Amerika'da Hamilelik

Neslee banada bebisin var gibi geliyo ins guzel haber verirsin bize. Cok sevindim
Cemrecik hayirli yolculuklar ne guzel bolbol gez ama dikkat et kendine

Ztar gozunaydin annene kavustun ins kuzunada kavusacaksin seninki baya nazlaniyo haa:)))) o bilir gelecegi zamani annesi sen dr dedigi gibi yuruyus yap ama sicak mi sizin oralar? Burada 2 gundur kar yagiyo :))

canım iyi olduğuna sevindim,nereye gidiyosun bilmiyorum ama iyi yolculuklar,dikkat et kendine

neslee naptin merak ettim; testi yenileyince sonucu haber et bize de ..insallah gonlune gore olur canim
Cemrecik iyi yolculuklar mercimeklerinle:)) memleket havasi sanave mercimeklerine bol bol yarasin insallah; keyfini cikarin...arada bize memleketten gobek pozlari gondermeyi ihmal etme:)
Ztar! oncelikle gozun aydin ailen gelmis hosgelmis; sirada zehra kuzusu var... Bizim Eva 1 hafta gecikmeli geldi...assolist dedik alkislar tuttuk naralara attik ama tik demedi o gelecegi zamani biliyor:) umarim cok bekletmez seni cunku beklemek zor oluyor heyecan bir yandan endise oteki yandan derken..Saglikla gelecek insallah

gunaydin hanimlar!

kalkar kalkmaz test yaptim dun yaptigim testten daha koyu ama hala acik pembe olan ikinci cizgi cikti! bu seferkine farkli acilardan isik altinda bakmama gerek yok her acidan gozukuyor ama cok acik pembe. annemi aradim soyledim bir tek, o da reglin gecsin oyle kayinvalidene falan soyle,sonra kimyasal falan olur,bir laf edilir senin kalbin kirilir dedi. biz de zaten oyle dusunmustuk. 4 subatta regl olmustum. ilk hamileligimi de regl tarihim gelmeden ogrenmistim,erken yumurtluyorum ben,ondan ovulasyon testi de kullandim bu ay. daha doktoru da aramadik,zaten burdakileri biliyorsunuz regl tarihi gecmeden gormek istemez beni,haftaya olsun test koyulasir daha insallah arariz dedik doktoru,doktordan sonra da sadece annelere soyleyelim,3.ayi atlatmadan baska kimseye soylemek yok dedik ama bakalim...cok heyecanliyim.....rahmimde de aci var biraz dunden beri,kasiliyor gibi.

teyteyteyyyyyyyyy
neslicim, sirdf sana bakmak icin geldim...cok sukur benim gibi kafayi yemeden hamile kaldin...bende doktor uc ay rahmi dinlendir, sonra calismalara basla demisti, ben de oyle yapmistim, lakin sonra hayatimin en uzucu baska bir haberini alinca calismalar tamamen durmustu... cok sukur gecte olsa geldi benim bebisler de...
kendine cok dikkat et...hatta regl 1-2 gun gecince doktora git, zaten vajinl muayane ile kese gorunur...ben dusuk onleyici ilacyazdirmak icin gtmistim...progesteron iceren bir iac idi galiba...sigortan varsa eger sen de gitmeye calis...daha once hatta cok yeni bir bir dusugun oldugunu falan soyle...
insallah tickerinde 40. hafta yazisini da gorecegz kuzum...

Son düzenleme:

cok saol canim benim...insanin bir kere cani yaninca da cok kaptirmak istemiyor bastan,daha da regliye var ya..doktor gecen sefer pozitifi gordugun anda ara demisti ama regl gecsin diye bekleyecegim,reglden once pozitif cikip sonra husran olanlar oluyor cunku. herhalde dusugum oldugu icin daha dikkatli olacak bu sefer,belki de ilac falan verir dedigin gibi.sigortam var Allahtan. insallah her sey hepimiz icin duzgun gider bu sefer ve dedigin gibi 40. haftalarini goruruz,cok saol canim :)))

Ayyy cok guldum "altlarini kes oyle giydir diyen" arkadasina :)) Oh ne guzel cok sevindim gezmissiniz.Anneyi de gezdirmissiniz.
Nasil iyi geliyor degil mi ?
Havalarin isinmasini dort gozle bekliyorum. Lara yi arabasina alistirdim.Car seat olmadan koyabiliyoruz artik.Hafif yatar vaziyette. Gunduzleri orada uyuyor :)) Once sevmedi.Vallahi butun hafta sonu evde bip biiiip biz geliriz diye butun sebeklikleri yaparak surdum arabayi, guldurdum sipayi :)) alisti.Alissin ki gezmelere gidelim :))
Ztaaar daha dogurmamissin :) Insallah suni sanci vermeden gelir bebisin verirlersede tedirgin olma cogumuz oyle dogurduk.Oyle yada boyle bir sekilde doguyorlar.Yeter ki saglikli gelsinler.

