Amerika'da Hamilelik

Selam uykudan yana dertli anneler!

Janim, oncelikle sevindim bebisin gidereek buyumesine, saglikli olmasina. Fotografin gormedim ama eminim cok tatlidir. Insallah yakinda kollarina alipmeve gotureceksin. Bir tarih verdiler mi?

Ben uyku sorunuma cozumu aksam 6dan sonra her an uykuya hazir olarak buldum. Kiz en iyi 9-12/1 arasi uyuyor, ben de o zaman uyursam gecenin gerisi daha kolay geciyor. Zaten 4-5 gibi kalktiktan sonrasi uyusa bile tilki uykusu, pispislamaktan uyuyamiyorum. Cogunlukla gunesi doguruyoruz beraber.

Bizimkinin uykuyla sorunu kusmuk ve gaz. Emip yatirinca, yatagina egim vermis olmamiza ragmen agzina kusmuk geliyor, ya geri yutuyor ya cikariyor ama her turlu uyaniyor. Tekrar emmek istiyor, sanirim bogazini rahatlatmak icin. Oyle fazladan emince cikarma ihtimali artiyor tabii. Gaz olayina cozum bana da lazim, bazen uykusunda kivraniyor ikiniyir sikiliyor, alti ustu iki pirt icin. Dun bir kasik kimyon yuttum, gaza iyi geliyor diye, igrencti. Sut urunlerini hemen hemen kestim. Yazik cok ikiniyor, uyku rezil oluyor.

Lara kundak sevmedi mi? Bizimki kundaga girince uyku moduna giriyor biraz, o yuzden kundak vazgecilmezimiz.

Babamiz geldi, hastaydi, iyilesmis, umarim kiza bulasmaz bir sey. Ben sirnasiyorum adama antikorlar uretilsin sute gecsin diye :))). Annemler de bu aksamki ucakla gidiyorlar.

Ayy ne guzel bir yazi .Benim bu ikinci pitbull um soylemistim.ilki 10 yil yasadi bizimle .Sugar im 4 yildir bizimle.Birak birini isirmayi kapidan gelen gecene kendini sevdirecek diye yapmadigi yalakalik kalmiyor.Agliyor resmen sevin beni diye.
Cogu kiside pittbull diye yaklasmiyor.Onceden sabirla anlatirdim ne kadar friendly olduklarini artik yoruldum anlatmiyorum ama onlarda haklilar yazida da dedigi gibi o kadar kotu, canavar gibi tanitiliyor ki bende beslemeseydim korkardim.

Koko sen Derya kuzusunu cribtemi yatiriyorsun?
Lara kundaktan nefret ediyor.Gozunden yas gele gele agliyor kundak yaptigimda bende kiyamiyorum.
Simdi sac cekmeyede basladi bir asiliyor sac kokume uykuya gecerken .Surekli eldivende takmak istemiyorum.
Bu arada 2 bucuk haftalik bebeklere kac oz. mama verilmesi lazim bilen varmi kizlar.

Marlin ben sana soracam hep unutuyorum :) Belki yazdin ben kacirdim yada okudum ama uykusuzluktan beynim sulandi hatirlamiyorum:) Esin girdimi doguma ? :) Eva neredeyse yureyecek ben daha yeni soruyorum :) Girmeye korkuyordu yaa merak ettim.

Koko yarin teksin evde :) Pizza order i filan verirsiniz disaridan :) Biz annem giderse kesin oyle yapariz :) Lara konusunda pek bir didistik ama hergun yemegimizi yapiyor sagolsun.O bile nasil buyuk bir nimet benim icin.evde olsaydim yapardim ama birsekilde.Isten sonra cok zor.

Berfin alciya alisti gibi nuraycim.bu gunlerde feci huzursuz,emme olayini zaten anlatmistim. esat disi ne kadarlikken cikardi veya huzursuzlugu ne zaman basladi .anneme falan huzursuz diyince dis cikariyordur iyorda ondan sordum.

berfinin alcisi 22sinde cikartilacak ve yeni bir alci yapilacak.sonra bir 6 hafta daha bekliycez.ondan sonra baska bi alet takilacak seruven bitmiyor yani.mayisa kadar berfinim iyilesirse ve takilacak baska bir alet kalmazsa mayista istanbula gitcez .tabi istedigimiz gibi gitmezse bu sene de gitmek yok.

bu arada esatin kaburga cikigi iilerde buyudugunde sorun teskil etmeyecekse hicc uzulme derim.doktorun dedigi gibi normali o dur.

iyi olacak Canan cim sen ve guzel kizin Mayis ta Istanbul yolcusu olacak insallah.

