Amerika'da Hamilelik

Ya bizim odanin fotograflarini cekmistik post edemeden geldi zilli. Bizim crib set ucuz ama sirindi. Kalitesi uber degil ama.

Eniste bey, selamlar, siz de silgi hanimin aksamlari uyumasini saglasaniz bari?

Esra, diyecektim unuttum, gecmis olsun, cilgin analik yapmissin ama sukur dusmus rahatlamissin. 100.4ten fazla olursa hastaneye getirin diyor bizim instructionlar silgicim.

Yurutun yazmisim :))) Biz kuruyoruz Larayi totosunda dugmesi var birakinca yuruyor :))))
Kucaga alip evde yuruyun dedi doktor.Cok gazi olunca oyle yapiyoruz .Sirtini hafif pispiliyip evde turluyoruz hem susuyor hem gaz cikariyor.Uyuturken oturarak pispisliyorum.Ikisinide ogrendi kuzum.Geceleri yurumicegi anladi artik :)

Sagol Silgi cim.Asidan sonra ates oldu.Korkma asiya kadar ama asiya gittiginde sorarsin.

Ses yap koko hic kulaklik filan takma.Ben ses yapiyorum uyansada tekrar hic usenmeyip geri yatiyorum.Bak bir ornek vereyim.Gecen cumartesi arkadasin evine gittik.Toplam 8 kisiydik .herkes konusyor yuksek sesle tv de acik cocuklar seyrediyor.Lara carseat re uyudu.Sese aliskin olmasa onlar icerde sohbet edecek ben Lara yi pispislicam.Her yerde uyusun alissin istiyorum.Insallah oyle olur.

Sagol koko gecti cok sukur.

Silgi okuyormu esin gercekten burayi :) Hani oyleyse sen olmadigin zamanlar seni merak ediyoruz yaa sana haber vermesini filan soyleriz :)))))

Bende sizden hep bahsediyorum konusmaya firsat buldugumuz zamanlar :) Bahsederkende koko silgi marlin filan diyorum. Guluyor :) senin nick ne dedi esra1 dedim .Bak olmamis gizem katsaydin keske dedi :))

Bizim doktorda 101 gorunce hastane dedi.Dun okudum google da 100.4 3 ay alti bebeler icin diyor.Aklim karisti dun cok. Zaten 100.4 gordum tam cikiyordum babasi geldi ilacla.3 ay ustu bebelerde 100.4 icin hastane gerekmiyormus.Ilacini verip bekleyin dusmezse gidin filan diyor ama ates iste insanin eli ayagina dolaniyor.Ihmalede gelmez Allah korusun.

koko sen yine odanin foto.larini yolla bize :) aa esintostan da bebisin fotosunu istiyorum. fotograf yollayin bana fotograf :))

oy laranin totosunu yerim, demek kuruyosunuz :) bizimki de sese cok hassas, ses yapiyim diyorum hemen uyaniyor. yakinda yalniz olucam evde, calisirken de sessiz calisiyorum. mecburen sessizlige alisacak. keske alismasa..

esra nickimi, basligi vb biliyor esim ve sizi de taniyor :) arada onun telden de giriyorum sayfa acik kaliyor. bikac kez yazdigim seyi soyledi oradan tahmin ettim, hayali arkadaslarim var sanmiyor en azindan :)

ayy yazacak cok sey var yaaa

canancim tabi ben demesem vermezdi kesin. zaten coka aciklama yapti esimde bana tercume etmeye calisiyor o sirada anlayabildigim kadar. zaten demmir vermedi. demir yerine besinlerden alsin dedi. simdi kis ama yazin bolbol gunese cikar dedi .. verdigi sey vitamin dimi.. icinde bikactane vitamin varmis siraladi ama aklimda kalmasi
cok gecmiz olsun Esracim atlatmissiniz sukur . bizim dogdugundan beri cok sukur atesi olmadi asilarda. o yuzden dunde rahat gittim. ama 3 hafta once rahatsozlandiginda bizde gorduk 100.4 hemen ilac verdik. dusuyodu sonra yine yukseliyodu veriyoduk tekrar. sabah 5e kadar uyumamisti kuzum esimle basinda nobet bekledik.
doktor olarakta ben cok memnunum kendi doktorumdan. Ayni Esraninki gibi baska sorunuz var mi der hep.. ve sordugumuz sorulara cok guzel cevap verir seviyorum ben adami . koreli bi adam genc biri

ahhhhhhhhhh canan diyorum yarami bir desiyon ki sorma .. ayni bendensin sende. her konuda bende esime bagliyim. hic biryere gidemiyorum onsuz. yada arkadaslar gelip aliyor beni. kesinlikle bende ehliyet alicam ama tabi insallah. kac defa gittik geri ceviriyorlar bir suru bir suru neden.... mesela ben pazar gunu teli kaybettim cocuk magazasinda. simdi gidip bi sormak lazim ordami diye ama iste esim gitmeli mecburen. bugun tarttistik yani bu konuda. diyor hersey bana bakiyor ve isinde de cok yogun bi insan.. bunaliyorum dedi. bende dedim ben ne yapabilirim .. sana bisi demiyorum diyor sonrada aman valla istemiyorum hicburayi Allah biliyo..

