Amerika'da Hamilelik

Koko Derya da reflu olmasin.Niye kusuyorki o kadar kuzucuk.

Of bilmiyorum . Kime sorsam normal, bazı bebekler kusar diyor. Üst bas batıyor umrunda değil ama yavru bariz rahatsız oluyor, uykusu etkileniyor derdim o. Fazla foremilk aldığında azıyor olabilir, bu teorimi test ediyorum gozlemlerimle, bakalım bir alaka var mı?

Oyy kizlar biliyormusunuz su bumperler 7. aydan sonra hatta belki 6 aydan sonra hicbirseye yaramiyor..ben basaedemedim bizim oglanla bumperler her defasinda yataktan firlatilmis sekilde oluyordu, icinde hareket etmeleri yaninda ayaklaniyorlar ve ne buluyorlarda var gucleri ile cekistiriyorlar :))
Peki cozumu neyde buldum tabiki park yatakta ohh valla yanlar fileli kafada dayasa kolda dayasa birsey olmuyor icinde tepinebildigi kadar tepiniyor hatta bizimki yan fileyi oyle bir geriyor benim gozlerim soyle oluyoracaba bunuda yirtabilirmi..malum yerde bir yatak oyle olsada dusecegi mesafe bir karis..birde icinde kalka bile boyu kadar oldugu icin cikarmiyorda..simdilik park yatakla idare ediyoruz bakalim sonunda ne lazim olur onu bende bilmiyorum ama galiba yer yatagi paklar bizi :))

koko bizde de kusma olayi basladi, ayrica emdikten sonra agzindan direkt cikarmasi da var. emdikten sonra 20 dakika kucakta tutun demisti doktor. ama imkansiz yani, uyuyor ve cok yorucu uzun suren bir olay o. kaka cis olayiyla ilk kez karsilasiyosun galiba :) dun gece ben sayisini bilmedigim kez tekrar karsilastim. cis yapti tekrar altini actigimda ama allahtan bu kez yuzune isemedi :)) ustume ne kakalar yapti altini actigimda oooo... artik guluyorum oh oglum rahatladi diye seviniyorum falan :) altini nerde degistiriyosunuz? ben yatagin ustunde ama devamli çök baya sirtim agriyor ve dizleri de siyahlastirir bu olay. ben hala isin kozmetigindeyim..

bizde britax b-agile aldik.

sagolun kizlar icim rahatladi, bu gulme olayina takmistim nedir diye. cok tatli oluyor ama hep ayni sekilde uyuyor.

marlincim ins uyur bol bol, biz de aynen mucadeledeyiz uyku konusunda. buyudukce duzene girerler belki diye bekliyoruz. gozler henuz muamma :)

Allah hepsini korusun..

bak sen yaramaza :)) bende odasi guzel olsun falan diye crib istiyorum ama park yatak rahat gelirse onu kullanmaya devam ederiz belki bizde :)

karnimdaki hareketlerine bakilirsa simdiden cok hareketli olacagi belli beyfendinin

Kusmuklarimiz cesit cesit, su gibi olani, yogurt gibi olani vesaire. Bazen fiskirtiyor resmen kendi ustune hic gelmiyor senin ustun batiyor. Onun cani acimasin da pisligi sorun degil.
Bizim park yatagin degistirme kismi var, orada idare ediyoruz, ama sirtim zaten agriyor oraya egilmeler de tuz biber.

koko, bu biraz degisik..domates rendeleyip biraz yogurdukran sonra jelatine sarip buzdolabinda bes alti saat beletiyormussun...sure sonunda yumusacik oluyormus sismeden, normal sekilde yapima devam ediyormussun...
yogurma isini ben robota yaptiriyorum zaten...etsiz oldugu icin elle yogurmaya gerek kalmiyor...zaten Turkiye'deki etsiz cigkofteciler de hamur kazanlarinda yoguruyorlarmis...guzel sumak bulamiyorum yalniz, hep taneli...suda eritmeye calisiyoruz biraz...yumurtaliyi duydum ama hic yemedim...bi de papates katanlar varmis...

o degil de o etsiz cigkoftecilerde bir de yaninda nar eksisi ve degisik bir sos veriliyordu...o sosu yapmak isterdim cok...senin bi fikrin var mi o sos konusunda?

Son düzenleme:
Kizlar bebisimin agzi beyazdi hafif pamukcuk olmus. Gazli bezle sil dedi dr. Sizde var mi boyle bir durum ve ne onerirsiniz? Ayrica hepatit b ikinci dozunu oldu 1 aylikken yani bugun, size de 1 aylikken mi yaptilar? Ve asidan sonra bebegi yikiyo musunz? Sormayi unuttum doktora..
Canan vitaminleri sordum, ben kullandgm icin bebege gerek yokmus. Bana israrla omega3 kullanmami da onerdi..

