- 15 Mart 2011
- 1.098
- 3
- 158
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.301
Kucagina aldigin icin rahatsiz olmuyor Nuray cim bizim vali efendi annesinin yataginda yatmak istiyor :) Gunduzleri oraya koydugun icin.Ahh iste bende bunu yasamak istemedigim icin anneme guzel guzel defalarca anlatiyorum uyuyunca cribine koy diye.
Bence cribine alistir Nuray.Doktor bana sayet yatagina alirsan 2 yasina kadar gonderemezsin kendi yatagina demisti.
Arkadaslardan da buna benzer birsuru hikayeler duyuyorum.
Ben cok ugrastim cribine alistirmak icin arkadaslar biliyorlar .Haftalarca carseat te uyudu.Alismisti yatagina.Simdi sil bastan yaptik.
Saglik olsun napiyim.
Ztarcim Zehra hanim kizimiz erken gelecek demek ki:) bak Eva o kadar hareketliydi gec geldi; ayrica kafa zaten sagda ya da solda oluyor bende hickiriklari sag kasiklarda hissediyordum.
Esracim Eva da ayni kucakta uyuyor ama yatagina girdigi an gozler aciliyor.Bizde pispis olayi annemde eliyle tum gece pispis pat pat:) fayda etmezse kucagina alip uyutma cabalari.Bir de dikkat edin kizlar grip salgini var bende sifayi kaptim gibi;dunden beri ihlamur icihyorum vitamin aliyorum ama bogazim yaniyor basim agriyor; cocuga bulasmasin diye emzirme disinda kucagima bile almaya korkuyorumdun hep yatmaya calistim annem idare etti yine.dinlenmem gerek ama eskisi gibi koy kafayi kayitsiz yat olmuyor iste!
Silgi bizim asi da 1 ayda olacak zaten 2.doz hepatit 1 ile 2 ay arasinda oluyormus. Emrecik nasil; pamukcuk olsa o agridan fena olurdu bence degildir insallah
Kizlar emzik kullanan var mi? bizimki asla asla almiyor; her cesit aldik denedik olmuyor! Uykuya geciste cok yardim ederdi su emzik olayi ama bizimki kanmiyoooor!
mesela su an hickiriyor sag yan tarafimda, asagida degil yani. of ya hic birsey dusunmek istemiyorum
hickiriyor mu? hickirdigi hissediliyor mu yani? ayyyy, ben cok korkarim:105:
gnduzleri bazen bizim yatakta 2 saat uyuyor ama ciribinde en fazla yarim saat.. kucagima alip emzirincede uyaniyor illa yanina yatmam lazim tabiki sorumlusu ben oyle alistirdim bakalim nasil alistiricam esra. basinda beklemem lazim degilmi ... onuda kafaya koymam lazim ins bugunden basliyim bakalim gunduzleri cribte yatmaya
esra cim tracy hogg okudum bi cok kisinin tecrubelerinide okudum netten ama benim pek kafama yatmadi.. hem okadar aglatamam diyorum hemde bbu yontem icin cocugun 3 hafta kadar herzaman ayni yerde yatmasi lazim baska yerde olmaz diyor. ben bunuda yapamam mutlaka disari cikarim ve esatin uykusu gelir carseatte uyur .. baska islerimde var disarda olunca yine oralarda uyur cocugu perisan etmek istemiyorum acikcasi.Nuray cim Esat in tam uyku egitimi zamani.Bir suru yontem var hangisi sana uygun bilmiyorum.Hangisini tercih edersin.Internetten arastir istersen.Birde uykusuz anneler diye bir site var .Oraya bir bak istersen .Uzmanlar uyku egitimi hakkinda yazilar yazmis.Anneler nasil uyku egitimi verdiklerini anlatmislar.
Tracy Hogg ,Ferber yontemi daha hatirlayamadigim birkac yontem daha var. Lara icin daha cok erken 4. ayda baslaniyor ama simdiden Tracy Hogg yatir kaldir yontemini yapiyorum vallahi anliyor edepsiz :)
Bekliyorum cribin basinda gozunu acinca aliyorum kucagima biraz bekleyi geri koyuyorum bazen dalmis oluyor bazen dalmamis .Bunu defalarca yapiyorum (cok sabir lazim .gunduz ben evde olsam daha kolay.Ben birde gece yapiyorum uykulu)Sonunda uyuyor cribte.
Anladim ki bebelerin hicbiri crib sevmiyor :)
Nuray cim istersen basla ilerde yasi buyudukce hic ayiramazsin yataginizdan.Bak ablamim oglu 5 yasinda hala geceleri ablamin yanina gidiyor dusun artik .
esra cim tracy hogg okudum bi cok kisinin tecrubelerinide okudum netten ama benim pek kafama yatmadi.. hem okadar aglatamam diyorum hemde bbu yontem icin cocugun 3 hafta kadar herzaman ayni yerde yatmasi lazim baska yerde olmaz diyor. ben bunuda yapamam mutlaka disari cikarim ve esatin uykusu gelir carseatte uyur .. baska islerimde var disarda olunca yine oralarda uyur cocugu perisan etmek istemiyorum acikcasi.
benim icin sadece cribinde uyusun yeter ve geceleri daha uzun nasil uyuyabilir bunu yapmam lazim
bugunden basladim simdi uyuttum emzirerek ve yatagina koydum bakalim ne kadar uyuyacak. ins basarili olabilirim. gece kalktigindada yatagima almadan kucagimda emzirerek yine yerine koymayi dusunuyorum eger uyanirsa uyanik birakicam sonra uykusu gelecek ve emerken uyuturum diye dusunuyorum ama bu bebisler neyi surekli yaparsa ona alisiyorlar..
bu seferde gece kalkip oynamalari cogalir diye korkuyorum bakalim kendimizce bir formul gelistiricez..
kizlar size bir sorum var alakasiz:
ben telefonumu kaybettim ve tel almayi dusunuyorum. oteki telefon eskiydi zaten . tr den getirmistim. simdi iphone yada samsung bisi almak istiyorum sizce hangisini alayim yada kullanan varsa ne onerebilir?? cok thank you :))))
Ztarcim Zehra hanim kizimiz erken gelecek demek ki:) bak Eva o kadar hareketliydi gec geldi; ayrica kafa zaten sagda ya da solda oluyor bende hickiriklari sag kasiklarda hissediyordum.
