Amerika'da Hamilelik

koko umarim basina bir daha gelmez ama gelirse buz koy sis yerine.acisini acayip hafifletiyor.ben hem sicak havlu koyuyorum bazende buz koyuyorum.aciyi aliyor.

Flatliners ins saglikli bir sekilde hamile kalirsin ve hosgeldin topicimize :)
Koko nosefrida agizla cekiliyomus youtube videolara baktim. Tuhaf biraz ama tahmn ettigim sey degildir galiba. Online satiliyor galiba bir de.. Onu da aliyim umarim ise yarar

Flatliners hosgeldin topic e.Insallah en kisa zamanda saglikla hamile kalirsin.

Koko o sistit ne pis birseydir.Hele dogumdan sonra kanama, dikisler,agri birde uzerine sistit ve hemoroid ne zordur.Cok gecmis olsun.

Laranin da burnu tikali Benimde almam lazim.Sadece online mi satiliyor ?

Canan atesimiz cikmadi cok sukur asidan sonra.Sadece bir defa kustu o kadar.Birazda mizmizligimiz var ama olsun atesi cikmasinda ben mizmizliga raziyim.

Doktor " buyusun buraya geldigini kapida anladigi an aglamaya baslayacak" dedi :)) Yegenim geldi aklima o da doktorun kapisina gelince baslardi aglamaya :)

Bu arada Lara nin doktoru bana gece beslenmesini yavas yavas keselim.Her gece yarim onz az ver mamayi dedi.Meme dedim? Onu verebildigin kadar ver dedi.

Yani ben simdi 3.5 onz.veriyorum her 3 saatte bir.Dun gece 3 verdim .Bugun 2.5 onz.Bu sekilde azaltip gece mamasini kesicekmisim.

Nosefrida amazon'dan aldım ben. Filtrelerini de. Fikir iğrenç geliyor ama alakası yok, ağzınıza sumuk falan gelmiyor. O sümukleri görünce bebeğin burnunda kalacağına ağzıma gelsin diyorsunuz zaten. Dün amazonda nosefridayla aynı mantikla çalışan ama filtre yenileme gerektirmeyecek başka bir ürün gördüm, ona da bir bakin. Yalnız anne sutu veya saline ile yumusatmazsaniz sumuk gelmeyebilir, zor gelir ya da. Bizim doktor nosefrida için iyi dedi kullanabilirmisiz, kullanin sumuk gördükçe dedi.

Koko gecms olsun yorginluktan onu kacirmisim. Kabiz oldunda mi hemroid cikti acaba..
Esra laraya da gecmis olsun. Ne asisi oldu? Bebislerin atesi cikinca napicaz?
Filtre olayini bilmiyodm. Graconun da filtreliydi. Digernn adi ne? Ben mi link gormuyorum teldn a caba. Esra her saat 3 onz cok degil mi. Ben 2 saatte bir o kadar emdigini sanmjyrm.

Son düzenleme:

hosgeldin aramiza
ben stresin gebeligi engelledigi gorusune karsi cikanlardanim...daha dogrusu stres yapmayacagim derken daha cok stres oluyor insan...ben en sonunda istedigim kadar stres olacagim seklinde kendimi relax birakmistim..ki phd ogrencisi isen zaten stressiz olmana imkan yok...

yumurtlama gunleri full da calissaniz %25 mis ihtimal her donemde...
ovulasyon testleri ise yarayacaktir...internetten siparis et, 50'lik 100'luk sekilde ki gunde iki kere yapabilesin...hatta maddi olarak sarsmayacaksa monitor olanlari tercih et...ovulasyon testleri bazen sapitabiliyor, kimisi surekli positif gosterir, kimisi hic gostermz vs...digital olanlar en iyisi...

vay be cemre senin pitirciklar da buyuyor masallah..

nasil gidiyor ne durumdasin

Koko gecmis olsun; umarim tez zamanda duzelirsin.Hemoroid fena olmus ya; dogumdan sonra olmamisti sende simdi nolduki tuhh!
Silgi graco burun temizlemeden bizde aldik;hicbir ise yaramiyor dedigin gibi adamlara saydirdim bu ne bicim alet diye:) nosefrida koko dan duymustum siparis vereyim diyorum yorumlarda cok iyi. Filtre degisimi gerekmeyen hangisiki koko? Silgi bizden de hiriltilar arada geliyor bende burnu tikali diye dusunuyorum. Bizimki de kizariyor sinirlenince falan kak yaparkende ikiniyor; ustten pek degilde alttan gazi daha iyi cikariyor:) bende bez ve wipe pampers sensitive kullaniyorum; bezde swaddlers iyi oluyor cizgi olayi super:)
Silgi bizimde uykular duzene girecegine iyice azaldi; yahu saatlerce uyanik nasil kaliyorlar anlamiyorum.Dun tum gun neredeyse uyumadi;gozler kipkirmizi ama yinede uyumaya niyeti yoktu;bugunde pek farki yok.Yarim saat uyku sonra 4-5 saat uyanik! Yarin esimin izin gunu annem cikip basbasa gezin, bana birakin diyor ama disari cikinca aklim evde kaliyor.

vay be cemre senin pitirciklar da buyuyor masallah..

nasil gidiyor ne durumdasin

haftaya dusuk riski bitiyor insallah...yalniz bu arada mide bulantilarindan geberiyorum o da ayri...gebelik nedeni olan mide bulantisi bir sekilde cekiliyor da dusunuyorum da bu bulantilarrin oldugu nice hastaliklar var...Allah yardimcilari olsun, gercekten cok zor...

senin push push lara da bisey kalmamis...son uykulara uc hafta, kiymetini bil...

