Amerika'da Hamilelik

farkinda olsalar kac yazar...15-20 arasi sevgili, 20-25 arasi gezme tozma, 25'den sonra kariyer, akabinde koca derdine dusecekler.
ohoooo, daha torun bakacaksiniz hanimefendi

Posta ile oluyorda ne kadar guvenilir.Birth certificate 1 hafta sonra aliniyor.Biliyorsundur oturdugun town da city hall gidip birkac soruluk bir form doldurup aliyorsun.

farkinda olsalar kac yazar...15-20 arasi sevgili, 20-25 arasi gezme tozma, 25'den sonra kariyer, akabinde koca derdine dusecekler.
ohoooo, daha torun bakacaksiniz hanimefendi

Aynen dedigin gibi olacak .Bak iste besle buyut uykusuz kal 9 ay karninda tasi :)))) ayyy annem gibi konustum.Bizim baba kizini vermeyecekmis .Eee tamam tursusunu kurariz dedim.Kurarim karisma sen dedi bana :)))
Hayir annesi gibi yay burcu baglasan durmaz.Bir gunde Amerika da yasmaya karar vermis pilini pirtisini toplamis gelmis.Bunlari unutuyor hic hesaba katmiyor.
Bende nereye giderse arkasindan giderim diye dusunuyorum.Alttinda ustunde yaninda farketmez ev tutarim :)

Posta ile oluyorda ne kadar guvenilir.Birth certificate 1 hafta sonra aliniyor.Biliyorsundur oturdugun town da city hall gidip birkac soruluk bir form doldurup aliyorsun.

posta ile bir sey yollayacaksaniz mutlaka trackingli yollamak lazim, esimin nufus cuzdani kayboldu oyle, postada kaybolmustur deyip siyiriyorlar.
baktim web sayfasina simdi, ne karman corman ya. bir form var asil, sonra bir de coklu vatandaslik formu, o da ok. sonra bir de cocugu annenin pasaportuna yazdirmak icin babanin noterli onayi (yaaa, yaaa, yoksa amerikan yavrunuza vize alirsiniz giriste). sonra cocugun birth certificate'inin asli ve tercumesi ya da onayli sureti ve bilmemnesi. o abd'ye ozel notu hayatta anlamadim. tercumeyi ben yaptirip yollasam oluyor mu, ne icin ne ucret aliyorlar ne karisik. telefon edip soracagim galiba.

ABD'de doğan çocuklar "toprak esasına göre doğumla ABD vatandaşlığını kazandığından" ve kütüğüne "Doğumla aynı zamanda ABD vatandaşıdır" şerhinin düşülebilmesi için, doğum tescil işlemleri yapılırken, Nüfus Müdürlüğüne çocuğun ABD Doğum Belgesinin aslı ve onaylı Türkçe tercümesi veya onaylı sureti ve Türkçe tercümesi gönderilmektedir. Belgenin aslının kullanılması durumunda $16.00 tercüme harcı, doğum belgesinin geri istenmesi durumunda ise suret ($12.00) ve tercüme onayı için $28.00 daha gönderilmesi gerekmektedir. (işlemin posta ile yapılması durumunda harçların money order olarak gönderilmesi gerekmektedir.)

01.01.2010 tarihinden itibaren yasal süresi içinde (60 gün) başvuruda bulunulmadığı taktirde idari para cezası uygulanacaktır. Ceza miktarı 63 Türk Lirası olup günlük kur üzerinden hesaplanarak tahsil edilecektir. Vatandaşlarımızın $40.00 ABD Dolari tutarında money order göndermeleri uygun olacaktır. Artan miktar iade edilecektir. Form bankasından "nüfus cüzdanı kayıp ceza formu" bölümüne girerek "doğum olayını geç bildirmek bölümünü" işaretliyerek savunma bölümünü doldurup imzaladıktan sonra diğer belgelerle birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Evlenme cüzdanınızın fotokopisi (tereddüt halinde Temsilciliğimizce aslı da istenebilir)

Anne ve babanın nüfus cüzdanlarının fotokopileri. Eşlerden biri yabancı uyruklu ise yabancı uyruklu eşin doğum belgesi veya fotokopisi,

Çocuğunuzun doğumuna ilişkin olarak yetkili yabancı makamdan alınmış doğum belgesinin aslı

Doğum tescil başvurusu alınan çocuğun annenin pasaportuna kaydının istenmesi halinde babanın, babanın pasaportuna kaydının istenmesi halinde ise annenin şahsen başvurusu ya da çocuğun diğer eşin pasaportuna kaydedilmesine onay verdiğine dair yerel noter onaylı muvafakati gerekmektedir.