Nuray ben sana yazmayi unuttum.Ben Tr.de kaburgami catlatmistim 2005 yili filandi.Doktora gittigimde doktor bana sag kaburga kemigimle sol kaburga kemigimin ayni olmadigini soyledi.Nasil yanii diye dumur olmustum.Bazi kisilerde olur dedi. Simdiye kadarda bana hicbir problem cikarmadi.Disaridan gozukmuyor ama ikisi ayni degilmis :) Kaburgamida dusup kirdim onuda soyleyimde .Ben yaptim yani :)

Laranin da poposunda kocaman morluk var. Neredeyse poposunu kapliyor.Bildigin mavi totolu benim kizim .Sirinler koyunden geldi :) Sirinem benim. Hastaneyi ayaga kaldirdim korkudan :) Ustelik 3 sene once tr.de kuzenimin dogumuna gitmistim.Onunda bebeginde ayni sey vardi.Doktorlar normal korkma dediler. Kizi 3 yasinda yeni yeni geciyor.Yani biliyorumda onemli olmadigini ama insanin kendi evladi olunca mantikli dusunemiyor.Ebe geldi korkma normal ben kac cocukta goruyorm biliyormusun dedi.Doktor geldi ona sordum ertesi diger doktora ,kendi doktoruna artik esim yeter dedi :)
Sirtindada dogum lekesi var .Cikarkende kendini cok zorladigi icin sol goz kapagi kasi ve alni kipkirmizi lekeli cikti. Cikat cikmazda 2 saniye icinde uzerime kakasini yapti yavrum :) Yuzundeki kirmiziliga gecer dediler.Gecti cok sukur.

Allah hepsini korusun, saglik versin bunlar onemsiz seyler.

Ben park yatakta yatiriyorum Derya'yi. Cribimiz var ama odasinda, kendi odasina gecince onda yatacak. Gunduz boppy lounger gibi bir sey var onda yatiriyoruz ama aslinda onda uyutmamak gerekiyor. biz onda yatarken gozumuz ustunde diye cesaret ediyoruz. onda kafasi yukarida kaldigi icin, egimli oldugu icin guzel uyuyor. gece de kullanabilsem keske ama cesaret edemem.

Biz te bastan kundakladik, simdilerde kundaktan firar etmeye calisiyor bazen ama kundakla daha iyi uyuyor. halo'nun kol kontrollu olanini aldim yeni, ama cok da farketmedi. egimli yatirdigimiz icin cocugun bogazinda birikiveriyor, pek olmadi o is.

mama ne kadar verilir bilmiyorum valla, internetlerde yok mu bu bilgi?

annemleri havaalanina goturdu esim simdi. yemekti, ortaligin cekip cevrilmesiydi bayagidir annem yapiyor, o acidan eksikligini hissedecegim. ama boylesi hem onlar icin hem bizim icin daha iyi oldu, son zamanlarda artik gereksiz stres kaynagi olmaya baslamisti malesef babam. biz bir sure rahatiz, ben de evdeyim esim de cogunlukla evde. 6. haftadan sonra biberon da alistirmaya baslayacagiz, o zaman belki gece bir beslemeyi esim yapar. bakalim bakalim nasil kotaracagiz bas basa.

su anda deryosla ilk defa basbasa kaldik. annem, esim hep birileri evde olurdu. oturma odamizda netflix izleyerek emzirdim, uyuya kaldi o arada. yatirdim, ben de biraz uzanacagim. oturma odama kavustum, mutluyum. odamizda bir emzirme kosesi kurmustum resmen, asagiya da kurarim artik, gunduz burada takiliriz. belki gunduz/gece ayirimi yapmasina da yardimci olur mekan degisikligi.

Canim ozelden mesaj yazdim sana.. Hangi sehirdesin sen? Evet yeni bebegimiz oldu cok tesekkur ederim.

Nuraycim 3 hafta oldu bugun dogurali.. Erken dogdu benim ufaklik.. 32 haftalikken 1200 gram dogdu ama Masallah cok hizli kilo aliyor simdi.

Canim cok tesekkurler.. Bir tarih henuz verilmedi fakat tahminimce 2 hafta sonra filan cikariz. Bottle feed'e alismasi gerekiyor su anda burundan mideye inen bir tuple besliyorlar.. Arasira agizdan deniyoruz ama cok cabuk yoruluyor ve uykuya daliyor hemen. Doktor daha zamani var oda yakinda olacak biraz daha kilo alsin enerji toplasin agizdan beslenmeyede basliyacak diyor. Ay Insallah oyle olur.. burda kalmasi iyi hos cok guzel bakiliyorda bazen burdaki kotu durumdaki cocuk ve aileleri gordukce cok canim sikiiyor..

