Amerika'da Hamilelik

canan bende biberonu kaynatiyorum gerci bu ara cok kullanmiyoruz anca disari cikarsak carseatte iciyor herhafta yada 10 gunde bir kaynatiyodum tabi her kullannim sonrasi bol sicak su ile fircayla sadece suda yikiyorum.. esata daha tabak almadim evde porselen kaselerim var kucuk tam one gore onu kullaniyorum kasiklarinida sabunla yikiyorum bolsu ile duruluyorum bazen makineye atiyorum steril yapiyomus cok sicak suda yikadigi icin..

tamam anladim sagolun kizlar.

bu firca biberon yikama fircasimi ?

Yarim metreden fazla kar yagdi.Kapilar kapandi evlerde mahsur kaldik.Pencereden baktigim zaman arabami goremiyorum.Eskiden hosuma giderdi ama Bebek olduktan sonra evde mahsur kalip istedigin zaman cikamamak korkutuyor.

Gecmis olsun cnm, amerikada tam afet bolgesiymis..zor bir durum ama hava degisimi gunden gune surpriz olmaya basladi..bizimde burda yagmazdi bakiyorum sik sik yagiyor..oyle yerde cok kar kalmiyor ama yinede soguk ve herseyden once eve tikaniyor insan bu da sikici bir durum..

biberonda almiyor emzikte almiyor maalesef.aslinda ben ek gida da verirken kullanacagim kasik ve tabak icin sormustum.biberndan bahsedincede meraktan sorayim dedim :))

Bol sicak suylu yikamak yeterli olur cnm, biberon biraz daha sik kullanilan birsey oldugu icin ben sterilizer kullaniyorum..her kullanimdan sonra yikayip icine koyuyorum, birikince hepsini topluca sterilis yapiyorum..
Alacagin Tabak, kasik, bardak, suluk ve ek gida icin ne varsa hepsini %BPA olmasina dikkat edin bu cok onemli cunku

ohh ne guzel olmus misss kokuyla sende uyu Esra :)))

bende simdi uyuttum, esata yemek pisiricem sonrada bize.. esatin menusu bugun eristeli yesil mercimek ilk defa vericem bakalim yiyecekmi:18:

Ohh oh yarassin Esat efendiye.. cnm yesil mercimek gaz yapan bir besin oldugu icin ben once hafif kaynatip cikan karamci suyu dokuyorum ondan sonra corbasina kullaniyorum..
Tavsiye ederim cok daha hafif oluyor bebekler icin..
Birde bizimki Tarhana corbasini cok seviyor :)) onu da cok guzel yiyorlar

Masallah cok yeteklimiysin..ellerine saglik cok guzel olmuslar..Bu arada hayirli olsun evlenen kardesin icin, tebrik ederim..

Selam Kizlar, 25 haftaya girdik.Sirt ve bel agrisi birkac haftadir cok siddetli sizlerdede oldumu gece sirt agrimdan uyuyamiyorum mide agrisida cabasi sanirim zorlu zamanlar beni bekliyor allah hepimize yardimcisi olsun diyorum .

Oyy kiyamam benim 7. aydan sonra baslamisti..bizim eskiler erkek bebek bekleyen annelerin beli daha cok agirirmis derler ama buna pek inanmamak lazim..kisiden kisiye bunyenin tepkileri hep degisik olur..allah sabir versin cnm,

Cnm sana cik cik oyle olmadi bizde demeden gecemiyecem...9 aylik olduk, bende ha simdi duzelcek nefes alicam diyorum bir bakiyorum her gecen gunum daha kosturmacayla geciyor...
Oglumun pesinden kosar haldeyimm..
Bizimki surunuyor ve nerde tehlikeli sey var onlara gider yapisir.. Benim terliklerimin hastasi.. birde elektrik kablosu hastasi..deli bu usak yaa..ne yapcagimi sasiriyorum cogu kez...tam bir canli bomba gibi..

((( insallah hic birimiz bir daha - yasamamis olanlar da asla- yasamayacagiz o sancilari.

valla sozum var hamile kalirsam hic bir mide bulantisinda falan sikayet etmeyecegim,edersem biriniz hatirlarsa beni azarlayin sozun vardi diye ^^

Tamam cnm hatirlatirim ben unutmam hic diyimde :)) saglikcakla bir hamile kal ondan sonra bakariz cnm..ins lada kalacaksin

Anason da ben kotu bir geri donusum duymadim, gunde bir cay kasigi kafidir..ayrica cok endisen varsa bir iki damlada verebilirsin.. hem gaza da cok iyi geliyor...
Rezene yi demedim ama onunda iyi oldugunu duymustum..
Bu ikisinde gaz icin iyi oluyor, zaten bebekler gaz oldugu icin genelde uyuyamiyorlar..cunku sik acikiyorlar ve sik besleniyorlar bu yuzden de surekli gaz cikarmalari gerektigi icin uyuyamakta bilmiyor olabiliyorlar..

Evet melegim Bende oyle yaptim kendimiz icinde oyle yapiyorum . Esatta cok seviyor tarhanayi icine yogurt ta koyuyorum . Artik yeni alternatifler bulmam lazim her gun ne pisiricem diye Kara Kara dusunuyorum . Sen neler yapiyosun Mahire?