Bizde isler boyle yurur iste.50 tane evrak isterler hep birseyler eksik olur gittiginde.50 dereden su getirirler.Gittim 20 dolarlik cek yazdim 4 soruluk bir form doldurup cocugun Birth certificate ni aldim.2 vesikalik resim belli bir ucret karsiligindada pasaportu aldinmi Amerikan vatandasi.

Aradim bizim konsoloslugu, o formlar falan yalanmis!!! Bayagi outdated web sayfasi anlasilan. Formlar yenilenmis, birth c. Asli lazimmis, tercumeye gerek yokmus, pasaporta islemek gerekmiyormus, amerikan pasaportu arti turk nufus cuzdaniyla girebiliyormus (vizesiz!).

Cnm cok guzel olmus, yakisir guzel kizimiz Derya kuzusuna, sagol sekerim bak simdi ben gordum Derya 3 haftalik olmus bilem Masallah subhanallah..uykuda yavas yavas duzeliyormus allah daim etsin ins..hepinizin kuzulari misil misil uyurlar ins

Ben de değiştirdim meleğim:)) artık kuzuların büyümesini takip edeceğiz.Bu arada kızlar Mahirin bir yakışıklı pozları var facebookta yakıyor ortalığı boncuk gozleriyle:)) maşallahhhh
Herkesin anneler kaçıyormuş:)) ben bizimkine bileti uzatsak mı diyordum ama zor tabi.Arada soruyor yaparsın edersin kızım diye gaz veriyor:)) kal anne gitme yapamam desem kalacak yazık ama onlar için de zor düzenleri var hayatları var burda tutamayız. Bana diyor gel seni de götüreyim biraz tatil yap diyor ama babamız yalnız kalıyor annem gidince çok zorlanacağım ben.Hem ev işleri hem Eva nın bakımı yükünün çoğu onda.Geceleri bile yanında bassinette uyuyor ben azıcık uyuyayım diye ağlatmıyor bile.Ama gece 3ten sonra pili bitiyor ben artık devreye giriyorum:) benim anne facebookta farmville oynuyor o yüzden uykuya pek düşkün değil:)) tarlaları ve hasatla uğraşıyor ve tabiki torunuyla:)))ahahah
Emzirirken geceleri çok uyku bastırıyor birkaç kere annem uyurken yakaladı beni tehlikeli aslında.içim geçmiş! gündüzleri ve akşamları erkenden uyuyamıyorum.Annemin ağzında hep 40 çıksın değişir 40 40 deyip duruyor! Çok güveniyorum 40 nın çıkmasına:))) ama Esra öyle demiyoooo

Janim Devin, hos ve guzel bir guzel..adi ile yasasin delikanlimiz ins, masallah kilo almayada baslamis umarim hersey cok iyi gider bir once kucagina alabilesin cnm
Cemrecik Bugun kandil simidi cekti canin, acep yarin ne ceker..sayende bizde bir yemek kitabi edinmis oluruz, senin dogumuna kadar tutar herhalde o kadar dimi :)) bu arada kaptim bende tarifi denicem, margarin yok evde onu bir tedarik ediyim once,
CananCnm 12 ayin sizler su gibi gecmesini diliyorum, ins Berfin de sende bu yasayacaginiz zorluklari guzel sonuclar alarak atlatirsiniz, rabbim sifa olsun melegime..opuyorum cok annesi

Mevlit Kandilinde tum dualarinizin gerceklesmesini diler, butun islam alemine hayirlara vesile olmasini temmenni ederim..

Meleğim senin ve tüm arkadaşların kandilini kutlarım.Bu gece dualarımız bebelerimiz için...

Bu arada dogum belgesi ve konsolosluk için yanımızda bebelerin olmasına gerek yok değil mi?