Karbonatli su ve gazli bez birebir ..iyi geliyor yani biz denemistik oluyor..eger gazli bezle temizlemek zor gelirse gogus ucunu karbonatli su ile sil oyle emzir cnm, oda olur..
Asinizda ins ates yapmaz. saglicakla atlatirsiniz..Biz hepatit B yi 8 haftalik iken olduk, diger bir kac hastalik turu ile beraber vuruldu, bir igne icinde 3 veya 4 hastalik turu vardi galiba hatirladigim kadari ile ..

Silgi agzi derken dilimi agzinin icimi .Pamukcukmu dedi doktor?Sutten dilleri beyazliyor ya gazli bezle yada bakim setinin icindeki parmaga takildn firca ile temizlemek lazim.Pamukcuk baska birsey ama agrida yapar agrisi varmi kuzunun ? Lara 2.dozu pazartesi yani tam 2 aylikken vuruldu .Yikama asidan sonra bir zarari olurmu sanmiyorum ama ben yikamadim.Yarin yikicam .Benim yegenim bebekken asidan sonra yikamistik ertesi gunu hastalanmisti belkide tesaduf oldu ama ben korkoyorum asidan sonrayikamaya.Mis gibi kokuyotlar bekle yarinda insallah atesi cikmaz asi sonrasi cumartesi yikarsin

Bize niye erken yaptiki asiyi bi zarari olurmuki
Dilinde beyazlik var hafif olabilir dedi. Gazli bez parmagina dolayp surcekmisim diline. Biz de yikamayalim o zaman

ne kadar su ve karbonat? cocugun gzina mi karbonatli su vericem? yakmaz mi o?
asidan sonra cok agliyor niye bilmiyorum.
hep byi 3 doz veriyorlar burada, biz ikinci dozumuzu olduk.

kizlar bende cok fena kabizlik problem bu aralar yine. yepyeni bir hemoroid sahibi de oldum.

resmen bagirsaklarim hic calismiyor gibi ne yapicam ben ya. dr umla konustum dun her gun hem fiber hem afedersiniz stool softener kullaniyorum ama simdilik hic bir fayda gormedim.

resmen rektal bolgem agrili dunden beri. cok zor bir durum ya

bunlar lavman falan vermiyorlar mi evde kullanabilecegimiz. cunu ben cok kotu durumdayim

Yoook sakin cocuga karbonatli su icirme.Sanirim melegim karbonatli su yapip gazli bezi ona batirarak sil demek istedi yada gogus ucunu karbonatli su ile temizle oyle emzir.Tam ogren silgicim yanlis birsey yapma.

gec oldu ama umarim banyo yaptirmamissindir.daha bugun okudum asidan sonra banyo yaptirilmaz diye.

seni emmekte sorun yasiyormuydu.pamukcuk denen seyse agzinda aci olurmus diye duymustum.bu arada arada kendi memelerini de sil.onemli olan senin memeninde temizligi .cunku yine orayi emecek.

bizde 1 aylikken asi olduk.
yarin aslinda bizim 4 ay asimiz var ama bacaktan vurulamayacak bu asilar koldan olmuyor sanirim 1 yasindan sonra koldan vurulabiliyor.bizim asilar olmayacak yani bunada uzuluyorum.umarim kizima bisi olmaz.

bu arada doktoruna vitamin olayini sordugun icin tesekkurler

Yoook sakin cocuga karbonatli su icirme.Sanirim melegim karbonatli su yapip gazli bezi ona batirarak sil demek istedi yada gogus ucunu karbonatli su ile temizle oyle emzir.Tam ogren silgicim yanlis birsey yapma.

yok vermem hemen, arastirdim gazli bezi batirip dili onunla temizliyorlarmis ama ona cesaret edemem. sirf gazli bezle temizliycem ya da deniycem ki cok az sut lekesi gibi.. tr'de bir de dut surubu veriyorlarmis.

ya bugun nasil icim gitti asi vurulurken, cok zor onu izlemek. hala moralim bozuk.

rica ederim. bozma moralini bosver gec olsun saglik olsun.. Allahin izniyle bisey olmaz kizina. hem berfin kendini toparlamis olur, asisini daha rahat kaldirir. cok minikler cunku. alcisi ne zaman cikicak?

garanti olsun diye 1 gun bekliycez, yikamiycaz.. emmede cok sukur sorunu yok, sadece dilde hafif beyazlik var. sut lekesidir belki hafif pamukcuktr dedi. memeyi cok sık yikiyorum gun icinde. pamukcuk icin bazi anneler karbonatli pamukla siliyormus ama o da bebegi memeden tiksindirir diye dusunuyorum.