Nestlee insanlah guzel haberler verirsin bize.

Koko Derya kuzun buyuyor masallah ondan uyumuyor artik gunduzleri :)

Aaaaaaaa cok sevindim Nestlee .Dun yazilanlari okuyarak yazdim. Simdi gordum yeni yazini.Allah tamamina erdirsin kucagina almayi nasip etsin insallah.

Ay hadi hayirlisi!!! Reglin gelmediginde doktora gidersin kan testi yaparlar, iki gunde deger katlaninca emin olursun. Dusuk yasayinca hep temkinli olman dogal ama endise ile hamileligi kendine zehir etme, tadini cikarmaya bak. Senin de ikiz cikarmis! Gelismeleri yazarsin artik :)

Biz de daha cok disari cikiyoruz artik. Haftasonu oglen yemegine gittik sonra markete. Gecen gun de benim ofise gittik. Arabada once feryat eddiyor ama sonra genelde uyuyakaliyor cikmadan doyurdugum icin. Artik orada burada emzirmeye alistim, restoranda, ofiste, gerekirse ortumuzu kafaya gecirip emziriyorum.

Valla gozume kestirdigim uyku kitabi kim westinki. Ona gore gunduz napleri onemli, buyudukce gunduz uykusu suresi azalsa da. Gunduz guzel bir iki uyku cekerse gece de daha iyi uyuyor yavrucak. Sorunumuz gaz, bu gece yine saatlerce uykusunda kivrandi. Little tummies biraz rahatlatiyor ama gazi yoketmiyor sonucta. O gaz ve ardindan kaka cikana kadar kivrim kivrim kivraniyor. Silgi gibi ben de sindirim sisteminin gelismesini bekliyorum. Bir de donmeye hareketlenmeye baslayinca gaz cikarma daha rahat oluyormus. Bekliyoruz merakla. :))

Laracikta boyle gaz sorunu olmamisti degil mi? Aman evlerden irak!

Katilara gecince de kabiz sorunu olabiliyormus. Hey gidi gidi, daha bizi neler bekliyor!

saol kokocugum! yazarim tabii ki. annemi aramadan buraya girip yazdim valla :) artik her sey olumlu gelisirse sizlere soracagim tabii ki, onderler olaraktan ;)) sizin de uyku&kaka muhabbetlerinizi takipteyim,kulagimiza kupe olur her bilgi!

bu arada ben haftaya gider gitmez ultrasona girecegim orada da...doktor da tanidik zaten, hatta arkadasim gibi...cinsiyeti ogrenebilirim degil mi?

koko, yanlis hatirlamiyorsam cv hazirlayacagim demistin job market icin...calismalar ne durumda? ama TR'ye donsen sana en az 7-8 milyar teklif edeceklerini biliyorsun degil mi? (azcuk gaza getirmeye calisayim bakayim seni)

ben de okulun tez bursuna basvurdum ama zor verirler, okula gittigim yok..ozellere da basvuracagim...senin bildigin bol keseden verilen bir burs var mi?

canan, umarim sen ve berfin iyisinizdir...

Son düzenleme:
Lara nin dogdugundan beri gaz sorunu oldu hatta yazmistim buraya.Doktoru ilac verme taraftari degil 3 aydan sonra azaliyor 4.ayda biter kendi gazini kolayca kendi cikarir diyor.Kac kere ilac istedim vermedi.Gercektende yavss yavas azaliyor.Uykusuz gecelerimizin tek suclusu gaz :)

ogrenirsin cinsiyeti,Turkiye'de buraya gore erken soyluyorlar cinsiyeti.

benim esim doktora sonrasi burda is ariyor,muhendis kendisi. ayni durumda psikoloji doktorasi bitirmek uzere olan bir arkadasimiz daha ariyor is. muhendislerin biraz daha rahat gordugum kadariyla is bulma durumlari,benim esime bir kac mulakat teklifi gelmeye basladi, diger arkadasta daha pek gelisme yok ama daha ocak basinda basladilar cv yollamaya..esimin pozisyonunda Amerika'da daha cok maas veriyorlarmis,biz is bulursa Amerika'da kalmak istiyoruz,bakalim hayirlisi. daha once mezun olmus iki makine muhendisi doktorali arkadaslarimiz da is buldular biri Ohio'da digeri Colorado'da,memnunlar da..green card'a falan basvurdular sirketleri araciligiyla.

bu arada benim bu psikolog arkadas sagdan soldan hep burs bulur. kendi maasi cok az oldugu icin hep burs ariyor. arastir bulursun yani ufak ufak burslar.