bu arada ben dun gece 11 saat araliksiz uyumusum (annisleri catlatayim azicik)...uyandigimda wc'ye gidene kadar azcuk altima

Son düzenleme:

zor bir donemdesin gececek ama bunlarda..

cemre bebisler geldiginde bakim olayi hakkinda bisiler dusunuyormusunuz. annen gelemeyecek bildigim kadariyla esinin annesi gelebilecek mi? 2 bebisle zor olur.

ya icimden ne geciyor biliyormusun. saglikli hayirli evlat olsunlar bir erkek bir kiz olsa nasil miss olur demi.

sen bize supriz yapmaya alistin bi bakmissin bu da oluvermis.

hep Amerikayı görmek az da olsa kalabilmek istemişimdir. Amerikada hamile bayanlardan değilim ama yazıklarınızı nedense belki meraktan sürekli okuyorum. Naıl birşey Amerikada yaşamak herşey mükemmel mi anlatın kzılar vallahi biraz nasıl seviniyorum okurken anlatamam :) :) :)

cananim, new jersey'de Turk aileler cok, ordan birini ayarlamaya calisacagiz, ordan burasi 1 saat falan, sabah 10 aksam 5 arasi gelse yeter...zaten yilbasindan once donmeyi planliyoruz artik...annem yalniz yasiyor, ilk gittigimizde bahara kadar onun yaninda kalir, sonra yeni ev isine bakariz...esim belki bir-iki sene daha biraz orda biraz burda idare eder...isleri devretmek kolay olmuyor hemen...
annem bursa'da...ogrenciligim ankara'da gecti...bursa'da ozel universite acilmis, bi mezun olsam iletisime gececegim de daha ortada diploma yok...ankara'yi seviyorum ama orasi ogrencilik sehrim olarak kalsin...esim de bag bahce gibi biseyler yapmayi dusunuyor, bunun icin de en iyi yer bursa gibi...ya da yalova'da otursak ben her gun bursa'ya ya da istanbul'a gidebilir miyim ki istanbul'da bir universite ayarlasam? istanbul'da da turbe gibi universite var heryerde

siz de sanirim simdilik burdasiniz? biri daha donmeyi cok istiyordu, marlin idi galiba? yok mu baska donecek olan?

Son düzenleme:
Silgi cim 3 tane bacaktan shot oldu biri oral. Eve gidince sana tam yazicam neler oldugunu.Tam bakamadim kizimin aglamasinda eve gidincede unuttum hatirladiklarim Hepatit b(dogduklarinda ilk doz hastanede ikinci doz 2aylikken oluyormus) Tetanoz ,cocuk felci digerlerini hatirlayamiyorum eve gidince bakicam.

Marlin cik esinle disariya inan cok iyi gelecek.Ahh ben anneme birakabilsem .Aklin kaliyor kalmaz olurmu surekli ariyorsun evi. Cok ihtiyain var bence hic dusunme cik.

Silgi 3 saatte bir 3.5 onz veriyorum .Ahh ben ilk haftalar uykusuzluktan neleri yanlis yapip anliyordum.
Bir kere esim alisveristen geldi ben yerlestiriyim sen Lara ya bak dedim. Camasir suyunu dolaba koymusum :) Uykusuzluga alisinca geciyor hepsi :))

Ohh Cemrecik uyu sen uyu ki pitirciklar buyusun.Yook hic catlamiyoruz sabirsizlikla dogurmani ve uykusuz anneler kervanina katilmani bekliyoruz :) O zaman biz bebeleri buyutmus olacaz insallah :)

Ya bu arada ben cemrecik ile canan seni cok merak ediyorum :) 12 .haftada gobus fotosu sozu verdi cemrecik.Canaaaaaan gonder bir foto berfincikle beraber sende mail adreslerimize. gunumuz senlensin :))

haftya gonderecegim gobus fotosu maillerinize...laptobun camerasi ile cekmeye calisacagim bakalim...bu arada bi digi camera alsak fena olmayacak ama hic sevmiyorum iste elektronik muhabbetlerini...onu kullanmayi ogrenecegim de sonra pc'ye yuklemeyi ogrenecegim...pufffff
olmaz ama, catlayin yaf, bugun de 11 saat uyuyacagim acisi cok pis cikacak ilerde nasil olsa...

Son düzenleme:
ben de gecen hafta doktora kontrole gittim burda. ultrasonla bakmadi,elle muayene etti. muayeneden sonra idrarla gebelik testi istedi, dedim "gerek yok, gecen hafta evde yaptim,negatifti,hamileligimin hormonlari gecmis " "olsun" dedi, ben o arada salak gibi heveslendim tabii,muayene edip istedi bir sey mi var acaba diye. oysa ki mantiken biliyorum olsa bile o kadar erken cikmaz (kurtajim 31 araliktaydi) idrar testi negatif cikti tabii, o da prenatal vitaminine devam et, iyi haberlerini bekliyorum,gayet iyisin dedi. kocam da dalga geciyor bi an heyecanlandin diye :) ayin 15inde olan kanama regl degildir kurtajdan dolayi olmus bir kanamadir dedi doktor. simdi 2 gundur acayip uyku halim var,gece hemen uykum geliyor,sabah kalkamiyorum,su anda oglen 12.18 saat vallahi kafam dusecek klavyeye. annemi aradim, reglin geliyor herhalde dedi. basim da zonkluyor. regli olsam hem uzulecegim hem sevinecegim,hem duzene girmis olacagim ve yumurtlamami bilip ona gore davranacagim hem de bu ay olmamis olacak. bakalim insallah iyi haberler verebilirim tez zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…