1 aylikken hepatit b ikinci dozu mu oldunuz? ilk doz hastanede yapildi bize cunku.

ben de dogumdan sonra dikkat ediyorum cok. hamileyken problemim yoktu. sadece kepekli ekmek, bol sivi, geceden suya 3-4 kayisi koyuyorum. sabah ac bir halde onlari yiyip suyunu iciyorum. arada da sicaga yakin su iciyorum. birde sabah acken 2 yemek kasigi zeytinyagi iciyorum. bende ise yaradi simdilik, tabii vucut alisinca ne olur bilmem. o zaman da incire gecerim diyorum bakalim. gecmis olsun.

Son düzenleme:
. Aynen oyle 2dozunu yaptilar

Bir gece 2 emzirme seansiyla karsinizdayiz. Ümit ediyoruz ki bebis yatım saatte doysun ve sızsın 6ya kadar da uyusun. Bakalım kaderde ne var :). Altını değiştirirken üstüme isemedi, iyi bir başlangıç :))

Bir gece 2 emzirme seansiyla karsinizdayiz. Ümit ediyoruz ki bebis yatım saatte doysun ve sızsın 6ya kadar da uyusun. Bakalım kaderde ne var :). Altını değiştirirken üstüme isemedi, iyi bir başlangıç :))

Su anda sizin orada saat 5.30.Insallah anne kiz uyuyorsunuzdur Koko.
Ben yine zor bir gece gecirdim.Uzun zamandir iyi kotu bir duzen tutturmustuk.Lara 8 en gec 9 uyuyordu 12 de kalkiyor karni doydukta sonra tekrar yatiyor 4 te kalkiyor kesik kesikte olsa 6 ya kadar uyuyordu.Bende 6 saat nasibimi aliyordum uykudan.
Son 4-5 gundur durum degisti.Dun 10.30 a kadar uyutamadim.Aslinda uyuyor ne zaman cribe koyuyorum gozler aninda aciliyor.10.30 da uyumadi resmen yorgunluktan sizdi.Bende uyudum ama kimil kimil yatakta .Simdi uyandi simdi uyanacak korkusuyla ben tam dalamiyor.Sonuc 12 de kalkti tam saat 3 e kadar uyutup ben yataga koydum o uyandi.Bu arada ben cribin yaninda ayakatayim kucagima aliyorum 5 dakika sonra uyuyor koyuyorum uyaniyor.Bunu belki yemin ederim 30 defa yaptim.Sonunda yine sizdi 1 saat 4 de kalkti.Almadim yatagindan 1 saat uyumusuz.5 te ayaktaydik.
Niyemi boyle oldu ? Cunku ben 2-3 defa eve gittigimde Lara yi carseat te uyurken buldum.Anneme defalarca soyledim.Ben gunlerce gram uyumadim cribe alistirana kadar (Burayada yazmistim)Bunca emegim bosunami gitti ? Yatirmayin su cocugu carseat e .Carseat te uzun uyuyor diye gunu kurtariyorlar.Gece ceremesini ben cekiyorum.Birde uzerine verdigim onca emek bosuna.
Butun gece ev halki fosur fosur uyurken ben o carseat i camdan firlatma hayalleri kurdum.Hamile olan arkadaslara belki tepkim cok buyuk geliyordur :) ama Allah in izniyle insallah dogurun bir bebege uyku duzenini alistirmanin ne kadar zor oldugunu anlayacaksiniz.Hele birde emeklerin bosa gidiyorsa offf ki of.

Sabah yine anneyle tartisip 3 saat uykuyla uzerime ne giydigimi bilmeden sacim basimi taranmadan aglayarak evden ciktim ise geldim.Bizde gecenin ozeti budur.

Offfffff, yazik sana yaaa. Biliyorum crib alistirma cabani, annen kolay yolu secmis. O kucaginda uyuyan bebenin yataga kafasi degdigi gibi gozlerini acmasi ne delirtir insani biliyorum, dun gecenin hikayesi o aynen. Gecmis olsun ne diyeyim, yazdiginin begen tusuna basmaya yuregim elvermedi . Su zilliler uyusun diye nasil yirtiniyoruz, uyuyup da buyuseler ya ugrastirmadan.

Ben de gunduz uyutup asagidaki park yatakta anneme biraktigimda bir bakiyorum kucakta. Ne oldu? Cok kimildaniyordu. E elinle patpat yapip pispisla? Bir de cok kucaga alistirdiniz bu cocugu diyordu. Bizimki 2-2:30 saatlik bloklarla uyudu bugun, mirin kirin ettikce pispis yapmam gerekti ama uyuyabildim, iyiydi bu gece dun geceye gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…