Amerika'da Hamilelik

Lara cok guzel ve artist yine :) evayi ve esintosun bebisi de istiyoruz :) eski mailimi telden sildim, yenisini ekleyin pls. :)
Canan tost makinesi sormus ben de juicer soriyim. Meyve sebze sikmak icin bisey alicam. Ne onerirsiniz?

Lara cok guzel ve artist yine :) evayi ve esintosun bebisi de istiyoruz :) eski mailimi telden sildim, yenisini ekleyin pls. :)
Canan tost makinesi sormus ben de juicer soriyim. Meyve sebze sikmak icin bisey alicam. Ne onerirsiniz?

Bende var juicer .Cokta iyi.4 yildir kullaniyorum.Kati meyve sebze herbirseyi sIkIyor.Markasini unuttum ama :) eve gidince bakacam hemen.Benim esim elektronik mutfak ve ev esyasi manyagi :) oldugu icin bende hersey bulunur :)
Bebislerimizin icin 6 aydan sonra encok kullanacagimiz seylerden biri.Eve gidince yazacam hemen markasini Silgicim.

Dun cikmadik candan umut kesilmez diyerek aldim kizimi breastfeeding programina gittim. Hastanede de gitmistim 3 gun boyunca.Anlattiklari herseyi zaten ezberledim ama hani biryerden birsey yakalarim kacirdigim birsey vardir diye gittim."Sut sen beni birakmaya calissanda ben seni inatla birakmicam" :)diyerek 1 saat dinledik yapacaklarimiz.Hepsi zaten yaptigim seyler.Sadece hamilelikte kullandigim vitamini birakmistim onu tekrar kullanmaya karar verdim.
Dun gece inatla Larayi sattlerce emzirdim.Cocuk artik sIkIldi, mizmizlandi,agladi,emdi,yastik olarak kullandi :)
Benim gozumden uyku akti,belim kopacakmis gibi agridi,uyumayim diye nerede sacma sapan turk dizisi varsa seyrettim :)
Hala umitliyim bollasir sutum belki :)

Esracim insallah bollasir sutun.Benim anne de sut olsun diye bana yedirip duruyor; aksam Eva gibi beni de hickirik tuttu! bak midem buyuyor dedim;yemeyle sut olmuyor ben bol su sivi iciyorum diyorum ama anlatamiyorum:) hayir o kadar soyleniyorki ye ye diye sussun diye kalkip yiyorum artik:)))ahahah
Biz de geceleri sadece 30ml mama veriyorduk bir iki gundur biraktik surekli emziriyorum.Ama bizim zilli bazen kavramada gucluk cekiyor degisik emzirme pozisyonlari deniyorum; hemen agzina lop lop bosalsin istiyor ayrica cok hizli emiyor; sonradan sisiyor tabi hazmedemiyor:)))

Koko derya kuzusu senin memeyi esir aldi demek:)) emsin de buyusun kuzucuk:)
Buarada kokos Laramizin guzel fotografiyla gunum aydinlandI.Ayrica herkes kim kimdir diye meraklarda:) benim de bilmedigim mail adresleri var tanisalim yahu:)))

Marlin cim cok sevindim sadece sut vermene .Insallah oyle devam eder.
Dun hem sut hem formula veren anneler icin birkac bilgi verdiler onuda paylasayim burada (insallah senin ihtiyacin olmaz)
Sayet ikisinide gun icerinde veriyorsaniz once emzirin sonra formulayi verin diyorlar.Cunku formula agir oldugundan mideye inip sindirmesi anne sutunden zor oluyormus.
Sayet toz mama kullaniyorsak once suyu koyacakmisiz sonra mamayi .
Hastanede bana mama1 yada 2 saat beklerse birsey olmaz demisti hemsire.Dun bize beklemis mamayi vermeyin dediler (vermemistim zaten).
Son olarak :) formula bebeklerin dilini beyaz renk yapiyor.Parmaga gecirilen cok soft fircalar var (bakim settelerinin icinde oluyor)onunla gunde iki defa dilini ve dis etlerini temizlicekmisiz.O yoksa temiz islak bezle.
Ben geceleri 3 saatte bir formula veriyordum.Dun gece o kadar inatlastimki resmen cocugu butun gece memede tuttum.Gece boyu bol su ictim ve bir defa formula verdim.Bu bile beni cok mutlu etti.Yaneee ben bugun yorgun ,uykusuz ama mutlu bir anneyim :)

ben inaniyorum sutun geri gelecek.cok bilmislik yapmak istemem ama tavuk suyuna corba yap bana iyi geliyor.helva bulgur yada annen ksir yapsin.bunlari dene belki sana da iyi gelir.

Bravo sana esra! Cabani cok takdir ediyorum. Kokosun buyumesini riske atmadan sutunu cogaltabileceksin insallah. Yavas da olsa olacak. Ne kadar anne sutu alirsa kardir. Ben rezene cayi, tahin, omega3 ve prenatal aliyorum duzenli. Mryve sulari iciyorum. Kalori lazim vucuda, diyet yapma. Bir emzirme 500 kalori yiyor dedilerdi. Bu rezene cemenktu haplari da var, herkes pek memnun. Ben henuz kullanmiyorum ama aklimda, ismarlayabilirim yakinda.

ben inaniyorum sutun geri gelecek.cok bilmislik yapmak istemem ama tavuk suyuna corba yap bana iyi geliyor.helva bulgur yada annen ksir yapsin.bunlari dene belki sana da iyi gelir.

