- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.121
pilav olmazmi. yada yap bir salata .
Canan cim D vitaminini sordum sadece anne sutu verenleri veriyoruz gunde 12 onz.formula veriyorsun icinde D vitamini var gerek yok dedi.Sen sadece anne suyu veriyorsun istersen doktorunuza bir sor.
Insallah canan ates olmaz.Yavrum agladi uyudu hemen.
Surekli sol tarafa yattigi icin kafamizda hafif yamukluk olmus.%99 bebeklerde olurmus.Ahhh ben biliyordum nasil dusunemedim bir sag tarafa bir sol tarafa yatirmayi.Kizlar siz oyle yapin.
Isilik olnusuz cok sarip sarmalamaktan.Annemle hep kavgam buydu ben soydum sagolsun o giydirdi.Eve bir geliyorum resmen Lara yi paket yapmis battaniyeyle.Bugun duyunca doktoru tamam dedi.Sirti sirf isilik.Neyse Allah baska birey vermesin.Cok sukur herseyi iyi cikti.
ayy ne bilim ya agzim degisik bisi ariyor ama ne bilemedim ?:))))
hadi gozunuz aydin atlattiniz cok sukur. ins kafada duzelir daha cok kucuk
bizde oyleydik ilk gunler uzun kollu ama ince giydiriyoduk cocugun kollari kizarmaya basladi hemen yikadik soyduk gecti bidahada hep yaz boyu bi tek badiyle dolasti. kisinda insan bilemez ya hava soguk icerler sicak ..
Az kaldi ztarcim senide uykusuz anneler kervanina katmaya:)yeni diziler baslamis kizlar tavsiye edeceginiz varmi seyredeyim
Ya ben sırtüstü yatırıyorum ama bizimki zaten sağa ya sola kendisi sürekli çevirip yatıyor ama bu sefer kafasının arkası bombeli gibi oldu:)) annemde uğraşıyor biraz orayı düzleştirmek için ama bizimki yine dönüyor:) yani sabit bir yöne tutmak zaten imkansız bunları. Biz çok kalın giydirmiyoruz ama annem kız bebekler sıcağı sever diyor:) yine de çok sarmalamıyor ama geceleri çok sıçrayıp uyanıyor diye ellerini özellikle kudak yapıyoruz.Ama Eva'ya kundak fayda etmiyor kollarını çıkarıyor o kundağın içinden üstünü falan tekmeleyip açıyor:) sanırım ilerde buna sağlam kalın birşey giydirip yatırmam lazım üstüne ne örtsek açıyor:)
Lara kuzumuz aşı olmuş, ah canım ya nasıl ağlamıştır.Muayenelerde benim için gidiyor, topuk kanı alınmıştı bir kontrolde ayağını sıkıp kanı çıkarırken benimde içim gitti hemşireyi pataklamak istedim:)))
Ya ben sırtüstü yatırıyorum ama bizimki zaten sağa ya sola kendisi sürekli çevirip yatıyor ama bu sefer kafasının arkası bombeli gibi oldu:)) annemde uğraşıyor biraz orayı düzleştirmek için ama bizimki yine dönüyor:) yani sabit bir yöne tutmak zaten imkansız bunları. Biz çok kalın giydirmiyoruz ama annem kız bebekler sıcağı sever diyor:) yine de çok sarmalamıyor ama geceleri çok sıçrayıp uyanıyor diye ellerini özellikle kudak yapıyoruz.Ama Eva'ya kundak fayda etmiyor kollarını çıkarıyor o kundağın içinden üstünü falan tekmeleyip açıyor:) sanırım ilerde buna sağlam kalın birşey giydirip yatırmam lazım üstüne ne örtsek açıyor:)
Lara kuzumuz aşı olmuş, ah canım ya nasıl ağlamıştır.Muayenelerde benim için gidiyor, topuk kanı alınmıştı bir kontrolde ayağını sıkıp kanı çıkarırken benimde içim gitti hemşireyi pataklamak istedim:)))
Canan cim D vitaminini sordum sadece anne sutu verenleri veriyoruz gunde 12 onz.formula veriyorsun icinde D vitamini var gerek yok dedi.Sen sadece anne suyu veriyorsun istersen doktorunuza bir sor.
Insallah canan ates olmaz.Yavrum agladi uyudu hemen.
Surekli sol tarafa yattigi icin kafamizda hafif yamukluk olmus.%99 bebeklerde olurmus.Ahhh ben biliyordum nasil dusunemedim bir sag tarafa bir sol tarafa yatirmayi.Kizlar siz oyle yapin.
Isilik olnusuz cok sarip sarmalamaktan.Annemle hep kavgam buydu ben soydum sagolsun o giydirdi.Eve bir geliyorum resmen Lara yi paket yapmis battaniyeyle.Bugun duyunca doktoru tamam dedi.Sirti sirf isilik.Neyse Allah baska birey vermesin.Cok sukur herseyi iyi cikti.
Canancim topuk kanini hastanede aldilar ama doktor kontrolunde de yine aldilar! iki kere iskence iste... Ayrica d vitamini ne zamandan itibaren veriyor doktorlar; bize de birsey veren olmadi.Ilk zamanlar formula da veriyorduk ondan mi? birkac gundur mamasiz super gidiyorduk; bugun tum gun uykusuz kaldi; doymak bilmedi;hep emmek istedi.Hala su saat oldu uyutamadik.Mama da verdik mecburen. Emzirmekten halim kalmadi hepimiz uykusuz geziniyoruz o acmis gozlerini bize bakiyor.Bu geceee yine uzun olacak biliyoooruuummm:)))
Ayrica annem de mutlaka emzige alistiralim diyor ama bizimki kesinlikle almiyor.Yarin birkac farkli cesit alalim diyoruz ama kandirmak cok zor bu sipalari coook
Yanlis hatirlamiyorsam 2.haftadan sonra basladik.her gittigimizde nasil besledigimiz soruluyor.sen mama veriyorm dediysen Belki o yuzdendir.