Kizlar biz annem icin vize basvurusu yapicaz.dogumda yanimda olmasini cok istiyorum.suan 23+4um. Sizlerden annesini veya tr den birilerini getiren var mi? Ne kadar zaman aliyor ? Cok zorluyorlar mi? Cok gec kaldik mi vize icin? Kafam allak bullak. Zaman gectikce cildircak gibi oluyorum.maddi durumumuz pek ic acici degil bu aralar. Bana bir yardim edin kizlar...aydinlatin beni lutfen :s

Canım vize işlemleri bir haftadan fazla sürmüyor. Ancak Ankara elçiliğinde bir saldırı olduğundan belki orada daha geç veriyorlardır. İstanbul da bir hafta kadar sürüyor. Zaten randevu alırken bilet tarihini soruyorlar. Ben turist vizesini 3 günde, J1 visezini de 2 günde almıştım. İnşallah yetişecektir anneciğin.

Kızlar selam. Şöyle bir baktım geçen bir kaç sayfaya herkes iyi maşallah benim bir sorum var bana yardımcı olabilir misiniz? Ben bu ay regl oldum ama 3 gün sürdü, sonrasında hala yumurtalıklarımda ağrı, göğüslerde şişlik var. Yüzüm gözüm de şişti, sabahları yataktan çıkamıyorum. Adetin bitiminden bir gün sonra ovulasyon testi yaptım silik ama yine de belirgin bir çizgi çıktı. Acaba diyorum bir şans var mı bebek için? Okudumğum kadarıyla yerleşme kanaması adet gibi olup da hamile olan pek çok kişi var forumda. Bir ümit işte... Sizin başınıza böyle bir şey geldi mi, bir fikriniz var mı? Çok sağolun hepiniz.

Ayyy insallah yaaa.. benim tek takildigim nokta mulakat gunu zaten. Mulakat gununu hemen vermezlerse diye cok endiseliyim. Annem ingilizce de bilmiyor.. insallah yetistirebiliriz canim annecigimi..

Randevu gununu ne zamana verdiler?Vize alip almadigini o gun ogreniyor zaten kargo da 3 gunde eve teslim ediyor siz rezervasyon yapin ciktisi ile gitsin gorusmeye durust davransin 3 ay mi kaalcak 5 ay mi soylesin mutlaka ! Sorun cikarmazlar annecigine kizim dogum yapacak dedikten sonra.10yillik vizesini alir bir an once randevu alin bankaya para yatirilcak once tabi ve basvuru formu doldurulcak internetten.Biletlere de kayak yada cheapest ticket dan bak

Evet melegim Bende oyle yaptim kendimiz icinde oyle yapiyorum . Esatta cok seviyor tarhanayi icine yogurt ta koyuyorum . Artik yeni alternatifler bulmam lazim her gun ne pisiricem diye Kara Kara dusunuyorum . Sen neler yapiyosun Mahire?

Bende oyleyim, hergun ne pisirsemde yese diye cok kafa yoruyorum..bizimki daha bu yasta damak zevki var,oyle herseyi yemiyor beyimiz..lezzetli olmasi sart..yemeklerine mutlaka tavuk veya kuzu eti ile yapmaya calisiyorum daha cok severek yiyor..hatta corbalarina dahi koyuyorum..sebze ile et beraber verdigimde oluyor, bazende kofte yapiyorum onun icin,bununla beraber baby pasta miz var onu yogurtla yediyorum..pilavida artik kendimize pisirirken tutsuz yapiyorum ve Mahir de tadiyor boylece...
biz yemek yerken onu da yanimiza mama saldelyesi ile aramiza katiyoruz alissin diye, yeme esnasinda yaptigin ve ona uygun seylerden agzina koyuyorum ..
Kahvaltida bir yumurta sarisi, tuzu alinmis keci peyniri ile yulaf cereal yer..hicbiri tuz ve seker icermiyor
Oglen yogurt ve meyve olur..
Sonraki ogun etli yemek olur bu corba veya sebze
Sonraki ogunde irmik muhallebi veya pirinc unundan muhallebi olur bunlari tatlandirmak icin meyve veya bebe biskuvisi kullaniyorum..
bizde biberondan devam sutu alma olayi nerde ise bitti gibi, oglum sadece gece iciyor sut veya yatmadan once icer
Bende anne sutu olmadigi icin ogunlerim tattirmak amacli degil ayrica doyumluk oluyor..olmak zorunda kaliyor malasef
Esat pasamiz ins anne sutune devam eder cnm, kendi sutun disinda da diger besinleri aldi mi tamamdir annesi..zamanla oturuyor hersey..ins hersey duzene girer..

Biz henuz islemlere baslamadik. Benim aklimi karistiran da o zaten.randevu gununu ne zamana verirler.internetten basvuru yapiyoruz ilk once ve onlar daha sonra e-mail yoluyla bize mulakat tarihi veriyorlar. Genelde yaklasik 1 ay sonraya veriyorlarmis dogru mu?

kizlar nerdesiniz.

esra hava duzelmedi mi daha..

silgi ,marlin,koko kizlar nerlerdesiniz ? umarim hersey yolundadir.

ben bugun saclarimi kestirdim.sansima kuaforum cok cok iyiydi.beklediigmden guzel kesti.cok memnun kaldim.umarim sac dokulmem kesilir.

arada bir ses verinde merakta kalmayalim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…