Amerika'da Hamilelik

ah silgim ah

bana onlar fayda vermiyor artik. cunku ben normalde bile yediklerime dikakt etmezsem hemen kabiz olurum.

bir de anal fissur falan oldugu icin bende isim cok zor oluyor. su anda cok zorlaniyorum. ilac aliyorum ki ben normalde bile basim agrisin hemen ilaca kosanlardan degilim. napim.. hadi son gunler insaallah rahatlikla atlatirim..

O pispis sesini bende alistirdim .Hatta cok kimildandigi zaman yattigim yerden pispsis deyince tekrar daliyor.
Gunlerce uyanikken yataginda oyalanmayi ogretmek icin ugrastim ve basardim ama sor nasil. Saatlerce yatagin basinda durdum musical mobile belki 20 kere kurdum bildigin butun maymunluklari yaparak :) alistirdim.
En azindan 1 saat isimi yapabiliyorum yada sabahlari 1 saat tilki uykusuda olsa uyuyorum.Bunu alistirirken ben koyuyordum Lara yi yataga muzik aciyorum banyoya giriyorum bir cikiyorum annemin kucaginda :) ne oldu sanki kusacak gibi oldu.
ve bu sabah annem bana aynisini soyledi cok kucaga alistirdiniz :))) Gulermisin aglarmisin.
Anneme kalsa ben ayagimda sallayim filan .Ayy koko ne bileyim iste.Anasini topicte sikayet eden durumuna dusuyorum yaa :))) birde o tarafi var ama izdirabim cook :)))

Oyle bir kabizlik cektimki Ztar hamileligim ve lohusaligimda.Gunlerce tuvalete cikamadim agladim hungur hungur.Acisini tarif edemem .Kocaman hemoroid ve sakir sakir kaniyor.
Hergun meta mucil ve bol su icerek gunde 3 tane yumusak armut yiyerek 8 aydir cektigim kabizliktan ve kanamadan kurtuldum.
Hemoroid kuculdu sanirim gecmek uzere.
Doktora kontrol icin gittigimde lohusayken. Yapacagin tek sey hergun aksatmadan meta mucil icip bol su tuketmek dedi.
Ben onceden meta mucili bir gun iciyordum 3 gun icmiyordum yada su birgun bol iciyordum birgun az.Ne zaman hergun icmeye basladim ozen gosterdim duzeldi,

Ztar cim yazmayi unuttum ne yap et bu kabizlik problemini dogumdan once coz cunku dogumdan sonra cok daha zorlasiyor.Basurun buyumesi .Ikinmadan dolayi makattaki agri.Tuvalete daha uzun sure cikamama ee bide bunlara kabizlik eklenince gercekten kotu oluyor.Amacim gozunu korkutmak degil.Cok zor kimsenin omasini istemem.
Silgi nin yaptiklarini cok iyi.Kayisiyi denedinmi? Bol su tuketiyormusun gunde ?

esracim ben hergun hani sana yolladigim fiber var ya ondan aliyorum. ara ara biraktim baska ilaca baslayinca ama doktorum bisey olmaz beraber tuketebilirsin dedi.

hem o fiber i kullaniyorum hemde her gece yatmadan colace diye bir hap var 100 mg lik stool softener. iki adet yatmadan onu iciyorum. buna bi sure devam edeyim bakayim nasil olacak. ve bende makattaki yirtik beni mahvediyor su anda agri cekiyorum. yeni bir hemoroid sahibbi oldum bile. e tabi su anda canim aciyinca da dogumdan cok tedirgin oluyorum dogal olarak. bir dr arkadasimla konustum su asamada cok normal bebegin baskisindan dolayi bagirsaklar calisamiyor duzgun dedi.