.Allah muhabbetinizi artirsin ne kaynatmissinz bugun!!! Butun her seye cevaplar veresim var ama ipadde kafayi yerim herhalde, hic rahat yazamiyorum merette. Marlin kusmayi sormussun, bizimki hala kusuyor. Dun gece kafayi yiyordum. Em em sonra ustten alttan cikar, uyku yalan oldu. Kusmuk temizle, bez degistir, uykusu kaciyordu.
Overfeeding diyen oldu ama ben oyle oldugunu dusunmuyorum. 15 dakika emip kusarken saatlerce emip kusmadigi oldu. Daha cok emerken yuttugu gazla alakali sanirim. Ben pat pat gaz cikarmaya calisiyorum ama pek beceremiyorum. Gosterildigi gibi sert vurmaya kiyamiyorum sanirim.
Doktor da emzirmeciler de sordugumda normal dediler. Bazi cocuklar daha cok kusarmis. Biz onluk takmaya basladik, kiyafet degisikliginsayisini azaltmak icin. Onun disinda gaz cikarma calismalarina devam ediyoruz. Emdikten sonra hemen yatirmamak, yataginin basini hafif kaldirarak egim vermek gibi seylerle hafiflermeye calisiyoruz. Sut coksa ilk basta fazla fiskirarak gelebilirmis, o arada cok gaz yutabilirmis, doktor onceden biraz sagip sutun gelisini yavaslat dedi. Sorun bu mu bilmiyorum ama sagmadim oyle.
Bizimki bazen kisaca emip uykuya daliyor, bazen de (ozellikle aksamlari) doymak bilmiyor, hep meme ariyor. Aksamdan stoklayinca gece daha uzun uyuyor ve uyku arasinda emzirme kisa suruyor.
Ben iki gundur kotuydum kizlar. Sistit olmusum, geberdim acidan. Sonra ayiptir soylemesi ishal ve hemoroid oldum. Hamilelik ve dogumda hic hemoroid olmamistim, hayatta ilk defa basima geliyor! Once dikisim acildi sandim, sonra anladim, heee hemoroid boyle bir sey demek dedim. Sistit icin telefondan antibiyotik verdiler, emzirirken safe imis. Zar zor dindirdim acisini heat pad, cran juice ve antibiyotikle. Kanamam hala tam durmadi, ped kullaniyorum, o da sistite davetiye. Ay neyse, iste boyle zor gunler gecirdim azicik. Esim de is gezisinde, bir hafta yalnziz. Annemle kotaracagiz artik kizin bakimini.
.
koko sistit bende cok oldu.ilac almadan kurtardim hep en son oldugunda hafif ateste yapmisi.agrisi cok kotudur bilirim gecmis olsun
esracim benim aklima nasil gelmedi ya halbuki doktor demisti.eger mama verirseniz vitamini vermeyin diye.nuraya niye vermediler acaba
sanirim 4.aydan sonrada demir ilaci veriyorlar.bakalim cuma gunu bize verecekmi
annesi bu durum nazariniz olsun.en buyuk sorunu bu olsun laranin.gecer hic uzulme
ben hep sirt ustu yatirdim .o kafasini kendi cevirdi.2 aydan sonra gunduz yuz ustu yatirdim.cokta sevmisti.kollari baya kuvvetlenmisti.cok ta guzel kollarini kafasini kaldiriyordu.
3 saattir okumaya calisiyorum arada bebisi emzir, uyutmaya calis, altini degistir bitiremedim okumayi :) devamli log out oluyorum filan..
ben de pampers sensitive wipes kullaniyorum, bez normal pampers sensitive.. poposunu banyo disinda usutir diye yikamiyorum. nasil yikiyosunuzki?
kusma bizde de basladi, cok doymadan ziyade refludur diye dusunuyorum. ve saatlerce uyumama problemi de var malesefartik gozleri de sulaniyor cok acikli bir manzara yani..
bana doktor d vitamini verdi, bebege degil. sute gecsin diye galiba. hergun icmiyorum unutuyorum.
canan bizde de irkilme cok, sese alissin dedim ama kapi acilinca bile uyaniyor isim zor yani. Allah yardimcimiz olsun.
40 dolmadan disari cikilmaz diyorlar ben cikiyorum haftada bir-iki ya mall ya bisey yemek icmek. hava almak iyi geliyor, evde iyice kafayi yiyorum tam desperate housewife mode.
kaka yapmaya calisirken cok zorlaniyor, kipkirmizi oluyor uyaniyor. sizde var mi bu durumlar? ne zaman gecer acaba? ve burnu cok tikali o balon gibi sey sanki burun deligini buyutr diye kullanmak istemiyorum cok. kullaninca da cocugun burnunu sikip sekil veriyorum sanki oyun hamuru. hirilti geliyor tikali sanirim. pilli bisey aldim bugun burun temizleme icin graco, o da o kadar sacma bisyki hic bisey gelmedi. yani ise yaramadi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?