Amerika'da Hamilelik

kizlar selam

size birsey sorcam ya mattress pad kullaniyor musunuz ?

yani almama gerek var mi bilmiyorum yoksa sadece mattress yeterli mi?

ne bilim kusar, eder, bezi kayar yataga geciop yatagi pisletecegine, waterproof padler var. bilmiyorum ne diyorsunuz, siz ne yapiyorsunuz :26:

Kader arkadasim Koko :) hahahaaa .Ayni dertten muzdarip mi derler :) oyleyiz galiba.

Marlin annene kocaman MASALLAH diyorum once sonrada Koko nun dedigi gibi geceleri de baktigi icin cooook sanslisin diyorum.Ben senin yerinde olsam annenin pasaportunu saklar her turlu entrikayi cevirir gitmesini onlerdim :)))
Benim annem de sagolsun hergun pisiriyor.Ben 7 saat calisyorum.(Normalde 8 saat ama sabah yarim saat gec gidip aksam yarim saat erken cikiyorum.Goz yumuyorlar).Gun icinde esimle Lara ya bakiyorlar.Lara zaten hic uyumuyor gunduz. biraz yataginda biraz kucakta biraz orada burada 7 saat geciyor.Tam saat 4 te nobeti ben aliyorum ertesi sabah 8 e kadar :)

Annem en gec 9 da uyuyor ve kabus basliyoooor :)))

Gece 1 de bu bebelere ne oluyor bilmiyorum. Dunde 1 den 5 e kadar hiiic uyumadim ama hic.Sabah 5 te esimle yine uyuttuk esim dedi ki bu boyle olmayacak 2 saat bile olsa uyuman lazim yatir ortamiza ben uyumam bakarim sen uyursun veee biz Lara hanimi yatirdik ortamiza horul horul 2 saat uyudu edepsiz bende uyudum tabi.Koko nun dedigi gibi Lara:1 Esra anne : 0

Gece uzun olunca dusunecek cok sey oluyor :) Dun gece hayal kurdum :) cok param olsa hemsire tutsam (bakici degil ama hemsire :) ) Gunduzleri hep ben ilgilensem kizimla gece 12 de versem hemsire hanima (hemsire yasli ve cirkin olacak ama oyle genc seksi hemsireler zararli eve alinmaz ciz onlar :) ) sabah 8 e kadar baksa .8 den sonra ben alsam kizimi.Birde ahcimiz olsa pisirse tasirsa :))Yaaaaa uykusuzluk insana neler dusunduruyor :))

Esra hayalin supermis! ben de geceleri nobetci surekli birileri olsa evde diyorum; beni emzirmek icin cagirsa:)) annem su an bu gorevi yapiyor ama ona da uzuluyorum uykusuz kaliyor.O gidince bende senin hayalindeki gibi birilerini istiyorummmm:))) bebeler kokumuzdan sebep mi yanimiza girince deliksiz uyuyorlar anlamadim.Ben de hep diyorum soyle 3-4 saat uyusa kesintisiz o uyku bile insana yetiyor ama yarim saat 1 saat araliklarla kalkmasi ya da hic uyumamasi insani perisan ediyor:)) ama sagliklilar ya en onemlisi o cok sukur. Benim ablamin iki kizi var ablam cocuk buyuttum demiyor; kizlar 12 de vurup kafayi kaldirmazsan 6 ya kadar yatiyorlardi. Uyandirip emzirip yatiriyordu ayrica emzik bile aliyorlardi:)) ablamin yanina kampa mi yollasam diyorum!

Koko ilk gun nasil geciyor? annen giderken buzdolabina yemek doldursaydi:))

Selamlar,
2 gun once yuksek ates, mide bulantisi, gogus agrisi vb derken zor bir gun gecirdim. Internetten arastirdim mastit denilen seye cok benziyor gogsumde kizariklik, hafif sislikve aci vardi. Atesim vb dustu cok sukur ama hala hafif gogus agrim var. haftaya doktora gidicem, ins onemli bisey degildir.. Kendimi gectim oglumu emzirememya da ilgilenemem diye cok korkuyorum. Allah bizleri ve bebisleri korusun. Aman hasta olmamaya calisin. Bebisle ilgilenemedim diye vicdan azabinda uyuyamadimi gece..
Mastit hakkinda bilginiz var mi? Ne yapsam gecer ya da rahatlar gibi? Anne olmak hem guzel hem de zormus..

Janin bebeginin iyi olmasina sevindim. Umarim daha da iyi olur en kisa surede..

Esra ruyamda sizdeydik hepimiz, kokoyu gorunce "aa kaslarin cidden kalinmis" dedim :) cemrecikin kalin kas yorumundan cok etkilendim :)) hayrolsun, kokoyu kalin kasli gunler bekliyor bence

Bu yataklar buyuk yatagi gibi degil bizimkine bakarak soylersem, ustu kumas gibi degil naylon gibi. Temizlemesi kolay olur yani. Ama waterproof pad bence lazim. Hem makinaya ativerme kolayligi yuzunden hem de yatagin yuZeyinden daha yumusak oldugu icin ekstra bir rahatlik olur bebise.

Kusmuk hahahah... Kusmuktan igrenmemeyi ogreniyor insan. Aman yakasi azicik kusmuk oldu diye kiyafet degistirmenin yersizligini anliyorsun. Gerci kusmuk var kusmuk var. yogurdumsu olanlar eksi eksi kokuyor, onu hemen temizlemek lazim. Ama ictigi sutu falan cikardiysa silip geciyorum valla. Igrenme kavramlari degisiyor bebekle.

