- Konu Sahibi citaknuray
-
- #6.321
kizlar siz bebeklerinizin dilini temizliyor musunuz ve beyaz mi? bugun gazli bezle temizledim (cok gerilere sokamadim gerci, acmiyor) ve gitti beyazliklar hafif. acaba dil icin temizleme fircasi ya da baska bisey varsa alsam tamamen temizlesem mi. bir de yikarken kulaklarini nasil kapatiyorsunuz bebegin?
Ben sac hic taramiyorum, konagi mi engelliyor? Koko bak bisey daha cikti :) bebise bakip bakip acaba ne yapmiyorum diyorum.
Banyoda yikaman buyuk cesaret esra ben korkarim yikamaya kucagima alip. Of annem gidince nasil yikiycaz hic bilmiyorum
Nuray ben de iphone diyorum :) samsung iphone tartismasi hic bitmez ama iphone dover :)
Ben hala bebek kuvetini kullanmayip kucagimda yikadigim icin kulak kapamiyorum.Kafasini koluma koyup geriye vererej yikiyorum.Yarin o fircayla temizliyim Lara nin dilini isi yariyorsa haber veririm . Bu arad ben birkac tane bakim seti almistim en kaliteli kullanisli olan baby r us tan hediye geldi .sac fircasi cok soft.Hergun konak olmasin diye kel kizimi tariyorum :)
kokom, hic phd'yi burdan alip donen arkadasin oldu mu? yok'e denklik icin tezi hem ingilizce hem turkce olarak ibraz edecekmisiz...sacmaliga bak...yahu orada denkligi kontrol edecek adam, o noktaya gelmis profesor ingilizce tezden anlamiyorsa ne isi var orda?
koko, bir soru daha...ben simdi savunmaya ekimde girsem ve gecsem, diploma yerine gecen bir belge alabilir miyim? yani tum sarlari tamamlamistir diyen bir belge? yoksa illa donem sonunu mu beklemem gerekecek sence? okula bir ay sonra gidecegim, maille de bu kadar ileriye donuk bir soruyu sormak istemedim...
silgicim bende 7. aya kadar ya esim yardim etti yada gelen anneler ama artik yikayabiliyorum kuvette. oglum oturdugu icin rahat oluyor ama benimde ustum basim islaniyor orasi ayri :)))))
gelelim dun gecenin ozetine... yenildimm!!!!
oglumu 9 da yatagina yatirdim 12 ye kadar uyudu masalah sonra uyandi hemen biberon verdim 60cc mama yaptim onu icti bi guzel 15 dk durdu yok agliyor, pispis konus falan ama gozler kapali agliyor illa emecek sonra emzirdim yatagima aldim tabi .. uyudu bende uyumusum :))) bi baktim sabah 5 olmus yani sabaha kadar yanimda kalmis :))))
esatta konak var esra cim.. bizim sacimiz cok oldugu icin malesef tarasamda saclara yapisiyor ve onlari aliyim derken oglumun cani aciyor .bizde almiyoruz cok az var ama sactan belli olmuyor zaten. sacini kesince , sapka dustu kel gorundu olacak herhalde..
Kokocum koyu haber nerede emzirirsek emzirelim o sirtKizlar iki sorum var:
1. bebisleri nerede nasil emziriyorsunuz? ben koltukta kucagimdaki boppy/emzirme yastigina yatirip emziriyorum ama o kadar konforlu olmasi gerekirken sirtim cok agriyor -one dogru egilmekten sanirim. yatakta oturup emzirmeyi denedim olmadi, kolumla destekleyip/koluma yatirip denesem kolum kopar (hele aksamlari uzuuuun uzuuuun emdiginde!) ne yapsam, siz ne yapiyorsunuz? yatarak emzirmeyi de beceremedik, gerci denedigimde kucuktu, simdi daha buyudu belki tekrar denemeli. ama yatarak istemiyorum, emsin, emerken uykusu gelsin yatagina yatirayim istiyorum.