kayisi falan artik bana onlar fayda etmiyor, her ilac bile fayda etmiyor. su dersen her gun en az 2 lt iciyorum . dun mesela 3 lt falan ictim. suyla problemim yok. bir de yuruyusu dsipline oturtursam baklaim sonuc ne olacak

ananas tuketiyorum, elma ve armut da dedigin gibi fiber acisindan zengin. of gercekten cok zor seni cok iyi anliyorum benim de kanamam var ki dedigim gibi hamileligimden oncede bu problemim var. onun icin senelerdir beyaz pilav yemiyorum ( evde kendim yemem, nadir durumlarda disarda ara sira kacamaklarim olur ), ve senelerdir siyah ekmek tuketirim. makarna asigi olmama ragmen evde cok makarna yapmam. sayilidir yani. dikkat etmedgiim an felaket oluyorum. su an her dakika yediklerime dikkat edemem ki, canim birsey cekiyor, ya da bazen canim yemek pisirmek istemiyor hazira kaciyorum.

cok dikatli olmam lazim cooookkk

Son düzenleme:
kizlar bide size bisey sorcam. biberon almistim kuzuya da 0-3 ay icin slow flow. bir yerde hizli akisli olmasi lazim diye okumustum. yedek olarak ondan da aldim. siz ne dusunuyorsunuz, ya da ne kullaniyorsunuz ??

bir de doktor bebegin basinin asagida oldugunu soyluyor ben hissettigim hareketleri genel olarak asagi yanlarimda :26: ya da gobek deligi hizasinda sag ya da solda. yukarida da oluyor bazen. nasil oluyor bu ? yoksa bu kuzu hep elleriyle mi hareket ediyor ayaklarini kullanmiyor mu. Allah'im neler neler dusunuyorum.. zaten anlamiyorum neresi poposu, kafasi nerde, ayagi kolu nerde..

bir de carsamba gunu kontrolde doktorum bebegi olctu ve 37. haftada oldugunu, biraz erken gelebilecegini soyledi. bilmiyorum boyle bir durum olmus muydu sizde ?

mesela su an hickiriyor sag yan tarafimda, asagida degil yani. of ya hic birsey dusunmek istemiyorum

Hizli akisli biberonda mama cocuguN bogazinda kaliyor hep.O da beni strese sokmustu.Korkuyordum. Tek delikli olanindan al.Hizli akisli olmasi hic iyi degil benim gibi hem meme hem mama verirsen memeden de oyle aksin istiyor (insalllah sutun bol olur)

Sen doktora guven gerisini dusunme artik.Birak cocugu rahat :)) eli ayagi neredeyse nerede annesi. Iste ne guzel donmus kizin asagiya.Hersey olmasi gerektigi gibi.

ayyy esracim ya zor bi gece olmus ins tekrar duzene girer.. anneyle aranizda kotu olmasin tabi .. kadincagiz bisiler yapmaya calisiyor ama yanlis yerden...sen guzelce anlatki onunda gonlu kirilmasin .. sonra oda cok uzulur ..

Esatta cribte uyumamaya basladi akli erdikce. ben uyudugu zaman bizim yataga yatiriyorum diklemesine okadar cok donuyorki oteki basta buluyorum .. sonra biz yatacagimiz zaman aliyorum kendi yatagina ya hemen uyaniyor yada 1-2 saat sonra. yanima aliyorum tekrar emerken uyuyor hemen, sonra arkasini donuyor banaoyle uyuyor dalinca yatagina liyim diyorum hemen uyaniyor yine uykusu cok hafif tik sesten uyaniyor galiba onu aldikca kucagima rahatsiz oluyor uyaniyor butun gece boyle geciyor

ztarcim bencede sen bebisi dusunme ne guzel oynuyordur o icerde keyfi yerindedir ins. eli kolu bacagi kimbilir neresi denk gelirse vuruyordur .. asagida donmus ne guzel .

bende tek delikli almistim Dr. Browns cok memnunum simdi kendi eline alip iciyor .. ben hala sadece car seatte mama yapiyorum yoksa baska turlu durmuyor yada su veriyorum.. cok akisli olmasi bogazina kacabilir Esranin dedigi gibi

saolun kizlar ara ara cok fena sapitiyorum bosluktan sanirim. atim kendimi sokaklara evde dusunup dusunup duracagima.

