- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.161
hep Amerikayı görmek az da olsa kalabilmek istemişimdir. Amerikada hamile bayanlardan değilim ama yazıklarınızı nedense belki meraktan sürekli okuyorum. Naıl birşey Amerikada yaşamak herşey mükemmel mi anlatın kzılar vallahi biraz nasıl seviniyorum okurken anlatamam :) :) :)
ben de gecen hafta doktora kontrole gittim burda. ultrasonla bakmadi,elle muayene etti. muayeneden sonra idrarla gebelik testi istedi, dedim "gerek yok, gecen hafta evde yaptim,negatifti,hamileligimin hormonlari gecmis " "olsun" dedi, ben o arada salak gibi heveslendim tabii,muayene edip istedi bir sey mi var acaba diye. oysa ki mantiken biliyorum olsa bile o kadar erken cikmaz (kurtajim 31 araliktaydi) idrar testi negatif cikti tabii, o da prenatal vitaminine devam et, iyi haberlerini bekliyorum,gayet iyisin dedi. kocam da dalga geciyor bi an heyecanlandin diye :) ayin 15inde olan kanama regl degildir kurtajdan dolayi olmus bir kanamadir dedi doktor. simdi 2 gundur acayip uyku halim var,gece hemen uykum geliyor,sabah kalkamiyorum,su anda oglen 12.18 saat vallahi kafam dusecek klavyeye. annemi aradim, reglin geliyor herhalde dedi. basim da zonkluyor. regli olsam hem uzulecegim hem sevinecegim,hem duzene girmis olacagim ve yumurtlamami bilip ona gore davranacagim hem de bu ay olmamis olacak. bakalim insallah iyi haberler verebilirim tez zamanda.
hep Amerikayı görmek az da olsa kalabilmek istemiÅimdir. Amerikada hamile bayanlardan deÄilim ama yazıklarınızı nedense belki meraktan sürekli okuyorum. Naıl birÅey Amerikada yaÅamak herÅey mükemmel mi anlatın kzılar vallahi biraz nasıl seviniyorum okurken anlatamam :) :) :)[/QUOTE
aynen bende bayagi uzun zamandir takip ediyorum bu konuyu, hepinizin yazisini hayranlikla okuyorum,kucucuk bebislerden vakit bulup yazabiliyorsunuz masallah diyorum hepinize tabii once bebislerinize masallah Allah nazarlardan korusun
haftaya dusuk riski bitiyor insallah...yalniz bu arada mide bulantilarindan geberiyorum o da ayri...gebelik nedeni olan mide bulantisi bir sekilde cekiliyor da dusunuyorum da bu bulantilarrin oldugu nice hastaliklar var...Allah yardimcilari olsun, gercekten cok zor...
senin push push lara da bisey kalmamis...son uykulara uc hafta, kiymetini bil...
bu arada ben dun gece 11 saat araliksiz uyumusum (annisleri catlatayim azicik)...uyandigimda wc'ye gidene kadar azcuk altima
haftaya dusuk riski bitiyor insallah...yalniz bu arada mide bulantilarindan geberiyorum o da ayri...gebelik nedeni olan mide bulantisi bir sekilde cekiliyor da dusunuyorum da bu bulantilarrin oldugu nice hastaliklar var...Allah yardimcilari olsun, gercekten cok zor...
senin push push lara da bisey kalmamis...son uykulara uc hafta, kiymetini bil...
bu arada ben dun gece 11 saat araliksiz uyumusum (annisleri catlatayim azicik)...uyandigimda wc'ye gidene kadar azcuk altima
benim tam 39 gun sonra gelmisti reglim...ilk bikac ay daha duzensizlikler olur...annenin dedigi gibi regl yakinken de uyku hali cok olabilir...
valla 30 gun oldu benim de..2 gundur de akintim basladi,su gibi,kokusuz renksiz. duzenim yok dedigin gibi ondan akinti normal mi,ne nedir neyin isaretidir valla her sey birbirine karisti. aklima takmayayim kendimi dinlemeyeyim diyorum ama zor tabii,illa bir bakip dusunuyorsun.
yakinda reglin gelir canim. ilk reglini bir gor, sonra duzenini takip edersin obur turlu cok zor.
ilk reglin agir olursa normal korkma. benim oyle olmustu onun icin diyorum ama sende olmayadabilir tabi
evet agir olabilirmis doktor uyardi. sancin da cok olabilir dedi, kanaman da. gelismeleri burdan paylasirim, kocam yakinda bayginlik gecirecek bu konudan :)))
az kaldi acuk daha sabretsin kocan
benim 35. gun falan gelmisti mesela..
ya gercekten saglik ne buyuk nimet insan o zaman anliyor.
neyse kizlar ben kaciyorum yemek yapim
hamilelelikte mide bulantisi iyidir yahuu.. uyu kuzu uyu ilk zamanlar harika uyunuyor.
yalniz bu gunlerde bende de bir hal hasil oldu. esimle dizi izlicez diye uzaniyorum koltuga fosur fosur uyuyorumtabii sonra saah 5 bucukta gozlerim aciliyor.
ah cemrecik hayirlisiyla gunleri devirsek de bi push yapsam karsiki daglar yikilsasonra da kuzuyu verseler kucagima
hayirlisi bakalim bu zamana kadar geldik bundan sonra da Rabbim hayirla, saglikla tamamina erdirsin.