Hay allahim yaa, alinti almadan soyle kolayca okuncak halde yaziyim dedim ve yine birsey yazmayi unuttum...
Sevgili Ztar cnm, Zehra ismi gercekten harika bir isim, agir ablamiza yakisir evelalllah, simdiden dusunuyorumda ne cok guzel bir hanim hanim olucaktir ..allah nir nefeste kavustursun ins cnm

Meleğim senin ve tüm arkadaşların kandilini kutlarım.Bu gece dualarımız bebelerimiz için...

Bu arada dogum belgesi ve konsolosluk için yanımızda bebelerin olmasına gerek yok değil mi?

Kanimca yok cnm ama bizim konsolosluktaki kadin bu bebek mi diye sormustu, onuda goturmustum cunku, sen bir ac telden sor olmazsa web sayfasinda yazar belki...

Oy kuzucuk yataktan mı düştü kıyamam ya.çok ağladı mı annesi,iyidir umarım.
Ztarcım Zehra klasik bir isim ama zeynep gibi herkes de yok,ismiyle yaşasın inşallah..gerçekten ağır oturaklı bir ismi olmuş senin bıdığın:) demek ondan böyle nazlı hanım hanımcık:) maşallah ona..bileydim ben Eva yı 9 ay boyunca en ağır bir isim bulup çağırırdımhamilelikte nasılsa öyle gidiyor bizde wallatekmeleyen o ayakları aynen devam edıyor,banyoda annem bile zorlanıyor yıkarken ben napcaam bilemiyorum.

Marlin cim senin anne cok seker yaa :) hem tarlasina bakiyor hem Eva hanima :)) insallah Eva nin 40 cikinca uyku duzeni oturur.Bizde pek birsey farketmedii ne yalan soyleyim.Sakin memede uyuma biliyorum insanin resmen ici cekiliyor.Yatakta emzirme Marlin cim . Allak korusun uyumak cok tehlikeli.Bende birkere kucagimdayken uyumusum esim gordu.O bakmisti o gece biraz uyumustum.
Ztarcim zehra ismi gercekten cok guzel.ismiyle buyusun insallah.
Kiyamam yakisikli mahirime.Allah korumus.Nasil yakisikli o fotolarda.Anneside pek guzel giydiriyor

hic sorma, simdi mahlep alacagim ya, ciktim evden...sonra yururken aklima geldi, daha once hic hayatimda mahlep gormemisim, gorduysem de bilmiyorum, yani raflarda gorup taniyamam, orda calisanlardan birine soyleyecegim ki o bulup getirsin...
haydaaa, geri dondum eve, ingilizcesine bakacagim (klasik cep telefonu var bende)..esime de sormak istemedim telefondan, hani bakip soylesin bana diye, ama biliyorum ki ne isin var bu sogukta disarda diye seramoni dinletecek bana...eve geldim baktim ki ingilizcesi de mahalep mis...bir fazladan a harfi icin 7-8 dakika o sogukta yurudum...birazdan yapima gececegim...

mahircik muhtemelen hayatinda ilk defa dustugu icin nasil da sasirmistir, gecmis olsun...oyle oyle buyuyecekler iste :)

Ayyyy cemrecim pardon yeni gordum. Ne talihsiz olmus, canin cekmis tarif yok. Simdi saaat gecenin ucu, emzirmeye kalktim, yarin bulayim tarifi yazayim, kafadan bilmiyorum. Buralarda oldsan yapar getirirdim.

Bu tarifi en kisa zamanda bende deniyecegim ama cok beceriksiz bir ev hanimi olarak mahlep nedir acaba ?

Canim cok tesekkurler.. Mahir'e cok gecmis olsun umarim endiselenecek birseyi yoktur.

Kizlar herkesin kandili mubarek olsun..

Bu arada ben Turkiye'ye giderken hep Kanada pasaportu ile giriyorum ama sira beklememek icinde yani turk vatandaslari kuyruguna girebilmek icinde turk nufus cuzdanimi yanimda bulunduruyorum.. Turk pasaportum yillar once expire olmustu bende hic yenilemedim cunku cok pahali yenilemek. Canada pasaportunun 5 senelik uzatilmasi 85 dolar turk pasaportu 500 kusur lira idi son baktigimda yuh artik.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…