neslim, benim bildigim ki koko yine daha iyi bilir cunku hem uzun yillar burda hem de tecrubesi cok, eger akademik olarak calismayip ozel sektorde calisacaksa phd'li kisi greencard'i olmadigi muddetce maasi dusuk olacaktir cunku greencard almak isteyen o kadar cok kisi var ki, bunun ugruna 4-5 sene dusuk maasi kabul ediyorlar...haaa, dersen ki universitelere de bakiyor asst.prof'luk icin o zaman baska, orda durum daha farkli bildigim kadariyla...o yuzden akademik pozisyonlara da baksin esin, cunku ozel sektorde teklif edecekleri maaslar calisma izni olmadigi icin dusuk olacaktir genelde. gerci phd'den sonra iki sene calisma izni var ama kimse ona bakmaz yani kimse iki sene sonra izni bitecek birine guvenmez, h-1 verir seni ise almak istiyorsa...ama elbette istisnalar vardir maas konusunda...ama ozellikle finans, iktisat ve muhendislik konusunda o kadar cok doktora yapam var ki international (hatta krizden sonra isinden olan vatandaslar bile phd'ye yapayim bari dediler), hepsi greencard alma istegindeler dogal olarak...ama esinin ekstrem baska ozellikleri varsa yine daha farkli olacaktir tabi, misal staj yapti mi bir yerde okurken, bu da sonucta bir tecrube kazandirir...bunlari yazdim ki cok para kazanacagim diye sadece ozellere yonelmesin, akademik job'lara da baksin ki orda da maaslar iyi tenure track bir pozisyon yakalayabilirse...

bu arada sen de agir seyler falan kaldirma, bolbol dinen...

Son düzenleme:
Canan la yazistik. 2.alcinin 1.alcidan daha kolay olacagini dusunmustum ama zor oldu dedi.Guzeller guzeli Berfin in disleride cikiyormus.O yuzden biraz huysuzmus. Iyiymis ama cok sukur simdi.

Insallah 6 hafta sonra kuzunun tedavisi iyi sonuclanacak. O kadar cok istiyorum ki Canan dan guzel haberler duymayi.Insallah duyacazda.

Kizlar selam. Epeydir giremiyordum, soyle bir baktim herkes iyi masallah.
Ben bir konuda yardim isteyecegim sizden. 9 aylik evliyim ve 9 aydir da bebek icin ugrasiyoruz, ilk defa bu ay degisik bir sey oldu. Dun adet gunumdu, adet olmadim ancak gece yatarken once bir kac damla pembe, sonra da kahverengi akintim geldi. Bu sabah da bir sey yoktu, ogleden sonra yine acik kahve akintim oldu cok az. Husrana cok ugradigim icin test yapmiyorum hemen. Insallah bu kez tutmustur, iki gun daha bekleyip yapacagim testi. Sizin basiniza boyle bir sey geldi mi, bu akintilar hamilelik belirtisi midir acaba? Bir de goz bebeklerim cok buyudu, idrarimda hafif kopuklenme oluyor, goguslerim de hassas ama asiri degil, dolgunluk var. Ayrica elimde kalan son ovulasyon testimi de adetten 5 gun once yaptim, silik ama belirgin bir ikinci cizgi cikmisti. Ne dersiniz?

akademi istemiyor cunku akademi icin post-doc yapmasi lazim onu da istemiyor. ozele basvuruyor hep,ayni doktora grubundan butun arkadaslari ise girdiler mezun olan hepsi de yabanci,hicbirinin greencardi yok(cogunlugu Hintli), vergileri cikartmadan yillik 80.000-100.000 arasina girmis hepsi eyaletine gore farkli olaraktan. psikolog olan arkadasim akademide bakiyor. yani esimin ekstrem bir ozelligi yok yahu :) iyi okullardan Turkiye'de,burda Ohio state'den. staj Turkiye'de iki iyi sirkette yapti.burda da national lab tecrubesi var. h-1'a basvururuz demis mulakat yaptigi yerler. caliskandir sadece esim. is gelismelerini de haber veririm size,tecrube bunlari paylasip okumak.

bu arada burs icin arkadasimdan bilgi isteyebilirim istersen,maille yollarim sana,sosyal bilimler alaninda miydin sen canim?

ya bu arada benim rahimde 2 gundur biraz aci ve gerilme var,normaldir insallah,dinleniyorum dedigin gibi yoruluyorum hemen zaten.

Ben hamile oldugumu adetten 5 gun once yaptigim testle ogrendim. Silik cizgi vardi.Daha sonra bir hafta kahverengi akintim geldi. Insallah hamilesindir .Koko nun dedigi gibi bizim topic sansli topic :)
Guzel haberleri paylasirsin buradan insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…