bedding set bende walmarttan aldim buraya eklemistim resmini .. oyle karisik renkleri bende sevmiyorum duz bisi aldim bende.. cok begendigim olmustu ama cok pahaliydi hele toys r us ta ne kadan pahaliydi yaaa.... benimkinin daha cok yesik tonlari var. ona uygun sepetler cerceveler falanda aldim uydurmus olduk. tabi daha yatagi ayirmadik..:))))

of yaaa ama ben walmarttakileri sevmiyorum ku

bende oyle karman corman seyleri sevmiyorum sade modellerden hoslaniyorum.

bi de silgi o kenari tul gbi olanlardan al cocuk kafasini dayarsa nefes alabilsin demis cok pis kafam karisti :44::44: o zaman uyurken kafasini da carpar ama onlar cok ince cunku.

ALlahim herseyin ne kadar detayi var ya..

silgi bende oyle kendim uydurmayi dusunuyorum yani illaki set almama gerek yok ama sadece bumper bile o kadar hava katiyor, o kadar degistiriyor ki en azindan o guzel bisey olsun istiyorum ama sende cok kafami karistirdin yaa :44:

bak ben resmini koyayim begendigim setin ama bunu almicam cunku cok pahali

potterybarnkids de gordum bunu. urunlerine elleyince bile buram buram kalite ama gereginden fazla pahali yav.

ben birtane beyaz fitted sheet aldim bile online. yine o sekil alabilirim. etek cok da onemli degil aslinda. bilmiyorum ya biraz daha arastirmam lazim

valla henuz hamile bile degilim ama bu cok tatliymis :))) pahali oldugu belli ama cok tatli. insallah bebislerinize gonlunuze gore alirsiniz her seyi,alisverisleri bile zevkli ^^

Ztar cim ben bumper in benim yataga bakan kismini cikardim kullanamiyorum.cunku yattigim yerden Lara yi goremiyorum.Kustumu dondumu gormem lazim.Bumper zaten cocuk buyudugu zaman elini kolunu sIkIstirmasin kafayi carpmasin diye .7-8 aylik olunca takarim diye dusunuyorum

Bebekleriniz uykuya dalarken guluyor mu? Bizim minnos hep ayni sekilde saga sola yukari bakiyor once (kendinden gecme asamasi) ve gulumsuyor ( bazen sesli guluyor), daha sonra dalip aniden irkiliyor. Ama dikkat ettim hep ayni.. Bu sizce normal bir durum mu?
Ztar fotodaki cok sirinmis gercekten. Tul gibi ince degil benim aldigim, ins kafana yatan bisey bulursun..

Son düzenleme:

senin dedigin cok mantikli. yahu bende kendi kendime bi plan yapiyorum sonra bisey duyuyorum degisiyor kafamdakiler. bende ayni senin yaptigin gibi cribin bana bakan tarafina bumper koymamayi dusunuyodum ama bi arkadas dediki, bazi cocuklarda soyle bi ozellik oluyormus ki mesela uykuya dalacak ama seni gordu ya hemen oynamaya basliyor uyumaktan vazgeciyor dedi. kapat tamamen cribi dedi. ay ne yapicam bilmiyorum ya. icgudulerimle hareket ederim artik

yaaaa cooooooooookkkkk tatliiiiiiiii

yerim ben onu masallah barekallah kuzuya

senin dedigin bumper i ben yanlis anladim sanirim dur bi onceki mesajina bakim da arastirayim.

valla henuz hamile bile degilim ama bu cok tatliymis :))) pahali oldugu belli ama cok tatli. insallah bebislerinize gonlunuze gore alirsiniz her seyi,alisverisleri bile zevkli ^^

canim benim Rabbim hayirlisiyla sana da nasip eder insaallah. tesekkur ederim

ztar ins gonlune gore bisey bulursun, icine sinsin yani :)))

nuraycim tesekkur ederim.

guzelligi gozumu kamastirsa da o kadar para verdikten sonra icime siner mi bilemem

hem guzel hem makul bi fiyat olursa daha icime siner heralde.. neyse bakariz insaallah

Butun bebisler yapar Silgi cim. Bilincsizce guluyorlar o kadar kucukken. Lara da oyle guluyor uykuya gecerken:) bazen sesli.Hadi derler ya melekler gulduruyor.