sokaklarda dogurursam da dogurayim en azindan kafam rahat olur

Ztarcim Zehra hanim kizimiz erken gelecek demek ki:) bak Eva o kadar hareketliydi gec geldi; ayrica kafa zaten sagda ya da solda oluyor bende hickiriklari sag kasiklarda hissediyordum.
Esracim Eva da ayni kucakta uyuyor ama yatagina girdigi an gozler aciliyor.Bizde pispis olayi annemde eliyle tum gece pispis pat pat:) fayda etmezse kucagina alip uyutma cabalari.Bir de dikkat edin kizlar grip salgini var bende sifayi kaptim gibi;dunden beri ihlamur icihyorum vitamin aliyorum ama bogazim yaniyor basim agriyor; cocuga bulasmasin diye emzirme disinda kucagima bile almaya korkuyorum dun hep yatmaya calistim annem idare etti yine.dinlenmem gerek ama eskisi gibi koy kafayi kayitsiz yat olmuyor iste!

Silgi bizim asi da 1 ayda olacak zaten 2.doz hepatit 1 ile 2 ay arasinda oluyormus. Emrecik nasil; pamukcuk olsa o agridan fena olurdu bence degildir insallah
Kizlar emzik kullanan var mi? bizimki asla asla almiyor; her cesit aldik denedik olmuyor! Uykuya geciste cok yardim ederdi su emzik olayi ama bizimki kanmiyoooor!

Kucagina aldigin icin rahatsiz olmuyor Nuray cim bizim vali efendi annesinin yataginda yatmak istiyor :) Gunduzleri oraya koydugun icin.Ahh iste bende bunu yasamak istemedigim icin anneme guzel guzel defalarca anlatiyorum uyuyunca cribine koy diye.
Bence cribine alistir Nuray.Doktor bana sayet yatagina alirsan 2 yasina kadar gonderemezsin kendi yatagina demisti.
Arkadaslardan da buna benzer birsuru hikayeler duyuyorum.
Ben cok ugrastim cribine alistirmak icin arkadaslar biliyorlar .Haftalarca carseat te uyudu.Alismisti yatagina.Simdi sil bastan yaptik.
Saglik olsun napiyim.

Cok gecmis olsun Marlin cim.Surekli evdesin nasil kaptin. Birde grip asisi olmustuk hepimiz hamileyken.Ben ona guveniyordum
Emzige benimkide kanmiyor.Hastane emzigi,damakli,normal,naturel rubber dedikleri kaucuklu .Hicbirini zilliye yutturamadim.Bazen damakliyi aliyor cuk cuk bir emiyor 10 saniye sonra firlatiyor.Bakiyor icinden sut gelmiyor esek :) Bazen israrla tutuyorum memeyi agzinda midesi bulaniyor .Basaramadim emzik olayini ahh bir alsa cunku Lara emmeye basladigi an (biberonu yada memeyi) gozleri kayiyor :)

Aklimdayken birsey soracam kizlar.Carseat i arabada bebegin yuzu arabanin arka camina gelecek gibi koyuyorun peki ben tek basima trafige ciktigimda yuzunu bana dogru cevirerek koyarsam cezasi varmi.Yani kanunlar nedir bu carset icin?
Farkedermi carseat in yonu. Cocugun yuzunu gormek lazim kustumu filan diye.

esra benim bildigim 2 yasina kadar yasak. arkaya bakmak zorunda bebegin yuzu.

sey alabilirsin ya kucuk aynalar var. koltugun kafa tarafina takiosun. sen dikiz aynasindan baktiginda gorebiliyorsun cocugu. anlatabildimmi bilmem :26:

Sagol Esracim;sorma o gun disari ciktik hem dogum belgesi icin hemde birkac alisveris yaptik sanirim ordan kaptim! annemde surekli yataktan kalkinca ustune birsey al kendini koru diyordu basima geldi annem diyor sizin bu bebeler folik asit omega 3 surekli aldiklari icin asiri uyanik ve bilmisler asla bunlari birseyle kandiramazsiniz diyor:)))

Hahahaha annen dogru soyluyor vallahi. Yazik bizlere ne saftirik cocuklarmisiz :))

Anladim Ztar cim evet o aynadan almak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…