2. geceleri yatirirken ne giydiriyorsunuz? malum battaniye falan kullanamiyoruz sids mids (ben gunduz bir kere orttum, baktim kollarini kaldirmis battaniyeyi yuzune ortmus, ondan sonra i ih). ben swaddleme kullaniyordum polarini, tulumun ustune giydiriyordum. ama onlar da bacaklari istedigim kadar gevsek birakmiyor (oyle olunca da bacak hareketi daha az oldugu icin gaz cikaramiyor). bir tane halo/swaddle ismarladim, bakalim o nasil, alt kismi daha genis gordugum kadariyla. bizim ev gece iyice serin oluyor, isitma devamli calisiyor (gaz faturasi girdi bu ay) ama ev buyuk tavanlar yuksek. battaniyeden gayri nasil yatirilir bebeler usumeden?
koko, eline, beline saglik...Hah. Deryos uyurken bilgisayar basina oturdum.
Benim phd buradan alip ozele de devlet universitesine de donen arkadaslarim oldu. Yeni islerine baslama sureclerinin detaylarini cok iyi bilmiyorum (ama sorabilirim) ama oyle tezi cevirme (turkce ibraz vs.) gibi bir sey hayatta da duymadim. universitenin denkligini istiyorlar, nasil aliniyor bilmiyorum ama sonucta kenar kose community college'dan almiyoruz doktorayi, o "denklik" cok sorunlu degil. ozel universiteye gitmek cok daha kolay, devlet universitesinde yok kadro cikti cikmadi ivir zivir burokratik islemler oluyor. tavsiyem "kadro cikana kadar asistanlik/ars. gor olusun kadro cikinca yrd. doc. olursun" falan gibi seylere asla tamah etmemen. kadro dedigin hemen cikmiyor cikti mi da sana gelecegi garanti degil, birinin dayisinin kizi araya giriverir mazallah.
ya savunmayi gecip tezi teslim ettiginde senin tarafinda olay biter. ama bir degree conferral olayi var, dereceni sana veriyorlar yani ama o sadece donem sonlarinda oluyor. sadece akademik yil sonunda olsa daha kotu, sen ekimden araliga kadar beklemek durumunda kalirsin. ama bolumun "bu ogrenci her seyi tamamladi, conferral bekliyor" falan diye bir mektup yazabilir. registrar da yazar belki ama bolumunden alman daha kolay. mercimekler gelmeden islerini halletmeye bak, geldiler mi bir sure iptal oluyorsun, bilgisayar basina oturamiyorsun. benim bir book chapter vardi, editor prooflari yollamis, 4une kadar geri yolla diyor. dedim bana bir iki gun daha verin, bilgisayar basina oturamiyorum (ipadden olacak is degil). adam da "tebrikler, sana bebek hediyesi ben hallettim prooflari" demis ahhaha. ama senin yerine tezini yazacak kimse bulamayabilirsin, ona gore yani. benim iki tane iki sayfalik bir sey (rapor gibi) yazmam gerekiyordu, oyle zor oldu ki, son anda yetistirdim ve biraz yalapsap oldu. neyse, you get the picture.