Birkac gun once bizim oglanla ayni odada acik kalp ameliyati olmus bir bebe vardi, bugun durumu cok kotulesti ailesinin icler acisi halini gordukce canim o kadar sikildiki anlatamam

Millet banada resim yollayin yahu.. Ben bir tek Esra ile facebook'tan arkadasim onun guzeller guzeli kizini gordum baskada hickimsenin bebesini gormedim.. email veya facebook adreslerinizi yollayin sekercanlar.. bende atarim size bizim oglanin resimlerini.

janim devin bebis buyuyormus cok sevindim; evine gidince daha buyuyecek kuzu insallah...
Esracim esim doguma girdi! sol bacagimi o destekledi gobek bagini da kesti Eva nin her anina taniklik etti.hala anlatirken gozleri doluyor fena oluyor ; bir ara tansiyonu dusmus bebek dogunca annem kucagina vermek istemis; ellerim tutmuyor ki demis

Eva nin kafasinda dogum beni var; doktorlar gecmez dedi biraz buyur sonra saclari kapatir dedi.ilk zaman acaba bu ben buyudukce alnina iner mi diye senaryolar kurdum ama doktorlar sac dibinde kalir dedi. ya bu bebekler yatarken kulaklarini katliyorlar; ayrica bazen oyle yatiyorki kepce kulak olacaksin kiz diyorum.bant takan var mi; bizimki sapka bile taktirmiyor

kokocum annenler gitmis; insallah saglikla varirlar. sende kuzunla basbasasin; ilk sen bas etmeyi ogreneceksin bize sonra deneyimlerini anlatirsin. benim annem cok yardimci oluyor; benden faydalan kizim diyor geceleri bile onun yaninda...ben 1 ay sonra evimde hep uyuyacagim diyor; ama gitmeden 1-2 hafta once biraz yuku bana devredecek hafif bir gecis yapalim; esimde 1 hafta iznini kullancak; kaos donemini oyle atlatmaya calisacagimmm

esra aslinda doktora sorarsan daha iyi olur o kilosu ve gelisimine gore vermen gerekeni soyler dicemm ama senin doktor azaltmisti.

canim ben sana facebook adresimi ozel msjla atiyorum ekle istersen

Ah marlincim. Birisi dese ki, bebek bu gece bende, sen tak kulak tikaclarini uyu misil misil daha ne isterim. Butun gece olmasa da olur, soyle 4 saat de yeter. Esim gitmeden once nobetlesmeyle 12den once bir 3 saat boyle uyumuslugum vardi. O gidince annemler de oyle uyumama imkan yaratir belki deddim. Ilk geceden anladim ki i ih. Erkenden yattilar, almadilar bebisi. E ne anladim ben o isten? Simdi esim geldi ama cok yorgun dusmus, hastaliktan ve kosturmacadan. 3saatlik jet lag de var. aksam siziverdi, biz yine deryosla basbasa. Alistim artik. Kizcagiz uyudugu gibi ben de giriyorum yataga. Gece 1 gibi kalkti, geri uyumak bilmedi. Yataga koydugum gibi acildi gozler kac kere. Ugrastim ugrastim uyudu ama 2 saati bulmadi yine ayaktayiz emiyoruz. Neyse canim, buna da sukur. Annemin yoklugunu mutfakta hissedecegiz en cok, idare edecegiz artik. Babamin yoklugunu ise bir rahatlama olrak hissedecegiz, malesef varligi negatif etki yapiyordu ustumde.

Sanslisin marlin, annen evayi sana teslim ettiginde buyumus olacagi icin daha kolay olacak bakmasi. Buyudukce bir seyler kolaylasiyor. Masallah icimizde anne acisindan en sansli sen ciktin. Silgi nasil annesiyle bilmiyorum gerci, bu konuda yorum yaptiysa da unuttum.

janim insaallah iki haftacik sonra kuzun seninle olacak

kokocum insaalllah ailen varmistir sagsaglim.. aileler icin cok cok zor bir durum buraya geldiklerinde cok zorlaniyorlar. benimkilerin de gelmesine az kaldi babam hala calisiyor o yuzden cok kalmicak, annem biraz daha kalicak babam gittikten sonra.. bakalim bizi neler bekliyor. babmin kisa sure kalacak olmasina ragmen cok sIkILacagini biliyorum cunku pazar gunleri bile ise ugramadan duramayan bir adam kendisi. belki torun sevdasina iste ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…