American Baby Company Organic Waterproof Quilted Crib Mattress Pad Cover:Amazon:Baby
Ben bunu aldim ve carters pad aldim bir tane. 2sini de ust uste serdim, paronayaklik had safhada yani :) hic carsafa dahi gecmedi su ana kadar ki cok cis kacirdik baslarda. Ucuz bir tane alsan yeter bence ne olur ne olmaz..

Cook gecmis olsun Silgi cim. Daha erken randevu alamadinmi? Belki sutunu sagman gerekiyor.Denedin mi? Mastit icin sut birikmeside derler.
Amiin Allah bizlere ve bebeklere saglik versin. Bakma uyukusuzluk su bu diye sakaya vurup dert yaniyoruz ama hiiic onemli degil uykusuzluk yeterki saglik olsun.

Alin bebeleri gelin bize hadi :)) Koko kalin kas moda bu sene.Sen bir dusun bunu istersen :)

coook gecmis olsun silgicigim dikkat et kendine

Mastit kanallar tikaninca oluyor, sertlesme hissediyor misun? Onlari acmak icin yontemler
. Ilik dus al, memelere masaj yap dusta, ozellikle sertlesen yere
. Bebisi baska pozisyonda emzir. Hep cradle position yapiyorsan football hold dene
. Pompala

Bir iki sey daha vardi unuttum ya. Internetten bak, yaziyor bu standart self help yontemleri.
Gecmis olsun
Kalin kaslarimdan ben sucluyum :)

hahaha :)) kusmuk ve civik kakadan igrenmemeyi ogrenmek de anneligin parcasi,ben annemden hatirliyorum,kardeslerimin altini degistirirken pamugu kolonyaya batirir,o pamuklari burnuna tikardi DDD

Gecmis olsun silgi! benim sol gogsumun ucunda hafif morluk var ve sizliyor arada.ama ates ve diger belirtiler yok bende. Ilik dusla masaj iyi geliyormus; her iki goguste de var mi problem? problem olmayan tarafla emzirmeye baslamak iyiymis diger tarafta sut kendiliginden akiverip rahatlatirmis.Koko nun dedigi gibi pozisyon degisikligi meme ucunda hassasiyet oldugu donemler iyiymis; ben bir ara bizimki kavrama zorluk cekince koltuk alti emzirme deniyordum ise yariyordu.

silgi hangi ara uyudun da birde ruya gordun:)) hem de kokonun kaslari:)))) koko kalinlastir artik kaslarini:)) kokoyu bilmem ama benim sac bas kas bakimsizliktan fena! ruyalariniza ben ocuu olarak girebilirim yani

koko, silgi ve kizlar cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.

dediginizi yaptim. mattress imi ve waterproof pad imi az once order ettim..

kuzunun bir kendisi eksik su anda

Yarin snow storm dolayisiyla sirket kapali .14 -18 inch kar bekleniyormus. Silgiiii alisveris yaptinizmi :) Bak ben liste cikarttim ilk sirada diapers ,islak bez ,mama var :) Is cikisi alisverise gidicem.
elektriklerin kesilme ihtimalide varmis.Bu sefer onlemini al bebis var.

eyvah eyvah, yine mi. onceki elektrik kesilmesi ne kotuydu. aman kizlar bebisler icin plan yapin, hazirlik yapin. gobisteyken kolay da, disarida zor :)

bizim burada hava gunluk guneslik. siz firtina falan deyince ah diyorum bu havalari birakip kar kiyamete gidecegiz. esimin is durumlari giderek belirginlesmeye basladi, gelecek sene ya midwestteyiz ya doguda -kardan kacis yok. nj'de olma ihtimalimiz hala var, central park'ta stroller yuruyusu planlarimizi yururluge koyariz o zaman :)))

esra, kar sana yaradi, sirket tatil sen lara'ya doyarsin butun gun :)

crazymom online, yakaladim :)

sagolun kizlar. bahsettiginiz seylerin cogunu denedim. football hold basladim biraz da, koko bahsetmis. gerci hastanede pek beceremedim o pozisyonu ama su an daha iyi..

marlin mastit de gogus morarir mi bilmiyorum. sanmiyorum ama belki tahris olmustur. ben kendi kendime teshis koyuyorum artik :) nette de hasta olan gogsu bol bol emzirin ve sagin diyor. yapmaya calisiyorum..

esra yok yapmadik, bebek icin baya stogumuz var :) sen simdi evi doldurmussundur :) insallah elektrikler gitmez, bebekle zor olur. buralara kar daha az yagacakmis, yukarilar sizin oralar daha fazla galiba...

aa cok sevindim valla. arada bulusuruz valla bu civardaki tum kk'cilarla
ama nj'de oturup da central park muhabbeti yapacaginizi cok sanmiyorum, yani ayda yilda bir gidilir de, yoksa yol ve trafik insani yorar diye dusunuyorum...
bu arada teze agirlik verdim, yoksa bitmeyecek ...yani uzun araliklarla girmezsem merak etmeyin...foruma bi girince sadece burasi ile kalmiyorum ki, oku oku bitmiyor, kondan konuya atliyorum, cok zaman kaybediyorum bir kere girince...bebeisler gelmeden bitmesi lazim, cunku sizin ne kadar uykusuz kaldiginizi gorunce, dogumdan sonra tez savunmasinin cok zor olacagini dusunuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…