Amerika'da Hamilelik

Merhaba uykuya hasret anneler yastiktan basini kaldiramayan anne adaylari:) Yazdiklarinizi ara ara okuyorum yeni arkadaslarda hosgelmis sefa gelmis.Bildiginiz uzere annem geldi 1 haftadir nasil simartiliyorum anlatamam anne otur yook anne yapma yoook yemekler pisiyor ev temizleniyor disari cikalim diyorum su siralar ona da yanasmiyor buz gibi buralar.Subatta kontrolum var 7tup kan almislardi onlarin sonuclarini ve bebisin kalbini dinlicez sanirim.Insallah kotu bisey cikmaz

az kaldi az...son uykularini uyu, sonra seni de catlatacagim kendi uykularimla...ben dogurup da uykusuz kalacagim zaman buradaki herkes parklarda bahcelerde geziyor olacak

riskli haftalarin bitmesine cok az kalmis ^^ hayirlisi! mide bulantisi da iyi bir sey, internette de okumustum, mide bulantisi varsa hamilelik saglikli gelisiyor demekmisss :) tahtaya vur canim,bol bol uyu ve dinlen firsat buldukca
onceki gebelikte hic belirti yoktu, ne sansliyim ben diyordum, megersem bebis coktan gitmis ((

regl oldugun zaman bambaska olacak, yeni bir sayfa acacaksin, dusugu unutacaksin...ama regl olana kadar dusuk yaptigini unuttugun zamanlar bile olmustur...
butun derdini sikinti gel anlat burda...esinle de bebis muhabbeti yapma artik cok, cinsel hayati etkileyebiliyor...kendilerini horoz gibi hissedebiliyorlar...gel sen buraya yaz ne diyceksen

benim de kontrol haftaya carsamba...cinsiyet belli olma ihtimali var mi ki? 16. haftada belli oluyo di mi? sen ogrenmis olacaksin

masallah esat beye (vali bey di demi ) :))

nuray D vitamini ve demiri sorabildin mi? merak ettim de .

haklisin.buyudukce daha yorucu oluyorlar demi. sagliklari yerinde olsunda varsin biz yorulalim.

bende su ek gidaya gecmek icin sabirsizlaniyorum.bakalim biz nasil bas edicez :))

benim de kontrol haftaya carsamba...cinsiyet belli olma ihtimali var mi ki? 16. haftada belli oluyo di mi? sen ogrenmis olacaksin

Cemrecik benim dr 19.haftada bakicam dedi:/ Sen benden once ogrenirsin:) Yeme durumun nasil mide bulantilarin ne alemde Benim 12.haftadan sonra azaldi umarim tamamen biter yoksa insan hayattan beziyor

masallah esat beye (vali bey di demi ) :))

nuray D vitamini ve demiri sorabildin mi? merak ettim de .

evet vali beyimiz :)))

sordum canan, dedim vtamin yada demir gibi bisi almamiza gerek varmi diye. bana sadece hangisini vereyim dedi... d-vi-sol mu yoksa bide tri-visol varmis, 2 sinden verdi zaten yedigi yemeklerden cogu vitamini aliyordur dedi. nasil besliyosun diye sordu gogus mu yoksa formula mi diye ..bende emziriyorum dedim

onceki gebelikte hic belirti yoktu, ne sansliyim ben diyordum, megersem bebis coktan gitmis ((

regl oldugun zaman bambaska olacak, yeni bir sayfa acacaksin, dusugu unutacaksin...ama regl olana kadar dusuk yaptigini unuttugun zamanlar bile olmustur...
butun derdini sikinti gel anlat burda...esinle de bebis muhabbeti yapma artik cok, cinsel hayati etkileyebiliyor...kendilerini horoz gibi hissedebiliyorlar...gel sen buraya yaz ne diyceksen[/QUOTE]