Herkese selam. Bu topiği görünce o kadar sevindim ve umutla doldum ki... Henüz hamile değilim, ama umarım şu Amerika maceram bitmeden bebişime kavuşurum sizler gibi. Ben doktora öğrencisi olarak geldim Eylül ayında, Tampa, Florida'da yaşıyoruz eşimle. Henüz 9 aylık evliyiz ve evlendiğimizden beri de uğraşıyoruz. Bu ay ilk defa ovulasyon testi ve preeseed kullandım. İnşallah çarçabuk gelir bebişim. Hiç bir sorunumuz yok, stres yaptık herhalde. Hepinize bebişleriniz ve ailenizle dolu güzel günler diliyorum. Tekrar görüşmek üzere...
hosgelsin flatliners ins saglicakla bebis konar gobisine:)))
kizlar aklimdaydi ama cko yazmissiniz unuttum
bu burun seysi cok iyiymis bizde alalim bari . benim kuzumda hasta oldu hikir hikir nefes alamadi cocuk . o pompayla yapmaya calistim ama burnunu ellemek ne mumkun cok agliyor bende biraktim hapsirinca cikiyodu hepsi :)))
bizde dr amcadan geldik. 2 tane asi oldu. biri grip asisinin 2. dozu, biride hb ... biraz agladi sustu allahtan sonrada eve gelirken hemen uyudu,... cok sukur 20 gunde 800 gr almis masallah eee annesi besledikce besliyo kuzuyu..boyumuzda 75 cm normale gore uzun bi bebek dedi. simdilik bizden bu kadar
heee koko ck gecmis olsun sistit bende olmustum cok fena ..
oglum 2 saattir uyuyor bende firsattan istifade yemek yapiyorum
Koko gecmis olsun; umarim tez zamanda duzelirsin.Hemoroid fena olmus ya; dogumdan sonra olmamisti sende simdi nolduki tuhh!
Silgi graco burun temizlemeden bizde aldik;hicbir ise yaramiyor dedigin gibi adamlara saydirdim bu ne bicim alet diye:) nosefrida koko dan duymustum siparis vereyim diyorum yorumlarda cok iyi. Filtre degisimi gerekmeyen hangisiki koko? Silgi bizden de hiriltilar arada geliyor bende burnu tikali diye dusunuyorum. Bizimki de kizariyor sinirlenince falan kak yaparkende ikiniyor; ustten pek degilde alttan gazi daha iyi cikariyor:) bende bez ve wipe pampers sensitive kullaniyorum; bezde swaddlers iyi oluyor cizgi olayi super:)
Silgi bizimde uykular duzene girecegine iyice azaldi; yahu saatlerce uyanik nasil kaliyorlar anlamiyorum.Dun tum gun neredeyse uyumadi;gozler kipkirmizi ama yinede uyumaya niyeti yoktu;bugunde pek farki yok.Yarim saat uyku sonra 4-5 saat uyanik! Yarin esimin izin gunu annem cikip basbasa gezin, bana birakin diyor ama disari cikinca aklim evde kaliyor.
mahir dustu diyordu .melegim ses verrrrr
hosgelsin flatliners ins saglicakla bebis konar gobisine:)))
kizlar aklimdaydi ama cko yazmissiniz unuttum
bu burun seysi cok iyiymis bizde alalim bari . benim kuzumda hasta oldu hikir hikir nefes alamadi cocuk . o pompayla yapmaya calistim ama burnunu ellemek ne mumkun cok agliyor bende biraktim hapsirinca cikiyodu hepsi :)))
bizde dr amcadan geldik. 2 tane asi oldu. biri grip asisinin 2. dozu, biride hb ... biraz agladi sustu allahtan sonrada eve gelirken hemen uyudu,... cok sukur 20 gunde 800 gr almis masallah eee annesi besledikce besliyo kuzuyu..boyumuzda 75 cm normale gore uzun bi bebek dedi. simdilik bizden bu kadar
heee koko ck gecmis olsun sistit bende olmustum cok fena ..
