bizim de 1 ay dolmak uzere, birth certificate henuz almadik, hazir midir bir sorusturmak lazim.

Yok canim, ne yemini, hahaha, cok komik olurdu oyle bir sey olsa. Yemini naturalized vatandas olanlar ediyor (sonradan gormeler!). Bunlar dogustan yeminli heheheeh. Pasaport iki ayi bulabilir cikmasi. Bir de postaneler randevu vermeye kalkbilir te iki uc hafta sonraya. Isi acele olanlar bunlari hesaba katsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…