Esracim Eva da ayni kucakta uyuyor ama yatagina girdigi an gozler aciliyor.Bizde pispis olayi annemde eliyle tum gece pispis pat pat:) fayda etmezse kucagina alip uyutma cabalari.Bir de dikkat edin kizlar grip salgini var bende sifayi kaptim gibi;dunden beri ihlamur icihyorum vitamin aliyorum ama bogazim yaniyor basim agriyor; cocuga bulasmasin diye emzirme disinda kucagima bile almaya korkuyorumdun hep yatmaya calistim annem idare etti yine.dinlenmem gerek ama eskisi gibi koy kafayi kayitsiz yat olmuyor iste!
Silgi bizim asi da 1 ayda olacak zaten 2.doz hepatit 1 ile 2 ay arasinda oluyormus. Emrecik nasil; pamukcuk olsa o agridan fena olurdu bence degildir insallah
Kizlar emzik kullanan var mi? bizimki asla asla almiyor; her cesit aldik denedik olmuyor! Uykuya geciste cok yardim ederdi su emzik olayi ama bizimki kanmiyoooor!
Aklimdayken birsey soracam kizlar.Carseat i arabada bebegin yuzu arabanin arka camina gelecek gibi koyuyorun peki ben tek basima trafige ciktigimda yuzunu bana dogru cevirerek koyarsam cezasi varmi.Yani kanunlar nedir bu carset icin?
Farkedermi carseat in yonu. Cocugun yuzunu gormek lazim kustumu filan diye.
Silgi meta mucil toz halinde suya karistirip iciyorsun.Portakalli limonlu cesitleri filan var.Hamilelikte bile kullandim safe korkma.Doktor soylemisti safe oldugunu.Yakisikli Emre hoslanmiyormu carseat ten ?Lara da sevmiyor kemer olayini agliyor .Birde gap ten kis icin disari tulumu almistim .Ici yunlu filan .Nefret ediyor ondan .Cok agliyor onu giyince.Ayy bende alissin istiyorum emzige.Emre yi nasil uyutuyorsun ? Memedemi uyuyor? Koko derya kuzusu alistimi emzige ?
yok aslinda hic kemeri takmadik. direkt ustune koyduk oyle yola ciktik, kemersiz. ama ne zaman carseate koysak uyuyor, belki de yola ciktigimiz icin sallaniyor ya..kemeri takmamiz lazim ama hep telas halinde cikiyoruz evden, bebisi icine koyup yola cikiyoruz. minicik bebegi nasil o kemerlere bagliycam hic bilmiyorum.
alisir emzige ins., gerci ben emzik olayini sevmiyorum ama bazen rahat oluyor. hastanede hemsirelerde cok tavsiye etti. deli gibi sevmiyor ama arada israrla verince emiyor mecburen sanki :) senin gibi uyutuyorum piss pisss :) kucagimda sirtina hafif vurarak, bazen emerken uyuyor bazen de sakinken yataga koyup emzik vererek uyutuyorum ama bu gun icinde nadir.
kokom, hic phd'yi burdan alip donen arkadasin oldu mu? yok'e denklik icin tezi hem ingilizce hem turkce olarak ibraz edecekmisiz...sacmaliga bak...yahu orada denkligi kontrol edecek adam, o noktaya gelmis profesor ingilizce tezden anlamiyorsa ne isi var orda?
koko, bir soru daha...ben simdi savunmaya ekimde girsem ve gecsem, diploma yerine gecen bir belge alabilir miyim? yani tum sarlari tamamlamistir diyen bir belge? yoksa illa donem sonunu mu beklemem gerekecek sence? okula bir ay sonra gidecegim, maille de bu kadar ileriye donuk bir soruyu sormak istemedim...
koko bu zaman bebeleri emzige alisamadi.. bnim annemde cok denedi ama malesef almadi bir turlu ben hala bazen agzina sokusturuyorum ilkten degisik geliyor sonra eline alip dis kasimaya basliyor ... :)))
kemer bizdede sorun olmadi baslarda ama simdi carseatten kendini atmaya calistigi icin kemeri takinca aglamaya basliyor .. kendini bagli hissedince durmuyor hic yerinde hemen agzina biberon susup bakiniyor etrafa :))) carseatin icine ayri olarak bir ped buldunuzmu .. ben koydum walmarttan almistim ama cok terletiyor icine bidaha cotton ince blanket koyuyorum oyle icime siniyor. siz nasil kullaniyorsunuz kizlar.. yada aldiginiz bisi varmi?
ins bebislerniz bu gece iyi bbir uyku ceker kizlar .. esati uyuttum ve yatagina koydum bu gece kararliyim yanima almicam bakalim nasil gececek bu gece ... gelismeleri yarin yazarim
Esracim sagol , bende ne alicagima karar veremedim bu haftasonu bi bakicaz bakalim hatta kayboldu zaten yenisi cikacak ..
herkese huzurlu bol uykulu geceler
Sana yarın yazacağım telefondan fitil olmayayım şimdi :). İyi geceler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?