ayyy canim kisir cekttiiii

bu arada esracim bende bulgurun sute cok iyi geldigini duymustum. bi arkadasim bu uzun yaz gununde sahurda bulgur yiyerek orucunu tuttu dusun emzikli haliyle. gerci kizi ek gidaya gecmisti ama

benim anam cok vicdansiz heralde

bana simdiden diyorki en guzel su sut yapiomus.. ben unutayim sekerli sekerli seyleri en iyisi. zaten ihtiyacim da yok gerci kendi kalorim bana yeter aslinda

ama kuzuya da sut yetmezse yapacak birsey yok tabisi

Rezene cayi ,taze karisik meyve suyu (ben yapiyorum hergun evde)iciyorum.Tahini denicem.Esimi turk bakkalina gonderdim.Tahin ve kisirlik bulgur icin.
Hic diyet yapmadim Koko.Normal yasantimdada diyet yapmayi beceremezdim :)
Bazen uykusuzluktan istah gidiyor yinede zorluyorum.

Canan kisir yapacam yarin.Ztar gel beraber yiyelim cok guzel yaparim vallahi :))

Dun aksam patronum aradi bugun sirkete gelip gelemeyecegimi sordu.Bende tamam dedim.Dun gece dusundum evden yapabilecegim isler var neden cagirdi kesin isten cikartilacam sonrada amaaaaaan umurumda degil hic olmazsa kizimla beraber olurum diye emzirmeye devam ettim :)

Sabak geldim rutin islerimi yaparken odama geldi Esra konferans odasinda konusabilirmiyiz dedi.(Odalar birbirini cok yakin digerleri duymasin diye) hiih dedim kesin layoff olacam.Olsada bitse gitsem dedim

Anaaaa birde ne olsun :) 8 yildir bu sirkette calisyorum son 3 yildir bekledigim ama alamadigim zammi aldim :)
Demek ki esek gibi calisinca zam vermiyorlarmis. Evden takilip umursamadigin zaman zammi kapiyormussun :)

Thank you dedik ciktik.Kisa gunun kari :))
Bu da sanirim kizimin getirdigi kismet olmali.

Tebrik ederim Esracim! Kesinlikle Lara kuzusunun kismeti olasa gerek:)) oh oh Allah bereket versin
Buarada formula aciklamalari icin tesekkur ederim;insallah hicbirimize gerek kalmaz.Dunku cabalarinda taktire deger; ne kadar anne sutu o kadar kar:)) Yarasin kokosumuza

bugun ne guzel bir gun oldu senin icin! Tebrikler! Senin lara baska bir is teklifi etkisi yapmis, patron birakip gitme niyetlerini sezmis kesin, seni tutmaya calisiyor. Oh, iyi olmus!

Biz de doktor kontrolunden geliyoruz, her sey yolundaymis . Kizim biraz minnak kategorisinde ama gelisim iyi. Orasina burasina bakti, her sey yolundaymis. Iki ay randevusunda turtocollis baksinlar kizlar, boyun kasi kasilmasi. Ben sordum, 2. Ayda belli olur dedi.

Ikidir arabada emziriyorum (dururken tabii). Public breastfeedinge alisiyorum yavastan. Bir de suemzirme ortumu yanima almayi hatirlasam!

Sutlu tatlilara verirsin kendini bebis gelince.

Vallahi guzel bir Cuma oldu benim icin koko cok sukur . Derya kuzusuna da masallah. O oyle minnak cok tatli :)
Canan dun bana da Lara nin gaz problemi var diye peynir,sut bir sure tuketme onun yerine doktorun sana calsiyum hapi yazsin dediler ama peynirle sut tuketmemek hic mantikli gelmiyor bana .Evet haklisin sutlu tatlilar gaz yapiyor

ben peynir tuketiyorum ama sut hic icmedim .yogurt yiyordum ama berfin bacaklarini oynetamadigi icin gaz problemi eskiye oranla artti ve benim daha dikkatli olmam gerekti.yogurtta tuketmiyorum 2 haftadir.

Ztar annen gelicekmiydi?

esracim insaallah subat sonu gelicek

ooo hayirli ugurlu olsun, Allah bereket versin

Sutlu tatlilara verirsin kendini bebis gelince.

sutlu tatlilar gaz yapiyor bildigim kadariyla

kizlar evde yaptiginiz tatli tarifleriniz var mi ?

ben dogumdan sonra deli gibi tatli yiyorum engel olamiyorum kendime.

bildiginiz guzel tarifleriniz varsa beklerim :))))

ayyy ne tatlilar ne tatlilar var daaaa.. kis gezsene yemek tarifleri topiklerini neler var neler aklini oynatirsin

bir de kadinlar kulubunde kek tariflerinin oldugu kisimda arkadasin nickini hatirlamiyorum ama "on" yaziyordu bir yerinde. 4 yumurtali bir zebra kek tarifi var. ayyyy cok guzel oluyor yaaa.. hele ilk gun yaptin ya sonra buzdolabinda sakla tadindan yenmiyor canancim.

siddetle tavsiye ederimm

daha cok fikir uretebilbe potansiyeline sahibim bu konuyla ilgili ama simdi cikmam lazim afiyet olsun

Inek sutu alerjisi cok yaygin, ben de korkumdan sut icmez oldum. Peynir yogurt yine az da olsa tuketiyorum ama. Hamileyken ictigim sutun yedigim yogurdun haddi hesabi yok simdi i ih. Annenin yedigi bebegin gazini etkilemez diyorlar ama bilimsel/tibbi aciklama ve deneyim/folk teorileri catisiyor! Deneme yanilma yapmali kendimizce: sut icip gaz miktarinda fark var mi bakarak. Kalsiyumsuz kalmamak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…