biliyor musun ben de ondan senin yazini okudugumda "aman bulansin midesi iyi iyi,demek ki saglikli hamileligi" dedim ne yalan soyleyeyim. cunku ben de ogurtu hissediyordum arada,bazi yemekler midemi yakiyordu,bulantilarim oluyordu. bir doktorun yazisinda okumustum,mideniz bulaniyor diye uzulmeyin bebeginiz hala orda demek diye.disimi fircalayamiyordum mesela.sonra bir sabah disimi rahatca fircaladim ve tum mide bulantim bitmisti,meger bebis gitmis,ama daha ocne yasamadigim icin bilmiyorum ki tabii,ben de senin gibi ne sansliyim ne rahat hamilelik demistim...ondan bulansin bosver,bulandikca oksa onu :)))

bi regl olsam rahatlayacagim,25lik gebelik testlerinden de aldim (Wondfo marka),esim dedi sIkIldikca yaparsin artik diye :))) ister istemez kendimi cok dinliyorum, ah akintim var acaba bu akinti regl oncesi akinti mi hamilelik akintisi mi vs...diye. ilk hamileligimde bir gunde anlamistim hamile oldugumu.esimi gecirirken kapida 1 saniye ogurmustum,sonra da oglen bilgisayar basinda ates basmisti,hemen gidip gebelik testi almistim.korunuyorduk ve de...bunlari yasadiktan sonra diyorum "hic bir seyi planliyamiyoruz"

esim sana cok tesekkur ediyormus :))))))) aynen oyle hissediyordum diyor ^^

cemrecim 20.haftayi beklemen gerekecek burada oyle maalesef

Cemrecik benim dr 19.haftada bakicam dedi:/ Sen benden once ogrenirsin:) Yeme durumun nasil mide bulantilarin ne alemde Benim 12.haftadan sonra azaldi umarim tamamen biter yoksa insan hayattan beziyor

hadi yaf, ben 16. hafta diye biliyordum...cinsiyet gosteren testler var, onlardan mi alsam acaba, dunya para gerci o da...

Son düzenleme:

ben de internetten 50'lik siparis ediyordum, yanina da 10-20 tane hediye gebelik testi geliyordu...hepsini bir ovulasyon doneminde bitiriyordum...tabi ek olarak aldigim early response'lar da cabasi idi:)))))
bu kendini dinleme olayina bir kere kendini kaptirdin mi donusu yok zaten...ben hep kendimde bir tuhaflik goruyordum ama internette gezindikce bunun artik bir saplanti olmaya baslamasinin herkes icin gecerli birsey oldugunu ogrendim...
bu arada sen, daha once bahsettin mi ben hatirlayamadim, okuyor ya da calisiyor musun? ikisinden biri olsa bir nebze olsun kafa dagitabilirsin...
adami rahat birak yaf:111:

Son düzenleme:

ben cevirmenim ve evden calisiyorum. gecen haftaya gore bile daha iyiyim aslinda ama iste takiyor insan,annemle arkadaslarim takma diyorlar da sonucta takmamaya calissam da mesela tuvalete gidiyorum :hmm sivilcelerim gecmis,hmmm akintim soyle boyle,hmmm goguslerimde damar var.. :) tam bir takintili yani :)) hic planda olmadan hamile kalip (ilkbaharda calismalara baslariz diyorduk)bu hale geldim yani..
ben de 25'likleri aldim,esim 3 tane yaptigimi saniyor ama ben 6-7 tane yaptim erken oldugunu da bile bile,oysa soz vermistim ona bu hafta sonu da regl olmazsam o zaman yaparim diye.

cevirmen misin? ooo, super...ne uzerine calisiyorsun daha cok? mesleki makaleler uzerine de calisabiliyorsan Turkiye'den cok is gelir sana..yurtdisinda yayin yapmak zorunda olup yabanci dili olmayan akademisyenler cok ihtiyac duyuyor...

aslina bakarsan bu ay hanis olmasan daha iyi...soyle guselce bi regl ol, icinde ne varsa cozulup gitsin...sonraki ay rahat rahat basla calismalara (boyle diyorum ama, merak etme ben de dusukten sonra regli beklemeden ovulasyon testlerine sarmistim yine )

hahaha tabii canim sen mantiklisini soyluyorsun da yasamis biri de oldugun icin o mantigin her zaman kalbe uymadigini biliyorsun :))) cevremde benim yasadigimi yasayanlarin hepsi ilk 6 ayda hamile kalip dogurdular saglikli bebislerini,darisi basimiza. regl olmadan da hamile kalan var,ilk reglisinden sonra da,6 ay sonra da...annem de ilk reglini ol toparlan kal diyor da "tabii annecigim" diyorum ne diyeyim :) sanki siparisle geliyor ^^ istedigi zaman geliyor iste ilk gelisi gibi..soz verdim ama kendime,regl olmasam da dayanacagim 40.gune kadar oyle test yapacagim. 31 gun oldu..ben normalde de 32-33 gunde bir regl olurdum ama..bakalim.