Simdi Lara ortalara gulucukler atmaya basladi.Daha farkinda herseyin.2.ayda sizin pitirciklarda yapmaya baslayacak.
Doktor soruyor zaten 2.ay kontrolunde.Guluyormu,etrafi izlemeye basladimi diye.

Lara Sugar i farketti birkac hafta evvel.Babanin kucaginda yan egilip Sugar i izliyor :)

Birsey soracam kizlar hepinize.Melegimle Canan lutfen sizde cevap verin siz tecrubelisiniz.

Doktor bana hergun gece mamasini yarim onz azalt dedi ya. Dun 2 ye dusurdu.Yook cocugum uyumuyor acliktan.Emizriyorum o da yetmiyor.Dun gece ilk dogdugu hafta gibi agladi yavrum.Dayanamadim sabah 4 de.3.5 onz verdim.
Elini emiyordu acliktan.Yataktan almak icin uzandim elimi yakaladi emmek istedi.

Ya bu kadar kucuk bebege gece mamasini kesmek hic mantikli gelmiyor bana.Dun 2 verdim bugun 1.5 verecem birkac gun sonra hic vermeyince cocuk donup arkasini yatacakmi? 2 gundur dusunuyorum okuyorum arastiriyorum yook mantikli gelmiyor.

Herkes 9-10 aydan sonra geceyi kesmeye basliyor.Hani sutum bol bol gelse zaten mama vermem .O da doyurmuyor.
Daha 2 aylik bebe yahuu ac birakilirmi geceleri. Yok ben kesmicem gece beslenmesini.

Ztar cim bebekken zaten seni gormuyor ama ayni odada yatacaksaniz (sanirim odana koyacaksin cribi)
senin onu gozlemen lazim.O arkadasinin dedigi 5-6 aylik bebekler icin.Ben hala sol tarafima yani cribe dogru uyuyorum kustumu ,suratini ortumu diye. Farkindaliklari cogaldigi zaman bebisinin, odayi daha karanlik yaparsin(ben oyle yapiyorum) o zaten anliyor oda kararinca gece oldugunu uyku saatinin geldigini.
Lara simdi ogrendi sabah 6 da konusyoruz onunla guluyoruz ona.O yuzden tam 6 da kalkar hic uyumadi 6.15 e kadar :) Ben ise gitmeden doyurur 7.30 da tekrar uyuturum.

Bizimki de gülümsüyor uykuya dalarken ama sesli duymadım hiç. Cok komik ve sirin oluyor.

Bu gece cok kötü gecti . Uyumuyor

esracim ben berfine meme vermeyi hic kesmedim.bu konuda bisey diyemeyecegim..ne zaman istediyse ozaman hep meme verdim.sadece 2 aylik oldugunda gece kaldirma o aciktiginda kalkacaktir demisti doktoru.
cocuk ac ise sen ver bence.acliktan uyumamis baksana.okuduklarinda bu sekilde mi yapin diyor ?

el emmesi herzaman ac oldugunu gostermiyor.berfinde eli agzinda hep.refleksi gelismis demekki senin elini kaptigina gore :)) canim ya gozumde canlandida bi an.kiyamam doktorunu ara ve sor bence .

uyurken guler aglar bunlar normal sanirim.
berfin hatta uykuya dalarken guluyor aniden gulme kesiliyor saonra tekrar guluyor bunlar cok hizli bir sekilde oluyor.birde benimki icli icli gece uykuda cok agliyor.buyudukce azaldi.normal sanirim ya.

bu bebeler bize kafayi yedirtecek sanirim :))

Ztar okuyonmu? hazirsin demi uykusuzluga kafayi yemeye :)))

Canan hic aramicam bile doktoru bunun icin kesmicemde gece mamasini.Ben de uyandirmiyorum mama icin ne zaman uyanirsa once emziryorum sonra mama veriyorum.emdikten sonra zaten mamayi tam bitirmiyor ama meme yeterli olmadigi icinde memeden sonra uyumuyor mama istiyor.
Okuduklarimda kimse 2 aylikken kesmemis 9-10 aylik 1 yasinda kesenler var.
Lara da hep elini emer ama cuk cuk ses cikararak emince aciktim demek oluyor :) Hic sorma parmagimi kapti emmek istedi zaten ondan sonra baslarim doktoruna dedim yaptim3.5 onz mamayi doyurdum karnini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…