ben de gecen hafta doktora kontrole gittim burda. ultrasonla bakmadi,elle muayene etti. muayeneden sonra idrarla gebelik testi istedi, dedim "gerek yok, gecen hafta evde yaptim,negatifti,hamileligimin hormonlari gecmis " "olsun" dedi, ben o arada salak gibi heveslendim tabii,muayene edip istedi bir sey mi var acaba diye. oysa ki mantiken biliyorum olsa bile o kadar erken cikmaz (kurtajim 31 araliktaydi) idrar testi negatif cikti tabii, o da prenatal vitaminine devam et, iyi haberlerini bekliyorum,gayet iyisin dedi. kocam da dalga geciyor bi an heyecanlandin diye :) ayin 15inde olan kanama regl degildir kurtajdan dolayi olmus bir kanamadir dedi doktor. simdi 2 gundur acayip uyku halim var,gece hemen uykum geliyor,sabah kalkamiyorum,su anda oglen 12.18 saat vallahi kafam dusecek klavyeye. annemi aradim, reglin geliyor herhalde dedi. basim da zonkluyor. regli olsam hem uzulecegim hem sevinecegim,hem duzene girmis olacagim ve yumurtlamami bilip ona gore davranacagim hem de bu ay olmamis olacak. bakalim insallah iyi haberler verebilirim tez zamanda.
Allah muhabbetinizi artirsin ne kaynatmissinz bugun!!! Butun her seye cevaplar veresim var ama ipadde kafayi yerim herhalde, hic rahat yazamiyorum merette. Marlin kusmayi sormussun, bizimki hala kusuyor. Dun gece kafayi yiyordum. Em em sonra ustten alttan cikar, uyku yalan oldu. Kusmuk temizle, bez degistir, uykusu kaciyordu.
Overfeeding diyen oldu ama ben oyle oldugunu dusunmuyorum. 15 dakika emip kusarken saatlerce emip kusmadigi oldu. Daha cok emerken yuttugu gazla alakali sanirim. Ben pat pat gaz cikarmaya calisiyorum ama pek beceremiyorum. Gosterildigi gibi sert vurmaya kiyamiyorum sanirim.
Doktor da emzirmeciler de sordugumda normal dediler. Bazi cocuklar daha cok kusarmis. Biz onluk takmaya basladik, kiyafet degisikliginsayisini azaltmak icin. Onun disinda gaz cikarma calismalarina devam ediyoruz. Emdikten sonra hemen yatirmamak, yataginin basini hafif kaldirarak egim vermek gibi seylerle hafiflermeye calisiyoruz. Sut coksa ilk basta fazla fiskirarak gelebilirmis, o arada cok gaz yutabilirmis, doktor onceden biraz sagip sutun gelisini yavaslat dedi. Sorun bu mu bilmiyorum ama sagmadim oyle.
Bizimki bazen kisaca emip uykuya daliyor, bazen de (ozellikle aksamlari) doymak bilmiyor, hep meme ariyor. Aksamdan stoklayinca gece daha uzun uyuyor ve uyku arasinda emzirme kisa suruyor.
Ben iki gundur kotuydum kizlar. Sistit olmusum, geberdim acidan. Sonra ayiptir soylemesi ishal ve hemoroid oldum. Hamilelik ve dogumda hic hemoroid olmamistim, hayatta ilk defa basima geliyor! Once dikisim acildi sandim, sonra anladim, heee hemoroid boyle bir sey demek dedim. Sistit icin telefondan antibiyotik verdiler, emzirirken safe imis. Zar zor dindirdim acisini heat pad, cran juice ve antibiyotikle. Kanamam hala tam durmadi, ped kullaniyorum, o da sistite davetiye. Ay neyse, iste boyle zor gunler gecirdim azicik. Esim de is gezisinde, bir hafta yalnziz. Annemle kotaracagiz artik kizin bakimini.
Herkese selam. Bu topiği görünce o kadar sevindim ve umutla doldum ki... Henüz hamile değilim, ama umarım şu Amerika maceram bitmeden bebişime kavuşurum sizler gibi. Ben doktora öğrencisi olarak geldim Eylül ayında, Tampa, Florida'da yaşıyoruz eşimle. Henüz 9 aylık evliyiz ve evlendiğimizden beri de uğraşıyoruz. Bu ay ilk defa ovulasyon testi ve preeseed kullandım. İnşallah çarçabuk gelir bebişim. Hiç bir sorunumuz yok, stres yaptık herhalde. Hepinize bebişleriniz ve ailenizle dolu güzel günler diliyorum. Tekrar görüşmek üzere...
evet esracim ya sanki kizcen sana benziyor cok tatli masallah seninde kilolar gitmis 2 ayda.. hele bide kirmizilar gelsin daha rahatlarsin. bende hala tik yok bakalim bekliyoruz 3. adeti.. valla test alacam yaaaa korkuyorum cok erken :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?