ben fransizca cevirmenim,valla ne is gelirse yapiyorum :) teknik ceviri de yaptigim oldu, tez cevirisi de..biraz tanidik sayesinde is gelen bir meslek,Turkiye'de daha rahat kovaliyordum tabii,ozel ders de veriyordum universiteye basladigimdan beri..buraya gelecegim kesinlesince tum ogrencilerimi arkadaslarima devrettim. michigan state'den de doktora kabulu aldim ama yeterli bursu toplayamadim :/ evden ceviriye kaldim,artik nerde ceviri varsa atliyorum :)

cok gusel bir etsiz cigkofte tarifi buldum teyy teyy teyyyyyyyyy

Yumurtalİ mı?
Cigkofteyi yogurabilecek mısın? Bayağı bilek isteyen bir is o. Kısır gibi değil. Yarı urfaliyim da, cigkofte ben bile yapamıyorum. Annem (urfali olmayan taraf) yapıyor etlisi etsizi... Yap da sonucu bildir.

Hahaha, gecen sene bu zamanlar benim halim bu! Test çılgınlığı, sudan nem kaparcasına belirti bulma... Biz erdik muradımıza, darısı basınıza.

sen soylemeden vermedigine gore ozaman verilsede olur verilmesede mantigi ortaya cikiyor.ben vitamin dahi olsa ilac alinmasi taraftari degilim.kendimde sevmiyorum. turkiye 4. ayda demir ilacina basliyorlar ve anladigim kadariyla bebeklerde hem kabizlik yapiyor hem bebekler severek almiyorlar tadi cok igrencmis cunku.sana verilmedigine gore eger bana verirse ne yapmam gerektigi konusunda kararsiz kaldim simdi.

Melegim mahir d vitamini ve demir ilaci aliyormuu ? sizin doktor verdimi? bi yazarsan sevinirim..

Bir de Demir ilacı diş rengini degistirebiliyormus diye duydumdu. Ona dikkat etmek lazım. Süt dişleri dökülüyor ama niye renkleri kararsın gereksiz yere?

Ohh asidan sonra atesi olmadi diye dusunurken ikici gunu kuzum ateslendi Dun aksama dogru hafif atesi vardi.Olctum 98.4 cikti.Hemen ilac vermeyim atesi normale yakin derken atesi cogaldi.Hemen vermek istemedim cunku yukselmedikce sorun yok vucut mikroplarla savasiyor sayet ilaci hemen verirsem asinin etkisini azaltirim diye dusundum.Tekrar olctum 99.00 cikti. Doktor her ihtimale karsi CVS e ilac yazdirmisti.Babasi ilaci almak icin ciktiktan 10 dakika sonra ates 100.5 oldu.Doktor 102 yi gorursen hospital dedigi icin ben babayi bekleyemem hastaneye gidiyorum diye giydim pijamalarin ustune montu tam Lara kucagimda kapidan cikiyordum baba geldi.Hemen ilaci verdim yarim saat icinde ates 99 lara dustu.1 saat sonra 98.2 oldu.Gece 11.45 de yatagina koydugumda cok sukur ates normale 97.6 ya dusmustu.Butun gece kalkip kontrol ettim atesini.
100.5 3 ay ve buyuk bebekler icin hastaneye gidilecek bir ates degil ama 3 ay alti icin tehlikeli ustelik o kadar kisa zamanda yukselyorki ates.

Ben tahmin ediyordum cikacagina cunku bende kucukken okulda ne zaman asi vurulsam atesler icinde yatardim. Anasina cekmisse kesin cikar atesi dedim.
Cok sukur atlattik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…