Kokocum koyu haber nerede emzirirsek emzirelim o sirt
olacak insallah kalici olmaz ablamda kaldi .Ben sirt agrimdan yuz ustu yatamiyorum korkunc agriyla uyaniyorum . Koltukta emzirdim ama en son yatakta karar kildim sirrtima iki yastik koyup oturur vaziyette emzirip uyutuyorum .Esim koltuk uzerine
konulan masaj aletinden aldi ona oturunca sirtim rahatliyor ama gecmiyor .Bize isitma parasi girdi deldi gecti :))cani sagolsun . Surekli oda isisini 74 te tutuyorum cunku Lara polar uyku tulumlarini hic sevmiyor.Pamuklu pijama giydirip penye battaniye ile yarim kundak yapiyorum.Kollari disarda olunca tehlike olmuyor.Daha rahat uyuyor.Ev soguk olmayinca usurmu diye korkmuyorum
Koko bende emzirme yastiginda emziriyorum ama belli bir sure sonra kollarim agriyor annem yine etrafimi falan destekliyor; sirt agrisi yataga girince oluyor ne yazik ki
Bizde su an konak yok ama derisi cok dokuluyor su an yuzu soyuluyor; ilk haftalarda tum vucut deri degistirdi resmen:))
Yikama isi cok zor annem gidince nasil yapcaz bilmiyorum! annem eliyle kulaklarini kapatiyor anne nasil yapiyorsun dedim; bas parmagi ve orta parmagiyla seklini gostererek anlatti; kizlara soylersin diyor anne o parmaklarin seklini nasil anlatayim diyorum:))
Biz de uzerinde tulum oluyor ama polar olanlarda terliyor o yuzden penye tarzi olanlari giydiriyoruz ayrica merserize ince bir battaniye var onla kollari kundak yapiyoruz ozellikle geceleri usumesin diye.Ayrica kollardan sicrayip uyaniyor kundakta biraz koruyor.Bizim ev kucuk oldugu icin sicak oluyor ama ben 23 derece falan tutuyorum ama annem firinda birsey pisirince ev hamam oluyor yazik hemen uzerini cikariyoruz terlemesin diye. Annem geceleri ayaklarini tam kundak yapmadigimiz icin ince birseyle ortuyor bebeklerin en cok ayaklarindan usudugunu dusunuyor gazlanir diye ayaklari saglama aliyor:))
Saclar dokulunce kel mi kalacak bunlar:)) Lara nin gozler ne oldu? artik ufaktan belirginlesmistir gerci 6.aya kadar degisebilir diyorlar.Bizim hala gri tonlarinda...Babasi gibi bir mavis cikmaz ama annem acilacagini dusunuyor:)) anne diyorum mavis istiyorsun oyle gozune geliyor olmasin:)) Koko derya sarisin onun gozler kesin renkli olur; Emrecikte sanirim mavis tonlarinda..
Bu arada bizim Eva da cok garip sesler cikariyor.Nefesle ilgili sanirim;sizde oluyor mu; boyle hiiiyykk diye otuyor arada! nefesini mi toparlayamiyor anlamadim; birkac yerde arastirdim bebekler nefes almayi unuturmus bazen normalmis ama bazen o kadar otuyorki noluyor diye endiseleniyoruz
Eger dogru anladiysam o hiyyk otusleri bizde de oluyor. Bazen de yunus gibi ses cikariyor.
Bizimkinin gozler acildi ama hala mavi. Bilmem bu saatten sonra kahveye doner mi.
Ay yine diaperini degistirirken isedi bu! Ortalik batiyor hep! Oglan anasindan eksigim kalmadi masallah. Neyse ki bu sefer temiz bezi feda ederek de olsa kendimi kurtardim, ustume gelmedi. Rezil derya.
Bugun ssn'i gelmis, haftaya da sertifikayi alip su vatandaslik islerine bakacagiz.
Eger dogru anladiysam o hiyyk otusleri bizde de oluyor. Bazen de yunus gibi ses cikariyor.
Bizimkinin gozler acildi ama hala mavi. Bilmem bu saatten sonra kahveye doner mi.
Ay yine diaperini degistirirken isedi bu! Ortalik batiyor hep! Oglan anasindan eksigim kalmadi masallah. Neyse ki bu sefer temiz bezi feda ederek de olsa kendimi kurtardim, ustume gelmedi. Rezil derya.
Bugun ssn'i gelmis, haftaya da sertifikayi alip su vatandaslik islerine bakacagiz.
Vatandaslik isi derken passportmu ? Marlin Lara dan gelmiyor oyle ses .Tamda anlamadim acikcasi sesi . Gozler degismedi sadece hafif acildi ama hala renkli .Bizde de renkli goz yok kesin degisir 6 aya kadar degisiyormus biraz once okudum nette
Lara nın gozleri ne renk Esracım? Yine o tonlarda olur cok koyulasmaz bence, ayrıca bizde renkli goz yok demissin ama büyüklerinizde falan varsa ordan bile alabilir:) renkli olmasaydı kahverengi olurdu direkt:) bence o da renkli olur. Bizim kız bana benziyor ama bazen babasına da benzediği oluyor ama benim genler ağır basmış. Ama bunları anlamak çok zor her an değişiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?